סלט חלומי מושלם עם גבינה מטוגנת וירקות

30 בדצמבר 2022
סלט חלומי

האורחים מחכים לסלט ולא להפך. צילום: עז תלם

אחד המאכלים האהובים עלי הוא גבינת חלומי מטוגנת. כשהיא חמה מהמחבת באמת קשה לסרב לה, ועוד יותר כשהיא מעטרת סלט חלומי מפואר עם המון ירקות רעננים. אז היום נלמד איך להכין סלט גבינת חלומי מנצח, בהשראת הטיול שלי ושל עדידוש לקפריסין.

זו מנה מעולה לכל ארוחה חלבית, ואת המרכיבים אפשר למצוא בארץ כל השנה. אפילו בימים קרים של חורף לפעמים מתחשק משהו מרענן ושונה בין המרקים והתבשילים, אז הסלט הזה בא בול.

פרסום בשיתוף הפניקס סמארט

צפו: איך להכין סלט חלומי

את המתכון של היום הכנתי בשיתוף חברת הפניקס סמארט, שמשווקת ביטוח נסיעות לחו"ל למגוון יעדים ברחבי העולם. החברים שם ביקשו ממני להכין מנה בהשראת אחד הטיולים שלי, והנסיעה לקפריסין הייתה הטיול הזוגי האחרון שעשינו לפני שנהיינו הורים (מפה לשם כבר יש שני ילדים בבית). אני זוכר כמה נהנינו והתרגשנו לטייל במקום כה קרוב לישראל ובמקביל כה מעניין ושונה.

במהלך מספר הימים שטיילנו שם, נתקלנו בגבינת חלומי בערך בכל מקום שקשור לאוכל – בין אם מסעדה או מכולת (במכולות אפשר לקנות כדים של מי מלח עם גבינת חלומי שוחה בפנים). זו הגבינה הלאומית של האי, ומכינים אותה מחלב צאן (שילוב של חלב כבשים ועזים) באופן מסורתי.

סלט חלומי

סלט רענן וכיפי. צילום: עז תלם

איך היא לא נמסה?

כל מי שטעם גבינת חלומי יודע שיש לה מרקם שונה משאר חברותיה למקרר. בניגוד לגאודה, מוצרלה, צ'דר ועוד חברות שלה שנמסות ונהיות נוזליות בחימום, חלומי שומרת על המבנה שלה בחימום. היא נהיית רכה ונעימה בעקבות החשיפה לחום, אבל היא לא נמרחת או מתפרסת על גבי המחבת. למעשה, יש לה מרקם קפיצי ולעיס.

הסוד הוא בתהליך הייצור – אחד מהשלבים בהכנת גבינת חלומי הוא חימום גושי הגבינה הגולמיים במי הגבינה. המהלך הזה משנה את מבנה החלבונים שבה באופן שגורם להם להחזיק את הצורה שלהם.

סלט חלומי

כל המצרכים לסלט חלומי. צילום: עז תלם

במילים אחרות, כמו שחלבון של ביצה קשה מפסיק להיות נוזלי בעקבות הבישול, ככה הבישול הראשוני של גבינת החלומי גורם לה לא להיות נוזלית.

בדומה לגבינת פטה, היא נשמרת במי מלח, ולעתים מוסיפים גם עשבי תיבול יבשים (בעיקר נענע מיובשת) להשרייתה.

איפה מוצאים גבינת חלומי?

היום אפשר למצוא גבינת חלומי בכל סופר וכמובן בחנויות המתמחות בגבינות. יש מתוצרת הארץ ויש גם בייבוא, אם הולכים על מיובא שימו לב לראות שהיא מיוצרת בקפריסין. לגבינה תכולת שומן של 23-28 אחוז, שתורמים לטעם הנהדר והעשיר שלה.

>> להזמנת ספר הכרובית שלי

סלט חלומי

פורסים לעובי אחיד. צילום: עז תלם

איך להכין סלט חלומי?

ממה שיצא לנו לטעום בקפריסין עצמה, תמיד הגישו את החלומי עם ירקות פשוטים קצוצים (בדרך כל חסה, עגבניה ומלפפון). כאן הלכתי על ירקות שהיתם מוצאים בסלט יווני, רק שפרסתי דק יותר: פלפלים משני צבעים, בצל סגול (בעדינות), מלפפון, עגבניה וחסה. הימור בטוח.

בתיבול הסלט הוספתי שמיר קצוץ דק, אורגנו מיובש וחומץ, שלושה מרכיבים שראיתי שמשתמשים בהם בשפע באיי יוון. אציין שהסלט כאן נפלא בפני עצמו והוא משתדרג עוד יותר עם גבינת החלומי.

סלט חלומי

מתבלים את הסלט רגע לפני שמתחילים לצרוב את הגבינה. צילום: עז תלם

מבחינת סדר פעולות

אתם רוצים שהסלט יהיה מוכן להגשה ואז להתפנות לצריבת החלומי. היא יכולה להישרף בקלות אז לא הייתי ממליץ לעשות כמה פעולות במקביל. תכינו את הירקות, תפרסו את הגבינה, תתבלו את הסלט ואז תעברו להכנת הגבינה.

>> להצטרפות למחזור 3 של קורס הבישול שלי (יוצא לדרך ב14.02.23)

סלט חלומי

כדאי להוסיף שמן זית גם למחבת נון סטיק לצריבה יפה יותר. צילום: עז תלם

סלט חלומי

צורבים עד הזהבה נחמדה. צילום: עז תלם

איך צורבים גבינת חלומי?

גבינת חלומי מטוגנת קלה מאוד להכנה בבית: ראשית, דואגים שתהיה פרוסה לעובי של 1/2 ס"מ בערך. אם היא מרגישה מאוד רטובה כדאי לייבש אותה מעט עם מגבת נייר.

מחממים מעט שמן זית במחבת נון סטיק ואז מניחים את פרוסות הגבינה – הטיגון צריך להתבצע מעל חום בינוני גבוה – וכאמור חשוב להיות ליד המחבת. יש בגבינה המון חלבון שמקבל צבע במהירות, ממש ברמה שחצי דקה יותר מדי וזה שרוף. אפשר גם להפוך את הגבינה כל חצי דקה להשחמה מדויקת ואחידה יותר.

בטיגון במחבת אנחנו יוצרים תגובות מאיירד – שמפיקות תרכובות ניחוח וטעם שטעימות לנו מאוד, ממש כמו כשמכינים רוסטביף / סטייק.

את הגבינה הצרובה מניחים מעל לסלט והיידה לאכול – אתם רוצים להנות ממנו כשהגבינה חמה ורכה.

סלט חלומי

צבעוני ומשמח. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • טבעוני: טופו עובד מצוין. לא כמו גבינה אבל בהחלט טעים. קבלו הנחיות: מוציאים 250-300 גרם טופו קשה מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לפרוסות מלבניות בעובי 1 ס"מ בערך. מחממים מחבת רחבה מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת הטופו, מטגנים 2-3 דקות אגב ערבוב. מוסיפים את כפית שטוחה אורגנו מיובש ומעט מלח ממשיכים לטגן 3-5 דקות נוספות, עד שהטופו זהוב ויפה מכל הכיוונים. מוציאים לצלחת עם נייר סופג והוא מוכן לסלט.
  • מוזמנים לשים ירקות שונים שאתם אוהבים – אפשר לצרף לסלט גם כרוב, קולרבי, קישוא טרי, שעועית ירוקה מבושלת ועוד.
  • לא אוהבים שמיר/חומץ? הסלט טעים גם בלעדיהם.
סלט חלומי

מנה נהדראת בהשראת הטיול לקפריסין. צילום: עז תלם

מתכון לסלט חלומי עם גבינה מטוגנת והמון ירקות

2-3 מנות, חלבי, 15-20 דקות עבודה לכל היותר

מצרכים:

לסלט:
1 פלפל אדום (מומלץ פלפל מאורך – נמכר תחת השמות פלרמו, רומרו, שושקה), ללא הליבה
1/2 פלפל ירוק או צהוב, ללא הליבה
1-2 מלפפונים קטנים
1-2 עגבניות יפה ובשלה
רבע בצל סגול קטן, פרוס דק
4-5 גבעולי שמיר ו/או פטרוזיליה
3-5 עלי חסה רעננים (מומלץ לבבות חסה), שטופים ומיובשים עם מגבת מטבח

לגבינת החלומי המטוגנת:
1 ריבוע (200-250 גרם) גבינת חלומי
1 כף שמן זית

לתיבול:
2 כפות שמן זית איכותי
2 כפיות מיץ לימון טרי ו/או חומץ כלשהו (חומץ יין לבן או אדום זה הקלאסי, תפוחים גם מצוין)
1/2 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
1/2 כפית אורגנו מיובש (רשות)

להגשה:
זיתים שאוהבים
לחם שאוהבים

אופן הכנה:

.

חותכים את כל הירקות:

  • את הפלפלים לפרוסות או רצועות דקות, את המלפפונים לעיגולים דקים, את העגבניות חוצים ואז פורסים דק, את החסה חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ בערך.
  • קוצצים דק את עשבי התיבול (פטרוזיליה ו/או שמיר).
  • שמים בקערה את הירקות ועשבי התיבול ביחד עם פרוסות הבצל.
  • עד שלב זה ניתן להכין שעתיים מראש.

לפני שמטגנים את גבינת החלומי מתבלים את הסלט:

  • מוסיפים לקערת הסלט את שמן זית, מיץ לימון ו/או חומץ, אורגנו מיובש ומלח לפי הטעם.
  • מעבירים לצלחת/קערת הגשה.

מטגנים את גבינת החלומי ומגישים:

  • פורסים את גבינת החלומי לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בערך. ניתן לייבש את הפרוסות בעזרת נייר מגבת אם הגבינה מרגישה רטובה.
  • מחממים את שמן הזית במחבת נון סטיק רחבה מעל להבה גבוהה.
  • מניחים את פרוסות גבינת החלומי במחבת ומטגנים 1-2 דקות מכל צד (מעל להבה בינונית-גבוהה) או עד שהגבינה מזהיבה יפה משני הצדדים.
  • מניחים מעל הסלט את פרוסות הגבינה המטוגנות ומגישים.
  • חשוב: האורחים מחכים לחלומי ולא להפך. הגבינה טעימה גם קרה אבל אין מה להשוות – היא בשיא חמה חמה מהמחבת.

לעוד מתכונים יווניים:

 

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

8 תגובות

  1. נראה מעולה. ובהחלט יבוצע בהזדמנות הקרובה. לגבי הגרסה הטבעונית אפשר להשתמש בגוש בסגנון חלומי של משומשו. היא ממש ממש מוצלחת גם גם אחרי צריבה על מחבת פסים וגם ממש טעימה כמו המקור.

  2. סלט נהדר …הוספתי בצד תירס וטונה ואבוקדו !!!

  3. וואוו הכל נראה מאוד מאוד טעים!!!!

  4. נראה נהדר, תודה !

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial