הבטטות הכי טעימות בעולם

9 בינואר 2018


^^צפו: אני מכין את הבטטות הטעימות בעולם

שנת 2018 נפתחה אצלי בסערה! המון דברים מתרחשים =] בתחילת השבוע התראיינתי בתכנית של גידי גוב ועדי לרנר ב-102 FM וגיליתי שגידי בכבודו ועצמו קנה את ספר הכרובית, מאוד התלהב והתרשם ממנו ואפילו בישל ממנו כמה מתכונים (להאזנה לקטע המלא). הספר נמצא עכשיו בכל חנויות הספרים, ונמכר במחיר מיוחד גם בסטימצקי וגם בצומת ספרים.

חוץ מזה, אני משתתף בשתי תוכניות בערוץ חדש בהוט, שנקרא ערוץ DIY (מספר 41 בשלט). זה ערוץ שמוקדש כולו ליצירות שאפשר לעשות בעצמכם בבית, ואני משתתף שם בתוכנית "כוכבים ברשת" עם סרטוני הבישול שלי, ובמגזין היומי Fix, בו יש לי פינה בה אני מסביר איך להכין בבית כל מיני מנות טעימות.

את המגזין מנחה שיר מורנו המקסימה (החממה, מועדון החנונים, שבט צוצלת ועוד), וכל פעם שאני מגיע לאולפן היא טועמת מנה שהכנתי, ואז לוקחים לה אותה באמצע הביס כי מה לעשות, זה טלוויזיה וחייבים להמשיך לצלם (וגם כי לשאר צוות מגיע לטעום כמובן! ?).

שיר מורנו עז תלם

מתחילים את היום בצילום משותף! סלפי על ידי: שיר מורנו

אז כדי ששנוכל לאכול ולפטפט בלי לחץ, ניצלנו בוקר פנוי למפגש בישול כיפי וטעים במטבח היפה, המסודר והמואר שלה בתל אביב.

שאלתי את שיר איזה ירקות היא אוהבת ותוך שנייה היא אמרה: בטטות! הפקעת הכתומה היא אחד מהירקות האהובים ביותר בישראל (ידעתם שהעלים שלה גם אכילים וטעימים?), ומודה שגם לי יש פינה חמה בלב עבורה.

בעבר הכנתי כאן בבלוג מרק בטטה טעים וגם לביבות כתומות מנצחות, אבל ידעתי שמה שיהיה הכי מגניב להכין עם שיר זה את המתכון שלי לבטטות האפויות הכי טעימות בעולם. הכנו גם בחש: אורז בוכרי ממש טעים, אבל זה כתבה אחרת!

בטטות אפויות מושלמות

מתחילים בבטטות בגודל בינוני, קרצפנו אותן עם סקוץ' ולכן אכלנו אותן עם הקליפה. צילום: עז תלם

בטטות צלויות מושלמות

מורידים את הקצוות של הבטטות וחוצים לאורך. צילום: עז תלם

אני לא משתמש בביטוי "הכי טעים בעולם" כל יום, אבל בשיטה הזו הבטטות החמודות יוצאות רכות ונימוחות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ, כמעט כמו קרם ברולה עם מעטה פציח, ובאמת שאני לא מכיר אדם על פני כדור הארץ בעל יכולת לסרב לבטטות הצלויות האלו.

לפני שנתיים פרסמתי את המתכון הזה בוואלה ולפי הדיווחים שם האתר כמעט קרס מרוב כניסות, אז הגיע הזמן לשתף אותו אתכם =]

בטטות צלויות מושלמות

חשוב לוודא שהבטטות מצופות היטב בשמן כדי שתהפוכנה לפריכות. צילום: שיר מורנו

אז למה הן הכי טעימות בעולם?
את זה שבטטות הכי טעימות כשזורקים אותן לתנור כולם יודעים, וכשאני אופה קוביות בטטה אני אוהב שהן טיפה נשרפות בקצוות ויוצאות פריכות – אז מה שעשיתי זה לחצות את הבטטות לאורכן – וכך לבשר שלהן יש שטח מגע עם התבנית החמה.

במהלך האפייה, כשהבטטה מתרככת, היא מתחילה לשחרר החוצה את הסוכרים הטבעיים שנמצאים בה, וכשאלו יוצאים החוצה הם מתקרמלים ומזהיבים, וככה נוצרת השכבה הפריכה והמגניבה הזו.

>> שווה קריאה: מדריך האנטיפסטי הגדול

בטטות אפיות מושלמות לפני האפייה

זהו, אתה הולך לתנור! (מתחת לכל בטטה יש כמה גבעולי טימין) צילום: עז תלם

הסוד להצלחה: שמן!
כדי שזה יקרה בצורה הכי יעילה, אנחנו חייבים להיות ליברליים עם השמן. לשיר היה שמן זית משובח מעכו (עיר הולדתה), ופשוט יצקנו כמה כפות שמן ישר לתבנית ופיזרנו עליה מלח וחופן קטן גבעולי טימין (אפשר גם לשים עלי טימין או אורגנו/זעתר). אגב, אם לא בא לכם עשבים, לא חייבים! העיקר שעל הבטטה לא תוותרו 😛

חשוב לוודא שכל החלק החתוך של הבטטה מצופה בשמן – הוא משמש כמוליך חום ומסייע לסוכרים של הבטטה להגיע לטמפרטורות שהופכות אותם לשכבה קרמלית פריכה. אתם יכולים לנסות להשתמש בשמן קוקוס בשביל הגיוון.

אגב, ככל שתשימו יותר שמן, ככה השכבה הפריכה תחלוש על יותר שטח מהבטטה. סתם שתדעו 😉

שיר מורנו בטטות

שיר מדגמנת בטטות =] צילום: עז תלם

(קצת) שרוף זה טוב
עוד דבר שחשוב להאזר בו במתכון הזה הוא סבלנות.

כלומר – זה לא מספיק לזרוק את הבטטות לתנור, אחרי 30 דקות בערך צריך להתחיל לבדוק אותן, כלומר לפתוח את הדלת (זהירות אדים) ולהרים בטטה בזהירות לראות אם היא קיבלה את השכבה השחומה-זהובה שאנחנו רוצים.

זמן האפייה המדויק ישתנה מתנור לתנור וגם תלוי במצב בו אופים (ראו הערה בסוף המתכון), אז תזכרו לחפש את התוצאה הרצויה ולא להיות צמודים לטיימר.

בטטות אפויות מושלמות

ככה הן נראות ביציאה מהתנור, צריך להפוך אותן כדי לגלות את שכבת הקסם. צילום: עז תלם

קרמל בטטה פריך
ברגע שהשכבה הפריכה הזהובה התקבלה (זה עשוי להיראות שרוף מבחוץ אבל אל תיבהלו), מוציאים את הבטטות מהתנור ונותנים להן להתקרר מעט. בשלב זה התבנית תיראה מלאת שמן, אבל אל דאגה, הבטטה שותה וסופגת אותו ותוך כמה דקות לא תשימו לב שהוא שם (אמרתי שאלו הבטטות הכי טעימות בעולם, לא שהן דלות קלוריות!).

בטטות אפויות מושלמות

שילוב נדיר בין פריכות ונימוחות משגעת! צילום: עז תלם

גודל בטטה מומלץ
זה המתכון הכי קל והכי טעים שיש, והוא מתאים לבטטות בכל הגדלים, אני אוהב אותו עם בטטות בינוניות אבל הוא להיט גם עם בטטות קטנות יותר (שתזדקקנה לפחות זמן אפייה). אם אתם משתמשים בבטטות גדולות ושמנמנות, כדאי לחתוך כל בטטה ל-4 ולא ל-2 כדי שלא תהיה מנה גדולה מדי.

קצת כמו המתכון שלי לכרוב אפוי, אתם תראו שהבטטות האלו מתחסלות במהירות הבזק, במיוחד באירוח. אם מכינים כמות כפולה, עשו זאת בשתי תבניות ותוך כדי האפייה תחליפו ביניהן (כלומר, מי שהייתה עליונה תהיה תחתונה ולהפך), שתקבלנה כמות חום זהה.

הגשה
הבטטות האלו לא צריכות כלום. באמת, אבל אם אתם מתעקשים לגוון, נסו אותן ביחד עם יוגורט, טחינה, סחוג או פסטו טרי ורענן.

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאד

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oz Telem ? עז תלם (@oztelem) on

מתכון בטטות אפויות פריכות

2-3 מנות, טבעוני, נטול גלוטן, פליאו, 5 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים:

4-6 בטטות בגודל בינוני-קטן
5-6 גבעולי טימין (רשות)
קורט מלח גס
4-8 כפות שמן זית |(כל המרבה הרי זה משובח)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-210 מעלות (טורבו או עליון תחתון, ראו הערה בסוף המתכון).
  • בעזרת סקוץ' וסבון, מקרצפים היטב את הבטטות, על מנת להסיר כל שאריות חול מהקליפה. שוטפים היטב.
  • מניחים את הבטטות השטופות על קרש חיתוך, מסירים את הקצוות וחוצים לאורך.
  • חותכים את גבעולי הטימין לחתיכות ארוכות או מפרידים לעלים.
  • בתבנית עם נייר אפייה שמים 3-4 כפות משמן הזית ומפזרים את המלח הגס וגבעולי/עלי הטימין.
  • מניחים את הבטטות, עם הצד החצוי כלפי מטה על התבנית, כך שכל הטימין יהיה מכוסה (מה שלא מכוסה ישרף).
  • שימו לב1: חשוב שכל החלק החתוך של הבטטה יקבל ציפוי בשמן. מנענעים מעט את התבנית כדי לפזר את השמן והתיבול באחידות.
  • מזלפים או מברישים שמן זית על החלק החיצוני (על הקליפה) של הבטטות.
  • מעבירים לתנור ואופים 35-50 דקות (תלוי בגודל הבטטות והתנור שלכם), עד שהבטטות אפויות לחלוטין, ורכות מאוד. החלק החיצוני צריך להיות מעט שרוף בשוליים וזה החלק הכי טעים (מומלץ להתחיל לבדוק אחרי 30 דקות).
  • מוציאים מהתנור, נותנים להן להתקרר מעט ומגישים. שימו לב2: מכיוון שקרצפנו את הבטטות, הקליפה אכילה לחלוטין!
  • נשמר בקירור חמישה ימים אבל הכי טעים 15-20 דקות אחרי היציאה מהתנור.
  • הערה לגבי מצב התנור: באפייה במצב טורבו הבטטות תיאפנה הכי מהר, אבל יש סיכוי גבוה יותר לשרוף, אז ממליץ למקם את התנור על חום עליון-תחתון ושיקח עוד 10 דקות.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

202 תגובות

  1. אופירה בר-משיח

    המתכון נראה נפלא!!!
    כל הכבוד!!!!

  2. הכי נישתי שלי אבל… האם זה בסדר להשתמש בנייר אלומיניום ולא בנייר אפייה?
    מאוד אוהבת את הכתיבה שלך ונעזרת בבלוג המון!תודה!!

    נ.ב.
    יש מצב ל'איך להכין אספרגוס' בהזדמנות? 🙂

    • היי יעל,
      כמה כיף לשמוע!!
      לשאלתך: אפשר, לא מומלץ – גם עשוי להידבק וגם קראתי הרבה עלל זה שאלומיניון פחות בטוח לשימוש בטמפרטורות גבוהות..
      ולגבי אספרגוס: נרשם!

  3. אופס…אורז בוכרי ולא בוחרי )

  4. הרגת אותי עז!!! אני על טיסה הביתה מז'נבה עם קונקשן וכל מה שבא לי עכשיו זה את הבטטות האלה… נראה לי שולחת הוראות הפעלה לכפרה עליו ? אגב, איפה המתכון לבאחש?…❤

  5. הי עוז'

    יצירתי וטעים כתמיד.
    עוד מתכון פשוט וחכם בפשטותו מבית היוצר הבלתי נדלה שלך.
    אהבתי.

  6. הכנתי!טעים מאד מאד.מתכון קל להפליא .נכנס ישר לאוסף התפריטים המשפחתי.תודה!

  7. היי עוז,
    אפשר להכין, ואז לקחת לעבודה יום אחרי ולחמם במיקרו?

  8. מתכון פשוט ומושלם. מוציא מהבטטות את כל הטוב שבהן! גם מבחינת מרקם וגם במחינת טעם!
    אני כל הזמן מנסה להכין מתכונים עם בטטות כי הן נורא בריאות ואני לא הכי מחבבת אותן, אבל המתכון הזה פשוט מעולה!
    תודה שהחזרת לי את הבטטות לתפריט!

  9. זה באמת מתכון הבטטות הטוב ביותר שניסיתי. איזון מושלם בין רכות לבין קראנצ'יות. והקטע של להניח את עשבי התיבול בין פני הבטטה לבין נייר האפיה גאוני בפשטותו.

    • תודה רבה מרג'ורי! =]
      ממש שמח שאהבת 🙂

      • אוּבּר חוֹכם

        מצחיק שאתה מתייחס לשמה בשיוויון נפש. מרג׳ורי מורנינגסטאר הוא שם ספר מאוד מוצלח של הרמן ווק משנת 1955. בחירה מצחיקה גם של הכותב המקורי.
        ובלי קשר, המתכון נשמע סופר מבטיח! בקרוב אנסה ואעדכן איך יצא. תודה

  10. אשמח לקבל מתכונים למייל תודה

  11. תודה על המתכון! פשוט ומעולה! הכנתי ויצא להיט ולחלוטין נשמר במועדפים 🙂

  12. טעים, טעים, טעים!!!!
    עשיתי באותה צורה גם לפת, והיא יצאה מעדן.
    פשוט, קל, וטעים.

  13. תודה רבה, אכין בקרוב ואדווח לך!!

  14. מתכון מעולה: כמה פשוט ככה טעים. תודה רבה!

  15. מעולה!!! ביג לייק. אהבתי מאוד ואפילו כותבת פוסט

  16. גילה אפשטיין

    עוז שלום,
    ראיתי את פשטידת הכרובית (מעקודה) שהוצגה על ידך בתוכנית עם שיר מורנו..
    דבר אחד הפריע לי מאוד וזה מילא שהכרובית לא בושלה. אך כידוע הכרובית
    מכילה המון תולעים ואם אתה לא שוטף אותה במים חמים/רותחים ישנם כל הסיכויים
    שהפשטידה תכיל לא מעט תולעים…..

    • היי גילה =]
      לפני ההכנה השריתי את התפרחות במים מלח וחומץ זמן ארוך כדי לנקותה.
      בטלוויזיה לא תמיד מספיקים לדבר על הכל ואני יוצא מנקודת הנחה שאנשים יודעים מה לעשות כדי להכין את הכרובית כמו שהם יודעים לקלף בצל ולשטוף עשבי תיבול

  17. עז שלום רב, אני תושבת חוץ וקראתי על הספר שלך עוד כשהיה בתהליך….כשהגעתי לארץ נסעתי במיוחד לנמל בכדי לקנות את הספר?מודה לך מקרב לב, ספר מקסים
    ותודה עבור מתכונים והסברים מוצלחים

    • היי אילנית =]
      תודה רבה שרכשת את הספר שלי, שמח מאוד לשמוע שאהבת והקדשת זמן במיוחד בשבילו!
      ובשמחה רבה תמיד 🙂

  18. נראה מתכון מעולה!
    כמה קריטי שהמלח יהיה גס ולא מלח שולחן רגיל?

  19. טעים טעים.
    הפך ללהיט אירוח.
    תודה עוז

  20. היי, נראה ממש טעים, מחכה כבר להכין!

    שאלה קטנה: האם אותה שיטת בישול תעבוד גם בתפוחי אדמה ויתקבל האפקט של הקרמל?

  21. בוקר טוב..הבטטות היו כוכב א.ערב שישי..טרפו ממש טעים אש. משום מה מזכיר טנם של בטטה מחלואה בטטה מתוקה במרוקאית..אימי היתה שמה בסכינה שזה חמין..
    גם קציצות הבסטיל סוףף עשיתי כמה פעמים אתה כ"כ מסביר היטבשזה ממש בול. המו תודות.

  22. דניאלה דרום

    הי עז,
    ניסיתי להכין תפוחי אדמה על אותו עיקרון של הבטטות. יצאו מהתנור- היו מעולים, אבל אחרי כמה דק' הקליפה נהייתה רכה ולא קריספית. צריכה להכין מראש תפוחי אדמה לאורחים, הם יאכלו כשעתיים אחרי האפייה. יש לך רעיון איך להכין שישאר קריספי? תודה, וניהנת מאאאד מהבלוג שלך!

    • היי דניאלה =]
      ששמח מאוד לשמוע ובשמחה רבה תמיד
      כדי להשיב לתפוחי האדמה את הפריכות מחממים אותם בתנור חם עם הצד החתוך כלפי מעלה, החימום יגרום ללחות שהצטברה בתפוחי האדמה להתאדות והפריכות תשוב לה.
      בהצלחה!

  23. בטטות מושלמות, !!! טרפנו אותן וגם את התבנית!!!

  24. אפשר אפילו לשפר ?

    מצאתי בסופר בטטות שקית של בטטות קטנטנות , קניתי אחת רגילה ואחת של בטטות סגולות. פעלתי על פי המתכון והתוצאה הייתה מעולה. הגודל של הבטטות הקטנות היה מושלם לאחיזה ביד והצבעים תרמו לגיוון ולטעם. הבגולות פחות מתוקות ויותר עדינות ועדיין טעימות בטירוף

  25. לפי השעון ברקע של הסרטון עברה בדיוק שעה 🙂

    תודה רבה על המתכון! בטטה זה אלוהי

  26. מאוד אוהבים אצלינו בטטות, אז ינוסה בקרוב. נראה גאוני!
    טיפ מגניב שאולי אתה מכיר: מקרצפים בטטות שלמות ואז אופים אותן על מצע מלח גס עד שמתרככות ומתקרמלות מבפנים. ממש ממש טעים. אנחנו קוראים לזה 'בטטות רמוצות' כמו בספר 'הקפות ביער'.

  27. רוזמרין במקום טימין יתאים לטעמך?….

  28. אחרי הרבה ציפיות והיכרות עם המתכון קניתי בטטות במיוחד בשבילך
    הכנתי בליווי של דג בתנור
    יצא מהמם!!! עשוי בול וכמות השמן בהחלט מוסיפה((:

  29. שלום עז,
    אפשר בכל זאת לקלף את הבטטות או שזה יוצא פחות טוב?

  30. בסוף חלק קילפתי וחלק לא, כולם יצאו מצוינים!
    תודה

  31. אנסה ביום שישי הקרוב ואעדכן
    איך יצא ..
    בכל אופן תודה על ההסבר הקצר וקולע

  32. הי עוז
    האם אפשר להשתמש בטימין מיובש אם כן כמה צריך לשים?
    תודה

  33. על כמה מעלות אופים? עם טורבו או בלי?

  34. נשמר במקרר אמרת?? חוסלו כולן אחת אחת… טעימות טעימות והערב הן שוב מככבות. תודה על המתכון הנפלא.

  35. מתכון מעולה. יצא טעים ביותר. כדאי להשאיר קצת יותר זמן בתנור כך שהתחתית תשחים עוד יותר מאשר בתמונה.

  36. וואו. מעדן!! השארתי לעוד חצי שעה בתנור והמתיקות התעצמה עוד יותר . תודה ענקית

  37. היי. היום ניסיתי את המתכון יצא מושלם !

  38. יצא מצויין -כמה פשוט ככה טעים…תודה!

  39. היי
    אפשר להכין בלי נייר אפייה??? זה יתן אותה תוצאה??

  40. האם לא כדאי לקלף את הבטטות? האם זה ישנה את הטעם ?

    • היי נורית
      אם תקלפי את הבטטות החלק הקלוף ישרף בתנור. הקליפה משמשת כשכבת מגן, כמו נייר כסף

  41. חיפשתי ברשת מתכון להכנת בטטות בתנור ומצאתי את המתכון שלך ל"בטטות הכי טעימות בעולם".
    הכנתי.
    הן אכן קלות מאוד להכנה, אין כמעט מה לנקות אחרי ההכנה והן גם יצאו מדהימות בטעמן וזכו למחמאות מכל הטועמים.
    יישר כוחך.

  42. עוז איזה אלוף!

    תענוג ללמוד ממך…ממש קיבלתי בהשראתך רעיון איזו תוספת להכין לערב חג ראש השנה ?
    תודה וסופ״ש נעים.
    אביבית

  43. ממליצה להכין בשיטה הזו גם תפוא אפויים- ממליצה להכין תפוא בינוניים ולא גדולים מידי, אני מפזרת ע"פ התבנית מלח אטלנטי פלפל שחור גרוס ומחטי רוזמרין ויוצא נהדר! כמובן שאם מכינים תפוא ולא בטטות יש להאריך מעט את משך האפיה. ניתן לטפות באותה תבנית את שניהם….

  44. הי עוז,
    לא הבנתי כמה מלח גס לשים.
    האם לפזר על כל התבנית? המצע?
    תודה על מתכונים טעימים והסברים מחכימים.
    תמר

    • היי תמר =]
      מפזרים משהו כמו 2/3 כפית מלח על כל התבנית
      האפייה היא לא על מצע מלח הוא כאן רק לתיבול ככה שלא צריך הרבה
      בשמחה תמיד! עדכני איך יוצא
      עז

  45. היי עז,
    הכנתי היום עם בטטות קטנטנות וארוכות, יצא פשוט מעולה!!
    תודה רבה. מיקה

  46. מאז הצזיקי הגאוני אני עוקבת והיום לקחתי צ'אנס על המתכון הזה, כל פניו הכל פה משהו שעשיתי בעבר, חוץ! מלשים! אותם! הפוכים! מה שיוצר את כל הקסם!!!
    פשוט אדיר- תודה רבה!!!

  47. היי עז, תודה על המתכון המדהים! ללא ספק המתכון הכי מוצלח ברשת לבטטות!
    חג שמח

  48. הי, שמן רגיל זה גם בסדר או שזה לא יצא אותו דבר בלי שמן זית? ?

    • היי מרים
      שמן רגיל זה לגמרי אפשרי (פשוט לטעמי יש לו טעם לוואי וערכים תוזנתיים נחותים בהרבה)
      בקיצור, הרבה יותר מוצלח עם שמן זית

  49. ורד רוטמן שמש

    רק רציתי לפרגן, מתכון מצויין!!!
    נהנית להתעדכן בכל פעם במתכונים חדשים.

  50. טעים בטירוף!!!!!

  51. טוב אני מאמץ את האתר .. קנית אותי 🙂

  52. היי עז! נראה נהדר לפשוט. אני רוצה להכין אותן לארוחה ענקית בשבת, ומעדיפה להכין מראש. פשוט לשמור במקרר ולחמם עם הצד החתול למעלה לפני ההגשה?

  53. יופי של מתכון. יש לי עלי בזיליקום ולא טימין. האם יתאים?

  54. עוז,
    תודה על המתכון. קלעת בכותרת, הן באמת הכי טעימות בעולם והכי קל להכין אותם. חוסל עד תום אפילו ע"י הבעייתיים באוכל אצלנו.

  55. בוקר טוב
    מתכון הבטטות הכי טעימות שאכלתי
    בעולם ואני גם מטיילת הרבה ואוכלת הרבה במסעדות
    הנכדים שלי עפו עליהם
    אשמח לעוד מתכונים

    • שלום רוזט
      שמח ממש לשמוע =]
      תודה על המילים החמות ובכבוד רב
      רשמתי אותך לעדכונים על מתכונים חדשים

  56. עז שלום!
    המתכון נהדר (כתמיד!). הכנתי פעמיים ויצא פשוט מעולה. אבל… בפעם האחרונה הבטטות לא הצליחו להתקרמל ולהפוך לקריספיות לא משנה כמה זמן השארתי וכמה שמן שמתי. הן כבר נהיו מאוד רכות. האם יש לך רעיון מה עשה את ההבדל? גודל (היו קצת יותר גדולות)? זן שונה של בטטות שפחות מתאים (היו יותר סיביות)?
    תודה מראש!

    • היי נעמי
      שמח לשמוע על הצלחתך!! תודה ששיתפת
      אם הבטטות היו סיביות זה סימן שהן היו ישנות יותר ולכן מתקרמלות פחות טוב.
      חפשי בטטות שמרגישות כבדות לגודלן, עם קליפה מתוקה ויפה.
      בהצלחה בסיבוב הבא

      • תודה רבה! אמשיך לנסות!
        (האם בדקת האפשרות לשלוח התראה לתגובה למייל שנותנים כאשר כותבים תגובה? ככה לא צריך לחפש תשובתך (וגם לזכור לאיזה מתכון הגבנו).

        • היי נעמי
          תודה על ההארה אבדוק מול המתכנת שלי
          ובכל מקרה תמיד אפשר לשלוח אלי הודעה דרך טופס הצור קשר

  57. תודה על הפוסט! מעבר לבטטות זו הפכה לשיטה בה אני מקבלת את הפלפלים הקלויים הכי טעימים Ever.

  58. הבטטות הכי טעימות EVER. וגם יפות..עם גבעול הטימין הזה … וגם כל כך מעט עבודה. תודה רבה!!!

  59. נראה מעולה יוכן השבת ו…יש לי הרגשה שתבנית נוספת עם תפוחי אדמה באותו אופן לא יכול לצאת גרוע…??

  60. הי
    תודה על המתכונים!
    האם אפשר להוסיף בזיליקום ואורגנו ? זה מתאים?
    תודה

  61. מתכון נפלא.
    לכאורה פשוט אבל כל כך מדוייק.
    יצא גם יפה וגם טעים מאוד!
    והטיפים הקטנים לגבי התנור עשו את העבודה.
    תודה☺??

  62. אבנר אפשטטין

    המתכון נראה נהדר; ניסיתי אותו אתמול, אבל לא נוצרו לי הקירמול והפריכות בשוליים של הבטטות. הן רק התרככו מאד. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

    • היי אבנר
      יכול להיות שהתנור לא היה חם מספיק, או ששמת יותר מדי בטטות בתבנית, או שפשוט שלפת מהתנור מוקדם מדי. בכל מקרה אם לא קיבלת את השוליים פשוט תחזיר לתנור לעוד זמן
      בהצלחה בסיבוב הבא!

  63. מעולה. מאז שמצאנו לא מכינים בשום צורה אחרת. גם תפוחי אדמה תמיד נכנסים לאותה תבנית…
    ושאלה- נשארו בבטות. רעיונות לגיוון למשהו שאפשר לעשות איתן? לא רק לחמם ולאכול ככה אלא משהו שונה.. יתאים לפירה? למרק? מרגישה שלחתוך ולהוסיף לסלט לא יעבוד כי הן ייתפרקו?
    תודה!

    • היי עדי =]
      שמח ממש לשמוע! אפשר לשים בסלט, פשוט לא מערבבים אותן עם שאר המרכיבים אלא חותכים לקוביות ושמים מעל כל מנה.
      וגם בפירה זה מצוין יחד אם תפוחי אדמה חמים
      בהצלחה!

  64. מירי בקשי

    מתכון מושלם
    ההכנה קלה
    תודה לך על הרעיון

  65. שלום עז (:
    אם אני משתמשת בטימין מיובש(תבלין) אפשר לפזר על כל הבטטה או לשים רק בלמטה של הבטטה?

  66. בהריון עם תאומים

    תשמע עז , אני בשלנית מתחילה ונורא נהנית מהאתר שלך. קודם כל אתה משדר איזה קסם וחינניות כזאת פשוט כיף לקרוא את התיאורים והסברים שלך . שנית המתכונים נורא ברורים ולמישהי כמוני זה הקלה לא נורמלית… ושלישית הבטטה כל כך ט ע י מ ה שאני חושבת לקרוא לאחד התאומים עז 🙂 !!!

    • וואו!
      תודה רבה על המילים החמות ממש שמח לשמוע
      שיהיה הריון מוצלח ולידה קלה
      איזה כבוד רב זה יהיה עבורי! בחיים לא קיבלתי מחמאה כזו איזה כיף =]

  67. היי עז, אני גרה בסין ולא מצאתי בטטות גדולות או בינוניות כמו שיש בארץ
    הכנתי את המתכון עם בטטות קטנות יחסית, זן יפני בצבע בהיר מאוד, אבל הן יצאו יבשות וקשות. למחרת קניתי בטטות כתומות כי חשבתי שהבעיה היא בסוג של הבטטות, אבל גם הן בגודל קטן יחסית ושוב התייבשו והיו קשות.
    יש לך עצה איך להכין את המתכון עם בטטות קטנות? אולי פחות זמן אפייה (לא נהיה שרוף גם אחרי חצי שעה), אולי חום גבוה יותר…? אני ממש מתבאסת.
    תודה!

    • היי דנה =]
      קצת קשה לי לענות על השאלה שלך כי לא עבדתי עם הבטטות שיש בסין =]
      אם הן קטנות יותר, הייתי מעלה את החום של התנור ומקצר זמני אפייה, 20 דקות ב220 (או יותר, עד שמתרכך)
      מה שאת מתארת קרה לי גם עם בטטות לבנות בארץ, היו קשות אבל טעימות מאוד.
      בהצלחה!

  68. הכנתי עכשיו לפי המתכון שלך ותשמע, אתה גאון קולינרי. יצא טעים ברמות הסטריות!! שאלה- אם אני רוצה להכין כמות ולשים במקרר, חימום במיקרו יהרוס את הבטטה? מה עצתך בעניין? תודה:)

    • היי יעל
      תודה רבה! שמח ממש לשמוע =]=]
      חימום במיקרו לא יהרוס את הבטט אבל הוא לא ישיב את הפריכות שתלך לאיבוד בקירור.
      אם את רוצה את הפריכות בחזרה צריך שיטת חום יבשה, כלומר תנור או טוסטר אובן.
      מלבד זה, אין שום בעייה לחמם את הבטטות במיקרוגל אני עושה את זה כל הזמן

  69. הכנתי בטטות סגולות לפי המתכון, אבל הן לא ממש התקרמלו ולא היה אפקט השריפה בתחתית. אפיתי אותן הרבה זמן, עם הרבה שמן, וזה עדיין לא קרה. מה יכול לגרום לכך לא הושג אפקט ההתקרמלות?

    • היי נעמה
      בטטות בגולות בנויות קצת אחרת מבטטות רגילות, הן משחררות פחות מיצים ולכם יותר קשה להביאן לקרמול. תנסי חום גבוה יותר פעם הבאה

  70. תודה רבה! יצא מצוין!
    זה יהיה טוב גם עם תפוחי אדמה? אם כן, איזה עדיף, לבנים או אדומים?

    • היי דן
      שמח שאהבת =]
      בהחלט אפשר להכין את המתכון עם תפוחי אדמה
      מתאים לשני הסוגים (אישית אוהב יותר את האדומים)

  71. היי,
    בטטות מעולות !
    מה עושים אם יש רק בטטות גדולות או שמנות/ רחבות?
    ניסיתי את המתכון עם בטטות שמנות והן יצאו עם טעם רגיל של בטטה אפויה.
    אפשר לפרוס בטטות שמנות ולאפות? זה יהיה אותו אפקט טעם מדהים?

  72. מרגע שניסיתי את הבטטה הזאת, היא הפכה למלכה שלי במטבח! איך לא ידעתי על כך קודם, הרי זה סה"כ לאפות הפוך וזה משנה את כל הטעם! אדיר! תודה רבה ואני גם מלמדת את כולם כך.

  73. נראה מעולה!
    האם אפשר להשתמש בשמן זרעי ענבים במקום שמן זית או שזה ישנה לגמרי את הטעם?
    תודה!

  74. עז היקר
    שאלה: את הבטטות האלה אני מכינה על בסיס קבוע?. הבן שלי ביקש הפעם להןסיף כרובית. אפשר? ואיך?
    המון תודה
    קרן

    • היי קרן =]
      כרובית צריכה פחות זמן אפיה, אז כשמכינה את הבטטות פשוט תכיני מגש דומה עם תפרחות כרובית מתובלות בשמן זית, ותוציאי מהתנור אחרי 35-45 דקות

  75. שלום עוז
    קודם כל יצא טעים בטירוף!!!!
    התמודדתי ולגמרי מצדיקות את השם!
    שאלה בקשר לפריכות/ קריספיות-
    הכוונה היתה שהקליפה היא החלק הקריספי או שגם פני השטח החצוי אמור היה לצאת ככה? לי יצאה רק הקליפה. אם זה לא אמור לצאת ככה, יש לך רעיון למה זה לא התקשה לי? (שמן היה מרוח בנדיבות מתחת לכל הבוטה)

    • היי נורה =] החלק החתוך של הבטטות גם אמור לצאת פריך, להבא שווה לך לנסות להשאיר עוד קצת זמן בתנור

  76. הי עז,
    אני מכינה את הבטטות באופן קבוע והן נהדרות!
    האם לדעתך אפשר להכניס ארטישוק ירושלמי בשלמותו לאותה התבנית וייצא טעים?

    • היי דנה
      טכנית אפשרי, אישית פחות אוהב ארטשישוק ירושלמי בתנור – יכול לצאת יבש ומאוד מקשה על מערכת העיכול

  77. היום נכנסתי לראשונה לאתר והתאהבתי!
    המתכונים מוסברים ומצולמים ברמה,וכבר סימנתי לי המון מתכונים שווים שאני רוצה לנסות…
    הכנתי את הבטטות-שתי דקות עבודה והטעם מושלם.
    החלפתי את גבעולי הטימין בטימין מיובש ויצא מצויין,
    התחרטתי שלא עשיתי כמות גדולה יותר!

  78. שלום עוז, הולכת להכין אותם לאורחים למחר, איזה רוטב הכי טוב יילך עם הבטטות הללו? משהו חבלי או בסגנון טחינה. תודה

  79. וואללה עז, הריר מתחיל לנטוף רק מהתמונה.. לפני עשורים היתי מכין אותן קבע בטורבו גל של חברת ברדר ככה איך שהן שלמות בלי כלום והתוצאה היתה מעלפת. הקליפה היתה נפרדת מהבטטה בגלל שילוב שיטת האפיה המשולבת מיקרו וטורבו ויש רק בעיה קשה אחת. אי אפשר להפסיק לאכול….היתי מורח פרוסות לחם עינן בחמאה ובאמצע הבטטות. יותר טעים מאחלא עוגה.

  80. מדהים עוז!קל,פשוט והכי טעים שיש!
    תודה 🙂

  81. נראה טעים! אפשר גם לא שמן זית?

    • היי גדי
      חובה כאן שמן כדי שתתקבל פריכות
      ועדיף שמן זית הוא מעולה בבישול ומוסיף לטעם

  82. אני לא מחובבי הבטטות הכתומות שהטעם שלהן צעקני מדי, אבל הצבע נראה מצויין. הגיע הזמן להשאיר את האייטיז מאחור ולהפסיק לפחד משמן זית.

    הבטטה שאני מחבב יותר היא הבטטה הלבנה (אפשר להשיג מחקלאים). עדינה יותר ומתוקה הרבה פחות. גם כאן שמן זית (אפילו רבע כוס. אין מה לחשוש) יעשה לה טוב. שווה לנסות.

  83. היי האם אפשר להכין את הבטטות ב 2 שלבים זאת אטמרת אפייה של 25 דק ואחרי שעה לתת עוד רבע שעה?

  84. היי עוז. האם אפשר לעשות גם תפווא באותה המידה? האם מדובר באותם הזמנים אם מכינה משולב בטטה ותפוא?

  85. מאד טעים, עם תפוחי אדמה זה מתכון אפילו יותר טוב !!! פצצה !!

  86. שלום,
    ממש אהבתי את הבלוג, ספציפית המתכון הזה עבד לי יותר טוב עם תפו"א….
    היום בהשראתו שפכתי על תבנית שמן זית, בזיליקום (יבש, של פרג),מלח גס וגבינ"צ מגוררת! ומעל זה הנחתי פרוסות בצל. יצא מעולה!
    תודה!

  87. מעולה! הכנו והיתמוגגנו, תודה רבה

  88. טעים מאוד! הבאתי גם לביתי בת השנה ומאוד נהנתה מהמרקם הנהדר של הבטטה הזו!

  89. מה חום התנור?

  90. תודה רבה עז המתכון מעולה הכנתי אותו אתמול יצא מדהים!!

  91. הי
    ֿקניתי בטטות דקות וארוכות . לא נראה לי שכדאי לחצות אותם . מה לעשות ?

  92. הבטטות שלך הן בהחלט הכי טעימות אבל האם אפשר בנוסף לבטטות להכין באותו מתכון גם דלעת? ואיזו?.
    תודה לך אתה מקסים עם הסברים מפורטים❣️

  93. כשחברים מגיעים לארוחת ערב, ואני מוציאה את הבטטות האלו מהתנור, ומישהי קוראת "יווו זה הבטטות הכי טעימות בעולם??" אתה יודע שעוז תלם זה מותג. *ה*מתכון. הכנתי אינספור פעמים ומסתבר שאני לא היחידה 😉 תודה רבה לך!!

  94. עז* תלם! סליחה🙏

  95. וואו, נראה מצוין! תודה על המתכון
    כרגע מתקשה להשיג טימין טרי.
    אם לא אצליח- טימין ורוזמרין יבשים. מה עדיף?
    ואם בגזרת המיובשים מומלץ משהו אחר נניח אורגנו?
    תודה מראש ופורים שמח!

  96. היי עוז, מה לבי בטטה בגריל?

  97. שלום עוז,
    הכנו את הבטטות הטעימות בעולם
    וגם את העוגת גזר, ויצא פשוט מושלם!
    המתכונים שלך ממש מוצלחים
    בדיוק כמו שאנו צריכים
    תודה על ההשקעה בהסברים
    ואכן, הצלחת לגרום לנו להיות מאושרים 🙂

השאר תגובה ל- יעל בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: