עוגת ביסקוויטים וגבינה הכי קלה בעולם

8 באוקטובר 2018
עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים של אמא הכי קלה בעולם. צילום: עז תלם

לכל אחד יש איזה זיכרון טעים מהילדות, ובמקרה שלי זה עוגת הביסקוויטים והגבינה של אמא. זו עוגה שההכנה שלה כל כך פשוטה שתוך 5 דקות העבודה כבר מאחוריכם, והיא מלאה בטעם נוסטלגי של עוגות של פעם.

אני מודה שכמעט שלא פרסמתי את המתכון הזה מרוב שהוא קל. בסך הכל מערבבים גבינה לבנה עם כמה מרכיבים ועם זה בונים שכבות על ביסקוויטים, זו מנה שאפילו ילדים יכולים להכין בכיף.

עוגת ביסקוויטים הכי קלה בעולם

אלו באמת כל המצרכים לעוגה. צילום: עז תלם

אבל לפני כמה שבועות הגעתי לביקור בבית והעוגה הזו חיכתה לי במקרר, ותוך שנייה חזרתי 20 שנה אחורה. אז אם המטרה של הבלוג היא לשמר זכרונות, הזכרונות מהעוגה של אמא נעמי הם הכי חשובים.

עוגת ביסקוויטים הכי קלה בעולם

שמים את כל המצרכים מלבד הביסקוויטים בקערה. צילום: עז תלם

רוב המתכונים המשפחתיים שאני משתף הם המתכונים של סבתא חנה, והסיבה לכך היא שאמא שלי, שהייתה מורה במשך 20 שנה, כמעט ולא מבשלת.

יש לה מחלה בשם פיברומיאלגיה (וגם עייפות כרונית) שהופכת את החיים שלה למאוד קשים. אפילו הפעולות הכי יומיומיות מתישות אותה, וכל זה בזמן שהיא נראית רגיל לחלוטין, אין חום, אין חיוורון, יש כאבים ועייפות שקשה מאוד להבין.

אחת הסיבות שהתחלתי בכלל לבשל היא כי לאמא היה קשה להכין אוכל, ואבא עבד שעות ארוכות. למרות כל הכאבים הפיזיים והקושי יש לי את האמא הכי אוהבת, מקשיבה, מבינה ותומכת בעולם, ואת העוגה הזו היא מכינה בהנאה גדולה ואיכשהו תמיד התבנית מתחסלת תוך יום.

עוגת ביסקוויטים הכי קלה בעולם

ומערבבים לתערובת אחידה. צילום: עז תלם

סודות הפשטות
מאחורי המתכון הזה יש פשטות שהיא כמעט גאונית: בלי הקצפות, בלי שמנת מתוקה ובלי אינסטנט פודינג וג'לטין, העוגה מתייצבת ועומדת יפה, קל לחתוך אותה ולראות את כל השכבות היפות.

הסוד הוא בביסקוויטים: מכיוון שהם יבשים, הם סופחים את הנוזלים של הגבינה – ובגלל שהגבינה מכילה פחות נוזלים היא נהיית יותר יציבה והטעם שלה נהיה מרוכז ועשיר.

צריך לתת לשכבות לחכות לילה במקרר כדי שהקסם יתרחש, אז תתאזרו בסבלנות 😊

>> מתכון לעוגת גבינה פירורים של אמא של יוסי גבני

עוגת ביסקוויטים הכי קלה בעולם

מסדרים 3.5 ביסקויטים בתחתית התבנית ועלים שמים שכבה מתערובת הגבינה. צילום: עז תלם

שוטפים רק כף
אמא אוהבת לקנות גביע גדול של גבינה לבנה ולעשות בו את כל הערבובים (ואז הדבר היחיד שצריך לשטוף במתכון הוא הלקקן או הכף בו השתמשתם 😉).

היא גם מכינה את העוגה עם מרכיב שכבר לא רואים במתכונים היום, תמצית בטעם רום, וכשהיא משתמשת בו זה נותן את הטעם של פעם.

