מתכון שעועית ירוקה מוקפצת בשום ולימון

28 באוגוסט 2019
שעועית ירוקה בשום ולימון

שעועית ירוקה בשום ולימון. צילום: עז תלם

שעועית ירוקה מוקפצת בשום ולימון היא אחת מהתוספות האהובות עלי, דרך מצוינת להכין שעועית ירוקה.  כשהייתי טבח הייתי מכין את המנה הזו כל הזמן, בדרך כלל יחד עם פירה ושניצל.

השעועית הפריכה ממש אוהבת את הניחוח של השום ועם תוספת של שמן זית ומיץ לימון יש מנת ירק מצוינת.

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה רחבה, רגילה ועדינה מוקפאת. צילום: עז תלם

בתור בלוגר, יש תחושה כזו באוויר שכל מתכון חייב להיות ויראלי ולשבור את הרשת, ובגלל זה הרבה מתכונים פשוטים וטעימים נזנחים הצידה, לטובת מנות נוצצות עם שמות מפתים.

דווקא בגלל זה חשוב לי לשתף אתכם במתכון הזה, הוא פשוט, קליל וכיפי, וזו דרך מעולה לצרוך ירק. אז אפילו שהוא לא הבטטות הכי טעימות בעולם, מגיע לו להיכנס אליכם למטבח!

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

שעועית ירוקה בשום ולימון

שלושת מצרכי הליבה למתכון =] צילום: עז תלם

שעועית ירוקה בשום ולימון

את השום קולפים וקוצצים דק (אפשר גם לכתוש או לגרר). צילום: עז תלם

פטור מחליטה
במסעדות, מה שעושים כדי להכין את השעועית הירוקה לבישול זה לחלוט אותה, כלומר לבשל אותה במים רותחים ואז להעביר לקערה עם מי קרח.

אני מודה שאין לי סבלנות לחכות שהמים ירתחו וגם לשטוף עוד סיר, אז פיתחתי שיטה קצרה ומהירה יותר – בה הכל קורה באותה מחבת. מי שזוכר את המתכון שלי לכרוב ניצנים במחבת – זה לגמרי אותו קונספט.

אני מקפיץ אתה שעועית עם קצת שום ולימון, ואז מוסיף מים ומאדה את השעועית בסיר סגור. כשהמים מתאדים והשעועית רכה אבל לא מדי, אני מוסיף מיץ לימון ומלח לפי הטעם וזהו, מוכן.

כשמבשלים שעועית ירוקה
בשיטה הזו, חשוב לזכור שאנחנו רוצים אותה פריכה ורעננה. לא מבושלת כאילו הייתה שעועית ירוקה ברוטב עגבניות קלאסי. לכן ברגע שאתם רואים שהשעועית שינתה צבע והופכת לירוק כהה תתחילו לטעום אותה. אתם רוצים שהטעם הגולמי של השעועית יעלם, ובמקביל שתהיה פריכה וחסונה.

ברגע שהצבע דוהה אנחנו מאבדים חלק ניכר מהערכים התזונתיים וחבל על זה.

חשוב לציין שכל סוג של שעועית ירוקה טרייה עובד כאן. אני השתמשתי בשעועית רחבה (המתכון צולם לפני כמה חודשים כשעוד היתה בעונה) וגם השעועית הרגילה מתאימה. אם מצאתם שעועית צהובה, זה אותו מתכון בדיוק.

לפני שאתם שואלים:

  • בישול השעועית בשיטה הרגילה: מביאים סיר עם מים לרתיחה ומבשלים בו את השעועית 2-3 דקות עד שהתרככה מעט, אך נותרה בצבע ירוק בוהק. מסננים ושוטפים במים קרים. בבישול כזה פשוט מקפיצים את השעועית המבושלת עם השום הקצוץ במחבת עם שמן זית כדקה, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מתבלים וזה מוכן.
  • שעועית מוקפאת: כבר עברה בישול ראשוני. פשוט מפשירים ומקפיצים עם שום ולימון כפי שמוסבר למעלה.
  • השיטה הזו עובדת מצוין גם עם תפרחות ברוקולי וגם עם לוביה טרייה.
שעועית ירוקה בשום ולימון

אפשר להגיש בלי צ'ילי ועם שקדים קלויים מעל. צילום: עז תלם

מתכון שעועית ירוקה מוקפצת בשום ולימון

4-6 מנות (כתוספת), טבעוני + ללא גלוטן, 15 דקות עבודה + זמן כולל

מצרכים:

500 גרם שעועית ירוקה טרייה
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום, כתושות, קצוצות או מגודדות בפומפיה דקה (אפשר גם יותר שום!)
מלח, לפי הטעם (בערך 1/2 כפית)
מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)

להגשה:
עלי פטרוזיליה/כוסברה (שימו מה שאוהבים, אפשר גם בזיליקום/נענע)
פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק (רשות)
חופן שקדים פרוסים, קלויים (רשות)

אופן הכנה:

  • מסירים מהשעועית את הקצה ממנו יוצא גבעול. אם השעועית ארוכה, חותכים אותה גס (לאורך 5 ס"מ פלוס מינוס).
  • מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את השעועית הטרייה ואת השום הכתוש/קצוץ, ומקפיצים אותם יחד דקה עד שהשום מפיץ ניחוח נעים.
  • מוסיפים 1/2 כוס מים, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים את השעועית 2-4 דקות, עד שהיא רכה מעט, בצבע ירוק כהה ועדיין פריכה.
  • מסירים את המכסה. אם נותרו עוד מים בסיר, מזיזים את השעועית לצד אחד ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שרוב המים התאדו.
  • מוסיפים מיץ לימון בנדיבות ומלח ולפי הטעם, מבשלים 20 שניות נוספות, מערבבים ומסירים מהאש.
  • מעבירים לצלחת הגשה יפה ומעטרים בעשבי תיבול, פרוסות צ'ילי ופרוסות שקדים קלויים. הכי טוב להגיש מיד.
  • נשמר בקירור 3-4 ימים. לא מתאים להקפאה.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

8 תגובות

  1. מקסים! לגמרי צודק בפסקה על מתכונים פשוטים וטעימים. לגמרי.
    שאלה לגבי הקפואה – מה הכוונה להפשיר? לגמרי? ואז להתחיל את המתכון ? 🤔

    • היי גליה
      שמח שאהבת!
      להפשיר במקרר או על השיש עד שלא קפוא יותר
      ואז להקפיץ עם השום דקה וחצי, להוסיף לימון ומלח וזה מוכן =]

  2. המתכון מתייחס לשעועית, אבל בצילומים נראה כאפונת שלג. באופן אישי מעדיפה אפונת שלג על שעועית ירוקה שלרוב היא גסה ואפילו סיבית.

    • היי זהבה =]
      זו אפונת שלג:
      https://bit.ly/2L2E06j
      השתמתשתי בשעועית ירוקה, שימי לב לאורך בתמונה למעלה.
      מסכים שאפונת שלג היא ירק נפלא אבל שכמוצאים שעועית ירוקה טרייה ויפה היא גם ירק מצוין

  3. שלום עוז

    ומב בדבר שעועית סנפרוסט?
    אותו זמן בישול?

    • היי מלי
      שעועית סנפורסט צריך רק להפשיר היטב, לשים במסננת כדי לנקז נוזלים
      ואז להקפיץ עם השום והשמן דקה וחצי ואז מיץ לימון +מלח וזה מוכן

  4. רוקי קיבלתי מענה…
    עוד שאלה >למה הכיתוב אינו על כל המסך? צילמתי ורוצה להראות לך.

    להכנס לדף שלך?
    אפשר קישור?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email
שתפו: