מתכון תבשיל קינואה עשיר עם המון ירקות

21 במרץ 2021
תבשיל קינואה

תבשיל קינואה וירקות. צילום: עז תלם

לא מספיק אנשים יודעים את זה, אבל קינואה היא כשרה לפסח (לאוכלי קטניות). היום הכנתי תבשיל קינואה צבעוני וחגיגי עם המון ירקות, שיכול להוסיף המון צבע ושמחה לשולחן החג שלכם (ונהדר כמובן גם בימי חול =] ).

בכל שנה כשאני מסתכל על אוסף המתכונים שלי לפסח, אני משתדל להשלים ולהוסיף לכם גיוון בקטגוריות השונות. אחת מהקטגוריות החשובות בעיני היא הקטגוריה הצמחונית, כי בה בעצם נמצא המכנה המשותף הרחב ביותר (כלומר: כולם יכולים לאכול ממנה).

צפו: כל השלבים להכנת תבשיל קינואה וירקות

בעבר שיתפתי אתכם בבלוג במדריך להכנת סלט קינואה, ורבים ביקשו מתכון לתבשיל איתה. אז הרמתי את הכפפה ובישלתי לכם סיר קינואה צבעוני שמתאים להגשה בתור תוספת מעניינת לעוף, בשר או דגים, או בתור מנה ראשונה חמימה ומשביעה בפני עצמה (והוא טעים גם קר!).

מה שהופך את המנה הזו לראויה להצטרף לשולחן החג שלכם, וגם מצית בה עניין מחודש, הוא השילוב הנהדר בין שפע הירקות, כאלו שעוזרים ליצור ביסים מעניינים וכיפיים. תרגישו חופשי לשחק עם הירקות השונים לפי מה שנמצא אצלכם בבית (יותר על זה מיד).

>> מתכון סלט קינואה + מבוא לשימוש בזרע הנהדר

תבשיל קינואה

כל המצרכים לתבשיל קינואה. צילום: עז תלם

אני משתמש בחומרי גלם מהמותג הפרטי של רמי לוי (קינואה, אפונה מוקפאת, צימוקים ושקדים) שתמיד מצליחים להפתיע אותי מחדש עם המגוון והאיכות של המוצרים שלהם (פעם שעברה הכנו קציצות שוות ומיוחדות לפסח).

משחקים בירקות

לגזר והבצל שבהחלט נהוג לפגוש בתבשילים שכאלו, החלטתי להוסיף פטריות, אפונה וברוקולי. הפטריות מוסיפות טעם נהדר ומרקם מעניין למנה, הברוקולי והאפונה מוסיפים רעננות נהדרת.

תבשיל קינואה

אפשר לשים גם סלרי. צילום: עז תלם

הפטריות נפרסו להן דק ואת הברוקולי חתכתי לתפרחות קטנות. האפונה הצטרפה ישר מהמקפיא (אין סיבה להפשיר אותה) וכבונוס גם זרקתי פנימה צימוקים שאני אוהב (אבל אם לכם לא מתחשק אז לא צריך).

במקום או בנוסף לברוקולי אפשר להוסיף גם תפרחות כרובית, במקום או בנוסף לאפונה אפשר לשים שעועית ירוקה (טרייה או מוקפאת). תרגישו חופשי להוסיף גם כרפס קצוץ (סלרי) יחד עם הבצל והגזר, או ירקות שורשיים אחרים שאוהבים כמו כרישה, שומר, קולרבי, שורש סלרי ועוד.

קינואה שחורה או לבנה, ובלי גלוטן בכלל. צילום: אסף אמברם

תבשיל קינואה על האששש

הבישולים מתחילים בשטיפה יסודית של הקינואה (אל תדלגו על השטיפה) ובקיצוץ של הירקות שאיתם נתחיל את התבשיל.

הבצל, הגזר והפטריות נכנסו ראשונים, ואחרי שאלו התרככו קלות הוספתי את הקינואה לטיגון קצר.

אז הצטרפו המים (כוס וחצי מים לכל כוס קינואה), מלח בנדיבות והתוספות האחרות: ברוקולי, אפונה וצימוקים.

תבשיל קינואה

התחלה מבטיחה. צילום: עז תלם

חשוב מאוד בשלב זה לתבל היטב את המים, שיהיו מלוחים, כדי שהתבשיל עצמו יהיה מתובל כהלכה. אל תפחדו פשוט לטעום את מי הבישול לאחר הוספת המלח ולהוסיף עוד ממנו אם עצמת המליחות חלשה.

מהרגע שהסיר רתח אני מכסה אותו, מעביר ללהבה הכי נמוכה ומבשל 20 דקות, עד שהקינואה מתרככת אבל לא לגמרי (אני אוהב שנשאר לה מרקם).

התבשיל הזה טעים ממש כמו שבוא (עם עשבי תיבול קצוצים ושקדים קלויים מעל) ואפשר להוסיף מעל גם טחינה ומעט מיץ לימון סחוט טרי (או גבינה מלוחה אם מדובר בארוחה חלבית).

תבשיל קינואה

תבשיל נהדר כתוספת או מנה בפני עצמה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • עובד גם עם קינואה אדומה (אותו מתכון)
  • אפשר גם להשתמש בברוקולי מוקפא, שימו 200 גרם בערך, ללא צורך בהפשרה
  • תרגישו חופשי לשים איזה אגוזים שבא לכם במקום השקדים (אגוזי מלך, פקאנים, לוז, קשיו וכו)
  • לגיוון בענייני ירקות – ראו הקדמה
  • שלא בפסח, המתכון הזה עובד מצוין, ללא שום שינוי, גם עם בורגול גס במקום הקינואה
  • מי שלא אוהב פטריות/ברוקולי/צימוקים/בצל/גזר – תשמיטו את מה שלא בא לכם
תבשיל קינואה

אפשר לשחק עם הירקות לפי מה שאוהבים. צילום: עז תלם

מתכון תבשיל קינואה חגיגי עם המון ירקות

4-6 מנות, טבעוני, ללא גלוטן, 15 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל

מצרכים:

2 כוסות קינואה לבנה
1 בצל בגודל בינוני (לבן או סגול), קלוף
2-3 גזרים, קלופים
1 סלסילה פטריות טריות (רשות)
1 ראש ברוקולי קטן (רשות)
3-4 כפות שמן זית
כפית מלח גס (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
100 גרם (חופן גדול) אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
חופן קטן צימוקים או חמוציות מיובשות (רשות)
3 כוסות מים (מודדים עם אותה כוס איתה מדדתם את הקינואה)

להגשה:
חופן קטן שקדים פרוסים או גפרורים, קלויים
מעט עלי פטרוזיליה/בצל ירוק, קצוצים דק (להגשה, רשות)

אופן הכנה:

הכנות מקדימות:

  • שוטפים היטב את הקינואה במים קרים ומסננים.
  • חותכים את הגזרים והבצל לקוביות קטנות (ניתן גם לגרר את הגזר במקום לחתוך לקוביות).
  • פורסים דק את הפטריות ואת הברוקולי חותכים לתפרחות קטנות.

מתחילים לבשל:

  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הגזר, הבצל והפטריות ומטגנים מעל להבה גבוהה 4-5 דקות, עד שהירקות התכווצו מעט ומתחילים להתרכך.
  • מוסיפים את הקינואה השטופה והמסוננת ואת המלח ומערבבים היטב יחד.
  • מוסיפים את האפונה, החמוציות/צימוקים, המים, האפונה ותפרחות הברוקולי. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (בשלב זה כדאי לטעום את מי הבישול ואם הם לא מרגישים לכם מלוחים מספיק, תוסיפו מלח).
  • מכסים את הסיר במכסה ומבשלים מעל להבה נמוכה 20 דקות, או עד שהקינואה התרככה והתבשלה (זה בסדר אם היא לא רכה לגמרי, זה נחמד שנשאר לה קצת מרקם) והירקות רכים.
  • מסירים את המכסה, מערבבים בעדינות.
  • ניתן להגיש מיד או להכין 4-5 ימים מראש ולפני ההגשה לחמם במיקרוגל.
  • בעת ההגשה, מומלץ לעטר בפטרוזיליה קצוצה דק ובשקדים פרוסים קלויים.

המתכון הופק בשיתוף רמי לוי שיווק השקמה

בהצלחה! ואל תשכחו לספר איך יצא באינסטגרם, בפייסבוק או כאן בתגובות =]

>> לאוסף המתכונים הגדול שלי לפסח

 

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

21 תגובות

  1. למען האמת קינואה כשל"פ אפילו לאוכלי קטניות.. 💪
    תודה על המתכונים הנהדרים שלך! כ"כ מפורטים שקשה לטעות..

  2. הי עֹז, קינואה היא לא הרבה דברים וביניהם גם לא קיטניה. בכל אופן אני אשכנזיה אוכלת קינואה. אז בלי אפונה – אבל עם כל היתר – אכין קינואה גם השנה בפסח. וכרגיל, תודה על המתכון.

  3. התבלין היחיד הוא מלח? כל הטעם מגיע מהירקות עצמם?. בלי קשר נשמע מתכון מעולה

  4. עז . נראה מעולה. מה יכול להחליף אפונה ? מאיפה הסיר של LODGE ? אמזון ?

    • היי הראל =]
      אפשר שעועית ירוקה, פול, אדממה (רק פולים) או להשמיט
      הסיר של לה קרוזה מהתקופה שהיו פעילים בארץ

  5. הי, מה דעתך להוסיף טופו? אם כן באיזה שלב?

  6. הי עוז
    נראה מעולה!! בדיוק בא לי להכין
    אבל הקינואה שלי מושרת מאתמול במים..
    אי לכך הכמויות של המים משתנות .
    אתה מודעה כמה כוסות מים לקינואה מושרת?

    • היי אחינועם =]
      שימי כוס מים לכל כוס קינואה, ואם אחרי 20 דקות בישול זה לא מבושל מספיק תוסיפי עוד 1/4 כוס

  7. דיאנה הופנונג

    שלום עוז !

    הקינואה למעשה מתאימה לכל העדות, מיכוון שהיא נחשב לירק ולא קטניה, כפי שאחדים חושבים.

    היא נחשבת למזון על, ועם כל התוספות שציינת, ללא ספק משדרגת את שולחן החג.

    אשמח לקבל את המתכון לכופתאות הפרסה שלך. תודה וחג שמח!

  8. יצא נהדר,
    עם מלח רגיל לא גס.
    בחרתי בו לסדר פסח טבעוני

  9. בזמן ההאזנה לפודקאסט שלך אצל ליאור פרנקל הכנתי את המתכון, מה זה אם לא השילוב המושלם? תודה על כל הדרך, אני באמת לומדת לבשל דברים חדשים בזכותך

  10. היי עז, נראה לך שאפשר להכין יום או יומיים מראש ורק לחמם לפני הארוחה? או שזה יהיה מושי?
    תודה וחג שמח

  11. לימדו אותי להשרות את הקינואה במים לזמן קצר ואז לשטוף היטב כדי להיפטר מהטעם הסבוני שיש כנראה לציפוי. ניסיתי וזה אכן עובד!

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל









    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: