המדריך: איך להכין שייק פירות מושלם

7 באוגוסט 2019
שייק פירות
מדריך השייקים הגדול!!! צילום: עז תלם

שייק פירות הוא אחת הדרכים האהובות עלי לפתוח את היום. פירות טריים שטוחנים בבלנדר למשקה צונן, מרענן וקליל, מלא בבריאות ואנרגיה.

שייק הוא באמת אחד הדברים הכי קלים בעולם להכין, ולמרות זאת, יש כמה עקרונות שחשוב להקפיד עליהם כדי שיצא משקה מושלם פעם אחר פעם.

הכתבה של היום נוצרה בשיתוף שטראוס מים וברי המים תמי4 – בזכותם תמיד יש לנו בבית מים קרים (וחמים), איכותיים וטעימים בלחיצת כפתור. כבר שנים שאני לקוח קבוע שלהם, ואני שמח להראות איך אפשר להכין שייקים נהדרים בעזרתם.

שייק פירות
מגוון צבעים וטעמים. צילום: עז תלם
מוזגים מים לשייק

מוזגים מים לשייק. צילום: עז תלם

מבוא לשייקים

אילו פירות לשים?
בת'כלס, כל פרי טרי או מוקפא מתאים לשייק. אישית אני אוהב שייקים עם יחסית מעט מרכיבים, ככה שאני אוכל להרגיש את הטעם של הפירות ששמתי. המתכונים כאן מאוד כלליים ונועדו להציג את מגוון השייקים שאפשר ליצור, ואם רוצים רעיונות נוספים רק תבקשו[, אני פה בתגובות.

בלי לבזבז זמן
את השייקים חשוב לשתות כמה שיותר קרוב למועד ההכנה – ככל שעובר זמן הערכים התזונתיים של הפירות נשחקים, בגלל החשיפה לחמצן. אז כדי ליהנות ממקסימום ערכים תזונתיים תשתו מיד כשהשייק מוכן.

פרגנו בשומן
לספיגה מיטבית של הערכים התזונתיים, חשוב להוסיף אלמנט שומני לשייק, זה טיפ שלמדתי מהמיצים של תקווה בשוק הכרמל, שמוסיפה שלוקון שמן זית למיצים המעולים שלה – במיוחד לאלו הכתומים.

שייק פירות
פירות אגוזים וירקות – כולם יכולים להפוך לשייק. צילום: עז תלם

זה יכול להיות אגוז, זה יכול להיות טיפה שמן זית, זה יכול להיות אבוקדו (כשהוא יחזור לעונה), וזה גם יכול להיות שומן שמגיע מיוגורט, קרם קוקוס או משקה חלב כזה או אחר. לא חובה אבל מאוד מומלץ.

קפואים ומאושרים: שייק ככלי להצלת פירות
פירות הם עניין עונתי. עכשיו אנחנו בשיאה של עונת פירות הקיץ, ובשווקים מחכים לנו מנגו, אבטיח, מלון, תאנים, נקטרינות, אפרסקים ועוד. אבל עוד מעט הקיץ יחלוף ואיתו הפירות הנהדרים הללו. מה עושים? מקפיאים בעצמנו!

בננות
בננות שנייה לפני שנהיות בשלות מדי. צילום: עז תלם

בהקפאה הפירות שומרים על מרבית הערכים התזונתיים שלהם, וזה הרבה יותר משתלם לחתוך ולהקפיא בעצמכם מאשר לקנות פירות קפואים בסופר.

הקפאה היא גם פתרון מעולה לפירות שעומדים להבשיל יותר מדי, למשל בננות, שבקיץ מבשילות תמיד בבת אחת ותמיד מהר מדי – במקום לזרוק את הבננות עם הדבש, חותכים ומקפיאים.

מה עושים:
חותכים את הפירות כאילו אתם עומדים להכין מהם שייק, זה אומר לקלף בננות/מנגו, להסיר גלעין של אפרסק או נקטרינה וכו, ואז לחתוך לקוביות גסות. מעבירים לשקית נאטמת (זיפלוק, שקיות ריצ'רץ')  ומניחים במקפיא ככה שהפירות בשכבה אחת.

שייק פירות
חתוכות ומוכנות למקפיא. צילום: עז תלם

ככה, כשהם קופאים, קל להפריד אותם ולשלוף את חופן הבננות הקפואות שאתם צריכים לשייק.

מי שרוצה להגדיל ראש יכול להקפיא מנות פירות מוכנות לשייקים, למשל חופן קוביות מלון, חופן קוביות מנגו, וחופן קוביות בננה ואז לרוקן את השקית ישר לבלנדר. מודה שלי אין מספיק סבלנות בשביל זה =]

>> לא עוקבים אחרי באינסטגרם עדיין? בואו טעים שם!

שייק פירות
חותכים את הפירות לקוביות גדולות ומעבירים לבלנדר. צילום: עז תלם

פירות מהמקפיא של הסופר
בנוסף לכל מה שכתבתי הרגע, חשוב לומר שאם לא הספקתם להקפיא, פירות קפואים מהסופר הם פתרון מעולה כשרוצים משהו שלא זמין טרי.

יש פירות מסוימים שהרבה יותר משתלם לקנות קפוא, בדגש על פירות יער כמו אוכמניות, פטל ופטל שחור, ומהם אני שומר בכיף במקפיא שלי.

שייק פירות
מוסיפים מים קרים – מתחילים בכוס ואם סמיך מדי מוסיפים עוד. צילום: עז תלם

על בסיס מים

אם נשים רק פירות בבלנדר, ברוב המקרים נקבל מחית סמיכה מאוד, סוג של גרבר.

אני משתמש במים מבר מים תמי4 שיש לי בבית כבר שנים. אני מעדיף מים איכותיים וטעימים על פני מיץ תפוזים, כי אני רוצה להרגיש את הטעם של הפירות שאני שם.

במקום לשים חלב מהצומח, אני פשוט שם את המרכיבים של חלב מהצומח (כלומר, במקום חלב שקדים, שקדים מושרים במים מהתמי4) ואז גם לא צריך לסנן וגם מקבלים את מלוא הערכים התזונתיים מהאגוז (ראו מתכון לשייק בננה תמר בהמשך).

 

אגב, בעיני מים הם המרכיב הכי לא מובן ולא מוערך בבישול. אם מבינים איך להשתמש במים כמו שצריך (אלו שאתם מוסיפים ואלו שנמצאים בחומרי הגלם) כל תורת הבישול פתאום נהיית פשוטה וקלה להבנה (אבל זה כבר כתבה אחרת).  

איזה בלנדר?
אפשר להכין שייקים בעזרת בלנדר ידני, אבל הכלי שעושה את העבודה הכי טובה הוא כמובן בלנדר שולחני רגיל. יש מגוון רחב של בלנדרים טובים למלאכה – עדיף לבחור בכאלו שיודעים לגרוס קרח, כדי שידעו להתמודד גם פירות קפואים וקוביות קרח – במידה ותחפצו.

חשוב לתת לבלנדר לעבוד לפחות דקה ברציפות כדי שתקבלו מרקם חלק לשייק שלכם.

שייק פירות
טוחנים עד שחלק =] צילום: עז תלם

חשוב לשטוף את הבלנדר מיד אחרי שמזגתם את השייק, כדי שהפרי לא יתייבש ואז יהיה מבאס לנקות.

להמתיק או לא?
תלוי מאוד בפירות ששמתם. לכל המתכונים שהכנתי היום לא הוספתי טיפת סוכר כי הפירות של הקיץ גם ככה מאוד מתוקים.

אם צריך – תוסיפו אל שייק הפירות שלכם סילאן, דבש, סירופ אגבה או פשוט סוכר לפי הטעם האישי והצורך.

המרענן הרשמי של הקיץ! ברד אבטיח. אפשר לקרוא לו גם גרניטה. צילום: אסף אמברם

שאריות שייק
יכולות להפוך לגרניטה! (ברד פירות ביתי) או לארטיק אם יש לכם תבנית מתאימה (שימו לב להמתיק יותר את השייק אם הופכים אותו לקינוח קפוא.

קש זה של סוסים
סוגיה אחרונה לפני המתכון מבטיח =] את השייקים בבית אני מגיש בלי קשיות פלסטיק כי זה מיותר ומזהם את הסביבה. אם יש לכם קשית רב פעמית מוזמנים להשתמש בה, אם לא אני מבטיח שתסתדרו בלי!

שישה מתכונים לשייק פירות נפלא (על בסיס מים!)  

שייק פירות
שייק שהוא ארוחה. צילום: עז תלם

מתכון שייק בננה תמר

זה כנראה אחד השייקים הכי אהובים במדינה, מלא במתיקות טבעית מחומרי הגלם שלו. בהשראת הספר המעולה של שי לי ליפא (ראו המלצה בסוף הפוסט) הוספתי לבננות ולתמרים גם אגוזי פקאן מושרים, וביחד נוצר שייק סמיך, עשיר ומאוד משביע.

במקום פקאן אפשר לשים אגוזי קשיו, שקדים וגם אגוזי מלך.

שייק פירות
שייק בננה-תמר-פקאן. צילום: עז תלם

2-3 מנות, טבעוני, 10 דקות עבודה, 3 שעות זמן כולל השרייה

מצרכים:

חופן גדול אגוזי פקאן
2-3 בננות, קלופות וחתוכות גס (קפואות מצוינות כאן)
3-5 תמרים, מגולענים
1 כוס מים (או יותר)
סילאן, אם צריך (כנראה שלא יהיה צריך)

אופן הכנה:

  • שמים את אגוזי הפקאן בקערה או קופסה. מכסים במים ומשרים בקירור 3 שעות או למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה.
  • שמים את האגוזים יחד עם שאר המצרכים בבלנדר. טוחנים עד שהמרקם חלק (לפחות דקה שלמה).
  • אם סמיך מדי מוסיפים עוד מים.
  • טועמים – זה כנראה יהיה מספיק מתוק בגלל הבננה והתמרים, אבל מי שרוצה שיוסיף עוד סילאן למתיקות.
  • מעבירים לכוס הגשה גדולה או שתיים קטנות ומגישים.
שייק פירות
התחלה של שייק כתום. צילום: עז תלם

מתכון שייק כתום עם מלון ומנגו

שייק קיצי בצבע אקזוטי. גם אם לא מצאתם מלון כתום, לא לדאוג, במנגו יש מספיק צבע כדי להשתלט על השייק.

מי שרוצה יכול להוסיף גם בננה, דבש וקינמון כדי לשיר את השיר של להקת אטרף.

אגב, קראתי פעם שאפשר לטחון את המלון עם הגרעינים כדי לקבל מהם ערכים תזונתיים – מוזמנים לנסות בעיני זה יוצא מגניב.

2-3 מנות, טבעוני (אם לא שמים דבש), 10 דקות עבודה + זמן כולל

מצרכים:

1 מנגו, גודל בינוני קטן (או חופן קוביות מנגו קפוא אם הוא לא בעונה)
1/3 מלון (ששקל 1-1.2 ק"ג כשקניתם אותו, ניתן להחליף ב2 תפוחים ירוקים כשאין מלונים טריים)
1/2 כוס מים (או יותר)
כפית שמן זית (רשות)
1/4 כפית כורכום טחון או 1/2 כפית טרי שגיררתם דק בפומפייה (רשות)
סילאן, דבש או סירופ אגבה להמתקה (לפי הצורך)

אופן הכנה:

  • קולפים את המלון והמנגו, נפטרים מהגלעין/גרעינים וחותכים את הפירות לקוביות גדולות. שמים את הפירות יחד עם שאר המצרכים בבלנדר. טוחנים עד שהמרקם חלק (לפחות דקה שלמה).
  • אם סמיך מדי מוסיפים עוד מים.
  • טועמים ומוסיפים מתיקות לפי הטעם.
  • מעבירים לכוסות הגשה ושותים.
שייק פירות
התחלה של שייק ירוק. צילום: עז תלם

מתכון שייק ירוק מרענן עם תפוח ומלפפון

שייק מפתיע בזכות הנוכחות של הסלרי, שמאוד אוהב את כל שאר המרכיבים במנה. מי שלא אוהב סלרי יכול לשים עלי תרד או עלי קייל.

ממש אין צורך לקלף את המלפפון והתפוח – הקליפות תורמות צבע וערכים תזונתיים לשייק.

כשיש אבוקדו טרי בשטח (והמחיר שלו נמוך מ45 ₪ לק"ג 😛 ), אפשר להוסיף גם אותו לשייק הזה והוא יסמיך ויעשיר אותו מאוד.

<iframe width="654" height="435" src="https://www.youtube.com/embed/ehh_somnmzI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

2-3 מנות, טבעוני (אם לא שמים דבש), 10 דקות עבודה + זמן כולל

מצרכים:

2 תפוחים ירוקים
2-3 מלפפונים
2-3 גבעולי סלרי עם העלים
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קלוף ופרוס דק
1-2 כוסות מים (או יותר)
כפית שמן זית (רשות)
סילאן, דבש או סירופ אגבה להמתקה (לפי הצורך)

אופן הכנה:

  • חותכים את התפוח לרבעים ונפטרים מהליבה (אגב, גם אותה אפשר לשים בשייק, יש בה המון ערכים תזונתיים, במיוחד בתפוחים אורגניים).
  • חותכים גס את התפוח. מסירים את הקצוות של המלפפונים וחותכים אותם גס.
  • חותכים דק את גבעולי הסלרי ואת העלים חותכים גס.
  • שמים את הפירות והירקות יחד עם שאר המצרכים בבלנדר. טוחנים עד שהמרקם חלק (לפחות דקה שלמה).
  • אם סמיך מדי מוסיפים עוד מים.
  • טועמים ומוסיפים מתיקות לפי הטעם.
  • מעבירים לכוסות הגשה ושותים.
שייק פירות
הנקטרינה מעדנת את האבטיח. צילום עז תלם

מתכון שייק אדום עם אבטיח ונקטרינה

כשמכינים שייק מאבטיח לבדו הוא עלול לצאת מימי מדי, לכן הוספתי לו נקטרינה לבנה (גם אפרסק זורם פה כמובן).

בחורף אפשר להכין יופי של שייק אדום על בסיס תותים ותפוחים אדומים כמו פינק ליידי.

2-3 מנות, טבעוני (אם לא שמים דבש), 10 דקות עבודה + זמן כולל

מצרכים:

2-3 נקטרינות או אפרסקים, עם הקליפה
2 כוסות קוביות אבטיח
1/4 כוס מים (או יותר)
כפית שמן זית (רשות)
סילאן, דבש או סירופ אגבה להמתקה (לפי הצורך)

אופן הכנה:

  • מגלענים את הנקטרינה או האפרסק וחותכים גס. שמים את הפירות יחד עם שאר המצרכים בבלנדר.
  • טוחנים עד שהמרקם חלק (לפחות דקה שלמה).
  • אם סמיך מדי (מה כנראה לא יקרה כאן כי האבטיח מימי למדי) מוסיפים עוד מים.
  • טועמים ומוסיפים מתיקות לפי הטעם.
  • מעבירים לכוסות הגשה ושותים.
שייק פירות
מצרכים לשייק סגול של קיץ. צילום: עז תלם

מתכון שייק סגול עם ענבים ושזיפים

בדרך כלל כשאומרים 'שייק סגול' ישר חושבים על סלק, אבל עכשיו אפשר למצוא ענבים סגולים ויפים וגם שזיפים, שניהם נותנים המון צבע.

אפשר להוסיף לשייק שכזה גם פטל ודובדבנים. את התאנים הוספתי כי במקרה היו לי, ממש לא חובה.

מי שרוצה שייק על בסיס סלק, ממליץ לגרר אותו היטב על צד דק של פומפייה לפני או לקנות מיץ סלק מדוכן מיצים.

2-3 מנות, טבעוני (אם לא שמים דבש), 10 דקות עבודה + זמן כולל

מצרכים:

אשכול ענבים אדומים או שחורים (ללא גרעינים)
3-4 שזיפים בשלים
3-4 תאנים בשלות (רשות)
3/4 כוס מים (או יותר)
כפית שמן זית (רשות)
סילאן, דבש או סירופ אגבה להמתקה (לפי הצורך)

אופן הכנה:

  • מפרידים את הענבים מהאשכול.
  • מגלענים את השזיף וחותכים גס. את התאנים גם חותכים גס.  
  • שמים את הפירות יחד עם שאר המצרכים בבלנדר. טוחנים עד שהמרקם חלק (לפחות דקה שלמה).
  • אם סמיך מדי מוסיפים עוד מים.
  • טועמים ומוסיפים מתיקות לפי הטעם.
  • מעבירים לכוסות הגשה ושותים.
שייק פירות
מצרכים לשייק של הביוקר, כאן הרבה יותר כדאי לקנות קפוא. צילום: עז תלם

מתכון שייק אננס ואוכמניות

לשייק הזה השתמשתי ברכיבים טריים (עלו 60 ₪ ביחד) אבל צריך ורצוי להשתמש בקוביות אננס מוקפאות ואוכמניות שגם הגיעו היישר מהפריזר.

יכולים גם להשתמש במיקס פירות יער במקום באוכמניות, או בתותים טריים אם הם בעונה.

2-3 מנות, טבעוני (אם לא שמים דבש), 10 דקות עבודה + זמן כולל

מצרכים:

1 אננס קטן (או חופן קוביות אננס קפוא)
חופן גדול אוכמניות כחולות (בערך 1/3 חבילה של קפואות או חבילה אחת של טריות, תשמרו איזה 12 להגשה מעל)
1 כוס מים (או יותר)
כפית שמן זית (רשות)
סילאן, דבש או סירופ אגבה להמתקה (לפי הצורך)

אופן הכנה:

  • קולפים את האננס (ראו סרטון). מסירים את ליבת האננס (אפשר להכין ממנה תה) וחותכים גס את בשר הפרי.
  • שמים את האננס והאוכמניות יחד עם שאר המצרכים בבלנדר. טוחנים עד שהמרקם חלק (לפחות דקה שלמה).
  • אם סמיך מדי מוסיפים עוד מים.
  • טועמים ומוסיפים מתיקות לפי הטעם.

המלצת קריאה:

אם אתם מחפשים עוד רעיונות לשייקים, אני ממליץ מאוד ובחום על הספר 100% טבעי של שי לי ליפא המוכשרת והמקסימה.

בספר, שיצא לפני שנתיים (הוצאת ידיעות ספרים, זמין בכל חנויות הספרים) תמצאו פרק שלם שמוקדש לשייקים (לצד פרקים על ממרחים, מיצים, דייסות וקינוחים), ויש בו מעל 100 מתכונים בריאים, צבעוניים, יפים וטעימים מאוד שעושים המון חשק להטעין את הגוף במשהו מזין.

הכתבה הופקה בשיתוף שטראוס מים – ברי המים תמי4

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

40 תגובות

  1. נהדר, כרגיל, תודה. לא ידעתי שטוב להוסיף שומן – ומבלי דעת אני מוסיפה לשייק שלי (תמיד על בסיס מים) כף או שתיים "שקדיה"!

    • שמח שאהבת שרה היקרה =]
      מעולה שקדייה זה יופי של תוספת ! לאחרונה נדלקנו על זה גם בבית

    • היי עוז תמיד שמחה לקבל ממך טיפים אבל בתור סכרתית אשמח לקבל גם טיפים לאוכל ללא סוכר. תודה רחל לינק

      • היי רחל
        תודה רבה =]
        כתבתי בהקדמה שהסוכר בכל המתכונים הוא אופציונלי, בדרך כלל הפירות מתוקים מספיק ואין צורך להוסיף עוד (בגלל זה במתכונים כתבתי קודם כל לטעום)
        לגבי אוכל בכללי ללא סוכר, יש מתכון מסוים שמדברת עליו? אשמח לסייע להתאים כל מתכון באתר במידה וניתן

  2. 1. אני מוסיף טיפה מלח לימון. החמיצות משפרת טעם
    2. אפשר להוסיף שמרי בירה יבשים – טעם ייחודי
    3. אני מוסיף שברי קוואקר (לא הקוואקר השלם) להגברת תחושת השובע

  3. הי עוז האם אפשר להוסיף חלב במקום מים ? תודה שרי

    • היי שרי =]
      בטח שאפשר, אישית לא מתלהב מזה כי הטעם של החלב מסתיר את הטעמים של הפירות שזה מה שאני הכי רוצה להרגיש בשייק

  4. יישר כחך!

  5. עוז-
    אין עליך ועל מתכונך הרבים , המעניינים והטעימים!!!!

  6. תמיד אוהבת לקבל את המתכונים והטיפים שלך.
    אני מוסיפה לשייקים שלי גוג' ברי, שיבולת שואל, שורש מאקה, ספירולינה (פחות אוהבת בגלל הצבע), אסאי. עושה גם שוקו בעצמי עם חלב קשיו מקשיו מושרה. טעיםםם

  7. וכמובן, כל השייקים האלה יכולים להיות יופי של בסיס לקוקטיילים קפואים, רק תוסיפו וודקה/ רום/ ג'ין/ טקילה- כל מה שאלכוהולי ועושה לכם טוב. תצאו מתוחכמים ושיכורים….

  8. הי עז,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, אבל הפעם קצת הגזמת. תוכן שיווקי זה בסדר, ואני מבינה שצריך להתפרנס, אבל פרסומת למים בבלוג בישול זה קצת מוזר. ומתכונים לשייק? נו באמת. הרי זה "שימו קצת פירות שאוהבים בבלנדר עם קצת מים והפעילו. אפשר גם קפואים, ואפשר להוסיף אגוזים."אני מבינה שאין איך לפרסם מים…

    • היי יעל
      מהטון שלך עולה שהיית מזלזלת בכתבה הזו גם אם היא הייתה בלי נותן חסות.
      אולי תיכנסי גם למתכון שלי לבטטות בתנור ותגידי שזה סהכ בטטות חצויות אפויות, ובסלט היווני שלי תגידי שזה כמה ירקות חתוכים….

      אני עומד מאחורי כל מילה במדריך שכתבתי. בטוח שאת מכינה שייקים מאוד טעימים, אבל זה לא אומר שאת צריכה להתנשא על אלו שמחפשים רעיונות חדשים או טיפים להגיע לתוצאה מדויקת יותר (שלא לדבר על הקפאת פירות בבית שזה משהו שהלוואי שהרבה יותר אנשים היו עושים)

      בכל פעם שאני מכין שייק אני באמת שם מים מהתמי4 שיש אצלי בבית, ואני לקוח שלהם כבר למעלה מעשור, הרבה לפני שבכלל הגיעה ההזדמנות לעשות איתם את שיתוף הפעולה הזה. כמו כל שיתופי הפעולה בבלוג, אני ממליץ על מוצר שהייתה לי איתו התנסות טובה, כי אני מאמין שמי שילך עם ההמלצה שלי יצא מרוצה. אם יש לי ספק קל שבקלים בעניין הזה אני לא כותב. את יכולה לשים איזה מים שבא לך כמובן

      בכל מקרה לקחתי את דברייך לתשומת ליבי ואציע להם לעשות שיתוף פעולה גם במתכוני מרקים (פשוט עכשיו זה לא העונה), אפיית לחמים (מים הם מרכיב דרמטי בלחמים והרבה פעמים מתעלמים מזה) וכמובן חמוצים (אם משתמשים במים מהברז שמכילים כלור ההחמצה עשויה להשתבש)

  9. תודה, מאמר מעולה ושימושי. אני אוהב לשלב אבטיח ובזיליקום. נשמע משונה אבל הולך ממש טוב ביחד

    • היי שחר שמח ממש שאהבת =]
      בכיף תמיד
      שילוב מעולה ! כשאני מכין אבטיח ובולגרית אני מוסיף בזיליקום או נענע

  10. הי עז,
    תודה על המתכונים. הבלוג שלך נעים ואני אוהבת את הסיפורים ש״עומדים מאחורי״ המתכונים.
    באיזה בלנדר אתה משתמש?
    תודה

  11. דורה לייבוביץ

    ניתן לשאול שאלה – ממש בפרטי -דרך אי_מייל

  12. תודה רבה על הכתבה! בדיוק קנינו בלנדר חדש והייתי צריכה רעיונות..

  13. היי עז,
    רוצה לחזק אותך בהמשך לביקורת שקיבלת על הפוסט הזה. אני כל כך מעריכה את המדריכים שלך, הם הרבה מעבר למתכונים וכמעט כל מה שניסיתי בהדרכתך, הצליח בגדול. אני מתחילה את החיפוש של מה להכין אצלך בבלוג. אני שמחה שאתה גם מצליח להתפרנס ממנו כי אחרת היית נוטש אותנו. זה גם תמיד בטעם טוב. תמשיך ככה ותודה על הכל!

    • תודה רבה ריטה היקרה! מעריך מאוד את מילותייך
      שמח מאוד לשמוע וכבוד רב עבורי שאת ככה נהנית נהבלוג 🙂

  14. תמיד אוהבת לקבל רעיונות
    ואתה נפלא
    תודה🙏🏻

  15. הי עז
    אני גם רוצה לחזק אותך אחרי הביקורת הלא כ"כ חכמה (בלשון המעטה…) שקיבלת…
    באופן כללי הבלוג כתוב בצורה מעולה וכיפית , מרגישים את האהבה שלך לבישול וליצירת מתכונים, ואנחנו רק נהנים מזה!! ואין שום בעיה לשלב תוכן שיווקי, מפרגן לך מכל הלב!! מי שלא בא לו לא חייב לקרוא ….
    תודה ובהצלחה רבה

  16. היי עז, תודה על המתכונים, יעבוד להוסיף פקאנים מסוכרים במקום רגילים? צריך השרייה במקרה כזה?
    יום נפלא:)

    • היי קרן =]
      בהחלט אפשרי!
      לא יודע, לא ניסיתי, לדעתי אפשר להשרות (רק שימי את המים של ההשריה

  17. היי עוז
    צריך מכונת שייקים מיוחדת או אפשר להשתמש בחלק של מעבד המזון?

    • היי יהושע =]
      מעבד מזון לא נותן מרקם חלק מספיק דעתי, צריך בלנדר רגיל או בלנדר ידני

  18. כל הכבוד על הפיסקה שכתבת על הקשיות!!! (למעוניינים בקשיות רב פעמיות יש באיקאה חבילה של 6 קשיות רב פעמיות ב 5ש"ח שמתנקות גם במדיח כלים. והמתכונים שלך יצאו לי מעולה! אתה כותב יפה, פשוט וברור.

    • תודה רבה פזית היקרה! שמח לשמוע שאהבת =]
      תודה על הטיפ המעולה אצטייד בהם בקנייה הבאה שלי

  19. ומה דעתך על הכנת שייקים להקפאה .במקום הקפאת הפרות

    • היי טובי
      ברגע שטוחנים את הפירות הם מתחמצנים והערך התזונתי שלהם מתחיל לצלול מטה, לכן אני לא בעד הקפאה של שייקים.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email
שתפו: