סלט חסה משודרג עם כרובית אפויה

30 במאי 2019
סלט חסה משודרג
סלט חסה כרובית וטופו שמח ואלגנטי. צילום: עז תלם

על כל הפשטות שבו, לפעמים אין שום דבר שמתחשק לי יותר מאשר סלט חסה מוצלח – עלים פריכים ורעננים בתיבול טוב עם תוספות שעושות שמח בפה.

יש המון סלטי חסה שאפשר ליצור, ולקראת שבועות רקחתי סלט חדש וטיפה שובר שגרה, עם שדרוגים של תפרחות כרובית אפויות וקרוטוני טופו (שאף אחד לא ישים לב שהם בכלל מטופו כי הם פשוט טעימים)

זה סלט מלא הפתעות קטנות: עגבניות שרי שמתפצפצות בפה, שקדים קלויים שמוסיפים פריכות, זיתים שמוסיפים מליחות נהדרת, ותיבול של סומאק שמוסיף שכבת חמיצות כיפית.

סלט חסה משודרג
סלט חגיגי וטעים. צילום: עז תלם

בגלל שהוא מלא בטעמים מיוחדים, החלטתי לתבל אותו בעדינות במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, ולדלג על הכנה של רוטב ויניגרט או רוטב קיסר כבד.

לשחק עם לב של חסה

בחרתי לרכוש הפעם לבבות חסה, שמגיעים יפים ומוכנים לשימוש. יכולים להשתמש בחסה שלמה כמובן – פשוט צריך להסיר את העלים הפחות יפים שלה.

סלט חסה משודרג
כל המרכיבים לסלט חסה כרוביטופו =] צילום: עז תלם

את החסה חתכתי לרצועות באורך 3 ס"מ בערך, ואחרי השטיפה ייבשתי עם מייבש חסה (יכולים גם להניח את העלים על מגבת נייר ולתת להם להתייבש בזמן שמכינים את שאר המרכיבים של המנה).

ייבוש העלים חשוב כי אם תנסו לתבל עלי חסה רטובים הרוטב (שמבוסס על שמן) לא יידבק אליהם.

סלט חסה משודרג
כרובית לפני התנור. צילום: עז תלם

כרובית בתנור
את חיבתי לכרובית, מלכת הירקות, אין צורך להציג לכם 😉 הפעם בחרתי לשלוח אותה לתנור חתוכה לתפרחות קטנות יחסית, כאלו שלא צריך לבשל מראש.

פשוט חותכים את הכרובית לתפרחות קטנות (הנה סרטון שלי חותך רומנסקו, בן דוד שלה שעכשיו לא בעונה) ואותן מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ויאללה לתנור.

סלט חסה משודרג
כרובית אחרי התנור. צילום: עז תלם

מומלץ להשתמש בכרובית גדולה יחסית, כדי שתוכלו לנשנש מהמגש בלי לחשוב פעמיים =]

חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

סלט חסה משודרג
מטגנים את קוביות הטופו בשמן רדוד. צילום: עז תלם

קרוטוני טופו
יש הרבה בשלנים שנמנעים מהכנת טופו, כי הם חושבים זה לא יצא להם טעים. ובכן, בשיטה של היום הם תמיד יוצאים טעימים, ורוב האנשים אפילו לא ישימו לב ששמתם טופו.

כמו במתכון שלי לקארי טבעוני, העברתי את קוביות הטופו דרך סיבוב במחבת עם שמן. הפעם גם הוספתי להן תיבול בדמות אורגנו מיובש, שנותן להן נופך יום תיכוני.

אחרי 6-8 דקות טיגון קוביות הטופו תזהבנה ותהפוכנה לפריכות מעט מבחוץ, ואז הן נהדרות ומוכנות לסלט.

איחוד ותיבול
את כל מרכיבי בסלט שמתי בקערה, ובשלב זה הם יכולים לעבור לקירור להמתנה של כמה שעות עד שתהיו מוכנים להגיש. מהרגע שהוספתם מלח ולימון, האיצו נא את המנה לאורחים כי מכאן העמידה לא תעשה לסלט טוב (רוצים סלט שיודע לעמוד? תכינו סלט כרוב)

סלט חסה משודרג
רגע לפני ערבוב. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר גם לטגן את הכרובית ולא לאפות: מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם שמים בערך 1/2 מהתפרחות ומטגנים 3-5 דקות או עד שהכרוביות זהובות ורכות מעט. מוציאים לנייר סופג ומטגנים את שאר התפרחות ב-2 נגלות. שומרים בצד עד להכנת הסלט (ניתן להכין יומיים מראש).
  • במקום השקדים ניתן לשים כל אגוז שאוהבים וגם זרעים כמו זרעי חמנייה או זרעי דלעת.
  • גרסה חלבית: בנוסף או במקום הטופו, מוסיפים גבינת פטה או בולגרית חתוכה לקוביות, מי שרוצה ממש להשקיע, יכול לשים גבינה כחולה או גבינת חלומי צרובה.
  • תרגישו חופשי להוסיף קרוטונים כאוות נפשכם (כמובן שאז זה יהיה עם גלוטן).
  • אפשר כרובית מוקפאת שהופשרה? בטח
  • לא חייבים ליצור את הרוטב בקערה נפרדת, אפשר פשוט להוסיף את המרכיבים לסלט ולערבב.
  • לא אוהבים/אין לכם סומאק? אל תשימו
סלט חסה משודרג
סלט חסה משודרג לחג. צילום: עז תלם

סלט חסה ועגבניות שרי עם כרובית אפויה וקרוטוני טופו

4 מנות, טבעוני+ללא גלוטן, 15-20 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל (תלוי איך מכינים את הכרובית)

מצרכים:

לטופו:
1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה טעם טבעי
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח דק
כפית שטוחה אורגנו מיובש

לכרובית:
1 כרובית גודל בינוני-קטן
3-4 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם

לסלט:
עלים מ 1-2 לבבות חסה, שטופים ומיובשים
חופן עגבניות שרי (אפשר רגילות ואפשר צבעוניות)
3 כפות שקדים פרוסים או גפרורי שקדים
חופן זיתי קלמטה (או זיתים אחרים שאוהבים), מגולענים

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון (3-4 כפות)
כפית שטוחה סומאק
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

לחסה:

  • חותכים את עלי החסה לרצועות בעובי 2-3 ס"מ, שוטפים ומייבשים היטב.

לכרוביות:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • חותכים את הכרובית לתפרחות קטנים, שוטפים ומנקים אותן היטב (מבחינת כשרות צריך להשרות את התפרחות במים עם חומץ ומלח ואז לשטוף היטב). את גזה הכרובית קולפים וחותכים גס.
  • שמים את תפרחות הכרובית (וחתיכות הגזע) בקערה ומזלפים מעל 3-4 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה בשכבה אחת וצולים 20 דקות או עד שהתפרחות זהובות ויפות (אם צריך מערבבים את תכולת התבנית לקבלת הזהבה אחידה).

לקרוטוני טופו:

  • מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לקוביות בגודל 1-3 ס"מ.
  • מחממים מחבת רחבה מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את השמן וקוביות הטופו, מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם כדי שכל צדדי הקוביות יקבלו זמן בשמן.
  • מוסיפים את האורגנו המיובש והמלח וממשיכים לטגן 3-5 דקות נוספות, עד שהטופו זהוב ויפה מכל הכיוונים (יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת עם נייר סופג ושומרים בצד.

לשקדים הקלויים:

  • שמים את השקדים הפרוסים/גפרורי השקדים במחבת על להבה בינונית-נמוכה.
  • קולים (כלומר, מחממים ללא הוספת שמן) אגב ערבוב מתמיד עד שהזהיבו יפה, בערך 4 דקות (תלוי בעובי של השקדים הפרוסים שקניתם).
  • ניתן גם לקלות בתנור בחום 150 מעלות 15-20 דקות או עד הזהבה. נותנים להם להתקרר.

לרוטב:

  • מערבבים את כל המצרכים לרוטב בקערה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

להרכבת הסלט:

  • חוצים את עגבניות השרי לרבעים או חצאים. אם הזיתים שלכם לא מגולענים, מסירים את הגלעינים.
  • שמים את החסה, עגבניות השרי החתוכות, הכרוביות האפויות, השקדים הקלויים וקרוטוני הטופו בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
  • אם רוצים להכין מראש, אפשר לשים את כל המרכיבים, חתוכים ומוכנים, בקערה 4-5 שעות לפני ההגשה, ולתבל ברוטב רגע לפני שרוצים להגיש. אפשר גם להכין את הכרובית, הטופו והשקדים יום מראש ולערבב עם שאר המרכיבים לפני ההגשה.

המתכון הופק בשיתוף טופו תנובה

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:

פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
'פסטה' גזר ברוטב אליו אוליו

Print Friendly, PDF & Email

4 תגובות

  1. שלום עז,
    תודה על המתכונים וההסברים הנהדרים!
    האם לדעתך ניתן להכין את הטופו, השקדים והכרובית יום מראש? ואז להרכיב את הסלט סמוך להגשה?

  2. הי עז, הכרוביות נשארו קשות כאלה? כי עשרים דק בתנור בלי לבשל קודם זה מעט. לא?

    • היי נעמה =]
      אכן זו הכוונה (שיוסיפו מרקם), אם רוצה שתהיינה רכות יותר יכולה ישר מהשטיפה להעביר לתבנית ואז האדים שיווצרו יעזרו להן להתרכך

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email