לביבות סלק מושלמות (טבעוני, ללא גלוטן)

29 באפריל 2022
לביבות סלק

לביבות סלק. צילום: עז תלם

לביבות סלק הן אחת המנות ששחר, הבן הבכור שלי, מאוד אוהב. כיף להחזיק אותן, יש להן צבע נהדר, ומבחינת הכנה תוך חצי שעה גג אפשר כבר לאכול. אז היום אשתף אתכם במדריך להכנת לביבות סלק מושלמות שהן גם טבעוניות וגם נטולות גלוטן.

האמת שהמתכון הזה יושב אצלי בארכיון כבר חצי שנה, בעקרון תכננתי לפרסם אותו לכבוד חנוכה אבל החיים קרו. אז היום בשעה טובה הוא מוכן לצאת לאור 😊

צפו: כל השלבים להכנת לביבות סלק מושלמות

את המתכון הכנתי יחד עם חברתי היקרה והמוכשרת אריאל בן חמו שהגיעה למטבחי ובו הכנו יחד לביבות סלק שונות. שלי טבעוניות מטוגנות משני מרכיבים, ושלה אפויות עם גבינות (המתכון בבלוג שלה: בריאלי).

כמו במתכון שלי ללביבות מנגולד טבעוניות, רכיב הקסם כאן הוא קמח עדשים/קמח חומוס – קמחים מקטניות מאפשרים להכין לביבות מושלמות והם תחליף מעולה לישלוב שבין פירורי לחם וביצים שמחזיק לביבות רגילות.

>> המדריך: ככה תכינו את כל סוגי הלביבות

לביבות סלק

סלק טרי ויפה בשוק כפר סבא. צילום: עז תלם

מבחינת הטיפול בסלק, אני משתמש בסלק טרי קלוף שאני מגרר עם פומפייה/מעבד מזון. אפשר להשאיר את הסלק עם הקליפה ואפשר גם לקלוף (במתכון יש את שתי האפשרויות).

אני לא משתמש בסלק מבושל מכיוון שהוא יכול להתבשל יותר מדי בטיגון, וממש לאבד את הצבע שלו. אז אל תוותרו על סלק טרי שאתם מגררים בעצמכם. כמו שתפוחי אדמה טריים מצליחים להתבשל בהכנת לביבות, כך גם סלק טרי מתרכך מספיק. אז אל חשש.

>> להזמנת ספר הכרובית שלי (חזר למלאי 🙂 ) 

לביבות סלק

החלק הקשה זה לגרר את הסלק. צילום: עז תלם

לביבות סלק

חשוב לסחוט מהסלק המגורר נוזלים עודפים. צילום: אריאל בן חמו

את הסלק המגורר השריתי מעט עם מלח וסחטתי נוזלים עודפים – אותם שמרתי בצד. לאחר מכן הוספתי את קמח הקטניות בהדרגה, ובמקרה של הלביבות כאן בתמונה הרגשתי שהתערובת טיפה יבשה מדי, אז החזרתי פנימה מעט מהנוזלים.

הסיפור של סחיטת הסלק חשוב לשליטה שלכם במתכון: אם תוסיפו קמח קטניות לסלק מגורר לא סחוט הוא יפריש לכם נוזלים ואתם תצטרכו כל הזמין להוסיף עוד קמח עד שהבלילה תחזיק. אז תסמכו עלי בקיצור.

מבחינת הכנה, הלכתי על טיגון בשמן זית, אפשר גם לאפות – המתכון מסביר הכל.

לביבות סלק

מטגנים עד הזהבה וניתן גם לאפות. צילום: עז תלם

לביבות סלק

מעולות עם שמנת חמוצה, יוגורט וטחינה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: זה כבר ללא גלוטן
  • טבעוני: זה כבר טבעוני
  • אפשר להכפיל כמויות? כן
  • ניתן לאפות? כן, זה מוסבר במתכון
  • ואם אני לא רוצה להכין טבעוני? מחליפים את קמח העדשים בביצה אחת וב1/2 כוס פירורי לחם או שבולת שועל דקה.
  • אתם יכולים להוסיף לסלק ירקות אחרים (מגוררים + סחוטים) כמו: תפוחי אדמה, קולרבי, גזר, קישוא, בטטה ועוד.
  • מוזמנים לתייג אותי באיננסטגרם כשאתם מכינים! @oztelem
לביבות סלק

לביבות נהדרות ומזמינות. צילום: עז תלם

מתכון לביבות סלק טבעוניות

2-4 מנות, טבעוני + ללא גלוטן, 15-20 דקות זמן כולל

מצרכים:

2-3 סלקים טריים בגודל בינוני (לא מבושלים, אין צורך לבשל את הסלק ההכנה ולא מומלץ להשתמש בסלק מבושל בוואקום)
1/2 כפית מלח דק (אפשר יותר לפי הטעם)
2-6 כפות קמח עדשים כתומות או קמח חומוס (ניתן לרכוש בחנויות תבלינים / חנויות טבע / אזורי בריאות של הסופר)
שמן זית, לטיגון רדוד (בערך 4 כפות או יותר)

אופן הכנה:

.

יצירת תערובת הלביבות:

  • אם רוצים, קולפים את הסלקים. ניתן גם לקרצף אותם היטב עם סקוץ' וסבון כלים כדי לנקות שאריות חול מהקליפה.
  • מגררים את הסלקים היטב בעזרת פומפייה (אפשר על הצד הדק ואפשר על הצד הגס לשיקולכם) או בעזרת מעבד מזון עם דבקית גירור.
  • שמים את הסלק המגורר בקערה. מוסיפים אליו את המלח, ממתינים דקה ואז, בעזרת הידיים, סוחטים את הסלק המגורר היטב כדי לשחרר כמה שיותר נוזלים. את הנוזלים סוחטים אל קערה אחרת.
  • לקערה עם הסלק המגורר מוסיפים בהדרגה את קמח החומוס או את קמח העדשים, כף אחד בכל פעם, עד שמתקבלת תערובת לביבות נוחה ועבודה ולא דביקה. כמות הקמח תשתנה לפי כמות וגודל הסלקים שגיררתם, אז כל פעם תהיה קצת אחרת.
  • לוקחים כף גדושה מהתערובת ובעזרת ידיים רטובות, מעצבים צורת לביבה. מנסים להחזיק את הצורה בשתי אצבעות – אם זה מחזיק מצבכם מצוין. אם מרגיש רטוב מדי, מוסיפים עוד קמח חומוס/עדשים. אם מרגיש יבש מדי, מוסיפים חזרה מעט מהמים שסחטתם מהסלק בהדרגה ואיטיות.

אם מטגנים (מומלץ ) :

  • מחממים שמן זית לטיגון רדוד במחבת נון סטיק.
  • בעזרת ידיים רטובות יוצרים לביבות מהתערובת.
  • מניחים בשמן החם בזהירות ובעדינות 4-6 לביבות (חשוב לא לצופף את המחבת כדי לא להוריד את החום).
  • מטגנים מעל חום בינוני-גבוה 3-4 דקות מצד אחד, ועוד 2-3 דקות מצד שני, עד הזהבה יפה (הלק יראה מעט כהה ושחום).
  • כדי להפוך בקלות, כדאי להכין כף עץ ותרווד – הופכים את הלביבה בעזרת התרווד אל כף העץ, וכך מניחים אותה בעדינות חזרה בשמן בלי השפרצות.
  • במהלך הטיגון חשוב להשגיח על את עוצמת החום – למשל אחרי שתוסיפו את הלביבות טמפרטורת השמן תרד ותצטרכו להגביר את החום, מצד שני אם אתם שומעים יותר מדי רחש מן המחבת, כדאי להוריד את החום ללהבה בינונית-נמוכה.
  • מוציאים לנייר סופג או תבנית רשת וממשיכים ליצור לביבות עם שאר התערובת.
  • מגישים מיד.
  • אם לא מגישים מיד, מומלץ לחמם את הלביבות בתנור או טוסטר אובן להשבת הפריכות. נשמר במקרר 4-5 ימים.

לביבות אפויות:

  • במקום לחמם שמן במחבת, מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • משמנים בנדיבות תבנית תנור עם נייר אפייה. יוצרים לביבות מהתערובת שהכנתם ומסדרים אותן, עם רווחים זו מזו, על התבנית. מזלפים שמן מעל כל לביבה – ככל שתשימו יותר שמן יהיה יותר טעים, אם לא תהיו נדיבים עם השמן, יהיה פחות טעים.
  • אופים 12-15 דקות או עד שתערובת הלביבות מרגישה יציבה למגע ומזהיבה. מוציאים מהתנור, מסירים מהתבנית לצלחת (שלא תמשכנה להתבשל) ומגישים מיד.

לעוד מתכוני לביבות/קציצות ירק:

לביבות ירק מושלמות בתנור

לביבות קציצות ירק

קציצות כרישה (פראסה) מושלמות

לביבות כרישה ומנגולד

לטקעס – לביבות תפוחי אדמה קלאסיות  

לביבות תפוחי אדמה
Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל











    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: