מתכון "רוסטביף" דלעת עסיסי בציפוי חרדל

4 בספטמבר 2020
רוסטביף דלעת

רוסטביף דלעת. צילום: עז תלם

נותרו עוד שבועיים עד ראש השנה, והגיע הזמן שאתחיל לשתף אתכם במתכונים לחג! המתכון הראשון בסדרת המתכונים שלי לכבוד ראש השנה 2020 הוא "רוסטביף" קצת שונה, כי הוא לא עשוי מבשר, אלא מדובר ברוסטביף דלעת!

דלעת, כידוע, היא אחת מסימני החג (קרעה – ועליה מברכים שיקרעו אויבנו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו). במקרה, או שלא, ממש עכשיו היא נמצאת בשיא העונה, והשווקים מלאים בהמוני דלעות צבעוניות וחגיגיות.

>> שנה שעברה הכנתי דלעת ממולאת בברכות החג

רוסטביף דלעת

הציפוי משלים את המתיקות הטבעית של הירק. צילום עז תלם

היופי במנה הזו הוא שהיא באה עם אפקט התפעלות כמו של רוסטביף רגיל, כי אפשר לפרוס אותה במרכז השולחן לקול התלהבות הסועדים והילדים (תשמעו איך שחר שלנו התלהב!).

צפו: איך להכין רוסטביף דלעת – כל השלבים בסרטון אחד!

למתכון של היום תצטרכו דלעת רגילה לחלוטין, נקראת גם דלעת טריפולטאית, זו שבירקניות חותכים ומוכרים בבלוקים. אתם צריכים בלוק של 1 ק"ג דלעת (ואפשר גם 1.5 ק"ג).

את הרעיון קיבלתי מחבר יקר, גל מהבלוג פתיתים, שהכין רוסטביף דלעת בציפוי תבלינים. אני הלכתי על ציפוי יותר קלאסי של חרדל.

לציפוי
בתערובת הציפוי שלי השתמשתי במוצרים של יד מרדכי, שמייצרים, מייבאים ומשווקים חומרי גלם מעולים שממש מתבקש לשלב בארוחת החג: סילאן 100% תמרים, חרדל, דבש כמובן ושמן זית איכותי ונהדר.

הדלעת עצמה מתוקה, והמתיקות הזו מתעצמת באפייה, אז בציפוי שמתי טעמים חזקים שנותנים ניגוד (קונטרסט) לטעמים הטבעיים שלה, ככה שמקבלים ביס מיוחד ומפתיע.

חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

רוסטביף דלעת

כל המצרכים לרוסטביף. צילום: עז תלם

הוספתי גם שבבי צ'ילי ואורגנו מיובש בשביל הפיקנטיות והניחוחות, כמובן שלא חובה.

ברגע שהדלעת מצופה ויפה פשוט שולחים אותה לתנור לאפייה – כדאי למלא את המקום הפנוי בתבנית בירקות נוספים אותם תוכלו לצפות בעודפים מתערובת הציפוי.

יאללה לתנור!
מכיוון שבירקניות השונות חותכים כל מיני זנים של דלעות, יכול להיות שתקבלו נתח עבה או דק יותר, וזה ישפיע על הזמן בתנור. אז הפעם אני לא רוצה שתעמדו עם טיימר, אלא שפשוט תבדקו מה שלום הדלעת – אחרי 40 דקות תתחילו לבדוק האם היא התרככה – סכין שמחדירים למרכז הדלעת צריך להיכנס ולצאת בקלות.

דלעת בתנור

מגוון סוגי דלעת – עכשיו בשיא העונה. צילום אסף אמברם

אם היא לא שם – תנו לה עוד זמן בתנור, בסוף היא תתרכך. ושימו לב גם שהירקות מסביב (אם תבחרו לשים ואני מקווה שכך תעשו) מתרככים מהר יותר מהרוסטביף דלעת, אז בעזרת מלקחיים תוציאו אותם לצלחת (תוציאו את התבנית מהתנור כשאתם עושים את זה כמובן).

המנה הזו היא דרך מעולה להגיש את הדלעת בברכות של החג, אפשר להגיש אותה כמנה ראשונה או כתוספת. אני שידכתי אותה עם חברים של רוסטביף קלאסי – מלפפונים חמוצים (תוצרת בית!), חרדל ושעועית ירוקה מוקפצת.

מקווה שתהנו!

רוסטביף דלעת

הציפוי משלים את המתיקות הטבעית של הירק. צילום עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • המתכון עובד גם עם בטטות גדולות קלופות במקום הדלעת.
  • רוסטביף דלורית – קולפים דלורית גדולה, חוצים לאורך, מוציאים גרעינים עם כף ומשם ממשיכים לפי המתכון. אופים עם הצד החתוך כלפי מטה את שני החצאים זה לצד זה
  • תרגישו חופשי לזרום על הציפוי – לא אוהבים מרכיב מסוים? פשוט תשמיטו ויהיה בסדר
רוסטביף דלעת

אפשר להכין 5 ימים מראש. צילום: עז תלם

מתכון "רוסטביף" דלעת בציפוי חרדל וסילאן

4-5 מנות, טבעוני + ללא גלוטן, 10 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל

מצרכים:

לדלעת:
נתח דלעת שלם במשקל 1-1.5 ק"ג

לציפוי (השתמשתי במוצרים של יד מרדכי):
כף חרדל דיז'ון גרגרים
כך חרדל דיז'ון חלק
כפית חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח דק
כפית סילאן 100% תמרים
1/2 כפית שבבי צ'ילי
1/2 כפית אורגנו או טימין מיובש (רשות)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון תחתון רגיל או טורבו
  • קולפים את הדלעת בעזרת קולפן, מורידים כמה קליפה שיכולים, אם יש אזורים קטנים שלא הצלחתם לקלף, לא נורא.
  • בקערה מערבבים את כל המצרכים לציפוי לקבלת תערובת אחידה.
  • מניחים את הדלעת על תבנית עם נייר אפייה.
  • מצפים אותה היטב מכל הכיוונים בתערובת הציפוי.
  • אם נשארה תערובת ציפוי, אפשר לשים אותה על ירקות נוספים (למשל גזר קלוף, סלק חתוך גס, פרוסות דלעת או בטטה) ולפזר מסביב לדלעת.
  • אם רוצים, ניתן לזלף עוד שמן זית מעל הירקות שעומדים להיכנס לתנור.

אופים:

  • שמים את מגש הדלעת במרכז התנור החם.
  • אופים 40 דקות-שעה וחצי (200 מעלות) או עד שהציפוי השחים והדלעת התרככה לגמרי.
  • זמני האפייה משתנים לפי העובי של פרוסת הדלעת שלכם – יש פרוסות דלעת דעות ויש פרוסות עבות יותר, אז באמת שהכי חשוב לבדוק ולהשגיח ולא לעמוד עם טיימר.
  • איך יודעים שזה מוכן? סכין שמחדירים למרכז הדלעת צריך להיכנס ולצאת בקלות. אם הדלעת עדיין קשה פשוט ממשיכים לאפות, בסוף היא תתרכך.
  • קחו בחשבון שהירקות שמסביב יהיו מוכנים לפני הדלעת עצמה אז תוציאו אותם כשהם שחומים ורכים.
  • מוציאים מהתנור, נותנים לדלעת להתקרר מעט ואז פרסים ומגישים, יחד עם ירקות ירוקים כמו שעועית ירוקה, חרדל, חמוצים שאוהבים ועוד.
  • ניתן להכין את הדלעת 5 ימים מראש, מומלץ להגיש אותה טיפה חמימה (כלומר לחמם במיקרוגל או בתנור לפני שמגישים).

המתכון הופק בשיתוף יד מרדכי

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

 

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

9 תגובות

  1. היי עוז,
    המתכון נראה ממש טעים, אבל אצטרך להכין אותו עם בטטות, כאופציה חלופית שהצעת – על מנת שכולם יאכלו זאת.
    כמה זמן, בערך, צריך לאפות את הבטטות?
    תודה וסופ"ש נעים, נירה

    • היי נירה =] תודה רבה!
      צריך לחתוך את הבטטות גס, לצפות בתערובת ולאפות ב200 מעלות 40-16 דקות עד שרכות

  2. עוז, תודה רבה על המתכון !
    האם אפשר להשתמש ברוטב הזה עבור בשר רוסטביף אמיתי ?
    תודה!

  3. האם ניתן להחליף בדלורית? אם כן, צריך לפתוח אותה ןלנקות או דאפשר להשאירה שלמה?

    • היי =] בהחלט ניתן
      קולפים, חוצים לאורך, מוציאים גרעיניםעם כף ומשם ממשיכים לפי המתכון

  4. שלום עז
    מתכון מוכר וטוב. אם כבר לתת קרדיט למתכון אז ראה את מתכון זה לרוסטביף דלעת בעמ 46 לספר "פשוט" של יונתן רושפלד

  5. תודה רבה !
    יצא מעולה עם נוכחות מרשימה על שולחן החג.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל









Print Friendly, PDF & Email
שתפו: