המדריך: איך להכין תבשיל צ'ילי קון קרנה מושלם

27 בפברואר 2020
צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה ביתי מושלם. צילום עז תלם

צ'ילי קון קרנה הוא אחד מהתבשילים האהובים עלי ביותר: תבשיל של בשר טחון, פלפלים ושעועית שטומן בחובו עומק, מורכבות ועושר. מה שכיף בתבשיל הזה הוא שממש לא חייבים לצאת למסעדה מקסיקנית בשביל ליהנות ממנו. ממש קל להכין אותו בבית, להגיש עם אורז, וזאת אחלה ארוחה טעימה ומשביעה.

את המתכון הצ'ילי קון קרנה שלי אני מפתח ומלטש כבר כמה וכמה שנים. התחלתי במתכונים בסיסיים עם פפריקה וצ'ילי ופרסמתי גרסאות שלו בכמה הזדמנויות, אבל הוא טרם זכה למדריך מסודר כאן בבלוג.

ככל שקראתי והרחבתי יותר את היריעה גיליתי כמה מרכיבים סודיים שממש משדרגים את המנה, והיום אגלה לכם את כל הסודות.

צ'ילי קון קרנה

מעולה עם אורז או עם טורטיות. צילום: עז תלם

את ההשראה למתכון קיבלתי משני מקורות עיקריים: אלטון בראון, שהקדיש פרק שלם לתבשיל ולמקורותיו ואתר serious eats שהציגו מתכון צ'ילי מעולה ומורכב למדי, ממנו הוצאתי עבורכם את הדברים הכי טובים.

למרות שאנחנו מכירים אותו בתור תבשיל של בשר טחון, הגרסאות המקוריות למנה דווקא דיברו על שימוש בקוביות בשר, כמו תבשיל קדירה, רק עם טעמים וחומרי גלם שיותר מדברים מקסיקו.

צ'ילי קון קרנה

כל המרכיבים (מלבד התבלינים) לצ'ילי. צילום: עז תלם

מנה של תהליכים
בזמן שמתחילים תהליך אחד במנה, אפשר לעבוד על השלב הבא. אז דבר ראשון שאתם הולכים לעשות הוא להתחיל לטגן בשר טחון בסיר בגודל בינוני.

בזמן שהבשר מיטגן לו קוצצים את הירקות:

בצל+גזר+סלרי (כולל העלים כמובן), אליהם צירפתי שום, גבעולים של כוסברה (העלים ישמשו להגשה) ופלפלים אדומים. יכולתי להכניס בשלב זה גם פלפלים חריפים קצוצים, אבל אני מעדיף לשמור אותם להגשה ולהשאיר את התבשיל עצמו עדין בחריפות (להוסיף זה קל, לגרוע זה קשה).

כשהירקות קצוצים אני בודק מה המצב של הבשר – צריך לטגן אותו עד שהוא שחום טוב טוב, אפור זה לא מספיק.


כשהבשר שחום הירקות נכנסים וגם אותם מתחילים לטגן (יחד עם הבשר) ובזמן הזה…

יוצרים את תערובת התבלינים
מה שיהפוך את הצ'ילי שלכם למדהים ממש הוא תערובת התבלינים. אני מכין תערובת סודית משלי שמשדרגת לתבשיל הזה את הצורה, והנה סודותיה:
אני שם שלושה סוגי פלפלים מיובשים: פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת (כתבתי עליה בהרחבה כאן) ושבבי צ'ילי חריף.

כשמכינים תבשיל צ'ילי בדרום ארצות הברית או מקסיקו, קל למצוא בשווקים מגוון רחב של פלפלים מיובשים, מכל מיני סוגים: מתוקים, מעושנים, חריפים, עם כל מיני ניואנסים של טעמים וניחוחות.

חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

צ'ילי קון קרנה

מיקס התבלינים הסודי שלי: הזמנתי מאתר הקולה מרקט. צילום: עז תלם

מקורם של הפלפלים הוא מיבשת אמריקה, ומתכונים משם מדברים על 3-4 סוגי פלפלים מיובשים שיכולים להיכנס. אני אפילו לא הולך להיכנס לשמות שלהם, ואגיד ששלושת התבלינים שאני שמתי עושים עבודה טובה מאוד במקום.

מלבד סוגי הפפריקה, צירפתי עוד מרכיבים שמוסיפים לעומק של המורכבות של התבשיל: אורגנו מיובש, כמון טחון ואבקת קקאו. כן. אותה אבקת קקאו שמוסיפים לעוגת יומולדת, היא התבלין הסודי שלוקח את הצ'ילי לפסגות גבוהות של טעם.

אני יודע שזה עלול להישמע לא קשור במחשבה ראשונה, אבל השימושים המקוריים בקקאו בכלל לא היו מתוקים.

הדיווחים ההיסטוריים על השימוש בצמח הקקאו על ידי ילידי אמריקה מספרים שהוא משתלב עם צ'ילי, במשקאות שונים, תבשילים ורטבים. החיבור בין קקאו לטעם המתוק (או במילה אחת, שוקולד) נוצר באירופה, מאות שנים אחרי שהתחילו להשתמש בצמח הקקאו המריר והמורכב למאכל.

ואם אין לי פפריקה מעושנת/לא אוהב כמון? וכולי =]
אל תוותרו על כל המתכון בגלל תבלין או שניים שלא נמצאים או אתם לא מתחברים אליהם. גם אם יהיה חסר מרכיב אחד המתכון עדיין יצליח, אז אל תדאגו.

את תערובת הצ'ילי רשמתי במתכון בכמות קטנה, שמתאימה לסיר אחד, מקסימום שניים, אבל תרגישו חופשי להכין כמות גדולה יותר (למשל כף גדושה מכל מרכיב) ולשמור בקופסה אטומה במזווה או במקרר אם אתם מחובבי התבשיל (התערובת הזו מתאימה לעוד שימושים טעימים, תבקשו בתגובות ואפרט).

תבלינים, מוצרי עגבניות, שעועית ועוד קטניות אני מזמין קבוע אונליין מאתר הקולה מרקט. זו חנות נהדרת למצרכי מזווה הממוקמת בנתניה שעושה משלוחים לכל הארץ, ותמצאו בה חומרי גלם מהאיכות הכי גבוהה שיש (במקום יש תחלופה מהירה אז הטריות נשמרת היטב).

צ'ילי קון קרנה

אחרי השריה השעועית השחורה נראית סגולה וזה ממש יפה בעיני. צילום: עז תלם

ממשיכים לבשל צ'ילי קון קרנה
בשלב זה של הבישול הירקות כבר התחילו להתרכך ורוב העבודה מאחורינו. כעת מוסיפים רסק עגבניות ואת תערובת התבלינים (שמתי בערך חצי ממנה בסיר ואת השאר שמרתי לפעם הבאה).

נותנים ערבוב קטן, ואז מוסיפים שעועית מושרית וקופסה עגבניות מרוסקות. אני השתמשתי בשעועית שחורה, שהיא קטנה ומהירה להתבשל, וגם עשירה מאוד בחומרים מזינים, אבל אפשר להשתמש בכל סוג שעועית שאתם אוהבים או כבר יש לכם בבית.


את השעועית אני משרה לילה מראש, וזה מזרז את תהליך הבישול שלה. אגב, אני לא מחכה עם הוספת המלח, כל עוד משתמשים בשעועית מאיכות טובה היא תתבשל כמו שצריך גם אם יש מלח בסיר.

לא תכננתי להוסיף, אבל הוספתי גם 2 עגבניות בשלות מאוד שאמרו לי :"עז, תשתמש בנו עכשיו", וגם רוטב סויה, שאני מוסיף לכל מנה בשרית וזה משדרג ממש את הטעמים (לא חייבים, הסבר למה זה כדאי בכתבה שעשיתי על אוממי).

מכאן, כל מה שנשאר זה להוסיף מים לכיסוי המרכיבים ולבשל.


כמה זמן? כמה שיותר
ממש כמו רוטב בולונז, אני אוהב לבשל את הצ'ילי לפחות שעה וחצי, ככה שכל הטעמים יתכרבלו, יתמזגו וישבחו זה את זה, ואפשר להמשיך לבשל אפילו שלוש שעות ויותר. הפעם בישלתי על הכיריים, אבל אפשר ואפילו רצוי לשלוח את הסיר לתנור (המתכון מכיל את שתי האפשרויות).

עם מה מגישים?
את תבשיל הצ'ילי קון קרנה שלכם אפשר להגיש יחד עם טורטיות (מתכון לטורטיות תוצרת בית) וסלסות כמו סלסת עגבניות וגוואקמולה, בעיני הוא ממש טעים גם פשוט עם אורז אחד אחד פשוט ונחמד.

בהגשה אני אוהב לשים מעל כוסברה ופרוסות צ'ילי טרי שמוסיפות פריכות פיקנטית למנה העשירה והמהבילה הזו.

לפני שאתם שואלים:

  • טבעוני: מחליפים את הבשר ב-2 סלסילות פטריות קצוצות או פשוט משמיטים את הבשר. המנה טעימה מאוד גם בלעדיו.
  • לא רוצים שעועית? עדשים שחורות זורמות במקום. אותן אין צורך להשרות.
  • ללא גלוטן: משתמשים בתבלינים ללא גלוטן, משמיטים את רוטב הסויה/משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן
  • יכולים להוסיף כוס בירה במקום רק מים.
  • לא אוהבים כוסברה? אל תשימו כוסברה. אפשר להגיש עם בצל ירוק במקום.
  • לא אוהבים חריף? תשמיטו את שבבי הצ'ילי ותגישו בלי פלפל חריף.
  • אם חסר לכם מרכיב מהשלישייה של הבצל גזר סלרי לא נורא.
  • לא בא לכם קקאו? אל תשימו קקאו.
צ'ילי קון קרנה

תבשיל עם שכבות של טעמים וניחוחות. צילום: עז תלם

מתכון צ'ילי קון קרנה / עז תלם

6 מנות, בשרי, 20-30 דקות עבודה, 2-3 שעות זמן בישול, 12 שעות זמן השריה לשעועית

מצרכים:

ירקות:
1 בצל בגודל בינוני, קלוף
2 גבעולי סלרי (עם העלים)
2 גזרים, קלופים
3-6 שיני שום, קלופות
2 פלפלים אדומים
2 עגבניות (רשות)
1 פלפל חריף ירוק או אדום (רשות)
1/2 צרור כוסברה (רשות)

תבלינים (את התבלינים ושאר מוצרי המזווה הזמנתי מאתר הקולה מרקט):
1 כפית כמון טחון
1 כפית צ'ילי כתוש חריף
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית אבקת קקאו

שאר המצרכים:
1 כוס שעועית, מושרית במים למשך הלילה (אני השתמשתי בשעועית שחורה, כל סוג שעועית שיש לכם מתאים)
2-3 כפות שמן זית
500-700 גרם בשר טחון (השתמשתי בבשר טרי, צוואר/צלעות נהדר כאן)
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
2 כפות רוטב סויה (רשות)

אופן הכנה:

  • מסננים את השעועית ממי ההשרייה.
  • מעבירים לסיר, מכסים ב2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית גבוהה 30 דקות עד שהתרככה אבל לא לגמרי.
  • במקביל, מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את כל הבשר הטחון.
  • מטגנים היטב אגב ערבוב עד שהבשר כבר לא אדמדם, ואז ממשיכים לטגן עוד 8-10 דקות, עד שהבשר מתחיל להשחים.

במקביל לטיגון הבשר, חותכים את הירקות:

  • את הבצל, הגזר והפלפלים חתוכים לקוביות בגודל בינוני/קטן, את הסלרי קוצצים דק, את השום פורסים ואת העגבניות חותכים לקוביות בגודל בינוני.
  • אם משתמשים בכוסברה, קוצצים דק את הגבעולים שלה ואת העלים שומרים להגשה.
  • אם אין לכם סבלנות לקצוץ, אפשר גם לטחון את הירקות (מלבד העגבניות) במעבד מזון בפולסים למרקם גס (לא דק ממש).
  • מוסיפים לסיר עם הבשר את הבצל, השום, הגזר, הפלפלים, גבעולי הכוסברה והסלרי ומטגנים מעל להבה גבוהה כ-5-8 דקות אגב ערבוב, עד שהבצל מתחיל להתרכך.

במקביל לטיגון הירקות, מכינים את תערובת התבלינים:

  • שמים את כל התבלינים בקערית ומערבבים עם כפית.

ממשיכים לבשל:

  • מוסיפים את רסק העגבניות ומחצית מתערובת התבלינים (יכולים לשים הכל אם אוהבים תבלון חזק), מגבירים את הלהבה ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את השעועית (כולל מי הבישול), קוביות העגבניות (אם משתמשים), רוטב הסויה (אם משתמשים) והעגבניות המרוסקות. מוסיפים עוד מים לכיסוי תכולת הסיר ב-3 ס"מ בערך.
  • מביאים לרתיחה ומתבלים במלח לפי הטעם.
  • מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה שעה וחצי לפחות או עד שהשעועית רכה וכל הטעמים התמזגו. מדי 20 דקות ניגשים לסיר ומערבבים כדי שלא ידבק שום דבר לתחתית. אם נראה שהסיר מתייבש, מוסיפים חצי כוס מים.
  • אפשר גם לבשל 3 שעות אם יש לכם סבלנות, זה רק ישבח את התבשיל.

ניתן גם להכין בתנור (בסיר עם ידיות מתכת):

  • מכסים את הסיר במכסה שמתאים לתנור או אוטמים עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-160 מעלות ואופים כשעה וחצי-שלוש שעות, או עד שהטעמים התאחדו והשעועית התרככה.

להגשה:

  • פורסים דק את הפלפלים החריפים.
  • מגישים את הצ'ילי יחד עם אורז לבן או עם טורטיות וסלסות שאוהבים. מעל כל מנה שמים כוסברה ופרוסות פלפל חריף.
  • הצ'ילי נשמר במקרר 5 ימים. ניתן להקפיא עד חצי שנה.

תרשמו תרשמו!
קוד הקופון oztelem10 מקנה 10% הנחה באתר הקולה מרקט ברכישה מעל 200 ש״ח, בתוקף עד ה 31/12/20 ללא כפל מבצעים ו/או קופונים (את הקוד מזינים בחלק בו כתוב: הצג עגלת קניות) >> לאתר הקולה מרקט

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

הכתבה הופקה בשיתוף הקולה מרקט

לעוד מתכונים מקסיקניים:

ממרח שעועית פיקנטי: פריחולס
מתכון לגוואקמולה מושלם
טורטיות במילוי חצילים: אנצ'ילדה

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

152 תגובות

  1. מקסים. יש כזה גם צמחוני? (בלי בשר ובלי ביצים?)

  2. האם אני יכולה להשתמש בשעועית קפואה של סנפרוסט?אם כן כמה זמן יהיה הבישול?

    • היי ריטה =]
      שימי חצי חבילה שעועית מוקפאת, שעה בישול לפחות
      במתכון הזה בגלל שגם ככה צריך בישול ארוך, עדיף לטעמי להשתמש בשעועית שהשרית בעצמך, גם יותר משתלם וגם מקבלים מהשעועית יותר טעם

  3. ממליץ על טבעות חלפיניו מוחמץ במקום פלפל חריף טרי. מרענן את התבשיל הכבד.

  4. אוהבת את המתכונים וההסברים המפורטים שלך עז 🙂
    דווקא למתכון הזה כפי שכתבת,אני פחות מתחברת.
    התגוררתי בטקסס ונחשפתי למטבח הטקס-מקס ומאז הצ'ילי הוא אורח קבוע אצלינו ומוגש כמובן עם טורטיות,סלסה,גואקמולי,גבינה צהובה מגוררת ושמנת חמוצה.
    כמובן שאני שמה קקאו,זה הסוד הגדול של המנה,אבל לא פגשתי צ'ילי עם סלרי וגזר !
    כמה סוגים של שעועית – מנומרת,לבנה במיץ עגבניות,שחורה והתוספת הפרטית שלי היא חומוס מבושל.
    כמובן שפפריקה מעושנת,חריפה וצ'ילי אבל חייבים להוסיף גם חלפניו,בלי זה אין צ'ילי אמיתי.
    לצמחוניפ זה עובד נפלא עם טחון מהצומח של טבעול.
    שבת שלום והמשך להעשיר את הידע שלנו 🙂

    • היי עידית =]
      תודה על המילים החמות!
      כמו שאמרתי בהתחלה זו הגרסה שלי. מעדיף לשים יותר ירקות מאשר פחות (לא רואה איך סלרי וגזר גורעים מהמנה הסופית)
      לעניין החלפיניו (שמה טרי או מוחמץ?) לא נכנסתי כי זה חומר גלם שיותר קשה להשיג בארץ
      אני כותב את המתכונים שלי לפי מה שקל להשיג כאן ומביא לתוצאה מקסימלית במינימום מאמץ או חיפושים.
      אין לי בעייה עם זה שטקסנים אמיתיים יגידו לי שזה לא בדיוק הדבר האמיתי כי ברגע שאנחנו מכינים את המנה בישראל ולא בטקסס חייבים לעשות התאמות (דבר דומה כתבתי במתכונים שלי לפאד תאי, גולאש ודאל הודי..)
      ולראייה תציצי באינסטגרם שלי המתכון כבר פורש כנפיים והמון אנשים מכינים ונהנים 😉

  5. האם נראה לך שיעבוד עם חצי בקר וחצי עוף/הודו?

  6. בא לי! :] רשמתי לעצמי לסופ"ש הקרוב… אעדכן איך יצא 🙂

  7. אפרים מנחם ליברמן

    הפשטות שלך , כובשת כמו המלפפונים הכבושים שראיתי קודם , שמרתיחים אותם , עשה חיל !

  8. הכנתי יצא מושלם!!! תודה על הסבר מפורט

  9. אמא שוקעת שהזמינה לראש השנה

    אני באמצע ההכנה והשתמשתי בעדשים שחורים במקום בשעועית. האם זמן ההכנה זהה? שעה וחצי על אש בינונית נמוכה?

    • היי =]
      בדיוק
      העדשים תתרכנה אחרי 40 דקות בערך אבל שאר הזמן ישבח את הטעמים של התבשיל

  10. אמא שוקעת שהזמינה לראש השנה

    תודה?

  11. יצא מעולה! אומנם היו חסרים לי חלק מהתבלינים ולמרות זה לא גרע מהתוצאה! הקקאו-טוויסט לגמרי מגניב ולא מורגש כמו שחשבתי.
    תודה על המתכון!

    • שמח לשמוע שקד!
      בשמחה רבה, כיף ששיתפת

      • יצא מושלם! היה חסר לי שום וגזר וחלק מהתבלינים, אבל עדיין יצא מעולה! תודה על המתכון. דרך אגב הכנתי עם עדשים שחורות והסתפקתי ב45 דקות בישול כי לא רציתי שכל הרוטב יתאדה.

  12. הכנו אתמול, יצא מעולה. מנצל את ההזדמנות להודות לך על האתר המושקע והמתכונים המשובחים – זה כל כך כיף לראות יצירה (וכל 'סיפור-מתכון' פה הוא יצירה בעיני, יצירה-על-יצירה) שנעשית מתוך תשוקה אמיתית והתלהבות לנושא, והרווח כולו שלנו…
    תודה!

  13. מכורה לאתר שלך, להסברים עם צילומים מושלמים וכמובן המתכונים שלך שנותנים לי המון השראה. כיף גדול.
    הערה קטנה, גם אני לא מוסיפה גזר וסלרי. ראיתי באיזשהו מתכון גרגירי תירס, מה דעתך? אני נוטה ללכת על המתכון נטו.
    יופי של אתר. נהנית ממנו כל יום.

    • היי נני
      תודה רבה על הפרגון!
      לא רואה סיבה להוסיף למתכון הזה תירס
      לגבי הגזר והסלרי – טעם אישי, אני אוהב כמה שיותר ירקות

  14. היי עוז, אפשר להשתמש בשעועית שחורה מקופסא?

  15. היי עז, יצא נהדר תודה רבה!!!
    רוצה לנצל את ההזדמנות להגיד לך תודה ענקית
    נהנת לבשל את המתכונים שלך
    הכל מוסבר ומפורט כל כך טוב
    ויוצא מעולה!
    כל דבר שאני מתכננת לבשל אני בודקת קודם כל אם קיים מתכון שלך!
    תודה

  16. היי נשמע מעולה
    מתכונת לנסות בלי נדר ליום שישי?
    שאתה רושם סלסות איזה סלסות אתה ממליץ?

  17. אשמח לקהל רעיונות לשימוש בתערובת התבלינים.
    כולל אבקת קקאו בתערובת למאכלים נוספים?

  18. חבל שאין אפשר לפרסם תמונה
    יצאאאא חלומייי
    הגשתי את זה מעל פיתות כוסמין קראנציות וכרוב חמוץץץץ
    ובמילה אחת מושלםםםםםםם

  19. כמו תמיד, כל מתכון שלך ברור וקל, ומוצלחחחח
    הבת בת ה17 סיכמה זאת כך: "ממש ממש ממש ממש טעים"
    אז תודה

  20. היי עז, הכנתי ויצא נפלא. הגזר והסלרי רק שיבחו את התבשיל. לגבי ההערות בעניין נוסח "לא שמעתי על גזר וסלרי" חלק משמעותי מתרבות של אוכל זה האבולוציה שלו. החוק היחידי במטבח זה שאין חוקים. מנסים ואם אוהבים מעולה ואם לא, הרווחת ידע נוסף בקשר למתכון.

  21. יא אללה עז, איזו סבלנות ! כל הכבוד על הסבלנות שלך, להסביר הכל ולענות לכל אחד. אני יודעת השעה מאוחרת בלילה, אני לא יכולה לישון, אסור לי לצאת מהבית גם בגלל הקורונה שדפקה את החיים לכל העולם ואני מחפשת תמיד רעיונות חדשים למאכלים. אני כבר סבתא ובגלל זה בין היתר אסור לי לצאת כי אני בסיכון. גם בריאותית אני בסיכון. כבר רשמתי מלא מתכונים שהימצאתי על סמך כל מיני מצרכים שקניתי – לקנות מותר עם מסכה אז פעם בשבוע הולכים לקנות. ומה שאני משיגה בסופר אצלנו בגרמניה, כן אני רחוקה… אבל יש אינטרנט ואני מגיעה לכל מקום… לפי זה אני מתכננת את הבישול ליום הבא. רציתי צ'ילי קון קרנה. חשבתי שיש לך את המתכון מהסרטים זה שמשחק במערבונים תפקיד מרכזי אבל לא מצאתי אצלך. אני רק יודעת שהוא עשוי עם חתיכות בשר בקר ולא חזיר ושהוא מתבשל שעות רבות על האש והוא צריך להיות בגלל זה טעים לאללה. אני מכינה אחרת ממך, אני מכינה עם שעועית אדומה מקופסא ומוסיפה לזה גם תירס מקופסא, נסה פעם ותהנה. השאר אותו דבר כמעט כמו אצלך. תודה על תשוצ הלב והצלחה.

  22. היי,
    בדיוק מכין את המנה, ותערובת התבלינים נשמעת נורא מעניינת. אשמח לשמוע לאיזה עוד שימושים איפשר להשתמש בה. והאם זה הגיוני להשתמש בה לאורז? תודה.

    • הי דניאל =]
      תודה רבה!
      הייתי שם אותה בתבשילי בשר, פטריות מוקפצות, עוף בתנור

  23. האם במקום קקאו שוקולית יעשה את העבודה?
    ומה לגבי שוקולד מריר?
    תודה

    • היי דוד
      אם הבחירה היא בין שוקולית (אבקת קקאו עם סוכר ומייצבים) ןבין שוקולד מריר
      עדיף שוקולד מריר =] לגרר פשוט להוסיף לתבשיל

      • תודה, ועוד שאלה האם אפשר בירה שחורה?

      • היי עוז
        זה בדיוק מה שאני מתכוונת להכין לשבת ,ושאלותי ; האם אפשר להשתמש בגריסים ? (רגילים , לא גריסי פנינה ) בעצם אשמח גם אם תתיחס ל גריסי פנינה , כי אין לי מספיק שעועית , וגם .. חלק מהבשר יהיה פרגית טחונה , זה בסדר ? כמובן יחד עם צלעות טחון . אשמח לתשובתך .

  24. עוד שאלה האם אפשר להחליף כוסברה בפטרוזיליה?

  25. הכנתי וזה היה אחד הדברים הכי טעימים שאכלתי 🙂

  26. היי עז, רשמת שיש אפשרת להשתמש בירה במקום מים
    מה לדעתך יותר מוצלח?

  27. נראה מעולה, אכין מחר! האם לדעתך כוס יין אחרי טיגון הבשר והירקות תוסיף למנה? כמו בבולונז שלך? או שלא מתאים פה?

    • היי רותם
      לדעתי קצת עמוס מדי להוסיף לפה גם יין, אבל בטוח יהיה טעים. יכולה גם לנסות בירה

  28. אחלה מתכון !! יצא ממש ממש טעים. תודה !

  29. שלום עז
    השעועית לא צריכה להתבשל בנפרד לפני היא נכנסת לתבשיל?
    (הכנו בבית כמה פעמים לפי המתכון והשעועית לא התרככה כ"כ)
    תודה

    • היי ישראל
      איז שעועית שמת? השעועית השחורה בה השתמשתי התרככה מצוין בסיר, בסוף אם היא לא רכה לך מספיק יכול פשוט להמשיך לבשל עד שהיא תהיה לטעמכם

  30. הי עוז,
    בהיעדר שעועית שחורה, השריתי שעועית לבנה ללילה – האם ממליץ לבשל בנפרד מראש כדי שתתרכך? כמה זמן בישול צריכה לדעתך?

  31. היי עז, תודה על עוד מתכון שווה:)
    אז כנראה שגם אני נתקלתי בשעועית לא טרייה כי התבשיל על הגז כבר מעל 5 שעות והשעועית לא מתרככת:(((((
    יש מה לעשות חוץ מלהשאיר על הגז?

    • היי רעות =]
      בשמחה!
      יכולה להשאיר בתנור למשך הלילה ב100 מעלות (כמו חמין) בכלל יהיה להיט

      • בסוף זה היה על הגז בסביבות ה11 שעות עם תוספת מים במידת הצורך כמובן. השאלה, מה לעשות פעם הבאה כדי שזה לא יקרה? אני עכשיו בפחדים:/

        • אפשר לבשל את השעועית בנפרד (לבשל קילו שעועית בסיר גדול, לחלק לקופסאות ולהקפיא)

          • עוד לא ניסיתי אבל בטוח אכין בקרוב ואין לי ספק שיצא מדהים. באמת, כמו שכתבו לפני, מניסיוני השעועית בתבשילים האלה לא ממהרת להתרכך, לפעמים נדרשות שעות ארוכות. לכן כדאי לבשל לפני כן בסיר לחץ. ועוד משהו, צ'ילי קון קרנה אני אוהבת מאוד להגיש עם לחם תירס מתקתק, זה שילוב נפלא.

          • תודה רבה איילת נשמע מעולה! אוסיף התייחסות במתכון

  32. היי עז, אם אני מכינה קילו בשר טחון, עליי לההכפיל כמויות בכל השאר? תודה:)

    • היי רעות
      אם את רוצה שיצא לך כמות כפולה מכל התבשיל – תכפילי כמויות
      יכולה להכין את המתכון הזה עם 1 קג בשר והוא יעבוד נהדר ואז יהיה לך צ'ילי עם הרבה בשר טעים מאוד

  33. יכולת הפירוט שלך מקסימה אותי… תודה על מדריך מאשיר!
    האם ניתן להחליף את הטחון ב״קוביות״ בקר, נגיד מס׳ 5…
    לטגן מכל הכיוונים ולתת להתבשל בנוזלים? האם זה דורש בישול ארוך משמעותית?

  34. יצא מצויין 🙂
    השתמשתי רק בפלפלים,בצל ושום מבחינת הירקות.
    ולא היה לי צ'ילי חריף ופפריקה מעושנת-בלעדיהם הטעם יצא ממש דומה לחמין שזה מעולה מבחינתי!
    תודה!!

  35. הי עז,

    רציתי לשאול באיזה שלב מכניסים את הפטריות למנה??

  36. היי עוז,
    באיזה קופסת עגבניות מרוסקות השתמשת?
    לא בקיא בכל נבכי שימורי העגבניות ובמשקל הנגזר (הכמות הנדרשת).

  37. היי,
    הולכת להכין אחר הצהריים פעם ראשונה 🙂 נראה ממש טוב!
    אהבתי את הפירוט שלך!!
    איזה מגניב לא ידעתי ששמים קקאו בזה.

    שאלה – אני מתכוונת לשים פחית שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות.
    האם זה לא יעשה את התבשיל נוזלי מדי? או שאולי כדאי לי לסנן את השעועית מבלי להשתמש ברוטב.
    והאם אתה ממליץ על 2 פחיות שימורים? בשביל חצי קילו בשר טחון, או שמספיק אחת? הלוואי ותענה לי עד 17:00 שאחזור מהעבודה ואכין את זה:)

    תודה ובברכה,
    סיוון.

  38. יצא נפלא, עם טעמים עמוקים. תודה על המתכון ועל מתכונים נהדרים שנוסו בהצלחה

  39. **השעועית לא מתרככת** :(:(:(
    היי, עשיתי הכל לפי ההוראות, השריתי שעועית אדומה כמעט יממה לפני, בכלי גדול, החלפתי מים כמה פעמים … בישלתי בנפרד לדרגת אל דנטה. אני בטוחה שהיא לא ישנה… קניתי בחנות עם מוניטין בשוק לוינסקי.
    אחרי בישול הצ'ילי כמה שעות השעועית עדיין קשה.
    אני מגלה עכשיו שחומציות (רוטב עגבניות) עוצרת את ההתרככות ולכן מפצירים ממש לא לשים שעועית שלא רוככה עד הסוף, ישירות לתוך צ'ילי. רציתי שיצא בריא יותר ובסוף מתחרטת שלא השתמשתי בקופסת שימורים.
    הלב שלי ממש שבור, אני עסוקה בהכנה של המנה כבר יומיים, והמרכיבים יחד עלו הרבה כסף…
    מה אתה אומר??
    ויש איך להציל את הסיר??

    • היי קטיה
      יכול להיות שהבעייה היא בהשרייה – ממליץ להשרות 12 שעות ולא יממה, ביממה מתחיל תהלייך נביטה של השעועית ואז היא נהיית קשה יותר לריכוך.
      בכל מקרה, יכולה פשוט להמשיך לבשל – אפילו תתייחסי אל זה כמו כאל חמין תשאירי לילה בתנור מכוסה ב100 מעלות ויהיה בסדר

  40. היי תודה על המתכון
    האם אפשר לשלב חצי מהזמן לבשל על כיריים נגיד שעה וחצי ועוד שעה וחצי בתנור האם יצא שילוב טוב? או שעדיף רק כיריים או רק תנור?
    תודה!

  41. יצא מדהים עז!

    רק שאלה, כמה זמן אחרי שמאפשרים אפשר לשמור במקרר?

  42. היי עז! תודה על האתר המושקע והמתכונים המפורטים, אני נהנת ממנו בכל פעם מחדש!
    אני רוצה להכין ולא הספקתי להשרות את השעועית, באיזה שעועית עדיף להשתמש- קפואה או משומרת (ברוטב עגבניות או בלי?)?
    תודה רבה מראש!

  43. ממש טעים. התבשיל הפך לבן בית אצלנו. אני עושה קבוע מנה כפולה. תודה רבה

  44. יצא מעולה. בלי בדר וכמות כפולה של שעועית. פעם הבאה אני אנשה עם מגוון שעועיות. תערובת תבלינים מצויינת. ניסיתי חלק מהתבשיל עם סויה וחלק בלי. עם הסויה הייתה קפיצה בטעם. אבל…..יש לי התנגדות קלה לסויה בכל מתכון. אני חושבת שכמו שמלח מקלקל את רגישות החיך שלנו גם עודף שימוש בסויה עלול לעשות משהו דומה. הילדים של היום רוצים הכל עם קטשופ ומיונז: סוכר/שומן/מלח ומאבדים יכולת לגוון בטעמים.
    תודה על האתר. תודה על המתכונים. אני תמיד מגיע בסוף לגרסה שלך.

  45. כמה נוראי בלי צ׳ילי? מכינה לילדים…

  46. נילי באשי

    היי, נהדר כמו מרבית מתכוניך. השמטתי את הכמון שאיני אוהבת. הכנתי אורז מבושל בקרם קוקוס. אחלה שידוך.
    תודה 🙂

  47. יצא מושלם! כמו כל המתכונים שלך

  48. הכי טעים שאכלתי – תודה רבה !!!!

  49. ערבבתי אץ.התבלינים, שמתי רק חצי מהכמות ועדיין יצא מתובלן מדי לטעמי. הייתי שמה מראש אולי רבע כפית מכל אחד מהתבלינים בפעם הבאה.

  50. עוז תלם היקר,
    אתמול הכנתי את הצ׳ילי קונקרנה שלך ויצא מהמם. אין עליך. כל המתכונים שלך מדוייקים ונפלאים. אתה אף פעם לא מאכזב.
    תודה רבה לך.
    בפעם הבאה אני צריכה לזכור להכין כמות כפולה. כולם בבית טרפו את התבשיל.
    תמשיך בעבודתך המופלאה.

  51. עז אתה חלום!
    מסביר כל שלב , מפנק בטיפים מרחיבי דעת, מקורי ומגיש הכל בחן!
    יצא אש
    תודה

  52. התבשיל מתבשל בסיר ונראה – אמאלההה! , הכנתי כמות משולשת כי המתכונים שלך נטרפים אצלנו…
    אז בהזדמנות זו רוצה לומר
    תודה
    ולהביע – הערכה ענקית!!
    על המחקרים התרבותיים שאתה מביא לנו בכל מתכון ומתכון שלך שמעבר לים. פשוט מופלא. בתחילה חשבתי שאתה ממוצא ארגנטינאי כי ידעתי יותר ממני על המסורת שלי, ובהיותך כפר סבאי זה עוד איכשהו הגיוני ;), אבל אז נוכחתי שאתה יודע המון, על כ"כ הרבה מאכלי עדות.
    אז תודה על הידע העצום שלך שאתה מנדב לנו, ומעשיר את הבנתנו בבישול לא רק במתכונים אלא במה שעומד מאחריהם – איך לטפל נכון בחומר הגלם.
    מתה על האתר שלך.

  53. חייב לפרגן לך על המתכון!
    יצא מושלם. יחסים טובים, טעם עמוק שהזכיר לי את ארה"ב וגם אם עושים התאמות קטנות, התוצאה מעולה.
    אגב, הוספתי כמה דברים קטנים שהקפיצו את הטעם..
    לבשר הוספתי מעט כבש. בתבשיל שמתי שורש פטרזוליה בקוביות ובהגשה מעט פרמזן.. פשוט כי זה האוממי המושלם.
    תודה

    • היי יוסי
      תודה על הפרגון!
      נשמע מעולה ! טעים מאוד (פרמזן אישית אני לא מוסיף אבל גל אחד שיעשה בביתו מה שהוא רוצה)
      בשמחה תמיד

  54. היי.
    יש דרך לעשות את זה עם בקר מפורק במקום טחון?
    כלומר ללכת לפי המתכון שלך של מספר 5 בתנור לארבע שעות ואס להתחיל את כל תהליך הבישול שאתה מפרט פה??

    • היי יוני, יכול פשוט לבשל בתבשיל קוביות של בשר לתבשיל (למשל אונטריב ואז לפרק אותן בעצמך\או להחליף את הבשר הטחון בבשר מפורק מהמתכון הזה
      https://bit.ly/3rurdOe
      ואז המתכון מוכן כשהשעועית רכה

  55. עז מתכון לפנתיאון כהרגלך, תודה על השיתוף.
    הרבה פעמים עובר לתקציר אז כמעט פספסתי את העובדה שצריך להשתמש בחצי מהתערובת. במקום בשר השתמשתי בבשר הטחון של ביונד. שילוב של שעועית אדומה ולבנה. השתמשתי בפלפל מיובש שהשריתי במים ועוד טאץ׳ של פלפל חריף. השעועית עבדה בסיר לחץ 20 דק ועוד 45 דק יחד עם כל שאר המרכיבים (שוב בלחץ)

    שוב תודה וכרגיל החכמתי

  56. הי עז
    אפשר לדעתך גם עדשים מנומרות או שהן יהיו רכות מדי?

  57. האם אפשר לשים עדשים מונבטות?

  58. הכנו אתמול. הבישול מעט ארוך אבל שווה לחכות כי התבשיל על כך טעים!! השתמשתי בשעועית מקופסת שימורים, קופסה וחצי ומהחצי שנותר הכנתי מטבל פריחולס. הגשנו עם אורז ותירס. מתכון מעולה, תודה רבה!!

  59. ממליצה להוסיף לצ׳ילי קון קרנה קינמון!!

  60. אם מבשלים את השמועות לפני עד שכמעט מתעכבת, לאחר מכן בישול ארוך מפרק את השעועית בבישול יתר?

  61. מתכון מעולה, נכנס לכאן למתכון כל חורף

  62. מתכון שלמות.שמתי את כל התבלינים🙏

  63. מה המינימום זמן שצריך להשרות את השעועית השחורה? שכחתי להשרות בלילה. האם 6 שעות יספיקו? הוספתי גם כפית סודה לשתייה.

  64. שלום עוז.
    ניתן לדעתך להכין ערב לפני האירוח
    או
    לקראת האירוח?
    אשמח לתשובתך.

  65. כמה ארוך יכול להיות הבישול? האם לדעתך אפשר להשתמש כתחליף לחמין ולהשהות על פלטה לילה שלם?

  66. שלום עז,
    תודה על המתכון המפורט.

    אפשר להקפיא את זה?

  67. עדיין על האש וכבר הטעם מדהים.

  68. אפשר לנסות עם הודו טחון?
    ממליץ או בכלל לא?

  69. נראה מהמם וטעיםםם!
    רציתי לשאול שאלה כללית יותר, מה ההבדל אם הבשר רק אפור לבין שהוא מתחיל להשחים? גם ככה מבשלים אותו שעות אחר כך

    • היי רונית
      שאלה מצוינת
      אפור = הבשר מבושל אבל לא קיבל טעמים חדשים
      שחום = הבשר קיבל טעמים חדשים שישדרגו לנו את הטעם של התבשיל
      תגובות ההשחמה נוצרות בחום גבוה של 120 מעלות ומעלה, כשהבישול הוא ב100 מעלות לכל היותר (טמפרטורת הרתיחה של המים)
      לכן, כשאנחנו מקפידים להשחים את הבשר בהצלחה, אנחנו משדרגים את הטעם של כל התבשיל

  70. אחד המתכונים הטעימים! כולם ליקקן את האצבעות, מתינוקות בני שנה ועד אנשים מבוגרים. תודה

השאר תגובה ל- אפרים מנחם ליברמן בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: