מתכון סלסה מנגו מקסיקנית פיקנטית

16 בספטמבר 2024
סלסה מנגו

סלסת מנגו פיקנטית. צילום: עז תלם

סלסת מנגו היא מנת קיץ מעולה: פיקנטית, חמוצה, מלוחה, חריפה, יש בה כל מה שצריך כדי לעורר את הפה. הקדשתי בעבר הרבה תשומת לב למטבח המקסיקני, ואת הסלסה הזו טרם שיתפתי אתכם, אז עכשיו זה תזמון מצוין.

הסלסה הזו מעולה בטאקוס, מגולגלת בטורטיות, היא נהדרת יחד עם חלבונים כמו עוף צלוי, דג אפוי, אפשר להכין על הבסיס שלה סביצ'ה (מוסיפים דג נא טרי טרי) והיא פשוט דרך כיפית במיוחד להינות מהפרי הכתום הנהדר הזה.

הכנתי אותה במפגש עם דניאל וגנר המוכשרת ביום שהוקדש למתכוני מנגו, והיא הכינה ממנו סורבה מעולה.

למתכונים מקסיקניים נוספים:
תוצרת בית! מדריך להכנת טורטיות תירס
4 סלסות מקסיקניות ששוה להכין בבית
אנצ'ילדה חציל וגבינות
ממרח פריחולס משעועית שחורה

צפו: איך להכין סלסת מנגו

מפרגנים למנגו הירוק – מנגו קיט

שיא עונת המנגו אמנם מאחורינו, אבל עדיין זמינים לא מעט זנים בשווקים. אז אני רוצה לנצל את ההזדמנות לפרגן למנגו מזן קיט – הוא ירוק מבחוץ ולא אדום/כתום אטקרטיבי (כמו המאיה האהוב).

אבל אל תתנו לקליפה הירוקה להטעות אתכם – מבפנים הפרי בצבע כתום עמוק, הוא חמצמץ מעט, ומאוד עשיר בטעם שלו.

מנגו קיט

מנגו קיט – נקטף לא בשל ומתרכך באחידות על השיש בבית או בדרך אליכם. צילום: עז תלם

גם אם נתקלתם במנגו קיט לא בשל, הוא מתרכך פשוט כשמשאירים אותו על השיש, ככה שתוך כמה ימים הוא יהיה מוכן לאכילה.

פירות שהתרככו כדאי להעביר למקרר, ואם נראה לכם שלא תגיעו אליהם בכלל אז ממליץ לחתוך לקוביות ולהקפיא (אחרי ההקפאה תחות יתאים לסלסה אבל כן לשייקים).

יש הרבה מטעים פעילים של מנגו קיט באזור הצפון המופגז, אז סיכוי גבוה שרק בעצם זה שתקנו מנגו קיט אתם תומכים בחקלאי הצפון (וגם אם לא – אתם תומכים בחקלאים מקומיים אחרים, שזו גם מצווה).

צפו: איך מקלפים וחותכים את המנגו במינימום פחת?

ראשית – נטפל במנגו

באמת שאין הרבה עבודה במתכון הזה – פשוט צריך לחתוך את המנגו ושאר הרכיבים לקוביות הכי קטנות שאפשר.

כדי לעשות זאת – אני אוהב לקלוף את המנגו בזהירות, להעביר את הסכין דרך הצדדים במקביל לגלעין הארוך, להוריד כמה שיותר מהבשר של הפרי ואז לחתוך את אותו לקוביות קטנות – ראשית לפרוסות, ואז למקלות ואז קוביות.

כמובן שלא זורקים את הגלעין עצמו – אוכלים את שאריות הפרי ממנו או מעניקים למי שאוהבים (אצלנו בבית הילדים רבים דווקא על הגלעין).

איך קוצצים בצל לקוביות קטנות

מלבד המנגו

צריך רק בצל סגול (או שאלוט, בכלל טוב), פלפל חריף (אפשר לשלב משני צבעים) וכוסברה. מי שלא אוהב כוסברה – אפשר לשים נענע טרייה ואפילו בזיליקום. פטרוזיליה לא תתאים כאן לטעמי.

כשהכל קצוץ מתבלים במלח, מיץ לימון או ליים, מערבבים ואפשר להגיש – חשוב להגיש את הסלסה בשעות לאחר ההכנה כדי לשמור על הטריות של כל הרכיבים.  מקווה שתאהבו!

סלסה מנגו

כלום מרכיבים, ערבוב קטן וזה מוכן. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • לא חסר במתכון שמן. בסלסות מקסיקניות אין הרבה שמן ואנחנו רוצים דווקא להרגיש בעיקר את הרעננות של חומרי הגלם – השמן ימסך אותה.
  • אפשר להכין סלסת פירות על בסיס פירות קיץ אחרים כמו נקטרינה, אבטיח, מלון ואפילו קרמבולה.
  • לא אוהבים חריף? אפשר להכין בלי אבל החריפות היא חלק ממה שהופך את הסלסה הזו למיוחדת. תנסו לשים טיפ טיפה זה גם יהיה טוב.
סלסה מנגו

מעולה עם טורטיות פריכות או בתוך טאקו. צילום: עז תלם

מתכון לסלסת מנגו מקסיקנית

2-3 מנות, טבעוני, 10-15 דקות הכנה + זמן כולל

מצרכים:

1 מנגו בינוני (300-400 גרם) בשל אבל לא רך מדי
½ בצל סגול קטן, קלוף
½ פלפל חריף ירוק ו/או אדום (יותר או פחות לפי הטעם)
מיץ מ-1 ליים או רבע לימון
1/4 צרור כוסברה, שטוף היטב ומיובש (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם)
כפית שטוחה מלח דק

 

אופן הכנה:

  • קולפים את המנגו.
  • מורידים את הבשר מהגלעין וקוצצים את בשר הפרי לקוביות קטנות.
  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, את הצ'ילי קוצצים דק וגם את הכוסברה קוצצים היטב (כולל הגבעולים)
  • שמים בקערה יחד עם הבצל, הפלפל החריף והכוסברה הקצוצים דק.
  • מערבבים בעדינות עם כף ומתבלים במלח וליים לפי הטעם.
  • מגישים יחד עם נאצ’וס, מגלגלים בתוך בוריטו או מוסיפים לטאקוס שאוהבים.

לעוד מתכונים מיבשת אמריקה:

צ'ילי קון קרנה של בשר עם שעועית שחורה

צ'ילי קון קרנה

צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי שמקפיץ כל מה שיורד מהמנגל

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

2 תגובות

  1. עכשיו תוסיף לזה צנוניות קצוצות דק דק, וסלמון טרי קצוץ, וזה אחלה סביצ'ה שבעולם.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial