תבשיל קארי וקוקוס עם טופו וירקות (טבעוני)

29 ביוני 2018
תבשיל קארי טבעוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם

תבשיל קארי טבעוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם

יש לי פינה חמה בלב ובבטן לתבשיל קארי וקוקוס, אחת ממנות הדגל של תאילנד, כזו שמסוגלת לשגר המון טעמים ריחות וניחוחות וזמן עבודה קצר ומהיר.

היום אני מכין תבשיל קארי אדום עם ירקות וטופו מטוגן, מנה מעולה לכל מי שרוצה לתקתק ארוחה זריזה עם המון טעם, זה גם מתכון מאוד גמיש שאפשר להתאים למגוון ירקות שיש בבית. אבל לפני שהסיר של התבשיל מתחיל להתחמם, אני מתחיל במהלך לא פחות חשוב:

טופו

חותכים טופו לקוביות. צילום: עז תלם

איך להכין טופו מטוגן ממש טעים?
טופו הוא חומר גלם פופולרי במיוחד במזרח הרחוק. ביפן, סין ותאילנד יודעים ליצור פלאים עם מוצר הסויה הזה, ולחלוטין מדובר בעולם ומלואו. בארץ, סוג הטופו המוכר ביותר הוא הטופו הקשה – זה שמתאים למוקפצים וסלטים שונים.

בעיני, הדרך להוציא ממנו הכי הרבה טעם ומרקם היא לטגן אותו. לא משנה אם אני מכין מוקפץ או מוסיף אותו לסלט, ברגע שקוביות הטופו עוברות טיגון יסודי בשמן הן נהיות פריכות, הטעם שלו משתנה והמרקם נהיה הרבה יותר כיפי.

טופו

מטגנים את קוביות הטופו 5-7 דקות בערך. צילום: עז תלם

אז בכל מתכון שמבקש מכם להשתמש בקוביות טופו, ההמלצה שלי היא ראשית כל לטגן אותו – לוקח לו הרבה זמן להפוך לזהוב ופריך, משהו כמו 5 דקות לפחות, אבל התוצאה שווה את ההמתנה. אפילו שבתבשילי קארי בדרך כלל שמים את הטופו גולמי, אני מוצא שהטיגון ממש משדרג.

קוביות טופו מטוגן גם שומרות על הפריכות שלהם הרבה זמן, משהו כמו חצי שעה אפילו אחרי הטיגון.

בקיצור, זה המהלך שיגרום גם למי שלא אוהב טופו לתת לו צ'אנס (להרחבה ראו כתבה שהכנתי בנושא בוואלה).

טופו מטוגן

טופו פריך מטוגן – מהלך חשוב בדרך למנת טופו מוצלחת צילום: עז תלם

בונים קארי

בזמן שהטופו הזהיב לו במחבת, בניתי את תבשיל הקארי (לפי כללים שכתבתי עליהם בעבר כאן).

התחלתי בטיגון של ממרח קארי בשמן קוקוס, בשביל הטעם והארומה, ואז הוספתי בהדרגה קרם קוקוס איכותי.

ממרח קארי הוא תערובת של פלפלים חריפים טחונים עם עוד עשבי תיבול ותבלינים תאילנדים כמו גלנגל, למון גראס, קפיר ליים, בצלי שאלוט, שורש כוסברה, שום ועוד.

תבשיל קארי וקוקוס

מטגנים את ממרח הקארי בשמן קוקוס. צילום: עז תלם

להכין ממרח קארי תאילנדי אותנטי אמיתי בבית זו משימה מאוד מאתגרת. כשניסיתי, לקח לי יומיים ושעות של שיטוטים רק כדי להשיג את כל המרכיבים. עם זאת, אפשר לארגן בבית ממרחים דמויי קארי (אני קורא להם חצי קארי) שמניבים תוצאות לא רעות בכלל (ראו כאן מתכון).

בכל מקרה, היום כבר בכל סופר אפשר למצוא ממרחים איכותיים מתאילנד שעושים עבודה נפלאה. חשוב לטגן אותם ביסודיות עם שמן כדי לפתוח להם את הניחוחות, ואם אתם פוחדים מהחריפות (בעיני היא ממש לא נוראה) פשוט שמים מראש פחות ממרח במנה.

מה עושים עם שאריות ממרח קארי?

תבשיל קארי וקוקוס

מוסיפים קרם קוקוס ומביאים לרתיחה. צילום: עז תלם

השותף הנצחי: קרם קוקוס

השותף האידיאלי של ממרח הקארי הוא קרם קוקוס. חשוב לחפש קרם קוקוס שמכיל כמה שפחות מרכיבים (באידיאלי הוא יכיל רק מוצקי קוקוס ומים, בלי משמרים למיניהם) ו-17% שומן ומעלה, בשביל הטעם והניחוח.

>> מדריך הקוקוס המלא כל מה שצריך לדעת על קרם, שמן, חלב וכל מה שביניהם

עוד תוספות לתבשיל
במקור משתמשים ברוטב דגים בשביל לתת טעם ועומק לתבשיל – הפעם הלכתי על רוטב סויה לגרסה טבעונית. לאיזון המליחות והחריפות מוסיפים סוכר – השתמשתי בסוכר חום ואם בא לכם להשקיע תארגנו סוכר דקלים.

עוד תבלין שיכול להוסיף הם עלי קפיר ליים (קונים בחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק) – הפעם לא שמתי אותם אבל אם יש לכם כמה כאלו בבית, הם יוסיפו ניחוח לימוני עדין ומיוחד.

תבשיל קארי וקוקוס

מוסיפים ברוקולי אפונה וקישוא ומביאים לרתיחה. צילום: עז תלם

צוות ירוק
ברגע שיש רוטב טעים פשוט מוסיפים לו ירקות ירוקים שמתבשלים מהר: אני הלכתי על רביעייה של אפונה קפואה (שתמיד תמצאו אצלי במקפיא), קוביות קישואים, תפרחות ברוקולי ולסיום עלי בייבי תרד (אחלה חומר גלם!).

בגדול, כל ירק שמתאים לבישול מהיר יכול להצטרף לקארי שלכם: שעועית ירוקה, אפונה סינית, אספרגוס, כרובית ואפילו כרוב ניצנים בעונתו הקצרה. החוק הוא שירקות בקארי תאילנדי חייבים לשמור על הפריכות שלהם.

אפילו כשתאילנדים שמים חצילים בקארי (יש שם זן מיוחד של חצילים עגולים קטנים וחמודים) הם מבשלים אותם ככה שישארו פריכים ובעלי מרקם.

תבשיל קארי וקוקוס

מוסיפים את התרד ואת הטופו, מכבים את האש, מערבבים היטב ומגישים. צילום: עז תלם

עם זאת, אפשר בהחלט ללכת לכיוון של בישול ארוך בתבשילי קארי (למשל עם קארי מסמאן מתובלן) אבל זה כבר כתבה אחרת ?

התוספת הכי טעימה לתבשיל הקארי היא אורז לבן מאודה, אבל אפשר להיות אמיצים ולנסות להגיש עם פסטה ואפילו על פתיתים, לא תאילנדי, עדיין טעים.

לפני שאתם שואלים:

  • אם יש לכם בבית ממרח קארי אחר (למשל קארי ירוק או צהוב), אל תקנו חדש במיוחד. המתכון יעבוד עם כל סוגי ממרחי הקארי.
  • לגרסה ללא גלוטן שהיא גם טבעונית, שמים מלח במקום רוטב הסויה (או רוטב סויה ללא גלוטן, כמובן).
  • לא חייבים לשים את כל הירקות, כדאי שיהיו לפחות שני סוגים.
תבשיל קארי צמחוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם

תבשיל קארי צמחוני עם טופו וירקות ירוקים. צילום עז תלם

מתכון תבשיל קארי וקוקוס עם ירקות וטופו מטוגן

3 מנות, טבעוני/פרווה, 20 דקות זמן כולל בישול

מצרכים:

לטופו:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה (אני השתמשתי בטופו תנובה בטעם טבעי)
5 כפות שמן צמחי

לתבשיל קארי:
1 כף שמן צמחי – מומלץ קוקוס אבל כל שמן זורם
1-2 כפות ממרח קארי אדום (אבל אפשר כל ממרח בצבע אחר שיש לכם בבית, ירוק, צהוב וכולי)
1 קופסה (400 מ"ל, זה 2/3 1 כוסות) קרם קוקוס
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1-2 עלי קפיר ליים או מיובש (רשות, אפשר גם להוסיף גרידת לימון במקום)
1 כפית סוכר חום (אפשר גם סוכר דקלים)
½ 1 כפות רוטב סויה (לגרסה לא טבעונית שמים רוטב דגים)

לירקות:
חופן גדול אפונה ירוקה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
1-2 קישואים קטנים, חתוך לקוביות בגודל בינוני
1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לתפרחות (או חופן שעועית ירוקה, חתוכה לאורך 2-3 ס"מ)
חופן גדול עלי בייבי תרד
1/2 כוס עלי כוסברה או בזיליקום, להגשה

אופן הכנה:

לטופו המטוגן:

  • מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לקוביות בגודל 1-3 ס"מ.
  • מחממים מחבת קטנה מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את השמן וקוביות הטופו, מטגנים 5-8 דקות תוך ערבוב מדי פעם כדי שכל צדדי הקוביות יקבלו זמן בשמן.
  • מטגנים עד שהטופו זהוב ויפה מכל הכיוונים (יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת עם נייר סופג ושומרים בצד.

הכנת הקארי:

  • במקביל לטיגון הטופו, מחממים את השמן בסיר קטן.
  • מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
  • מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב. 3-4 כפות בכל פעם. מוסיפים ½ מכמות המים ובוחשים היטב.
  • מוסיפים את הקפיר ליים (אם משתמשים), הסוכר ורוטב הסויה. טועמים ומתקנים תיבול עם עוד סויה או סוכר לפי טעמכם.
  • מוסיפים את האפונה המוקפאת, קוביות הקישואים ותפרחות הברוקולי ומבשלים כ1-2 דקות מעל להבה בינונית.
  • אם הרוטב סמיך לכם מדי, ניתן בשלב זה להוסיף עוד מים.
  • מוסיפים את התרד וקוביות הטופו, בוחשים היטב, טועמים שוב ומתקנים תיבול.
  • מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בבזיליקום או כוסברה ומגישים לצד אורז לבן.

המתכון הופק בשיתוף טופו תנובה 

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

הכנתם? איך יצא? ספרו בתגובות או בעמוד הפייסבוק =]

לעוד מתכונים אסיאתיים:
מוקפץ עוף ונודלס עם ירקות
עוף בלימון כמו של המסעדות
קינוח טפיוקה בחלב קוקוס

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

207 תגובות

  1. מריח לי עד כאן, מהתמונות שלך!!
    אני עצלנית, ולכן לא אלך להכין את זה, וחם מדי להכנס למטבח מה גם שאני לא משוגעת על טופו (עד כאן התירוצים להיום אבל כמובן שבגרסת "חזה עוף חתוך לרצועות" זה יהיה נהדר ובהחלט אשמור את האופציה לעתיד.
    תודה רבה, תמיד כיף לקרוא את המתכונים שלך.

    • היי יעלי 🙂
      תודה רבה על המילים החמות =]
      שמח שאהבת ועדכני כשאת מכינה 😉

      • היי עוז, לא הצלחתי להבין איך כותבים תגובה רגילה.. אם אני מכינה את הקארי מראש, כמה שעות לפני, עדיין יש ערך לטיגון של הטופו או לשים אותו ישר ברוטב?

  2. נראה מדהים.
    ישנה דרך להכין עם אבקת קארי רגילה ולא משחה? ?

    • היי גליה 🙂
      אבקת קארי ומשחת קארי הן שתי חיות שונות, אבל בגדול כן.
      פשוש שמים כף אבקה במקום כף ממרח, ומטגנים 20 שניות או עד שהריח נעים ומשם ממשיכים כמו במתכון. טעים זה בטוח יהיה 😉

  3. בסעיף השלישי בהכנת הקארי מצויין להוסיף חצי מכמות המים. מתי צריך להוסיף את החצי השני? לא כתוב…

  4. זו המנה האהובה עלי…כטבעונית, אני שמחה לפגוש כל כך הרבה מתכונים טבעונים והתאמות טבעוניות במתכונים שלך ובכלל, אוהבת מאד את המתכונים שלך

  5. מאז שהכנתי את הקארי הירוק והמושלם שלך – עברו במטבחי הרבה סירי קארי מכל מיני סוגים, הרוב נשען על בסיס המתכון שלך.
    אני חייבת לומר שדווקא בקשר לקארי האדום (מחית קנויה), גיליתי שאם מטגנים מעט בצלי שאלוט וג'ינג'ר טרי מגורר (רק עד שעולים ריחות) ואז מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים לפתיחת הטעמים, זה משדרג מאוד את רוטב הקארי, בנוסף כדאי להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון טרי (בעיקר אם אין עלי קפיר ליים או למון גראס).
    לטעמי, המרכיבים האלה הופכים את הקארי האדום לעוד יותר מדהים.
    כמובן שניתן לגוון גם עם פטריות טריות שחתוכות לחתיכות שמנמנות, דלעת וכו' ובמקום אורז אפשר להקפיץ אטריות אורז ברוטב המוכן ולפזר בוטנים קלויים מעל ויש עוד מנה מושלמת.
    אני מאשימה אותך בכמויות האדירות של הקארי וקרם הקוקוס המשמין שאנחנו בולסים, הכל התחיל בגללך ?

    • היי גלית 🙂
      שמח לקבל את האשמה הזו!
      תודה רבה על המילים החמות על הטיפים המעולים לשדרוג
      בשמחה וכבוד רב

  6. נראה מעלה אנסה בקרוב
    מה פחות חריף – קארי ירוק או אדום ?

    • היי אפרת 🙂
      אני לא מוצא הבדל דרסטי בין השניים, שניהם חריפים 😀
      בסוף מה שבאמת משנה זה כמה ממרח את שמה. אם את רגישה יכולה לשים פשוט 1-2 כפיות במקום כפות

  7. התכוונתי להכין פאניר עם טופו, אבל כשראיתי את המתכון מיד שיניתי כיוון 🙂

    צריך לומר שיצא מעולה? 😉

    אשתף שאת רוטב הסויה אני מוסיפה לקוביות הטופו. מטגנת אותן כמה דקות (לפעמים בשמן שומשום שנותן עוד טעם) ואז מוסיפה רוטב סויה – הופך אותן לטעימות ממש – ואת זה אני מוסיפה לרוטב, כולל כל רוטב הסויה שלא נספג (אם יש כזה).

  8. יצא מעולה. ממש טעים. טיפה חריף בגלל הקארי אבל…שווה.
    תודה

  9. נראה מעולה!
    איך עוד ניתן לעבוד עם הטופו מלבד לטגנו?

    אפשר להוסיף את הקוביות כמו שהן לתבשיל? לאפות בתנור?

    • היי יעל 🙂
      לחלוטין אפשר להוסיף את קוביות הטופו ללא כל טיגון או בישול
      אני פשוט מאוד אוהב את המרקם והטעם שמקבלות בטיגון
      אפשר גם לאפות – חותקים לקוביות, מתבלים בשמן זית ומלח
      שולחים לתנור 200 מעלות 10-15 דקות עד שהמרקם מתקשה וטיפה מתחיל להזהיב
      בהצלחה =]

  10. ממליצה להוסיף גרגרי חומוס מבושלים (אני מכינה ב-crockpot במשך הלילה, יוצא מצוין). במקרה לא היה לי אורז אז השתמשתי ב-barely (חיטה), ויצא פנטסטי – כי הגרגרים לא הופכים לדייסה כשאתה שופך עליהם את הרוטב.
    תוכל להסביר קצת יותר את ההבדל בין קרם קוקוס וחלב קוקוס? האם יש חשיבות להשתמש באחד ולא באחר?

    • היי אלינור 🙂
      תודה על הטיפים והמילים החמות!
      בשמחה – כתבתי על זה כתבה שלמה שאת יכולה לקרא כאן
      https://goo.gl/aoMxxn
      בגדול, חלב קוקוס זה קרם קוקוס מדולל, כלומר מכיל יותר מים ועולה פחות או יותר אותו דבר, אז אני תמיש מתשמש בקרם קוקוס (ועדיף בלי תוספים ומייצבים, שיכיל רק מוצקי קוקוס ומים)

  11. היי עוז, סליחה שאני מתפרצת לצמחוניות שבכתבה הזאת אבל רציתי לשאול,
    אם אני מעוניינת להכין את זה עם קוביות חזה עוף (לא חובבת פרגית), באיזה שלב אני שמה את העוף בתבשיל?

  12. וואו!
    איזה מתכון מדהים! יצא פשוט מעולה, והכי הכי כיף – מתכון קליל כל כך להכנה, מעט זמן במטבח, וחומרים זמינים שיש בבית. הכנתי עם אבקת קארי ולא עם משחה אגב – יצא מעולה.

    תודה עוז!

    • היי מיכל =]
      שמח מאוד לשמוע!
      תודה רבה על השיתוף והמילים החמות!
      אבקת קארי מצוינת פה זה הרי על אותו עקרון

  13. עוז שלום, מבין שלושת סוגי הקארי האדום הירוק והצהוב מי הכי פחות חריף? האם יש חברות שהקארי שלהן פחות חריף ? תודה

    • היי מיכל
      כולם פחות או יותר אותו דבר.
      בסוף מה שהכי משהנה זה כמה משחת קארי את מוסיפה למנה – יכולה לשים כפית ויכולה לשים כף הכל לפי טעם אישי. אם רגישה תתחילי בכפית להוסיף עוד תמיד אפשר.

  14. אם רוצים להכין כמות כפולה, האם פשוט מכפילים את כל המרכיבים?

  15. היי עוז,
    אם אני רוצה להחליף את הטופו בפרגית,
    איך משתנה הליך הבישול בהתאם?
    תודה!

    • היי רומי
      יכולה לשים קוביות פרגית בתוך הרוטב ולבשל אותן עד שהן מבושלות (לוקח 4-6 דקות בערך)
      ויכולה לטגן קוביות פרגית 2-3 דקות תוך כדי ערבוב כמו שאני עושה כאן לטופו ואז להוסיף לתבשיל בסוף יחד עם הירקות
      שתי האפוציות זורמות כמובן
      בהצלחה= =]

  16. האם עדיף את הרוטב בסיר או שאפשר גם בווק\מחבת גדולה?

    • היי אביב =]
      עדיף בסיר כי צריך שלרוטב יהיה גובה כדי שיוכל לבשל את כל הירקות. במחבת/ווק יכול לצאת רדוד מדי

  17. נראה מעולה ! כמה זמן נשמר במקרר?

  18. הכנתי פעמיים ויצא מעולה רק הבעיה שאשתי אומרת שחריף לה מידי
    יש דרך לעדן טיפה? ניסיתי להוסיף עוד חלב קוקוס אבל זה לא עזר מספיק

    *השתמשתי בקארי ירוק

  19. היי עוז יש משהו שאפשר להשתמש במקום הסויה? או שאפשר פשוט לוותר עליו ולהכין בלי

  20. היי, ניסיתי להכין עם משחת קארי ירוקה.. טוב כרגע הקארי בצבע לבן יותר מאשר ירוק והוספתי עוד קארי לתבשיל.. לא זז..

    • היי דר
      תופעה מוכרת – הצבע של ממרח הקארי הירוק לא מספיק כדי לתת תבשיל קארי בצבע ירוק יפה.
      אני אוהב להוסיף לקארי ירוק כף גדושה פסטו בזיליקום טרי (או צרור כוסברה טחון בבלנדר עם מים/קרם קוקוס) שנותן את הצבע.

  21. א. אתה תותח.
    ב. תמיד כיף לקרוא לעומק כל דבר שקשור לאוכל במיוחד באתר שלך.
    ג. אתה מקצוען אמיתי.
    תודה

  22. אהלן!
    מבחינת הירקות, האם אפשר להכניס גם תפוא ובטטה או שזה זמן בישול ארוך יותר ולא כדאי?

    • היי ליאור
      אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה ובטטה לפני כל הירקות הירוקים – לתת להם 20 דקות בישול עד שרכים אז להוסיף את הירוקים כמו המתכון. חשוב להוסיף עוד מים לפי הצורך כמובן, שהכל יהיה מכוסה
      בהצלחה!

  23. הי אתה מעולה וכיף לקרוא אותך.
    אולי תפתור לי בעיה. תמיד שאני מטגנת טופו קצת ממנו נדבק לי לסיר ואני מוצאת את עצמי במירוץ גירוד. אולי הסירים שלי לא טובים?

    • היי שני =]
      כשמשתמשים במחבתות לאורך זמן מצטברות בהן שריטות שגורמות למזון להידבק.
      כמו כן, מומלץ לחמם את המחבת היטב לפני שמוסיפים אליה את הטופו

      • אני לא מבין בטופו, אבל טיפ טוב שאני תמיד משתמש בו הוא לשים טיפה וודקה בין הטיגון לבישול.. האלכוהול עוזר לגרד את מה שנדבק למחבת והוא מתאדה ממש מהר ככה שלא משנה את הטעם

  24. יצא מדהים!!

  25. היי עז
    רוצה להכין עבורי המתכון אבל ממש ממש לא אוהבת חריף,
    ישנה אפשרות למשהו אחר?

    • היי מלי
      יכולה להכין בלי הקארי, ובמקום לטגן קוביות פלפלים אדומים טריים בתחילת ההכנה גם יצא טעים

  26. על איזה ממרחי קארי אתה ממליץ?

  27. מתכון מעולה!
    הכנתי פעמיים, בפעם הראשונה עם קארי ירוק ובפעם השנייה עם האדום. בעיניי הקארי האדום טעים יותר.
    תודה רבה על המתכון המפורט ובכלל על הבלוג המצויין והמתכונים המעולים 🙂

    • היי לירון =]
      שמח ממש לשמוע! בשמחה ומכל הלב תמיד

    • היי
      האם אפשר במקום ממרח קארי לשים פשוט את התבלין עצמו? פשוט תמיד נשאר לי מחא קארי ואז הוא מתקלקל במקרר (אפשר להקפיא את הממרח?) ויש לי שפע של התבלין עצמו

      • אפשר להקפיא את המר ואפשר לשים אבקה (רק לשים לב לא לשרוף אותה בטיגון הראשוני)

  28. היי! האתר שלך מדוייק ומושלם♥️
    שאלה, אם אני מוסיפה אספרגוס טרי מתי אני שמה אותו והאם אני צריכה לחלוט אותו לפני רק להוסיף טרי?
    תודה!

    • היי שיר =]
      תודה רבה! אין צורך לבשל מראש. הייתי מבשל את האספרגוס ברוטב 1-3 דקות, תלוי כמה הוא עבה

  29. היי, נראה מעולה. השאלה אם אני רוצה להכין לשבת, עד כמה זה מבאס לאכול את זה יום למחרת?

    • היי ליאת =]
      תודה רבה. אין בעייה לאכול יום אחרי זה נשאר טעים אחרי חימון מחדש, רק חשוב להקפיד לא לבשל יותר מדי את הירקות בבישול הראשון, כדי שלא יתרככו מדי

  30. היי התאדה לי הרוטב תוך כדי הבישול. מה עשיתי לא טוב? ??‍♀️?‍♀️

    • היי שיר
      הבישול הוא ללא מכסה, יכול להיות שהלהבה הייתה חזקה מדי.
      אם התאדה פשוט מוסיפים עוד מים עד שהקארי במרקם שאוהבים

  31. לא היה לי טופו והשתמשתי רק באפונה וכרובית אבל יצא כל כך טעים שחיסלתי לבד הכל… תודה רבה רבה!

  32. היי עז!
    האם אפשר להחליף את הטופו בסלמון?

    • היי דנה =]
      בהחלט
      קונים 400 גרם פילה סלמון בלי עור ואדרון ומבקשים ממוכר הדגים שיסיר את העור ויחתוך לרצועות או פרוסות (תגידי לו שזה לקארי). את פרוסות הסלמון את מוסיפה לרוטב יחד עם הירקות הירוקים, שתתבשלנה 2-3 דקות או טיפה יותר עד שהדג עשוי ועסיסי. לרוטב עם דגים הייתי מוסיף טיפה מיץ לימון בשביל השדרוג, או מגיש עפ פלח לימון טרי שכל סועד יוכל לסחוט מעל, לשיקולך כמובן
      בהצלחה =]

      • היי עז,
        עשיתי את המתכון כמה פעמים בגרסה טבעונית ויצא נפלא!
        שאלות להמרה לגרסת דגים:
        1. האם ניתן להשתמש בפילה סלמון קפוא?
        2. אם אני משתמשת בקפוא, איך לחתוך אותו?
        תודה רבה 🙂

  33. היי עז,
    מתכון כיפיי וסופר טעים, הכנתי היום יוצאת מושלם.
    החלפתי במקום טופו ותרד, שמתי תפוחי אדמה שחתכתי וטיגנתי מעט קודם, וזה יצא מדהים. ואומנם קצת בישלתי מידי את הירקות, אבל עדין יצאו ממש טעימים.
    תודה רבה❤️

  34. היי, נראה מעולה! כרגיל..
    אפשר להשתמש הקארי מסאמן?
    יש לי בבית ואני מתה לנסות….
    תודה!

    • היי טלי
      בהחלט ניתן! קארי מסמאן, בגדול, הוא קארי אדום עם תוספת של עוד תבלינים, לכן אין בעייה להשתמש בו במקום קארי אדום בכמעט כל מתכון

  35. האם לברוקולי ולקישו מספיקים 2 דקות ברוטב שהוכן?

  36. הכנתי לי ולבעלי (אני צמחונית, הוא לא), יצא מעולה!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים ברמות

  37. מה ההבדל בין סוגי הקארי? ממרח ירוק,אדום,אחר?
    ואיזה סוג אתה קונה?

    • היי ורדה, אני פשוט קונה ממרח קארי אדום ואז משדרג אותו בטעמים למה שמעניין אותי
      ההבדלים בין הממרחים זה סוג הצ'ילי והתבלינים, בגדול מספיק לקנות אחד ולרוץ איתו

  38. היי קיבלתי הרבה מחמאות אבל יצא חריף מדי וחסר קצת טעם. איך אפשר להפחית את החריפות ולחזק טעמים? (אם אפחית קארי לא יהיה טעם..)

    • היי לירז
      חסר טעם=שימי עוד סויה או מלח
      פחות חריף – שימי פחות קארי ולפתי את החוסר עם תבלינים כמו כוסבר טחונה/בהרט

  39. לא היה לי בבית אף מרכיב חוץ ממרח קארי, קרם קוקוס וסויה.
    אז החלפתי את כל הירקות אבל שמרתי על הרוטב.
    אורז וירקות עם רוטב קארי-קוקוס היה ממש ממש טעים.
    תודה!

  40. תודה על המתכון, נראה צץ וכמובן ינוסה היום.
    האם לדעתך אפשר להחליף את הטופו בניוקי?

  41. היי עז, התבשיל טעים ברמות!
    אשמח לדעת למה בסוף הבישול מצטבר המון שמן? ממש שכבת שמן.. האם זה קשור לסוג הקארי שאני משתמשת בו? אולי צריך לבשל את התבשיל קארי מעט זמן?

  42. היי עז! אשמח להכין מחר, תהיתי האם אפשר לעשות את התבשיל עם בקר? נגיד סינטה? ואם כן, כמה היית שם והאם היית מטגן אותו קודם?
    תודה!

    • היי אדווה =]
      בהחלט ניתן!
      אפשר לטגן רצועות סינטה ואז להוסיף לרוטב, או לדלג על הטיגון ופשוט לתת להן להתבשל ברוטב

    • היי, האם ניתן להשתמש באפונה קפואה וברוקולי קפוא במתכון ללא בישול קודם כפי שציינת עם האפונה?
      תודה (;

  43. האם יתאים להכין עם מחית קארי מסמן?

  44. היי עוז, האם אפשר להוסיף קורנפלור להסכמה של התבשיל? לא הוספתי מים ועדיין זה נוזלי לי מידי בשביל לאכול את זה עם אורז.
    דבר שני ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף כוסברה טחונה לעוד טעם בתגובות, הכוונה לכוסברה רגילה או זרעי כוסברה? ואילו עלים/ירק אפשר לשים במקום תרד?

    • היי מאי =]

      אפשר בהחלט (כפית קורנפלור מומסת ב2 כפות מים, מוסיפים תוך כדי ערבוב, מרתיחים וזה מסמיך), מעניין אבל מה שאת מתארת זה אף פעם לא קרה לי. השתמשת בקרם קוקוס?
      אפשר להוסיף גם זרעי כוסברה וגם את העלים.
      במקום תרד אפשר לשים מנגולד או להשמיט

  45. היי! אני רוצה לעשות את המתכון עם כרעיים במקום הטופו, מתאים? ואיך להכין ולשלב במתכון?

    • היי נגה =] בהחלט אפשרי.
      תכיני את הרוטב בסיר רחב ושטוח.
      תוסיפי את הכרעיים ומים עד 3/4 גובה. תביאי לרתיחה לתבשלי מעל להבה נמוכה 60 דרות או עד שעשוי לחלוטין.
      תוסיפי את הירקות הירוקים ותבשליו 2-3 דקת עד שהם רכים מעט ופריכים.
      בתיאבון 😉

  46. היי,
    רציתי לשעת אם אפשר לשים דג במקום הטופו?
    אם כן, איזה דג אתה מציע ומתי לשים אותו?

    • היי הדס =]
      אפשר לשים כל דק, הייתי פשפוט מבשל אותו בתוך הקארי חתוך לקוביות של 2 ס"מ בערך למשך 2-3 דקות עד שמתבשל

  47. היי עוז! האם אפשר להשתמש בנוזל קוקוס במקום בקרם קוקוס. מעדיפה לנסות אפשרות פחות שומנית , השאלה איך ייצא? יצא לך לנסות? תודה מראש 🙂

  48. היום הכנתי לראשונה את המתכון. הבעיה שלא השארתי לבני הבית כמעט כלום. כל רגע עברתי עם כף ליד הסיר ולקחתי עוד קצת ועוד קצת. מעולה. שמתי מה שהיה בבית (סגר קורונה): בטטה אחת, גבעולי סלרי, שעועית ירוקה סנפרוסט, אפונה סנפרוסט, 2 קישואים. קרם קוקוס שפתחתי התגלה כי פג תוקפו אז השתמשתי בנוזל קוקוס. מושלם. תודה רבה לך

  49. שימחת אותנו בביתנו במלבורן אוסטרליה. אפילו בן העשר ש"לא אוהב טופו" טרף הכל. תודה רבה והרבה בריאות.

  50. משתפת שהכנתי ויצא תפל למדי, שמתי כרובית אפונה וברוקולי. אולי יותר מדי ירקות? אולי צריך לשים כמות גדולה יותר של קארי? לא יודעת.

    • היי כליל
      לגבי תפל – זה בידיים שלך, לא שלי
      יכולה תמיד לתקן ולחזק טעמים על ידי הוספת עוד סויה, עוד מלח, עוד קארי (תדללי כף ממרח ב-203 גכפות מים לקבלת משחה נוזלית הממרח ותוסיפי לתערובת).

  51. אהלן תודה רבה על המתכון הנהדר.. אני רוצה לשים דלעת, באיזה שלב כדאי להוסיף אותה? אני לא סגור על כמה זמן בישול צריכה

    • היי נדב
      כדי להכין עם דלעת צריך לבשל אותה ברוטב 10-15 דקות לפני שאתה מוסיף את הירוקים

  52. היי עז,
    האם ניתן להשתמש ברוטב קארי במקום משחה? האם התוצאה תהיה דלילה מדי?

    • היי גילי
      ניתן
      אני מעדיף את המשחות שמכילות מרכיבים טבעיים בעוד שלרטבים מוסיפים עוד מייצבים משמרים מחזקי טעם וכולי

  53. עז יקר, קודם כל אציין שהאתר שלך מופלא. בכל כניסה שלי אליו אני מתפעלת מההסברים המפורטים שלך, מהיסודיות הרבה, וכן לומדת הרבה מתשובותיך לפונים.

    ויש לי שאלה: אני מתכננת להכין את התבשיל עם טופו משי. אז איזה טופו משי לדעתך יתאים יותר לתבשיל זה: טופו משי רך (אריזה אדומה) או טופו משי קשה (אריזה כחולה) ??? תודה.

    • היי ענת
      תודה על המילים החמות!
      טופו משי קשה, אל תנסי לטגן אותו הוא מאוד עדין — רק לשים קוביות הישר בתבשיל קארי

      • שלום לך עז,
        הכנתי את התבשיל עם טופו משי firm, ויצא טעים ביותר ונהדר! וכמובן שזה רק בזכותך.
        תוך כדי הכנה התעוררה לי שאלה:
        מכיוון שאני מעדיפה שהירקות די רכים (ולא פריכים), אז התלבטתי האם לבשל אותם ברוטב הקארי עד לריכוכם (לעיתים אורך 10-15 דקות) ואז הם גם יספגו את טעם הרוטב, או שעדיף קודם לרכך אותם במסננת אידוי, ורק אח"כ להכניסם לרוטב ולבשלם עוד כ 1-2 דקות.

        • היי ענת =]
          שמח לשמוע!
          אין צורך לפנוח עוד כלי, פשוט תבשלי את הירקות ברוטב עד שהם עשויים לפי אהבתך

  54. היי, האם ניתן להשתמש בטופו חומוס?

  55. עז, וואו, תודה על תשובתך החשובה. ובהמשך אליה, אם אפשר עוד שאלה קטנה: אם טופו המשי הקשה הוא כה עדין, אז אני מניחה שטופו המשי הרך הוא עוד יותר עדין. אז לאיזה סוג מתכונים מתאים טופו המשי הרך?? תודה מראש….

    • היי ענת
      אמת
      הוא בעיני מתאים יותר לממרחים שונים, כשטוחנים אותו בבלנדר מקבלים מרקם רך ונעים
      ונהדר גם בפשטידות ומאפים שונים יחד עם קמח חומוס כתחליף ביצה/גבינות

  56. עז, המון תודה על תשובותיך. אתה כל כך מקצועי וידידותי. שילוב כזה אין למצוא.

  57. הי עוז
    תודה על המתכון אני בדרך להכין.
    שאלה- כמה קריטי פה הסוכר?
    והאם יש תחלחף לנמנעים ( ולא כמוסוכר או משהו בסגנון)
    תודה

  58. האם ניתן להכין את התבשיל יום מראש?

  59. וואו! הכנתי, יצא מושלם
    לא היה לי ברוקולי אני בטוחה שהוא ממש מוסיף
    פעם הבאה נעשה גם עם ברוקולי!
    תודה על המתכונים המעולים שלך ועל השיתוף!

  60. יצא כל כך מצוין שאני מכין שוב. תודה רבה!

  61. היי:) יתאים להוסיף גרגירי חומוס?

  62. יצא מעולה! תודה!

  63. מדהים, הכנתי כבר עשרות פעמים.
    אני רוצה לשדרג ולהוסיף בצלי שאלוטס, ג'ינג'ר ושום כתוש. באיזה שלב לטגן? אומשאולי לטגן במחבץ נפרדת ולהוסיף לתבשיל?

  64. היי!
    אולי שאלה טפשית, אבל אפשר להכין עם רוטב קארי במקום משחת קארי?

    • עדיף משחה, הרטבים הרבה יותר מעובדים ומכילים תוספים שונים
      אם זה מה שיש אז המתכון יעבוד כמובן

  65. אפשר להחליף את הקישוא בזוקיני?

  66. היי!
    תודה עם מתכון נהדר, הכנתי כבר כמה פעמים וכולם עפים על זה.
    שאלה, בחלק מהפעמים שהכנתי הייתה ממש שכבת שמן מעל התבשיל ובחלק מהפעמים זה יצא מושלם, יש לך מושג למה זה קורה ואיך אפשר להימנע מזה? השתמשתי בקרם קוקוס הכי טוב שמצאתי

    • היי חן
      שכבת השומן נוצרת כי קרם הקוקוס התפרק. לשמור על בישול בלהבה נמוכה יעזור לו לא להתפרק

  67. היי! בשביל לחסוך הקלוריות לדעתך ניתן לשים חלב קוקוס עם 8% שומן?

    • היי תומר
      מכיוון שחלב קוקוס 8% הוא בעצם קרם קוקוס עם יותר מים, והמחיר שלהם לליטר פחות או יותר זהה, יהיה יותר יעיל אם תשים חצי או אפילו 1/3 מכמות קרם הקוקוס במתכון ותשלים את השאר במים
      כמובן קח בחשבון שיהיה פחות קרמי ועשיר
      בהצלחה

  68. עושים את המתכון הזה כבר מספר שנים וכל פעם הוא מפתיע כמה קל וטעים.
    אפילו הילדים הקטנים שלי אוהבים את זה ממש!
    במיוחד בתקופה של עכשיו עם הסגר בבית עם 2 ילדים קטנים שמחפשים מתכון שמשלב ירקות, שומן בריא יחסית וחלבון (אורז כפחמימה) , המנה הזו פשוט מצוינת!!!
    בגלל חוסר זמן אני משתמשת גם בלקט ירוקים של סנפרוסט ורק מעבה אותו עם עוד קישוא טרי/תרד/ברוקולי/שאלוט/בצל ירוק … מתכון מדהים ממש!! רק רציתי להגיד תודה!!!

  69. עוז אני יושבת על האתר כבר חצי שעה חוץ מאתמול ושלשום חחח
    חייבת להגיד לך שאני נהנית מהמתכונים והצורה שאתה מסביר מעולה
    תמשיך לגרום לנו לאכול עוד ירקות (;

  70. היי עז תודה על המתכון! ניתן להשתמש באפונה יבשה?

    • היי אופיר =] בשמחה! היא פחות מתאימה פה כי היא צריכה משהו כמו 30-40 דקות בישול
      אם תשים אותה ככה במתכון כל הירקות האחרים ימותו

  71. היי האם יזרום במקום אחד הירוקים לשים באק צ'וי? אף פעם לא ניסיתי אשמח לדעת אם זה ישתלב פה

    ותודה על המתכונים המדהימיםםםםם

    • היי שני
      בהחלט מתאים! תני לו בישול קצר 2 דקות גג ממש כמו הירקות האחרים פה במתכון

  72. אני מודע לכך שהירקות צריכים להישאר פריכים, אבל האם שתי דקות מספיקות לבישול ברוקולי? מרגיש לי משך זמן קצר מדי

  73. הכנסתי ויצא לי ממש דליל, איך אפשר להסמיך קארי?

    • מבשלים ללא כיסוי עד שמסמיך

      • גם אני נתקל בבעיה של דלילות, ואני מכין את המתכון עם 2 קופסאות קרם קוקוס וללא מים. עדיף להסמיך לפי שמוסיפים את הירקות והטופו?
        וכשאתה אומר להמשיך לבשל זה על אש קטנה?

  74. האם אפשר להחליף את הטופו בחזה עוף? ואם כן האם יש שינויים במתכון?

    • היי ורס, בהחלט
      יכולה לפרוס דק חזה עוף ולבשל ישירות בקארי, או לטגן קוביות חזה עוף עד שהן מבושלת כמעט לגמרי ואז לסיים בישול ברוטב

  75. לגרסה לייט חביבה:
    מרססת שמן על מחבת נון סטיק ומטגנת את הטופו
    שמה שליש פחית חלב קוקוס עם כף שטוחה מחית קארי קנויה, חצי כוס מים, כף וחצי רוטב דגים, כפית סוכר וכמה עלי ליים. מביאה לרתיחה ומוסיפה את הירקות (שליש כוס אפונה, קישוא גדול וכוס שעועית ירוקה אצלי). מוסיפה את הטופו ועוד חצי כפית רוטב דגים

  76. יצא מצויין
    תוּה רבה

  77. סוגיית קרם הקוקוס הנצחית שלי:
    כשאתה כותב קופסא אחת של קרם קוקוס אתה מתכון רק לקרם או גם לנוזל שבקופסא?
    עכשיו הכנתי שוב ויצא לי מידי נוזלי לטעמי, כנראה כי הפעם השתמשתי בנוזל ולא בקרם בלבד.

    האם צריך להפריד ולהתייחס רק לקרם המוצק?

  78. מתכון מהמם. אבל אף פעם לא יוצא לי כמו שאני רוצה ואני מקבל יותר מרק קוקוס מאשר תבשיל סמיך.
    איפה הטעות שלי? אני כבר בכלל לא מוסיף מים ועדיין יוצא דליל מידי.
    מציין שאני עושה מנה גדולה אז מכפיל את כל הכמויות ב2.

  79. יצא מעולה!! כל המשפחה והאורחים התלקקו. הכנתי לבתי הצמחונית ונהננו. פעם הבאה אנסה גם עם עוף.
    טיגנתי את הטופו לפי המתכון שלך והמרקם באמת נגיס וטעים יותר.🙂
    תודה לך עז

  80. אם אין כרגע קרם קוקוס בבית, במה אפשר להחליף?

    מתכון אהוב אגב. מכין אותו כבר זמן מה. בתבשילים הקבועים שלי

  81. היי,
    רציתי לדעת אם בנוסף למחית קארי אפשר להוסיף גם תבלין קארי
    ואם כן אז כמה?
    תודה!

    • בעיקרון אפשר אבל זה לבלגן שני מטבחים
      אבקת קארי קשורה יותר למטבח ההורי והממרח תאילנדי

  82. במידה ואני רוצה להחליף את הטופו בחזה עוף, כמה לשים? חצי קילו?
    תודה!

  83. יצא ממש טעים וככ פשוט ומהיר להכנה :))

  84. מתכון מצוין, הכנתי כבר כמה פעמים בשילובים שונים (תלוי בירוקים שמגיעים בקופסת הירקות). אנחנו מעדיפים את הטעם של הטופו בלי טיגון. תודה רבה!

  85. היי עז
    תודה על המתכון בדרך להכין..
    שתי שאלות בבקשה
    1 באיזה שמן לטגן את הטופו
    2 והאם אפשר לטגן את הקארי לא בשמן קוקוס(בגלל השומן הרוי)
    תודה

  86. כ-ל כ-ך טעים, אנחנו חוזרים ומכינים שוב ושוב, לפעמים עם טופו, לפעמים עם נתחי חזה הודו, פשוט מעולה, תודה רבה

  87. בתור חובבת מתכונים מהסוג הזה, חזרתי לדווח שזה הכי טעים שיצא לי להכין עד היום!
    במקום טופו שמתי דג וזה פשוט מדהים מדהים מדהים 🙂

  88. היי עז,
    רציתי לשאול אם אפשר להכין בלי סוכר? אני פשוט לא אוכל . או שעם תחליף כלשהו?

  89. היי עז,

    אחרי הטיגון והבישול ברוטב מרקם הטופו הפך קשה ולעיס מידי.
    מה הסיבה לכך? חשבתי שאולי טיגנתי את הטופו יותר מידי.

    תודה!

  90. היי!
    הכנתי לפי המתכון (יחס של 2 כפות משחה על 400 מ״ל קרם קוקוס). יצא טעים אבל מרגיש מלוח מדי
    כיצד רצוי לאזן את המליחות? הוספת יותר מים או הפחתה בכמות המשחה?

    תודה!

  91. עז שלום. קודם כל תודה על המתכון המעולה וההסברים המפורטים. אנחנו מאוד אוהבים את התבשיל הזה. רציתי לשאול – לפעמים הרוטב יוצא לי דליל מידי ואני חא מצליחה לפענח למה..אולי קשור למשך הבישול? אש גבוהה מידי? הקרם עצמו? אני לא מוסיפה מים בכלל. האם תוכל להאיר את עיני בבקשה?

    • היי נעמה
      בשמחה!
      הירקות מפרישים נוזלים ולכן זה עלול לדלל את הרוטה
      מציע לכן לעבוד עם קוקוס בחאוזי שומן כמה שיותר גבוהים
      למשל קרם קוקוס ארוי D בקרטון לבן

  92. הי עוז! תודה על המתכונים המעולים! אם אני מוסיפה פטריות פורטבלו באיזה שלב אתה ממליץ להוסיף?

    • היי ליאת, אפשר להוסיך את הפטריות כמו את הטופו ואז להחזיר אותן לתבשיל

  93. מתכון מעולה! האם יש דרך להסמיך את הרוטב? השתמשתי בקרם קוקוס לא כל כך איכותי והוא היה נוזלי מאוד אז הקארי יצא מאוד מיימי. הצעות לשדרוג?

    • היי הדר
      אפשר להסמיך עם תמיסת קורנפלור – מערבבים כפית קורנפלור עם 2 כפות מים בקערה קטנה עג שהקורנפלור מתמוסס
      מוסיפים לרוטב שהתקרר ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה
      אחרי 2-3 דקות זה מסמיך

  94. ממליצה על מחיות הקארי של Kanokwan . הן גם נקיות יותר ממחיות אחרות מבחינת המרכיבים וגם הרבה פחות חריפות

  95. היי, האם יש דרך להכין תבשיל קארי בלי קוקוס?
    אני לא אוהבת את הטעם של הקוקוס, אבל כן אוהבת קארי.. יש תחליף שעובד טוב? או דרך שלא יהיה טעם דומיננטי לקוקוס?

  96. היי, קודם כל תןדה על המתכונים המדהימים שלך♥️
    אני אלרגית לסויה, ולכן מכינה את הקארי עם דג ולא טופו. מה אפשר לשים במקום הסויה בתבשיל?

  97. וואי וואי איזה מתכון פצצה!
    הכנתי אתמול עם הירקות, ושוב פעם היום עם קציצות בקר
    קניתי קארי אדום עם 10% צ'ילי ואז אפשר לשים כמה שרוצים בשביל הטעם בלי חריפות מוגזמת

  98. מודה שלא קראתי את כל התגובות, מנסה להבין אם זה בסדר שלא מטגנים קצת את הירקות, מה שאמור להוביל לקרמול ומיצוי טעם. בהנחה שזאת לא טעות במתכון, איך אתה מסביר את זה שבכל זאת יש טעם? בלי קשר מתכון מעולה וזה כבר על הגז
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: