
אין שום ספק: כרובית היא מלכת הירקות!
מזינה, עשירה, עם טעם נהדר, היא יכולה להשתלב בהצלחה בכל מתכון כמעט שתכינו, בין אם זה סלט, מוקפץ, מרק, תבשיל ו/או מאפה. בזכות חקלאים חרוצים מרחבי הארץ אנחנו יכולים להינות ממנה כמעט כל השנה (ד"ש חם לברק אלגבי ממושב חצב שמגדל מאות דומנים ממנה).
עם השנים פרסמתי כאן בבלוג מגוון מאוד רחב (יותר מ-25 מדריכים מפורטים) של מתכונים בכיכובה, חלקם לקוחים מספר הכרובית שלי, שנמצא עכשיו במלאי וזמין בכל חנויות הספרים הגדולות. אפשר גם להזמין אותו ישירות מהבלוג בקישור מתחת.
>> להזמנת ספר הכרובית שלי <<

ברשימה כאן תמצאו את כל מתכוני הכרובית שפורסמו בבלוג (יותר מ-25 מתכונים מפורטים), מסודרים לנוחיותכם בקטגוריות לפי סוג המתכון. תהנו!
>> בואו לאינסטוש שלי טעים שם מאוד
סלטים:
קצוצה, טרייה או מבושלת, אין כמו כרוביתוש
טאבולה כרובית (10 דקות וזה מוכן!)
סלט כרובית, שומר ואבוקדו (מעולה בהכנה מראש)
סלט חסה משודרג עם כרובית אפויה ו'קרוטוני' טופו (טבעוני, ללא גלוטן)
מסייר: סלט חמוצים טריפולטאי (אין כרובית בתמונה אבל ממש מוזמנים להוסיף 1/2 כרובית חתוכה לתפרחות קטנות)
חמה מהתנור (מאפים ועוד)
איך שלא תסובבו את זה, כרובית שיוצאת לוהטת מהתנור זה אחד הדברים הכי טעימים שיש
כרובית אפוייה בשלמותה
מעקודה כרובית
מעקודה בגרסת הכרובית. יש הקוראים למאפה מח'מר. צילום: אסף אמברם, סטיילינג נועה קנריק
פיצה כרובית בלי קמח בכלל
איפה הכרובית? בבצק ? צילום: אסף אמברם
כרובית פיורטי בתנור
כרובית פיורטי בתנור. צילום: עז תלם
כרובית מטוגנת בתנור בציפוי פירורי לחם פריך (שניצל כרובית)
פסטות כרובית
כרובית אוהבת פחמימות, ופסטה היא פחמימה אהובה
פסטה ברוטב כרובית קרמי
פסטה בקרם כרובית לימוני. צילום: עז תלם
פסטה עם עגבניות שרי וכרובית
פתיתי כרובית עם חמאה ולימון עם פסטה ריגטוני
פסטה פתיתי כרובית. צילום עז תלם
שובר שגרה: פסטה עם כרובית ופסטו (משתמשים בכל חלקי הירק)

מרקים
בין אם במרק חלק או כפרי, מרק הוא דרך מצוינת להינות מהמלכה הלבנה
הכי קרמי שיש: מרק כרובית חלק ב-4 מרכיבים
כרובית במזרח הרחוק/מוקפצים
מנות מהירות ועזות טעמים
כרובית ברוטב סאטה אינדונזי

תבשיל קארי בסיר אחד עם כרובית, ברוקולי ואטריות אורז

אלו גובי – תבשיל כרובית ותפוחי אדמה בנוסח הודי

שווארמה טבעונית מכרובית וטופו

תבשילי כרובית
בין אם בבישול מהיר או ממושך, עם או בלי ציפוי, בישול הוא אחד הדרכים להוציא את המקסימום ממלכת הירקות
מג'דרה עדשים ואורז עם כרובית
מקורית שלי: כרובית מטוגנת ברוטב חמוסטה חמצמץ עם כרישה וסלרי
כרובית ברוטב עגבניות שרי
כרובית ברוטב עגבניות. צילום: עז תלם