פסטה ברוטב ברוקולי קרמי ב-5 מרכיבים

8 ביולי 2021
פסטה ברוטב ברוקולי

פסטה ברוטב ברוקולי צילום: עז תלם

מזמן שלא שיתפתי אתכם במנת פסטה טובה, ויש מתכון שנמצא אצלי במגירה כבר שנים ועכשיו זה הזמן לחלוק! פסטה ברוטב ברוקולי קליל ומפתיע, כזה שמתקתקים תוך פחות מ-20 דקות והוא עשיר ומלא בטעם בלי הרבה עבודה.

קיץ, חם, ועכשיו אני מחפש מתכונים קלילים וכיפיים למשפחה. מיזוג האוויר אצלנו בבית פחות מגיע למטבח, ככה שאני משתדל לבחור מנות עם זמן בישול קצר ככל הניתן, וככה נזכרתי במנה המעולה הזו.

פרסום בשיתוף סמג

צפו: כל השלבים לפסטה ברוטב ברוקולי קרמי

הרעיון למתכון הגיע משף ג'יימי אוליבר האהוב. בספרו המעולה, "בישול בחמישה מרכיבים", הוא הכין פסטה יפהפייה עם קייל, (קרוב משפחה של הברוקולי). עלי הקייל התבשלו יחד עם הפסטה, נטחנו בבלנדר לקרם ירוק כהה ואז הפכו לרוטב.

בסרטון בו הכין את המנה (קישור כאן) הוא ציין בהקדמה שהמתכון עובד מצוין עם ברוקולי, ואני ניסיתי ונדלקתי!

פסטה ברוטב ברוקולי

הפטה והשקדים הם מרכיבי רשות 😉 צילום: עז תלם

פסטה ברוטב ברוקולי

מינימום כלים 😉 צילום: עז תלם

אני אוהב להתחיל את בישול הפסטה במים קרים, ולאחר שהם מגיעים לרתיחה להוסיף את הברוקולי להמשך הבישול. אחרי 3-5 דקות של בישול משותף הברוקולי יהיה רך מספיק לטחינה.

אז מסננים את הפסטה והברוקולי – מתחת למסננת הפסטה שמים קערה כדי שתוכלו לשמור את מי הבישול של הפסטה שהם משאב קולינרי לכל דבר ועניין, ואז מעבירים את התפרחות לבלנדר.

פסטה ברוטב ברוקולי

לפני ואחרי הטחינה. צילום: עז תלם

גם חתיך וגם שימושי

היום יש לי בלנדר מיוחד מאוד להראות לכם – החבר החדש שלי במטבח. בלנדר יפיפה של סמג, שהוא מאוד חזק, אלגנטי ומתאים לטחינה של נוזלים חמים (כמו מרק אפונה וברוקולי) וגם לטחינה של קרח ופירות קפואים (הכנתי איתו אייס קפה קטלני, אבל זה כבר כתבה אחרת). תוך 15 שניות הוא הצליח ליצור מהברוקולי שלי מחית חלקה ויפה.

אבל למה שרק אני אהנה? ארגנתי לכם יחד עם החברים בסמג קוד קופון שמקנה 25% הנחה על בלנדר כמו שלי ועוד מוצרי בוטיק שווים של המותג האיטלקי + משלוח חינם!

תקלידו את הקוד oz25 במקום המתאים באתר שלהם כדי להפעיל את ההנחה: סמג – מוצרי יוקרה למטבח.

פסטה ברוטב ברוקולי

שילוב מרכיבים מנצח. צילום: עז תלם

מערבבים אוכלים

כשיש לכם מחית ברוקולי חלקה נשאר לכם רק לאחד אותה עם הפסטה, לטעום, להוסיף מלח לפי הטעם וזהו, אפשר להגיש.

בהגשה אני הוספתי שקדים פרוסים קלויים, אתם יכולים לשים איזה אגוז שאתם אוהבים וכמובן גבינות כאוות נפשכם.

>> ספר הכרובית שלי חזר למלאי ועכשיו הוא במחיר מיוחד! עוד פרטים בעמוד המכירה

פסטה ברוטב ברוקולי

פסטה חתיכההה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ברוקולי מוקפא: הייתי שם חצי חבילה ברוקולי קפוא (ללא הפשרה) ומבשל עד שהתפרחות מופשרות וחמות ומשם לבלנדר. הוא עבר בישול לפני שהוקפא ולכן רק צריך שיהיה חם כדי לטחון אותו. יוצא פחות חלק מאשר ברוקולי טרי אבל עדיין טעים.
  • טבעוני: משמיטים את החמאה ובמקום שמים שמן זית. מגישים רק עם שקדים ובלי גבינה.
  • ללא גלוטן: משתמשים בפסטה ללא גלוטן (פסטה ללא גלוטן פחות מתאימה לתחילת בישול במים קרים, שימו לב להרתיח את המים לפני).
  • ניתן לטחון את הברוקולי בעזרת בלנדר ידני – מעבירים את התפרחות המבושלות לכוס גבוהה וטוחנים יחד עם מי הבישול + מלח + חמאה/שמן זית.
  • אוהבים שום? תוסיפו 3-4 שיני שום לבישול הפסטה ואז תטחנו אותן יחד עם הברוקולי.
  • אוהבים לימון? יכולים לסחוט מיץ טרי מעל המנה.
  • מוזמנים להכפיל כמויות.
פסטה ברוטב ברוקולי

טעימה וקלילה. צילום: עז תלם

מתכון פסטה ברוטב ברוקולי קרמי בקלי קלות

2-3 מנות, חלבי, 15-20 דקות זמן כולל

מצרכים:

לפסטה:
1/2 חבילה פסטה ארוכה כמו ספגטי או לינגוויני (המתכון מתאים לכל צורות הפסטה, אלו האהובות עלי)
1 ראש ברוקולי בגודל בינוני-גדול (משקל 400 גרם בערך)
כפית שטוחה מלח
20-50 גרם חמאה (לשיקולכם האישי, ניתן להמיר ב2-3 כפות שמן זית)

להגשה:
חופן שקדים פרוסים, קלויים (הוראות קלייה כאן)
גבינה בולגרית/פטה מפוררת או גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנה:

  • חותכים את הברוקולי לתפרחות בגודל בינוני גדול, את גזע הברוקולי קולפים וחותכים גס.
  • מבשלים את הפסטה בסיר עם מים לפי הוראות היצרן. בערך 5 דקות לפני שהפסטה מוכנה (מתכופפת קצת ועדיין קשה לביס), מוסיפים למים את הברוקולי.
  • ניתן להתחיל את בישול הפסטה במים קרים ואז לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את התפרחות.
  • לאחר הוספת הברוקולי, מכסים את הסיר ומבשלים 3-5 דקות עד שהברוקולי התרכך מעט וקיבל צבע ירוק יפה והפסטה מבושלת כמעט עד הסוף. שימו לב – לאחר שמכסים עלול לעלות קצף אז תישארו בסביבה כדי לפתוח את המכסה מדי פעם.
  • מסננים את הפסטה והברוקולי ושומרים את מי הבישול (מניחים את מסננת הפסטה מעל קערה בה יצטברו המים).
  • בעזרת כף מחוררת או מלקחיים, מעבירים את התפרחות לבלנדר עם החמאה או שמן הזית. מוסיפים בערך 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה ואת המלח.
  • טוחנים את הברוקולי לקרם חלק – עד שהוא בערך במרקם של שמנת מתוקה – אם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד מי בישול פסטה.
  • מחזירים את הפסטה לסיר (מעל להבה בינונית-גבוהה).
  • יוצקים את רוטב הברוקולי על הפסטה שבסיר ומערבבים היטב, עד שהרוטב עוטף יפה את הפסטה.
  • מעבירים לצלחות הגשה, מעל כל מנה שמים שקדים קלויים ועוד גבינה אם רוצים (בולגרית/פרמזן).
  • נשמר במקרר 4-5 ימים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני פסטה מצוינים:
פסטה שמנת פטריות כמו של המסעדות
לזנייה גבינות מושלמת
רוטב רוזה בסיר אחד
בולונז שתמיד מצליח
פסטה ברוטב עגבניות וארטישוקים

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

29 תגובות

  1. יש ירקות אחרים (חוץ מקייל וברוקולי) שנראים לך מתאימים?

    • 2-3 קישואים (חתוכים גס), מנגולד (עלים ירוקים מ1-2 צרורות) ואפונה (200 גרם שמבשלים בתוך מסננת צפופה באותו סיר עם הפסטה) יעבדו

  2. קודם כל תודה רבה על מתכונים מיוחדים ושווים.
    רציתי לשאול האם ברוקולי קפוא יכול ללכת כאן? ואם כן אז האם זה באותה שיטת בישול?
    תודה

    • היי אביגיל =]
      תודה רבה!
      בהחלט כן – הייתי שם חצי חבילה ברוקולי קפוא (ללא הפשרה) ומבשל עד שהתפרחות מופשרות וחמות ומשם לבלנדר

  3. ,האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא?

    • בהחלט כן – הייתי שם חצי חבילה ברוקולי קפוא (ללא הפשרה) ומבשל עד שהתפרחות מופשרות וחמות ומשם לבלנדר

  4. נשמע מעולה. אפשר עם ברוקולי קפוא?

    תודה

    • בהחלט כן – הייתי שם חצי חבילה ברוקולי קפוא (ללא הפשרה) ומבשל עד שהתפרחות מופשרות וחמות ומשם לבלנדר

  5. היי, ג'יימי אוליבר עושה את זה גם עם כרובית.

    • אמת =] זמני הבישול טיפה שונים – יש מצב שהפסטה תתרכך לפני הכרובית ולכן לא ציינתי אותה כאן

  6. כמו כל המתכונים שלך, גם זה שווה הרבה יותר מהארוחה עצמה אלא מלמד תהליכים מהם ניתן להקיש לשפר ולהמציא מתכונים אחרים.
    בנוגע לבלנדר… בלנדר ב1500 ש"ח אחרי הנחה כזו גדולה … עדיין קצת יקר . הבלנדר ב200 ש"ח שלי עושה את אותה העבודה בכמה דקות נוספות (:

    • תודה רבה איריס שמח שאהבת
      לגמרי עובד בבלנדרים אחרים וגם בבלנד ידני כפי שציינתי בהקדמה =]
      מי שהמוצר מתאים לו יהנה מההנחה ומי שלא יהנה מהמתכון 😉

  7. היי עז, נשמע מתכון מדהים!!!
    להוסיף שום זה אפשרי או שיהרוס?

  8. חוה שטיינפלד

    תודה.

  9. בהפניה בכניסה לאתר מופיע פשטה ברוטב כרובית. כדאי לתקן?

  10. מה לגבי כרובית קפואה? עדיין זמן הבישול ארוך או שעובד גם?

  11. גני אלימלך

    עז, תשמע, זה היסטרי!!!!!! כל כך טעים ופשוט, ישר העברתי למשפחה וחברים🤩

  12. שלום עוז
    קראתי את דבריך על רוטב צ'ילי
    רוטב צ'ילי הוא מרכיב מאד דומיננטי אצלי בבית- כולנו אוהבים אותו, עם כל מאכל אפשרי (אורז, צ'יפס, שניצל, טוסט וכו')
    גם אני נחרדתי מהמחשבה על כמויות החומרים המשמרים וצבעי המאכל שהמשפחה שלי צורכת,
    אז התחלתי לבשל אותו בעצמי.
    זהו המתכון האישי שלי- מורכב מכמה מתכונים שקראתי וערכתי בהם התאמות.
    יוצא זהה לרוטב הקנוי של אוסם 🙂 אבל הרבה יותר טעים.
    (לגבי הסוכר, אכן יש בו הרבה סוכר. זה עדיין עדיף על התעשייתי הקנוי)
    הגרסה שלי:

    1 ליטר חומץ
    1 ק"ג סוכר (אפשר להפחית קצת)
    קורט מלח

    מרתיחים בסיר עד שהסוכר נמס.

    מגררים דק על פומפיה או במעבד מזון:
    3 בצלים
    שיני שום מראש שום גדול ( – אפשר יותר)
    5 פלפלים אדומים חריפים קצוצים (- יוצא חריף. אפשר לשים פחות)
    2 פלפלים אדומים רגילים

    מוסיפים לסיר, מבשלים ביחד עד שהנוזלים מצטמצמים והמרקם מסמיך ונקרש מעט.
    (תחשוב על זה כמו על ריבה דלילה).

    בתיאבון!

  13. סופסופסוף קנו ברוקולי… מעולה! תודה!
    שמתי שמן זית ע"מ שישאר פרווה, אבל הוא היה שמן מאוד חזק וקצת השתלט על הטעם. שימו לב לטעם של השמן שלכם- עדין\דומיננטי, או שאולי בכ"ז עדיף חמאה.

    • שמח שאהבת!
      אפשר לנטרל את הדומיננטיות של שמן הזית על ידי בישול של הרוטב – ככל שתבשלי יותר הטעם הדומיננטי יפחת

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל











    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: