כל המתכונים לשבועות

4 ביוני 2019

לקראת ערב חג הקציר ריכזתי עבורכם את כל המתכונים לשבועות במקום אחד מסודר ונוח לשימוש

כאן תמצאו מאפים נהדרים וחגיגיים, מנות פסטה מעולות שמכינים בקלי קלות, סלטים צבעוניים ועשירים, מנות ירק מפתיעות שגונבות את ההצגה וגם שלל קינוחים שווים לארוחת החג הכי שמח בשנה

כדי להגיע למתכונים לוחצים על שם המתכון או על התמונה

שיהיה חג שמח ומלא אהבה 🙂 עֹז תלם

.

מאפים קלאסיים של החג (כולל מאפי פסטה)

מנות אפויות שתמיד עושות רושם

ה-להיט של שבועות: קיש מבצק בטטה במילוי גבינות (ללא גלוטן)

קיש בטטה

קיש לתפארת החג. צילום: עז תלם

המוסקה של ישראלה – מאפה שכבות של שניצלי חציל, גבינות ועגבניות

מוסאקה צמחונית

מוסאקה חצילים וגבינות צילום: עז תלם

המדריך להכנת לזניה מושלמת

לזניה

כמה שהיא יפהההה 🙂 צילום: עז תלם

מעקודה כרובית

מעקודה בגרסת הכרובית. יש הקוראים למאפה מח'מר. צילום: אסף אמברם, סטיילינג נועה קנריק

בניצה – מאפה פילו בולגרי עם תרד, גבינה ויוגורט

בניצה פילו במילוי תרד וגבינות

בניצה בולגרית במילוי תרד וגבינת פטה. צילום: סטודיו דיטיילס

פיצה כרובית בלי קמח בכלל

איפה הכרובית? בבצק 😉 צילום: אסף אמברם

לזניה דגל איטליה (תרד, גבינות ועגבניות)

כאן אני רוצה לגור כשאהיה גדול. צילום: אסף אמברם

פשטידת כרובית טבעונית של אורי שביט

פשטידת כרובית טבעונית

חשוב לתת לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים ומגישים. צילום: עז תלם

מאפה פילו ותרד נוסח יווני (ספאנקופיטה)

פילו תרד

חמישה מרכיבים על אמת. צילום: עז תלם

פסטיצ'יו: פשטידת פסטה יוונית עם פטריות

פשטידת פסטה פסטיצ'יו

כדאי להגיש אחרי שהתקרר מעט. צילום: אמיר מנחם

מק אנד צ'יז – מאפה פסטה וגבינות עם ברוקולי

נומ נומ נומ נומ. צילום: קרן ביטון כהן

גראטן תפוחי אדמה ובטטה
גראטן תפוחי אדמה ובטטה

חשוב לתת לו להתקרר קצת לפני שמגישים. צילום: עז תלם

קיש פטנט בעלי סיגר (עם תרד וגבינות)

יצא לי כמו פרח :] צילום: אסף אמברם

פסטה, ניוקי, פולנטה ופתיתים =]

או במילה אחת: פחמימות 😀

פסטה ברוטב כרובית קרמי

פסטה ברוטב כרובית לימוני

פסטה בקרם כרובית לימוני. צילום: עז תלם

מדריך להכנת ניוקי ביתי מושלם

ניוקי

שילוב טעמים פשוט ומענג. צילום: עז תלם

פסטה שמנת פטריות עם טוויסט

פסטה קלאסית מקבלת מייקאובר. צילום: קרן ביטון כהן

פסטה ברוטב קרם בטטה ופטריות

פסטה בטטה פטריות

כל המשפחה תאהב! צילום: עז תלם

'ריזוטו' פתיתים עם פטריות וגבינת שמנת

פתיתים כמו שבן גוריון לא חלם. צילום: שרית גופן

פסטה ברוטב גבינה ופלפל שחור (קצ'ו אה פפה)

אחת המנות! צילום: נמרוד סונדרס

פולנטה גבינות קלאסית בתוספת פטריות (ועוד רעיונות לתוספות שוות)

פולנטה

פולנטה פטריות! טעים ומרשים

פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד

פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד צילום עז תלם

פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד. צילום: עז תלם

פולנטה סולת עם גבינות ועגבניות שרי

כמו שמיכה, רק מבפנים. צילום: קרן ביטון כהן

סלטים

הדרך הכי כיפית לפתוח את הארוחה היא עם ירקות טריים ועונתיים שמטופלים בחום ואכפתיות

סלט בורגול חגיגי עם שעועית ירוקה, עשבי תיבול וחמוציות

סלט בורגול

סלט בורגול חגיגי במיוחד. צילום: עז תלם

סלט חסה משודרג עם כרובית אפויה ו'קרוטוני' טופו (טבעוני, ללא גלוטן)

סלט חסה משודרג

סלט חגיגי וטעים. צילום: עז תלם

סלט קפרזה קלאסי (עגבניות, מוצרלה ובזיליקום)

מרכיבים ומגישים. צילום: שרית גופן

סלט יווני כמו בטברנה

מנת חובה בכל טברנה. סלט יווני. צילום: שרית גופן

סלט נבטים קליל ומרענן

סלט נבטים

סלט נבטים ביתי מושלם. צילום: עז תלם

סלט וולדורף סלק

סלט וולדורף סלט

לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון

סלט שומר ואבוקדו

סלט שומר ואבוקדו

סלט נהדר לארוחת שבת. צילום: עז תלם

צזיקי יווני קלאסי (מטבל מלפפונים ביוגורט עם שום ושמיר)

צזיקי מלפפונים יוגורט

טעים ומ מ ש פשוט להכנה. צילום: דני גולן

סלט עגבניות ורוקט

סלט עגבניות

לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון

סלט שעועית ואפונה בויניגרט שום צלוי

סלט שעועיות, אפונה ושקדים קלויים בויניגרט סילאן ושום צלוי

סלט שעועיות, אפונה ושקדים קלויים בויניגרט סילאן ושום צלוי

סלט טאבולה כמו בגליל

סלט טאבולה עשבי תיבול בורגול צילום: אסף אמברם

סלט טאבולה עשבי תיבול בורגול צילום: אסף אמברם

סלט עדשים ותרד עם גרעיני חמניה וסומאק

סלט עדשים כתומות ותרד

סלט עדשים כתומות ותרד. לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון

סלט שעועית טורקי

אחלה דרך לפתוח את הארוחה. צילום: אסף אמברם

אחלה דרך לפתוח את הארוחה. צילום: אסף אמברם

סלט סלק בחומץ

פשוט סלק. צילום: אסף אמברם

פשוט סלק. לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון. צילום: אסף אמברם

סלט סלק ופולי סויה בשום ושמיר

soya.rashi

סלק סויה שום שמיר. לחצו על התמונה להגיע למתכון

סלט עדשים שחורות ובטטה – שילוב קלאסי שמנצח כל פעם מחדש

סלט עדשים שחורות ובטטה עם צימוקים וזיתים. צילום: אולגה טוכשר

2 מתכונים לסלט כרוב מעולה!

מדריך להכנת סלט כרוב צילום נמרוד סונדרס

צ'ירשי – סלט דלעת טריפולטאי

צ'ירשי סלט דלעת טריפולטאי צילום: אסף אמברם

צ'ירשי סלט דלעת טריפולטאי צילום: אסף אמברם

כרובית בטחינה

כרובית מטוגנת בשראביכ. צילום: עז תלם

לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון. כרובית מטוגנת בשראביכ. צילום: עז תלם

2 מתכונים לסלטי חצילים קלויים נהדרים (כולל טיפים לכיריים נקיות)

חציל, טחינה ושום. לא צריך יותר. צילום: נמרוד סונדרס

סלט סלק אפוי וכוסברה

סגול, מתוק וטעים. צילום קרן ביטון כהן

סגול, מתוק וטעים. צילום קרן ביטון כהן

סלט אורז עם כרישה אפויה ועשבי תיבול

סלט אורז, כרישה ועשבי תיבול. צילום: אסף אמברם

סלט כיפי ממרכיבים פשוטים. צילום: אסף אמברם

מטבוחה ביתית מושלמת

וככה זה נראה בסוף: רוטב סמיך, מרוכז ומלא טעם. צילום: אסף אמברם

ככה זה נראה בסוף: רוטב סמיך, מרוכז ומלא טעם. צילום: אסף אמברם

סלט קישואים אפויים ביוגורט ונענע

סלט קישואים ויוגורט. צילום: אסף אמברם

משוויה: סלט פלפלים קלויים עם עגבניות שרי ושום

משוויה: סלט פלפלים קלויים עם שום ועגבניות. צילום: רות אופק

משוויה: סלט פלפלים קלויים עם שום ועגבניות. צילום: רות אופק

סלט קינואה ענבים – מנה מרעננת וצבעונית 

סלט קינואה וענבים או בקיצור קינוענביםם. צילום: צילום: אסף אמברם

פסטו ביתי מושלם

פסטו עשבי תיבול עם בזיליקום, אגוזי מלך, פרמז'ן ושום. צילום: דבורה מינדל

ירקות

מנות מהירות ומלאות בטעם שיכולות בקלות לגנוב את ההצגה

מניפות סלק וקולרבי ברוטב יוגורט-נענע

מניפות סלק בתנור

אפשר להכין את המניפות 3 ימים מראש. צילום: עז תלם

מקורית שלי: כרובית מטוגנת ברוטב חמוסטה חמצמץ עם כרישה וסלרי

כרובית חמוסטה

מנת כרובית לפנתיאון! צילום: עז תלם

הבטטות הכי טעימות בעולם

בטטות צלויות מושלמות

בטטות צלויות מושלמות. צילום: עז תלם

קציצות כרישה ומנגולד

לביבות פראסה ומנגולד. צילום: קרן ביטון כהן

פריכות ומלאות באושר. צילום: קרן ביטון כהן

כרובית אפוייה בשלמותה

כרובית ישר מהתנור

כרובית ישר מהתנור, אף אחד מהמסובין לא יוכל לסרב לה! צילום: עז תלם

תבשיל דלעת ומנגולד בלימון כבוש

המוני שום וכמון גם בפנים. צילום: אסף אמברם

קל והכנה ונגמר בצ'יק. צילום: אסף אמברם

מגש אנטיפסטי מושלם

אנטיפסטי - ירקות אפויים בתנור. צילום: רות אופק

אנטיפסטי – ירקות אפויים בתנור. צילום: רות אופק

במיה ברוטב עגבניות בלקני של שי לי ליפא

במיה ברוטב עגבניות

אחרי בישול לא ארוך הבמיה מוכנה! צילום עז תלם

קציצות פראסה מושלמות

לביבות טעימות שיגנבו את כל תשומת הלב! צילום: רחלי קרוט

כרובית מטוגנת בתנור בציפוי פירורי לחם פריך (שניצל כרובית)

שניצל כרובית

טעים עם כל מטבל לשניצל. צילום: עז תלם

לביבות מנגולד בקלי קלות

לביבות מנגולד צילום: אסף אמברם

לביבות מנגולד קלות וטעימות – לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון

מתכון להיט: כרוב אפוי מושלם

כרוב אפוי פשוט וטעים. צילום: אולגה טוכשר

כרוב אפוי פשוט וטעים. צילום: אולגה טוכשר

'פסטה' גזר ללא גלוטן ברוטב אליו אוליו

פסטה גזר ברוטב אליו אליו ללא גלוטן

פסטה גזר אליו אוליו. צילום: עז תלם

קובה טבעונית במילוי עדשים ופטריות ברוטב דלעת

קובה טבעונית

ביקשתם, קיבלתם! קובה טבעונית ברוטב דלעת צילום: אסף אמברם

פתיתים אדומים מכרובית (לא גלוטן)

פתיתים אדומים

פתיתים אדומים מכרובית (ללא גלוטן בכלל). צילום: עז תלם

תפוחי אדמה בתנור בשיטת הקווץ'

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה מהחלומות! צילום: עז תלם

קלאסיקה: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

פשוט וטעים! שעועית ירוקה ברוטב עגבניות. צילום: עז תלם

תבשיל בורגול וירקות ירוקים

תבשיל בורגול

תבשיל בורגול עם אפונה וקישואים. צילום: עז תלם

שניצל ברוקולי תוצרת בית

שניצל ברוקולי

מוכן! צילום: עז תלם

לביבות גבינה מלוחות ב-4 שדרוגי ירקות

לביבות גבינה

פסטה קלאסית מקבלת מייקאובר. צילום: קרן ביטון כהן

מנות אורז חגיגיות

שיעשו הרבה שמח לסועדים שלכם

המדריך להכנת ריזוטו מושלם

ריזוטו מושקע במיוחד עם אספרגוס ופטריות צילום: קרן ביטון כהן

תבשיל אורז עם תרד בסגנון יווני

תבשיל אורז ותרד

מנה יוונית מסורתית. צילום: עז תלם

תבשיל אורז, פטריות וערמונים

אורז פטריות וערמונים

מנת צמחונית מנצחת. צילום: עז תלם

אורז פרסי ירוק עם תחתית תפוחי אדמה פריכה

אורז פרסי

במקום תפוחי האדמה אפשר לשים בטטות, חצילים וגם כרובית. צילום: עז תלם

ארנצ'יני: כדורי ריזוטו בציפוי פריך

למי קראתם שאריות? צילום: אסף אמברם

דגים

שבע מנות מופלאות מהים 

סלמון בתנור ברוטב טריאקי

סלמון בתנור

וככה זה נראה כשזה מוכן! צילום: עז תלם

קציצות דגים ברוטב מרוקאי (נוסח קזבלנקה)

קציצות דגים

מקשטים בכוסברה טרייה. צילום: עז תלם

סאלונה – דג עיראקי אפוי בבצל ועגבניות

סלונה עושים באהבה. צילום: אסף אמברם

מעדן שלמדתי להכין מסבתא חנה. צילום: אסף אמברם

חריימה -דג טריפולטאי מושלם

חריימה דג ברוטב עגבניות שום ופפריקה צילום: אסף אמברם

חריימה דג ברוטב עגבניות שום ופפריקה צילום: אסף אמברם

דג מרוקאי מושלם ברוטב עגבניות, פלפלים ושום

כמה שהוא יפה ככה קל להכין אותו צילום: נמרוד סונדרס

מדריך להכנת דג שלם בתנור

דג בתנור

מוכן! צילום: עז תלם

מושט ברוטב עגבניות וכוסברה של סבתא חנה

דג לשבת של עז תלם

סיר דגים לשבת. צילום עז תלם

מתוקים

ביס מתוק וכיפי לסיום הארוחה

מלבי קוקוס קרמי מושלם! (טבעוני+ללא גלוטן+פרווה)

מלבי קוקוס

אפשר לשים מעל אגוזים קצוצים, קוקוס טחון ועוד אגוזים שאוהבים. צילום: עז תלם

כנאפה ביתית מושלמת (בתנור)

כנאפה

כנאפה ביתית! צילום עז תלם

עוגת גבינה פירורים של אמא

מוכנה לחיתוך! צילום: אפיק גבאי

פחזניות במילוי קרם וניל

פחזניות מושלמות

פחזניות מושלמות

 בלינצ'ס קלאסיים במילוי גבינה

בלינצ'ס מתוק במילוי גבינה צילום: אסף אמברם

עוגת ביסקוויטים של אמא הכי קלה בעולם

עוגת ביסקוויטים

אחרי לילה במקרר היא מוכנה! צילום: עז תלם

פונדנט שוקולד מושלם

Molten Lava Cake בשמה האמריקאי. צילום: קרן ביטון כהן

עוגת תפוזים מושלמת פרווה וגם ללא גלוטן

עוגת תפוזים לפסח

עוגת תפוזים לפסח צילום: עז תלם

עוגת שכבות במילוי קצפת

עוגת שכבות בציפוי קצפת לפסח

המלכה של החג

סופלה שוקולד אמיתי!

אם הוא לא התרומם 2 ס"מ מעל הכלי, הוא לא סופלה! צילום: קרן ביטון כהן

קרוסטטה נקטרינות וקרוסטטה שזיפים

קרוסטטה! עם אפרסקים. צילום: אסף אמברם

עוגיות אלפחורס ביתיות

אלפחורס – קשה לאכול רק אחת. צילום: אסף קרלה

עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס

עוגיפלצת שלום. צילום: אסף אמברם

עוגיות פריכות וממש קלות להכנה. צילום: אסף אמברם

בקלאווה ביתית מבצק פילו במילוי אגוזים

בקלאווה 17

לא התאפקתי והצצתי פנימה =]

גרניטה: המדריך לברד ביתי מושלם

גרניטה אבטיח מלון מנגו ברד איך להכין סורבה צילום אסף אמברם

גרניטה אבטיח מלון מנגו ברד איך להכין סורבה צילום אסף אמברם

מאפה פרח של תפוחים ובצק עלים

מאפה פרחים תפוחים בצק עלים. צילום: אסף אמברם

מאפה פרחים תפוחים בצק עלים. צילום: אסף אמברם

עוגת סולת תפוזים

עוגת סולת ותפוזים איילת הירשמן

בראוניז עם חמאת בוטנים

בראוניז כשרים לפסח

ביס שוקולדי מלא אושר

קרמבל שזיפים ודובדבנים (טבעוני)

קרמבל שזיפים ודובדבנים צילום: קרן ביטון כהן

טפיוקה בקרם קוקוס ופירות טריים

מתאים לכל פרי טרי ועסיסי. צילום: קרן ביטון כהן

מתאים לכל פרי טרי ועסיסי. צילום: קרן ביטון כהן

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

19 תגובות

  1. מושלם! פשוט מושלם. בא לי לטעום הכל. אז מתי אפשר לבוא לטעום? (;

    • תודה רבה אניה 🙂
      מתי שבא לך הרי בכל שעה ביום כללללל האוכל הזה מוכן אצלי בבית D:

  2. איזה אוסף מרשים ופרקטי של כל המאכלים שאני אוהבת… תודה!

  3. נפעמתי מכמות המתכונים לשבועות.

  4. מדהים.
    מתי מדריך לפשטידות ירק? כמה פשוט, ככה חסר לי הנוסחאות שלך (כמה גבינות? איזה? כמה קמח?)

  5. רוני פרידמן

    הו, תודה לך; סימפוניה מושלמת, איזה גיוון, אילו ואריאציות. בכוונתי לעבור על כולו משבועות לשבועות. אנא השאירו.

  6. עוז יקר, אני מוצאת עצמי מכינה ארוחת שבועות כמעט לגמרי על טהרת הבלוג שלך. תודה רבה על כל ההשקעה, אין לי מילים להביע את ההערכה שלי. המשך ליצור בכיף וחג שמח!
    אריקה

  7. תודה עז על המתכונים

  8. עז יקר
    תודה על האוסף הנהדר. טוב לכל ימות השנה וטעים במיוחד בשבועות
    תודה על הבלוג
    מנוני

  9. הי עז
    מדהים מדהים מדהים!
    אין מילה אחרת!!
    תודה ענקית על כל ההשקעה
    שיהיה לך ולכולנו חג שמח וטעייים

  10. Wowww
    עכשיו נשאר לי לנסות.
    נראה טעיםםםם!

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email
שתפו: