פאד קפאו צמחוני: ירקות מוקפצים עם בזיליקום

22 באוקטובר 2018
פאד קפאו צמחוני

מוקפץ נהדר עם ירקות ובזיליקום. פאד קפאו! צילום: עז תלם

ממש לפני שבוע פרסמתי כאן בבלוג מדריך להכנת פאד קפאו תאילנדי קלאסי – בגרסה בשרית, וגם הבטחתי לכם גרסה צמחונית למוקפץ האהוב הזה.

כשטיילתי לפני שנתיים בתאילנד הופתעתי לטובה לגלות שמנת הפאד קפאו לא חייבת בכלל בשר, וכאן לקחתי השראה ממנות אוכל הרחוב שטעמתי ובמקום לשים בשר טחון השתמשתי בשפע של ירקות צבעוניים ושמחים – ירקות שהקפצה קצרה בחום גבוה עושה להם ממש טוב.

אם אתם מחפשים דרך לגוון ולשדרג את המוקפץ הביתי הרגיל שלכם – מצאתם!

מכיוון שההקדמה לגרסה הצמחונית זהה לגרסה הבשרית, פשוט גשו לשם כדי לקרוא מה ההבדל בין הבזיליקום הרגיל לבזיליקום התאילנדי, מה עומד מאחורי המרכיבים של הרוטב ולמה אני טורח לקצוץ את השום והצ'ילי ביחד.

>> המדריך לפאד קפאו (בשרי או על בסיס טופו) ביתי כמו של מסעדות 

פאד קפאו צמחוני

כל הירקות שצריך לפאד קפאו צמחוני. צילום: עז תלם

בישול מקדים.. במיקרוגל!
חמישה ירקות נבחרו למשימה: בצל, גזר, פלפל, כרובית וברוקולי, כולם הגיעו אלי יפים יפים במשלוח מעלה הביתה (יחד עם הבזיליקום התאילנדי שלא נמכר בסופרים).

את הכרובית והברוקולי העברתי בישול מקדים – הם צריכים כמה דקות של בישול בנפרד כדי להתרכך (אנחנו לא רוצים שיהיה להם טעם גולמי כמו בסלט).

מכיוון שמדובר בכמות יחסית קטנה של ירקות, לא פתחתי להם סיר במיוחד אלא פשוט אידיתי את התפרחות החתוכות שלהם במיקרוגל – שמים בקערה עם קצת מים, סוגרים עם צלחת קטנה ומפעילים בעוצמה גבוהה 2-4 דקות ולא יותר.

פאד קפאו צמחוני

ברוקולי וכרובית לפני אידוי במיקרוגל. צילום: עז תלם

פאד קפאו צמחוני

ואחרי (המטרה היא לתת להם ריכוך קל בלבד). צילום: עז תלם

ברגע שהכרובית והברוקולי התרככו קלות נשאר לי רק לפעול לפי כללי המוקפץ הביתי:

התחלתי בטיגון קל של שום וצ'ילי – ממש 20 שניות ולא יותר שלא ישרפו. אחריהם נכנסו הבצל, הפלפל והגזר להקפצה זריזה, המטרה היא שישמרו על המרקם שלהם ולא יתרככו יותר מדי.

פאד קפאו צמחוני

מתחילים בטיגון של שום וצ'ילי קצוצים. צילום: עז תלם

פאד קפאו צמחוני

מוסיפים את הבצל, הפלפל והגזר. צילום: עז תלם

הבאים בתור הם הכרובית והברוקולי – שרק צריך לערבב עם שאר הירקות.

בהמשך הצטרפו המרכיבים של הרוטב (פשוט רוטב סויה וסילאן) ואז חופן נדיב של עלי בזיליקום תאילנדי, אשר בזכותם מנה של ירקות מוקפצים הופכת להיות פאד קפאו

>> המדריך למוקפץ מושלם עם עוף ונודלס 

פאד קפאו צמחוני

הבאים בתור הם הכרובית והברוקולי. צילום: עז תלם

פאד קפאו צמחוני

ואז מוסיפים את מרכיבי הרוטב ואת עלי הבזיליקום. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • כל נושא החריפות במנה נתון לשיקול דעתכם האישי, שימו יותר או פחות לפי אהבתכם.
  • כדאי לתת לסיר להתחמם מאוד (להשאיר אותו 2-3 דקות מעל להבה גבוהה ללא שמן) כדי לקבל אפקט חריכה כמו במסעדות.
  • ללא גלוטן: שמים רוטב סויה ללא גלוטן במקום הסויה הרגילה.
  • יכולים בהחלט לוותר על אחד הירקות ולשים יותר מהאחרים.
  • אפשר להוסיף למוקפץ חופן שעועית ירוקה בתחילת ההקפצה ורצועות קישוא או חופן אפונים מופשרים יחד עם הכרובית והברוקולי.
פאד קפאו צמחוני

ארוחת ערב קלילה וממלאת. צילום: עז תלם

מתכון פאד קפאו צמחוני: ירקות מוקפצים עם בזיליקום

2-3 מנות, טבעוני, 15-20 דקות עבודה וזמן כולל (בהנחה שהאורז מוכן)

מצרכים:

למוקפץ:
1 כרובית קטנה
1 ברוקולי קטן
1 גזר גדול, קלוף
1 בצל סגול בינוני, קלוף
1 פלפל אדום
1-2 פלפלים אדומים חריפים (אפשר יותר וגם בכלל לא אם לא אוהבים חריף)
2-4 שיני שום
3-4 כפות שמן
עלים מ-4-5 גבעולי בזיליקום (עדיף בזיליקום תאילנדי)

לרוטב:
2-3 כפות רוטב סויה
2-3 כפות סילאן

להגשה:
אורז מאודה (מתכון אחרון בכתבה כאן)

אופן הכנה:

לכרובית והברוקולי:

  • חותכים את הברוקולי והכרובית לתפרחות קטנות (גודל ביס).
  • שמים את הכרובית בקערה ומעליה את הברוקולי. מוסיפים מים עד ל-3/4 גובה הכרוביות, מכסים בעזרת קערה נוספת (הופכים אותה כך שיהיה מקום) או צלחת ומעבירים למיקרוגל.
  • מפעילים בעוצמה גבוהה למשך 3 דקות, עד שהכרובית והברוקולי התרככו קלות.

מכינים את שאר הירקות:

  • חותכים את הבצל, הגזר והפלפל לרצועות דקות. את השום והצ'ילי קוצצים היטב.

מכינים את המוקפץ:

  • מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים תוך ערבוב 20 שניות.
  • מוסיפים את הבצל, הפלפל והגזר הברוקולי ומקפיצים יחד תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 2 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
  • מוסיפים את הברוקולי והכרובית המאודים ומקפיצים יחד עם הירקות דקה נוספת. מוסיפים את המרכיבים לרוטב (סויה+סילאן), מביאים לרתיחה ומערבבים היטב.
  • טועמים: אם מלוח מוסיפים סילאן ואם מתוק מוסיפים עוד סויה.
  • מוסיפים את כל עלי הבזיליקום, מערבבים היטב עד שהעלים מתכווצים ומגישים, יחד עם אורז.

רוצים גם להכין פאד קפאו עם המון ירקות?
החברים בעלה הביתה ארגנו לכם, קוראי הבלוג, הנחה מיוחדת של 7% על כל הזמנה שתעשו.
פשוט תזינו את קוד הקופון kitchencoach במקום המתאים בעמוד ההזמנה והמחיר אוטומטית יתעדכן לכם >> לאתר עלה הביתה

**לפני שמזמינים חשוב לוודא שאתם באזור המשלוחים שלהם – כרגע פועלים באזור השרון והמרכז, מפרדס חנה ועד תל אביב.

המתכון הופק בשיתוף עלה הביתה

הכנתם? איך יצא? ספרו בתגובות או בעמוד הפייסבוק =]

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem

לעוד מתכונים אסיאתיים:
קארי תאילנדי עם טופו ירקות ירוקים
עוף בלימון כמו של המסעדות
קינוח טפיוקה בחלב קוקוס

Print Friendly, PDF & Email

10 תגובות

  1. למאותגרי פחמיימות\סוכרתיים…מה מציע במקום הסילאן לרוטב?

    • היי אבישי
      אפשר להשמיט את הסילאן
      ולשים יותר בצל + חצי כוס אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר) שניהם יספקו מתיקות טבעית.
      כדאי גם להגיש עם פלח לימון כדי להוסיף קצת חמיצות

  2. הי עוז
    האם אפשר להשתמש בכרובית וברוקולי קפואים? ואם כן כיצד?
    תודה שרי

    • היי שרי
      כרובית וברוקולי מוקפאים פשוט מפשירים ואם צריך חותכים גס. מכיוון שהם עוברים בישול לפני ההקפאה פשוט צריך להוסיף אותם למתכון ללא בישול נוסך

  3. הי עוז,
    לסוכרתיים שנמנעים מפחממות
    מה יכול להחליף את הסילאן ? או לחילופין ללא סילאן??

  4. מה ההבדל בין בזיליקום רגיל לתאילנדי? יש הבדל משמעותי בטעם?

    • הי נעמי
      מה שמיוחד בבזיליקום התאילנדי, שמשמש להכנת מנת הפאד קפאו, הוא הניחוח האניסי שלו, מזכיר טיפה שומר וטרגון, אבל בצורה שונה ומעניינת.
      הוא דומה בצורה לבזיליקום רגיל אבל הטעם והניחוח שונים מאוד
      (כאמור, בזילקום רגיל מתאים כאן, עם התאילנדי זה יותר מיוחד ומעניין)

  5. איך אפשר להוסיף חלבון למנה?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email