בעוגה שהכנתי השתמשתי בתמצית וניל איכותית שהייתה במקרר – התמציות האלה משומרות באלכוהול, ככה שזה נותן את הטעם של פעם ומוסיף וניל, שזה תמיד דבר טוב. כמובן יכולים לשלוף בקבוקון תמצית רום אם זה מה שזורם לכם.

להגשה יפה
בדרך כלל אנחנו מחסלים את העוגה עם כף ישר מהתבנית, הפעם בשביל הפרזנטציה אני הקפאתי אותה קצה כדי שתיחתך לי יפה וגיררתי קצת שוקולד מלמעלה.

מעבר לקלות ההכנה, בגלל שאין פה שמנת מתוקה, חמאה או גבינות עתירות שומן אתם יוצאים עם פחות מ-100 קלוריות לפרוסה.

עוגת ביסקוויטים הכי קלה בעולם

ככה בונים 4 שכבות של ביסקוויטים ותערובת גבינה – ואז עוטפים היטב בניילון נצד ומעבירים למקרר. צילום עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: במקום לעשות שכבות מביסקוויטים, עושים שכבות מקורנפלקס ללא גלוטן (לפעמים אמא אוהבת להכין עם קורנפלקס וזה גם טעים מאוד אבל קצת שונה במרקם)
  • לא אוהבים צימוקים? אל תשימו צימוקים
  • טבעוני: אני פתוח להצעות! אם יש לכם דרך מוצלחת לטבען את העוגה תגידו ואוסיף לכאן
  • אם לא משתמשים בתבנית חד פעמית ורוצים לחלץ את העוגה מהתבנית, מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק קטנה רגילה ובה בונים את העוגה
עוגת ביסקוויטים

אחרי לילה במקרר היא מוכנה! צילום: עז תלם

מתכון עוגת ביסקוויטים וגבינה של אמא נעמי

תבנית אינגליש קייק קטנה (26.5X6.5), חלבי, 5 דקות הכנה, לילה במקרר זמן התייצבות

מצרכים:

1 גביע גדול או 3 קטנים (750 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
3-5 כפות סוכר לבן או חום (שמים לפי הטעם)
כפית תמצית וניל איכותית (או תמצית בטעם רום לטעם נוסטלגי)
חופן צימוקים שחורים
2-3 כפות חלב
14-15 ביסקוויטים

אופן הכנה:

  • שוברים 2 ביסקוויטים באמצע (שיהיו לכם ארבעה חצאי ביסקוויט).
  • מוסיפים את הסוכר, תמצית הרום, החלב והצימוקים אל גביע הגבינה הלבנה. מערבבים לתערובת אחידה.
  • מסדרים 3.5 ביסקוויטים בתחתית תבנית אינגליש קייק קטנה חד פעמית. מעל משטחים 1/4 מתערובת הגבינה.
  • יוצרים עוד 3 שכבות נוספות כאלו שכבה של ביסקוויטים וגבינה. מעל השכבה העליונה מוסיפים את כל מה שנשאר מתערובת הגבינה ומשטחים (סה"כ 4 שכבות ביסקוויטים).
  • מכסים את העוגה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  • אחרי לילה העוגה מתייצבת וניתן לאכול אותה עם כף. נשמר בקירור 3-4 ימים.
  • להגשה, מקפיאים את העוגה כשעה ואז קל יותר לחלץ אותה מהתבנית ולפרוס.
  • ניתן גם לגרר מעל שוקולד מריר קר (פשוט מגררים ישר מעל לעוגה 3-4 קוביות שוקולד על הצד הכי דק של הפומפייה).

* המתכון הופק בשיתוף תנובה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכונים חלביים:
איך להכין קצפת? המדריך המלא
פחזניות ביתיות מושלמות
בלינצ'ס במילוי גבינה

Print Friendly, PDF & Email

37 תגובות

  1. אצלנו (בבית הפולני) היה נהוג ככה:
    1) העוגה בצורת משולש (בסקוויט למטה ושניים מהצדדים) ממלאים גבינה ובעזרת נייר פרגמנט מרימים את הקירות (בסקוויטים) מהצד לצורת משולש שווה
    2) את הבסקוויטים טובלים במיץ תפוזים סחוט ולא בחלב
    3) מצפים את הבסקוויטים מהצד החיצוני בממרח שוקולד, (כמובן לא של עלית אלא משהו ביתי ולא יקר שעשוי מקקאו ומרגרינה

  2. עז את מרגש ומקסים !
    אשריך שיש לך אמא כזו,
    ואשרי אמא שלך שיש לה בן כזה !
    בריאות רבה
    ועוד שנים רבות של נחת !!!

  3. אין עלייך!

  4. מקסים ומרגש.
    דבר כה פשוט גולם בחובו סודות מתוקים

    תודה

  5. ביסקוויטים פשוטים?
    איך מכינים מקורנפלקס?

    • היי עזרא
      כן ביסקוויטים פשוטים
      מקורנפלקס לוקחים משהו כמו שתי כוסות קורנפלקס, שמים 1/2 כוס בתחתית תבנית ועליה 1/4 מתערובת הגבינה וככה בונים 4 שכבות (ואפשר גם פשוט לערבב עם הגבינה ולשים בתבנית 😀 )

  6. היי עוז,
    תודה על המתכון !!
    שאלה – השתמשת בביסקוויטים שטעם שוקו או וניל רגיל ?
    כמו כן…אכפת לך להגיד באיזה חברה של ביסקוויטים השתמשת ? 🙂
    תודה !
    שי.

  7. אפשר לטבען בקלות…
    גבינת סויה של תנובה במקום הגבינה הרגילה וחלב צמחי כלשהו במקום החלב.

  8. תודה על המתכון. כן יירבו מתכונים קלים !

  9. עוז
    נראה שזו עוגה ממש טעימה.😍
    אני עושה כבר עשרות שנים עוגה דומה אך עם שמנת מתוקה וביצים.
    הילדים שלי לא מוותרים עליה ומעדיפים אותה על כל עוגה אחרת
    העוגה קוצרת מחמאות
    ואני מרוויחה כי בעצם זו עוגת גבינה נטו…
    ובלי קשר, נראה לי שאמר שלך בורכה, אשרה 💓💓💓

    • היי רמה
      תודה רבה על השיתוף 🙂
      איך משתמשת בביצים? מתכון אפוי או לא?
      ותודה רבה על המילים החמות!=]

  10. שרית רוזנצויג ברגר

    רגשת , כרגיל !!!

  11. דרך הגב, קיימים ביסקוויטים פתיבר ללא גלוטן של אסם (רגיל ובטעם שוקולד) למי שמחפש גרסא ללא גלוטן.

  12. אפשר לשדרג את העוגה ולהפוך אותה לעוגת גלידה?

    • היי =]
      בשביל שתהיה עוגת גלידה מוצלחת צריך להכפיל כמויות של סוכר אחרת המרקם יצא גבישי מאוד.
      מעבר לזה נראה לי בהחלט שיעבוד

  13. האם ניתן לעשות ללא גבינה ללקטוז

  14. היי עוז !
    אני רק שאלה ….
    רשמת שבשביל הצילומים הקפאת אותה , האם המרקם היציב של העוגה נשאר אחרי בילוי לילה במקרר ? הכוונה שלי האם היא תתפרק לי על הצלחת והקרם יזלוג לצדדים ? תודה

    • היי ולרי 🙂
      אחרי לילה במקרר העוגה מתייצבת מצוין 🙂
      הקרם לא יזלוג לך
      (ההקפאה הייתה לצרכי צילום, כשהעוגה צריכה לעמוד זמן מסוים בחוץ וכולי)

  15. עוז,
    לא מבין חלוקת הבסקויטים. בשביל מה לחצות 2 בסקויטים לשניים, ומדוע 31/2 לשכבות?

    ?can you illustrate
    Thanks

    • היי 🙂
      כדי לרפד את אורך התבנית בשכבה של ביסקוויטים, ראיתי שהנחתי שלושה ביסקוויטים ואז נשאר קצת שטח פנוי – וחצי ביסקוויט בדיוק הספיק למלא אותו
      ברור יותר עכשיו? =]

  16. שלום עוז
    פשוט וקל! תבורך

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email