עגבניות וקישואים בתנור נוסח פרובנס

13 ביוני 2019
עגבניות וקישואים בתנור. צילום עז תלם
עגבניות וקישואים בתנור. צילום" עז תלם

בכל פעם שאני מטייל בעולם, אני מקפיד לקנות ספר בישול עם מתכונים מקומיים. את המתכון הזה אספתי מספר שמוקדש למתכונים של פרובנס היפה בדרום צרפת, בה טיילתי עם חברתי, היום אשתי, לפני 6 שנים.

זה מתכון פשוט וגאוני שבו הירקות נאפים בחום נמוך של 140 מעלות, עד שהן מתרככים, מתרכזים בטעמם אבל עדיין שומרים על מרקם ואופי.

עגבניות לקישואים לפני האפייה בתנור
חותכים את העגבניות והקישואים לפרוסות בעובי אחיד. צילום: עז תלם

מדובר במנת ירק מהירה וקלה מאוד להכנה, 10 דק וזה בתנור 🙂 היא מתאימה לכל ארוחה, כל מאורע וכמעט כל העדפה תזונתית! יכולה לשמש כתוספת לדגים צלויים, עוף ותבשילי בשר, אפשר לפזר מעליה גבינה ולאפות עד שהיא נמסה, ואפשר גם להגיש אותה כחלק מארוחה טבעונית עם ממרח חומוס טוב ולחם משובח.

מוכן בצ'יק!
מתחילים בחומרי גלם טריים: עגבניות וקישואים בגודל בינוני. את השניים האלו חותכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. בנוסף אוהבי הטימין יכולים להפריד עלים מ5-6 גבעולים (או יותר).

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

עגבניות וקישואים בתנור
מסדרים את העגבניות והקישואים לסירוגין בתבנית עגולה. צילום: עז תלם

שלב הבא הוא סידור הירקות בתבנית – פשוט מסדרים אותן לסירוגין, עגבניה, קישוא, עגבניה וכולי עד שמקבלים מעגל, ואז עושים מעגל פנימי. את הירקות מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ובעשב התיבול שלכם, ואז עושים מעל עוד שכבה.

יתרונות האיטיות
אחד הדברים שקישוא פחות אוהב הוא בישול בזמן ארוך. בתור ילד אני זוכר איך שנאתי לפגו ש קישואים רכים במרקם מימי במרק. אבל כאן הולכים לחום נמוך של 140 מעלות, ככה שהקישוא מתרכך אבל גם שומר על מרקם עסיסי ונהדר, כזה שקשה להשיג בשיטות בישול אחרות.

עגבניות וקישואים בתנור
מתובל ומוכן לתנור! צילום: עז תלם

ברגע שהתבנית בתנור נשאר רק לחכות – שעה וחצי וזה שלכם! מוכן להצטרף לשולחן ארוחת השישי או ארוחת החג, וזה גם מעולה עם פסטות!

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר להוסיף פרוסות שום בין הפרוסות של העגבניה והקישוא.
  • טעים גם רק עם עגבניה או רק עם קישוא.
  • לא אוהבים עשבי תיבול? אפשר להשמיט
עגבניות וקישואים בתנור
מנה מנצחת שמתאימה לכל ארוחה. צילום: עז תלם

מתכון עגבניות וקישואים בתנור בנוסח פרובנס

2-4 מנות תלוי כמה רעבים, טבעוני+ללא גלוטן+קל במיוחד, 10 דקות עבודה, שעה ו-40 זמן כולל

מצרכים:

5-6 עגבניות יפות בגודל בינוני
5-6 קישואים גודל בינוני
כפית שטוחה של אורגנו/טימין מיובש (או עלים מ5-6 גבעולי טימין)
4-5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם (בערך 3/4 כפית מלח או יותר)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל140 מעלות (מצב חום עליון תחתון, לא טורבו)
  • פורסים את העגבניות והקישואים לפרוסות בעובי 1 סמ פלוס מינוס.
  • מסדרים את הפרוסות לסירוגין בתבנית משומנת (קישוא עגבנייה, קישוא וכן הלאה) עד שיש שכבה אחת של פרוסות.
  • מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ואורגנו מיובש או עלי טימין טרי.
  • מסדרים עוד שכבה על אותו עקרון: פרוסות ירקות לסירוגין ומעל שמן זית, מלח, פלפל וטימין/אורגנו.
  • שולחים לתנור בחום של 140 מעלות (בלי טורבו רק חום עליון תחתון) שעה וחצי או עד שרך וזהוב. טעים חם, פושר וקר, כדאי להגיש יחד עם לחם כי המיצים בתחתית חלומיים!
  • נשמר בקירור 4-5 ימים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

Print Friendly, PDF & Email

27 תגובות

  1. האם בטוח מדובר באורגנו?
    מנסיון אורגנו לא כ"כ מתאים לאנטיפסטי.
    או שזה לא אנטיפסטי?

    • היי שרי
      המנה הזו של הקישואים והעגבניות שונה מאנטיפסטי קלאסי בגלל האפייה האיטית.
      מעולה עם אורגנו אבל אם לא אוהבת יכולה שים טימין טרי וזה גם טעים בלי תוספת עשבי תיבול

  2. וואו אני בדיאטה וזה נשמע לי פתרון מיוחד אני בע"ה אכין את זה לשבת הקרובה ואדווח לך איך היה. שבת שלום 🙂

  3. למה רק עכשיו פרסמת אם יש לך את הספר 6 שנים חחח…
    נראה טעים ועסיסי

  4. אין דרך להפעיל את התנור שלי בלי טורבו. האם עדיין כדאי לי לנסות להכין . זה נראה לי מתכון טוב והייתי רוצה לנסות מה אתה אומר?

  5. Very interested in your receipies.

  6. האם אפשר עם חצילים במקום קישואים? (או בקיצור, במה ניתן להחליף את הקישואים?)

  7. חנה ליבנה

    וואו.. ט
    אתה גאון.. איזה טעים….

  8. חנוך ליבנת

    וואו. הכנתי יצא ממש מושלם וטעים. ממולץ בחום

  9. היי, האם צריך לקלף את הקישואים? תודה רבה

    • היי ברק
      ממש אין צורך לקלף את הקישואים.
      הקליפה שלהם היא למעשה אחד החלקים המזינים בירק והיא מתבשלת בקלות (בניגוד למשל, לקליפת דלעת) ולכן אין שום סיבה להסירה

  10. אריאל קסטל

    עוז שלום מתכון זה מזכיר לי את העגבניות הממולאות באורז של אמי:
    4-5 עגבניות בינוניות חותכים את ראשן, מרוקנים את קרביהן וממלאים באורז-כף ורבע אורז יבש לעגבניה או למלא לחלוטין אם האורז מבושל.מסדרים את העגבניות בכלי את קרבי העגבניות מוסיפים לסיר טיפה אורגנו ו\אובזיליקום טיפה שמן סויה ולתנור לכעשרים וחמש דקות!לא תקלל אותי בברכה אריאל קסטל

  11. הנסי בן הנסי

    התחכמתי לתומי והוספתי/שילבתי
    פלחי תפוח עץ חמצמץ של "בראשית"
    והנה מעדן יש לציין שבבית לחם הגלילית
    יש שבבי גמבות יבשים כמובן ואותם הוספתי מעל עם השמן זית והתבלינים
    מעדן .יש להכין מאכלים שכאלו גם בלי התפוח
    מי שלא רוצה
    בכמות גדולה..כי נטרף..אולי להגדיל צלחת אולי בתבנית אפייה גדולה
    רז יאלללה בתאבון…עוז…יש בך עוז,בלתי רגיל
    ביי ממני הנסי

  12. שלום רב,
    נראה מעולה,
    אני מתכוונת להכין,
    האם יתאים להוסיף פרוסות בצל?
    ומה בעניין גבינה ? למי שאיננו טבעוני?

    תודה,
    ריקי

    • היי ריקי
      תודה רבה!
      בהחלט אפשר להוסיף פרוסות בצל
      גבינה הייתי מפזר מעל אחרי שמוכן, מחזיר לתנור ל180 10 דקות עד שנמס

  13. היי עוז, יש בחנות תערובת תבלינים פרובנס. האם מתאים?

    • היי יפה בהחלט מתאים (זה הכי קלאסי למתכון אבל לא רציתי לשלוח את הקוראים לחפש אחרי התערובת)

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email