מתכון סלופי ג'ו ביתי מהסרטים!

3 בינואר 2022
סלופי ג'ו

סלופי ג'ו. צילום: עז תלם

בתור ילד שגדל בשנות ה-90, לנצח תהיה בראש חקוקה אצלי הסצינה בה אחת מהתאומות אולסן טועמת סלופי ג'ו בסרט "מותק, הילדות התחלפו" (it takes two במקור). הביס הזה שהיא לוקחת כל כך מגרה ועושה חשק גם להתענג על בשר ברוטב ברביקיו בתוך לחמנייה.

ונחשו מה? זה ממש קל להכין סלופי ג'ו בבית. זה לוקח באמת 20 דקות במקסימום של המקסימום, ואפשר להגיש את המנה לשולחן לסועדים הרעבים שגם הם ייהנו ויתפנקו.

צפו: כל השלבים לסלופי ג'ו ביתי

יוסף המרושל

מנת הסלופי ג'ו היא קלאסיקה אמריקאית, שפותחה ככל הנראה בשנות ה-30 של המאה הקודמת. יש הרבה תאוריות לגבי היא היה אותו ג'ו המרושל ובאיזה דיינר הוא רקח את המנה לראשונה, מה שבטוח הוא שבשנות ה-40 המנה כבר הייתה אהובה בבתים ומסעדות רבים.

אפשר לחשוב עליה בתור המבורגר מפורק – במקום להגיש קציצה עם רוטב ברביקיו ובצל מטוגן, מערבבים הכל יחד, וזה יוצא טעייים!

סלופי ג'ו

מצרכים פשוטים שיש בכל בית. צילום: עז תלם

יאללה מתחילים

קודם כל מטגנים בצל – הוא יוסיף מתקתקות מצוינת ונהדרת למנה, כשהוא קצת שחום מוסיפים בשר ומתחילים למעוך אותו עם הכף.

תכל'ס – מלאכת פירור הבשר זה החלק הכי חשוב המתכון. חשוב למעוך אותו עם כף עץ או תרווד מספר דקות עד שהוא מתבשל, נהיה אפור ומתפורר (ראו סרטון).

כשיש לכם פירורים חשוב לתת לכל הנוזלים להתאדות ולטגן מעט את הבשר – ככה שתראו אזורים שחומים.

אם תעבדו מהר מדי תקבלו בשר עם טעם מורתח וזה כלל לא רצוי.

סלופי ג'ו

הבשר מוכן לרוטב. צילום: עז תלם

הרוטב

הוא בעצם רוטב ברביקיו ביתי שאני מרכיב על המקום – שילוב של קטשופ רגיל יחד עם סויה, חומץ וסוכר – כולם מחזקים את הטעמים שלו ונותנים עוד עומק.

>> מתכון רוטב ברביקיו ביתי מושלם

אתם יכולים להשתמש ברוטב ברביקיו שהכנתם בעצמכם ואפשר גם לקנות – אבל בגלל שמדובר בכמויות קטנות ומצרכים שתמיד יש בבית אין לי בעייה להכין על המקום.

פשוט מוסיפים אותם למחבת – יחד עם מעט פפריקה שאוהבים, ומערבבים טוב טוב.

סלופי ג'ו

רגע לפי שסוגרים ואוכלים. צילום: עז תלם

לא ממש צריך לבשל את הבשר ברוטב, רק חשוב להוסיף מעט מים ולתת לכל המרכיבים להתאחד איזה דקה או שתיים עד שאתם רואים שהבשר עטוף ברוטב סמיך.

חשוב לטעום ולתקן את הטעמים של המנה (מבחינת מלח, סוכר, חומץ לפי הטעם) ואת הסמיכות, על ידי הוספת עוד מים אם סמיך מדי או בישול ללא מכסה עד שחלק מהנוזלים מתאדים במקרה שדליל מדי.

סלופי ג'ו

ביס למופת. צילום: עז תלם

והרי התוספות

את המנה אפשר להגיש עם כל תוספת שבאה בטוב עם המבורגר – חסה, חמוצים, עגבנייה, בצל פרוס ואפילו ביצת עין. אני הלכתי על אמריקה עד הסוף והוספתי חטיף צ'יפס פריך (גילוי נאות: המתכון הופק בשיתוף תפוצ'יפס).

סלופי ג'ו

אפשר להכין את הבשר 4-5 ימים מראש. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • הכנה מראש: אפשר להכין את הבשר עם הרוטב 4-5 ימים מראש, לפני ההגשה לחמם במחבת או מיקרוגל עד שמבעבע ונוזלי.
  • סלופי ג'ו בשר מפורק – יש מתכון מסודר כאן.
  • ללא גלוטן: משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן. מגישים על פירה או בלחמנייה מתאימה.
  • טבעוני: משתמשים בטופו ופטריות – יש מתכון כאן.
  • אפשר להחליף את הרוטב שאני מכין על המקום ב4-5 כפות גדושות רוטב ברביקיו ביתי (מתכון מעל) או קנוי.
סלופי ג'ו

סלופי ג'ו ביתי. צילום: עז תלם

מתכון סלופי ג'ו ביתי מהסרטים

3 מנות, בשרי, 20 דקות זמן כולל

מצרכים:

לבשר:
1 בצל בגודל בינוני-קטן, קלוף
600-700 גרם בשר טחון (עדיף טרי, אפשר מופשר)
כף שמן זית
2-3 כפות קטשופ
2-3 כפות רוטב סויה
1-3 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף גם חריפה/מעושנת אם בא לכם)
2 כפות חומץ כלשהו (חומץ תפוחים/יין/בלסמי – מה שיש בבית)
1/4 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה:
3 לחמניות המבורגר או לחמניות חלה או לחמניות קשר
1 עגבנייה, פרוסה דק לעיגולים
חופן תפוצ'יפס
6-8 עלי חסה יפים, חתוכים גס או קצוצים דק
מלפפונים חמוצים פרוסים דק

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצל לקוביות קטנות (ואפשר גם לגרר בפומפייה ולהוסיף לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו).
  • מחממים במחבת רחבה את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-4-6 דקות, עד שנראה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אגב בחישה יסודית 4-5 דקות או עד שמגיר נוזלים ומתחיל להזהיב. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר כולו מפורר ואין נוזלים כמעט בתחתית המחבת.
  • מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/4 כוס).
  • מערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית 1-2 דקות. טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר.
  • אם הסיפור נראה יבש, ניתן להוסיף 3-4 כפות מים.

להגשה:

  • קולים את הלחמניות בתנור, טוסטר אובן או מחבת.
  • בתנור/טוסטר אובן שמים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים ל-180 מעלות, 5 דקות או עד שזהו
  • במחבת – שמים את חצאי הלחמניות במחבת רחבה מעל להבה בינונית-גבוהה וקולים 2 דקות מכל צד עד שזהוב.
  • שמים את חצאי הלחמניות מעל צלחות הגשה. מעל כל לחמניה שמים מתערובת הבשר החמה בנדיבות, ומעל שמים את הירקות שאוהבים וצ'יפס אם רוצים.
  • סוגרים מגישים ואוכלים. אני אוהב להגיש עם סלט כרוב בצד ותפוחי אדמה פריכים כשממש בא לי להשקיע.

לעוד מתכונים עם בשר טחון:

ארטישוק ממולא בבשר ועשבי תיבול ברוטב לימון ואפונה

ארטישוק ממולא

חצילים במילוי בשר טחון ורימונים

חצילים ממולאים

מפרום חצילים קלאסי במילוי בשר

עלי מנגולד ממולאים באורז ועשבי תיבול

עלי מנגולד ממולאים
Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

15 תגובות

  1. איזה חמוד שאתה. לא רק שהמתכונים שלך בדר"כ מאד טעימים ויוצא לי גם ככה.

  2. היי עוז!!
    האם ניתן להשתמש בסייטן במקום טופו?
    אגב..תודות ענקיות למתכון של רוטב הברביקיו!

  3. בוקר טוב עוז,
    איזה טחון טרי אתה משתמש?
    אונטריב, מכסה צלעות,אסאדו? שילוב של?
    תודה!
    תבורך!

    • היי דודי =]
      כל הנתחים שציינת מתאימים
      אישית אונטריב לדעתי מצטיין פה – אסאדו אפשרי אם מחפש תוצאה יותר שומנית

  4. תודה, עז. המתכון מעולה כתמיד. זה נגמר עוד לפני שהגיע ללחמניה.

  5. תודה עוז!
    הכנתי היום והיה טעיםםם – כמו כל מתכון שלך
    תודה על האתר המושקע, הברור והמפורט
    אתה המורה דרך שלי במטבח!

  6. הי עז עם המתכונים הכי טובים בעולם! אפשר להחליף הקטשופ ברסק עגבניות?

  7. תודה רבה עז!!!
    היה מעולה
    גם התינוקת זללה 😋😋

  8. וואי וואי פשוט חבל על הזמן, אין על המתכונים שלך
    ברורים, קלים להכנה וטעימים.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
שינוי גודל גופנים
ניגודיות