מנת ירק מפתיעה: 'פסטה' קישואים עם יוגורט

פסטה קישואים
פסטה קישואים. צילום: עז תלם

עכשיו אנחנו בשיא עונת הקישואים, ירק נהדר שרבים מדלגים עליו. היום אשתף אתכם במתכון להכנת פסטה קישואים שמכילה ירק בלבד – מנה נהדרת שמראה שבטיפול נכון הם לגמרי יכולים לתפוס את מרכז העניינים.

אחד הטרנדים הכי חזקים בשנים האחרונות בארצות הברית הוא זודלס – אטריות זוקיני, שכדי להכין אותן צריך לקנות מכשיר מיוחד. אני יוצר את אטריות הקישוא שלי עם קולפן ביתי רגיל, ככה שכל אחד יכול לתקתק את המנה הזו בעצמו.

פרסום בשיתוף תנובה

צפו: כל שלבי הכנה המנה (בהילוך מהיר)

הקונספט פשוט – מגלפים מהקישוא או הזוקיני (מה שבא לכם בטוב, מוזמנים גם לשלב) מעין סרטים עם הקולפן, מגלפים סביב לירק מכל הצדדים עד שמגיעים ליבה – איפה שהזרעים. אתם תרגישו שפתאום המרקם מפסיק להיות חלק ונהיה מחוספס.

בליבות הקישואים לא נשתמש היום, אבל אתם ממש מוזמנים להשתמש בהם להכנה של מוקפצים, סלטים, אנטיפסטי וכמובן מרקים. העיקר לא לזרוק.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד

פסטה קישואים
מצרכים למתכון. צילום: עז תלם

אם לא נראה לכם שתמצאו לליבות שימוש מיידי אתם יכולים להקפיאן בתוך שקית עד שתהיו מוכנים לשימוש (הכי קל לזרוק למרק עוף או מרק קוסקוס).

המתכון הזה מאוד דומה לפסטה גזר שעשיתי לפני כמה שנים, והפעם כדי לגוון קצת את הרוטב (אפילו שרוטב על בסיס שום ושמן זית מוצלח מאוד) הלכתי על חבר מוכר של הקישואים והוא יוגורט.

>> פסטה גזר ברוטב אליו אוליו

פסטה קישואים
רצועות קישואים מוכנות לפעולה. צילום: עז תלם
פסטה קישואים
חשוב למצוא שימוש גם לליבות הקישואים. צילום: עז תלם

לפני כמה שנים שיתפתי אתכם בבלוג במתכוון מעולה לסלט קישואים מהמטבח הערבי שבו הם מאפים ומעורבבים עם יוגורט – וכאן מדובר באותו שילוב טעמים.

אני משתמש ביוגורט עיזים חדש של תנובה – הוא מופק מחלב עיזים מלא והוא מאוד עשיר וקרמי, והיתרון התחרותי הגדול שלו הוא שהוא לא מתפרק בבישול (מיוצב עם עמילן וסיבים תזונתיים).

פסטה קישואים
תוספת או מנה בפני עצמה. צילום: עז תלם

כלומר – אם תשתמשו ביוגורט אחר סיכוי גבוה שהוא יתפרק לכם מיד במפגש עם המחבת החמה (בדקתי), והוא יישאר אחיד ככה שהוא הופך לרוטב כיפי.

תוספות של שום, צנוברים ובצל ירוק סוגרים את שאר פינות הטעם ויש לכם מנת ירק להתפאר – כזו שאפשר להגיש כמו שהיא ויכולה גם לשמש תוספת נהדרת לדגים או פרוסות טופו צרוב.

>> ספר הכרובית שלי חזר למלאי ועכשיו הוא במחיר מיוחד! עוד פרטים בעמוד המכירה

פסטה קישואים
מנת ירק קלילה ונהדרת. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • טבעוני: מחליפים את היוגורט ב1/4 כוס קרם קוקוס ומעט מיץ לימון סחוט טרי. ניתן גם להשמיט את היוגורט לגמרי ולשים מעט מיץ לימון סחוט טרי וזה גם יהיה טעים מאוד.
  • קישוא זה ירוק בהיר, זוקיני זה ירוק כהה.
  • אפשר לשחק עם עשבי התיבול במתכון ולשים פטרוזיליה, נענע ואפילו שמיר.
  • אפשר לשחק עם האגוזים ולשים אגוזי מלך, פקאן, קשיו ועוד.
פסטה קישואים
מסתובב יפה על המזלג. צילום עז תלם

מתכון 'פסטה' קישואים בשום ויוגורט

2-3 מנות, חלבי, ללא גלוטן, 30 דקות עבודה + זמן כולל

מצרכים:

6 קישואים או זוקיני בגודל בינוני (אפשר לשלב)
חופן קטן צנוברים או שקדים פרוסים
2-4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
2-3 כפות שמן זית
2-4 כפות גדושות יוגורט (השתמשתי ביוגורט עיזים של תנובה)
1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:

יוצרים את פסטת הקישואים:

  • בעזרת קולפן יוצרים רצועות/סרטים מהקישואים – מחזיקים את הקישוא בקצה ועם הקולפן עוברים עליו מכל הכיוונים עד שמגיעים לליבה עם הזרעים.
  • את הליבות לא נצטרך למתכון הזה אבל חשוב להשתמש בהן במנות אחרות – למשל מרקים שונים או מוקפצים.

קולים את הצנוברים/השקדים:

  • שמים אותם במחבת רחבה ללא שמן מעל להבה בינונית.
  • קולים 2-3 דקות אגב ערבוב עד שמזהיבים מעט. לאחר שמזהיבים מוציאים אותם מהמחבת ושומרים בצד.

להכנת המנה:

  • שמים את השום הפרוס ושמן הזית במחבת רחבה מעל הלהבה הכי גבוהה. מטגנים 20-30 שניות, עד שמתרככות מעט אבל לא מזהיבות.
  • מוסיפים את רצועות הקישואים והמלח ומטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 2 דקות, עד שרצועות הקישוא מתרככות מעט (תראו שהן נהיות יותר גמישות).
  • מזיזים את הקישואים לצד אחד של המחבת, מוסיפים את היוגורט לצד הריק ומיד כשהוא מתחמם מערבבים אותו עם הקישואים.
  • טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
  • מוסיפים פנימה חלק מהצנוברים/שקדים קלויים והבצל הירוק הקצוץ ומערבבים היטב.
  • מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בעוד שקדים/צנוברים ובצל ירוק קצוץ. ניתן לזלף מעל עוד שמן זית לפני שאוכלים.
  • ניתן להגיש חם אבל טעים גם פושר וקר.
  • נשמר בקירור 4-5 ימים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פלפלים קלויים מושלמים
תכירו את הפיורטי • כרובית חדשה ומעניינת
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

שתפו:

50 תגובות

  1. ״יוגורט״ מיוצב עם עמילן וסיבים תזונתיים? וזה נחשב אצלך אוכל? ועוד כזה שצריך להמלץ עליו?
    למה משהו כזה בכלל נחשב אצלך יוגורט?
    מה הדבר הבא? יוגורט עם כ״כ הרבה חומרים משמרים – תראו איזה יופי, לא צריך לשים במקרר?

    1. 1. כן
      2. כן
      3. כי אני יודע שכדי לייצר יוגורט יציב שמחזיק בבישול צריך להוסיף לו דברים. זו המציאות. אם אני הייתי רוצה להשתמש ביוגורט ללא תוספים לבישול – גם אני הייתי צריך להוסיף לו עמילנים כדי שלא יתפרק.
      4. לא, עכשיו אתה סתם משמיץ
      5. בזכות התוכן הממומן יכולת להינות מהמתכון שלי לקונפי שום וגם לשאול שאלה ולצפות לתשובה ממני (שאכן קיבלת ולא טרחת לכתוב תודה, שזה נימוס בסיסי..), וזאת "אפילו" שהייתה שם חסות של יד מרדכי.
      גאה על הזכות לשתף מתכונים שאנשים מכינים ונהנים מהם, גאה במוצרים שאני עובד איתם, וגאה על הזכות להתפרנס מהעמל שלי
      בריאות ואושר.

          1. אתה מדהים, תמשיך לתרום ולהעניק לכולנו שפע ידע- בדיוק נהנית עכשיו מקניידלך מהמתכון שלך🤩

    2. לא בא לך אז לא למה ללכלך?
      גועל נפש!
      עז – גאים בך תמשיך לעשות חיל ובפעם הבאה שמישהו ככה מגיב עדיף שלא תתייחס אליו, הוא לא שווה את זה!

  2. מטורף!!!
    אני מאד אוהבת את הבלוג הזה!!
    תמיד אני מוצאת בו רעיונות מדהימים ומגוונים לשימוש בירק במובן יצירתי טעים וממליך את הירקות!!!!
    אני בשמירת משקל כבר כמה שנים וכאן אני מוצאת את ה- גיוונים הטעימים! תענוג!

  3. עז היקר, תודה על כל המתכונים ובפרט על המתכון הזה – בריא ופשוט להכנה!
    זאת לדעתי הגאונות בבישול, לשמור על הפשטות ועם זאת על טעם נהדר;)
    ישר כוח

  4. תודה עוז שאתה מכיר לנו מוצרים חדשים שיש על המדף ואיך ניתן להשתמש בהם במטבח ותודה על מתכונים מקוריים וטעימים.

  5. הבלוג שלך ממש מחמם את הלב (ואת הקיבה). מקבלת ממנו המון השראה ל למלא מתכונים כייפיים ופשוטים יחסית..ותמיד יש טיפים וערך מוסף לדברים נוספים. תודה והמשך לעשות חיל

  6. הי עוז (בלוגר האוכל האהוב עלי ביותר),
    האם רטבים נוספים יכולים להתאים ל"פסטה" הזו, נגיד רוטב עגבניות?

    1. היי אריקה היקרה ותודה
      בהחלט, רק שימי לב שהבישול ברוטב חייב להיות קצרצר כדי שההקישואים ישמרו על המרקם שלהם – צריכים להיות מעט פריכים

  7. נראה מתכון נהדר. יש עוד רעיון שאני מאוד משתמשת בו שלמדתי ממך, תחתית בטטה לקיש. זה עולם אחר וטעים. תודה על כל ההשקעה.

    1. תודה רבה!
      יש עוד מותגי יוגורט מיוצבים = צריך להסתכל ברשימת המרכיבים ולראות האם הם מכילים עמילן ו/או סיבים תזונתיים
      אפשרות אחרת היא לשים שמנת חמוצה מעורבבת היטב שמתפרקת פחות מהר מיוגורט

  8. איזה כיף של מתכון!
    ממש משמח לראות מתכונים טעימים עם מוצרים שאפשר להשיג בכל סופר.
    תודה רבה!

  9. תודה רבה עוז.
    איזה אושר של מתכון, מפורט כל כך וברור.
    נראה מעולה. הולכת לנסות היום בערב.

  10. לא ברור לי למה אבל יצא מר בטירוףףףף.
    לא אכיל.. והכל הלך לפח🤦‍♀️🤦‍♀️
    יש לך מושג למה? בין המרירות הורגש רוטב ממש טעים וחמצמץ.
    אולי הקישואים עצמם?
    זו לא היתה מרירות של שום שרוף…

    1. היי עמר
      זה לא אתה, זה הקישואים
      לפעמים אחרי כמה ימים בקירור/אחסון הם מפתחים טעם מריר. לא יודע למה זה קורה אבל גם אני נתקלתי בתופעה בעבר
      מציע להבא לטעום פרוסה מהקישוא הטרי לבדוק שאין מרירות ורק אז להמשיך עם ההכנה

  11. תודה על המתכון, בזכותך אכין היום למשפחה לארוחה המפסקת. האם אפשר להכין ופשוט לשים רוטב יוגורט בצד?
    שנה טובה
    נועה

  12. אוי זה יצא טעים רצח, הוספתי פטריות בשלב של שום ויוגורט יווני של שטראוס 6.5% עבד מצויין!
    אחלה מתכון תודה☺️

  13. אני חייבת להגיד שלא חשבתי שזה יהיה כל כך טעים!!!
    ועוד עם שינויים קלים לפי מה שהיה בבית..(יוגורט דנונה רגיל שאכן התפרק בבישול אבל לא השפיע כלל על הטעם, ושקדים רגילים שקצצתי וקליתי…חובה!)
    תודה עז על מתנות שאתה מביא לעולם!

  14. מתכון קליל ומפתיע! בני הבית לא הסכימו לטעום… הפסד שלהם ויותר בשבילי 🙂
    קניתי קישואים כדי להכין עוד פעם!
    תודה רבה עוז תלם. אני מרגישה שהביטוי ״לעשות כבוד לירקות״ נכתב על המתכונים שלך. פשוט וממש טעים.
    כל המחשב שלי מלא בטאבים של מתכונים מהאתר שאני עומדת לנסות… 🙂

  15. תודה על זה!
    אנחנו הוספנו פטריות בשביל הצבע ונפח המנה (בפועל משאירות מלא מים, אז פחות מומלץ)
    ועשינו את המנה טבעונית – קרם לבישול קוקוס ("שמנת") של 4.7% של אלפרו.
    לקראנצ' השתמשנו בקשיו ופרוסות שקים.
    תענוג של מנה, מומלץ!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לעדכונים במייל