מתכון מנצח! פטריות צלויות בתנור בסויה וסילאן

21 במאי 2020
פטריות בתנור

פטריות בתנור בסויה וסילאן. צילום: עז תלם

אחד מחומרי הגלם האהובים עלי בעולם הוא פטריות. אני אוהב אותן במוקפצים, אני אוהב אותן בתבשילים וגם במרקים, ואחת השיטות הכי פחות מוכרות להכין אותן היא פשוט פטריות בתנור.

כששמים את הפטריות בתנור לוהט עם כמה חברים שיתנו הן טעם, הן מתרככות, מזהיבות ומקבלות טעם נהדר במינימום מאמץ.

שבועות הוא החג הלא רשמי שלהן, בפשטידות, בקישים ושאר מאפים ממולאים, והפעם רציתי לכתוב עבורכם מתכון שיהפוך אותן לכוכבות האמיתיות של המנה, בלי גבינות, בלי בצקים.

פטריות בתנור

טעימות גם בלי קישוטים. צילום: עז תלם

אני משתמש בפטריות המופלאות של חוות תקוע, שמגדלים ומייבאים לארץ פטריות מיוחדות, כאלו שלפני כמה שנים קצרות היה קשה עד בלתי אפשרי להשיג סתם ככה בסופר או אצל הירקן. אני מתייחס אליהם בהמון כבוד וכמעט לא נוגע או מתעסק.

מבחינת גיוון, כל המרבה הרי זה משובח, אז שמתי ארבעה סוגים (אתם יכולים לשים איזה סוג שבא לכם).

השתמשתי בפטריות מלך היער, בשרניות ונהדרות, פטריות יער, שיש להם טעם עדין עשיר, פטריות שיטאקי, שנחשבות בריאות ומזינות במיוחד (לא להאמין שהן גדלות בארץ!) ופטריות שימג'י, בעלות הצורה החמודה והטעם העדין.

>> אם תכינו איתן פסטה ברוטב שמנת פטריות היא תצא מופלאה!

פטריות בתנור

התחלה פשוטה =] צילום: עז תלם

 את הפטריות צריך לחתוך גס, להפריד מהבסיס או לנתק מהרגל (כל פטריה והסיפור שלה, במתכון הכל מסודר).

אחרי עבודת ההכנה הקלה פשוט מעבירים לקערה ומערבבים עם רוטב סויה, סילאן ובלסמי, שמתחברים נהדר עם הטעם של הפטריות. הוספתי גם עשבי תיבול טריים (טימין + אורגנו), שמן זית שיסייע להוליך את החום וגם מלח כמובן.




להרבה אנשים אין בבית להבה מספיק חזקה כדי לתת לפטריות את מכת החום שהן צריכות כדי להזהיב ולקבל טעם ממש וואו, והתנור עושה את זה בשבילכם מצוין.

את הפטריות המוכנות אפשר להגיש למרכז השולחן כמנה בפני עצמה (סוג של אנטיפסטי מושקע), ואפשר להשתמש בהן בתור תוספת לפירה, פולנטה, ריזוטו, ואפילו קוסקוס, להניח מעל לחם קלוי ועוד.

פטריות בתנור

יפות עוד לפני האפייה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר כמובן להשתמש גם בפטריות פורטובלו ופטריות שמפיניון במתכון
  • ללא גלוטן: משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן
  • הבלסמי, הסויה והסילאן משדרגים את הטעם אבל בת'כלס – טעים גם הכי פשוט, עם שמן זית ועשבי תיבול וקצת מלח.
פטריות בתנור

מעולה כמנה וכתוספת. צילום: עז תלם

מתכון פטריות בתנור בסויה וסילאן / עז תלם

3-4 מנות, טבעוני, 5-10 דקות עבודה, 20-25 דקות זמן כולל

מצרכים:

לפטריות:
3-4 סלסילות פטריות, עדיף מסוגים שונים
2-4 כפות שמן זית
1-3 כפות רוטב סויה איכותי
1-2 כפות חומץ בלסמי (רשות)
1-2 כפות סילאן (מעדיף תמיד סילאן טבעי 100% תמרים)
עלים מ3-4 גבעולי אורגנו ו/או טימין (או כפית אורגנו/טימין מיובש)
1/2 כפית מלח דק

להגשה:
חופן שקדים פרוסים, קלויים
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק (אפשר גם בצל ירוק/עירית)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון.
  • חותכים גס את הפטריות הגדולות, פטריות קטנות משאירים שלמות. אם משתמשים בפטריות שיטאקי, מורידים להן את ההרגל (עם סכין ואפשר גם עם מספריים).
  • אם משתמשים בפטריות שימג'י/שינוקי, מורידים את הבסיס (1 ס"מ תחתון) ומפרידים את הפטריות. פטריות יער מפרידים מעט אחת מהשנייה לחתיכות גסות.
  • מעבירים את הפטריות לקערה ומוסיפים את כל שאר המצרכים (סויה, סילאן, בלסמי, שמן זית, עשבי תיבול). מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
  • מכניסים לתנור (220 מעלות) ואופים 8-15 דקות, או עד שהפטריות התרככו. אם רואים שהצטברו הרבה נוזלים בתחתית, ניתן להגביר את חום התנור למקסימום ולהמשיך לצלות עד שרוב הנוזלים מתאדים (אתם רוצים שיישאר טיפה רוטב בתבנית).
  • מוציאים ומגישים – בהגשה ניתן לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים.
  • מעולה כמנת פתיחה קרה או חמה, ואפשר להגיש חם מעל פירה, פולנטה, אורז אחד אחד ועוד.
  • נשמר בקירור 4-5 ימים.

הופק בשיתוף חוות תקוע

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

12 תגובות

  1. האם מתאים להכנה גם יום קודם, או חייבים להגיש מיד?

  2. עז שלום רב, ראשית תודה רבה על כל הידע המעשיר שאתה חולק איתנו, נהנת לקרוא ולהחכים וכמובן להכין את המתכונים שלך. אשמח לעזרה במציאת רוטב בלסמי טעים. בשנים האחרונות רכשתי רטבי בלסמי של חברות שונות כולל תוצרת איטליה ולצערי התאכזבת כל פעם מחדש,י משום מה הטעם לא זהה לזה שבחו"ל, מה שרכשתי חמוץ יותר. האם יש לך המלצה על חברה , על מוצר איכותי. תודה רבה והמון בריאות לכולם.

    • היי אילנית
      תודה רבה על המילים החמות!
      אני משתמש בבלסמי שי יד מרדי והוא נהדר בעיני, בכל מקרה אפשר פשוט לשחק עם החמיצות ולהוסיף יותר סילאן/מלח לפי טעמך

  3. היי!
    אתה לא שוטף את הפטריות?

    • היי רותם
      בהחלט אפשר! פשוט שוטפים טוב המים זורמים ומניחים במסננת/מנגבים עם מגבת מטבח כדי לייבש

  4. איך אתה ממליץ לנקות פטריות?

    • היי דנה =]
      פשוט שוטפים טוב המים זורמים ומניחים במסננת/מנגבים עם מגבת מטבח כדי לייבש

  5. דניאלה שקדי

    היי עז, כבר זמן מה שבא לי פטריות, בצורות שונות ומתכונים שונים, לכן מהרגע שראיתי את המתכון ידעתי שאני חייבת להכין אותו בהקדם! אתמול סופסוף זה קרה, וגיליתי ש-אכן! הייתי חייבת ועוד אהיה חייבת להכין אותו בעתיד! פשוט מעוללללללה!! תודה רבה לך על עוד להיט שנכנס לקלסר המתכונים שלי 🙂

  6. אי אפשר להפסיק לאכול אותם. עשיתי מספר פעמים, תענוג. בכלל תענוג לקרוא ולהכין מתכונים שלך. תודה לך

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל







Print Friendly, PDF & Email
שתפו: