סלמון בתנור בדבש חרדל בקלי קלות

17 בספטמבר 2021
סלמון בדבש חרדל

סלמון דבש חרדל. צילום: עז תלם

גמר חתימה טובה לכולם! הופ, יום כיפור מאחורינו ועכשיו כבר אפשר להתכונן לחג הבא. בארוחת סוכות אני משתדל להגיש אוכל קצת יותר קליל מארוחת ראש השנה, ותמיד מגיש מתכוני דגים נהדרים, סיבה מצוינת לשתף אתכם המתכון שלי לפילה סלמון בדבש חרדל.

יש משהו מאוד חגיגי בהגשת פילה סלמון למרכז השולחן, במיוחד כשהוא עסיסי ונהדר, ומצופת בתערובת טעמים נהדרת שמאוד מחמיאה לדג הבשרני והשומני.

זה באמת מתכון סופר קל, לא יותר מ-10 דקות עבודה ואפשר לשלוח אותו לתנור, ועיקר תשומת הלב שלכם צריכה להיות מוקדשת לאפייה של הסלמון, ויש לי טריק קטן שעוזר לשמור עליו עסיסי מאוד.

פרסום בשיתוף יד מרדכי

צפו: כל השלבים להכנת סלמון בתנור בדבש חרדל

אל תקראו לו סולומון, או סאלאמון

קודם כל, צריך דג סלמון – אני משתמש בפילה סלמון טרי (ימי קנייה מומלצים: שני וחמישי, אלו הימים בהם מגיעים לחנויות הדגים משלוחי סלמון טריים), ואפשר גם להשתמש בסלמון מופשר – שימו לב לקנות מוצר שמכיל 100% דג וללא תוספות של פוספטים, מייצבים וכולי.

במידה וקניתם קפוא – את ההפשרה צריך לעשות לילה מראש במקרר, בתוך קערה שמיקמתם בשקית ניילון. שיפשיר באיטיות.

אני משתמש בסלמון עם עור – מהלך שעוזר לי בהגשה ומונע מפילה הדג להידבק לנייר האפייה. הבשר משתחרר מהעור בקלות אחרי שאופים אותו.

את הדג (הטרי או הקפוא) מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואז מייבשים אותו היטב מכל הכיוונים בעזרת מגבת נייר. זה שלב חשוב שיעזור לתערובת הציפוי הטעימה להישאר כמה שיותר צמודה לנתח.

סלמון בדבש חרדל

כל המצרכים למתכון. צילום: עז תלם

ציפוי מלא טעם

הציפוי באמת לא יכול להיות קל יותר – מערבבים בקערה חרדל, דבש, שמן זית , מלח ואורגנו מיובש (בתקופה האחרונה משתמש בו המון), טועמים וכשהתערובת טעימה מורחים אותה על הדג.

אני משתמש בשמן זית, דבש מבקבוק לחיץ ושני סוגי חרדל דיז'ון (חלק, גרגרים) של יד מרדכי.

חשוב לציין שהחרדל של יד מרדכי לא מכיל חומרים משמרים והוא מגיע הישר מחבל דיז'ון בצרפת באיכות הכי גבוהה שיש. אפשר לשים רק סוג אחד של חרדל – אישית אני אוהב את השילוב בין החלק שעוזר לצפות יפה את הדג לבין הגרגרים שמוסיפים מרקם כיפי וחגיגיות.

סלמון בדבש חרדל

סלמון טרי הכי טעים. צילום: עז תלם

סלמון בדבש חרדל

כיפי ומיוחד. צילום: עז תלם

איך אופים סלמון שישאר עסיסי?

אני מתחיל ב220 מעלות, חום גבוה שיזור להזהיב את תערובת הציפוי, ואחרי 5 דקות אני מוריד ל-160 מעלות, חום בינוני שיעזור לחלק הפנימי של הדג להתבשל עם פחות סיכוי להתייבשות.

אצלי התבנית בילתה 16 דקות על השעון בתנור, אבל זמני האפייה ישתנו בין תנור לתנור. כדי לבדוק – אפשר לראות האם פילה הדג מתפרק לסיבים והוא מרגיש יציב יותר למגע.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!

סלמון בדבש חרדל

סלמון בתנור בקלי קלות. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר גם לאפות פילטים (6 פילטים במשקל 150 גרם) לפי אותו עיקרון, בדרך כלל 15 דקות בתנור זה ממש מספיק בשבילם.
  • אפשר לשים מייפל או סילאן במקום הדבש.
סלמון בדבש חרדל

עיקרית מרשימה בקלי קלות. צילום: עז תלם

פילה סלמון בתנור בציפוי דבש חרדל

5-6 מנות, פרווה, ללא גלוטן, 5-10 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל

מצרכים:

900-1000 גרם פילה סלמון בנתח אחד, ללא אדרות, עם העור (עדיף טרי, המתכון עובד גם עם מוקפא שהפשרתם)
2 כפיות חרדל דיז'ון (אפשר חלק, אפשר גרגרים והכי טוב לשלב כף מזה וכף מזה)
כפית שטוחה אורגנו מיובש או עלים מ4-5 גבעולי טימין טרי
כפית שטוחה מלח דק
2 כפות שמן זית
1-2 כפות דבש

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-220 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
  • מניחים את פילה הסלמון עם צד העור כלפי מטה על תבנית תנור עם נייר אפייה.
  • בעזרת מגבת נייר מנגבים ומייבשים אותו היטב מכל הצדדים – חשוב שיהיה יבש כששמים עליו את תערובת הציפוי.
  • בקערה מערבבים את החרדל (משני הסוגים), הדבש, שמן הזית, האורגנו והמלח. טועמים את התערובת ומוסיפים עוד דבש או מלח לפי הטעם.
  • מורחים את תערובת הציפוי על הסלמון מכל הכיוונים (מלבד צד העור שפונה כלפי מטה).
  • מכניסים לתנור (220 מעלות) ל5 דקות, ואז מורידים את חום התנור ל-160 מעלות לעוד 10-20 דקות, עד שהסלמון עשוי לפי אהבתכם – אפשר שיהיה עשוי לגמרי ואפשר שיהיה טיפה פחות עשוי (מדיום וול – אם אין נשים בהריון או מישהו שרגיש לדגים נאים בין הסועדים).
  • מוציאים מהתנור, נותנים לסלמון להתקרר מעט ומגישים למרכז השולחן.
  • בהגשה עור הדג נשאר צמוד לתבנית ואפשר לפרק את הסלמון בעזרת מזלג או סכין רגיל. מעולה יחד עם פירה.
  • ניתן להכין מראש 4 ימים ולחמם בתנור ב160 מעלות עד שהתחמם שוב (10 דקות או יותר).

לעוד מתכוני דגים:

סאלונה – דג עיראקי אפוי בבצל ועגבניות

סלונה עושים באהבה. צילום: אסף אמברם

חריימה -דג טריפולטאי מושלם

חריימה דג ברוטב עגבניות שום ופפריקה צילום: אסף אמברם

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

3 תגובות

  1. נראה מצויין,
    הכוונה 2 כפות חרדל נכון?

  2. נראה ונשמע ממש טוב. תודה על המתכונים המגוונים.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
שינוי גודל גופנים
ניגודיות