מתכון פרגית בטריאקי בתנור בקלי קלות

19 באוקטובר 2021
פרגית בטריאקי

פרגית בטריאקי תנור

מאז שנהייתי הורה אני מרגיש לפעמים כאילו אני במשימה בתוכנית בישול, צריך להגיש ארוחת ערב לשולחן וחשוב שהיא תהיה יעילה במיוחד – במינימום כלים, מינימום זמן ובלי להתפשר על הטעם. ככה נולד המתכון הזה להכנת פרגית בטריאקי בתנור עם ברוקולי – מגש נהדר שסוגר יופי של ארוחה – רק צריך אורז או פירה בצד וכולם מבסוטים.

מה שכיף במתכון הזה הוא שהברוקולי יוצא מדויק ביותר, לא רך מדי ולא קשה מדי, בדיוק בזמן בו נדרש לפרגית להתבשל ולהפוך לעסיסית ונהדרת.

פרסום בשיתוף יד מרדכי

צפו: איך להכין פרגית בטריאקי בתנור בקלות

בעבר שיתפתי אתכם במתכון לפרגית על האש, ואחד הרטבים שהצעתי היה רוטב טריאקי כמו זה, רק שבימי השגרה אין לי סבלנות להוציא את מחבת הפסים ולהתחיל לצרוב את הפרגיות, מה גם שהריח שנשאר במטבח פחות עושה חשק.

>> המדריך: 3 מרינדות לפרגית מושלמת במחבת או על האש

אז החלטתי להעביר את המתכון לתנור, ואם כבר פתחתי תבנית אני מנצל את המקום שפנוי בה לירק טוב – וברוקולי הוא ירק נהדר שבדיוק חוזר לעונה.

פרגית בטריאקי

כל המצרכים למתכון. צילום: עז תלם

אפשר להשתמש בכל ירק שמתבשל מהר – שעועית ירוקה, תפרחות כרובית קטנות, קוביות קישואים ועוד.

ברמת העיקרון, המתכון יעבוד גם עם חזה עוף – אבל אותו יותר מאתגר להוציאו מדויק בתנור בחום גבוה. מה שאני אוהב בפרגית זה שמאוד קשה לייבש אותה, וכל עוד תקפידו להשגיח על התנור ולהוציא את המגש כשהיא משנה צבע ואתם רואים סימנים לכך שהברוקולי טיפה נחרך בקצוות – הכל יהיה טוב.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!

פרגית בטריאקי

תיבול מושלם וקל לפרגית. צילום: עז תלם

רוטב מחוזק

אני משתמש ברוטב טריאקי של יד מרדכי – אני אוהב את זה שהטעם שלו הוא מאוזן ולא מתוק מדי, ושאני יכול לזהות כל אחד מהרכיבים שמרכיבים אותו.

אפשר לגמרי להשתמש ברוטב הטריאקי הקנוי לבדו, אישית אני אוהב לחזק את הטעמים שלו ולהוסיף עוד סילאן, בלסמי וסויה, שלושה מרכיבים שמשדרגים המון ארוחות בניחוח אסייאתי.

לפני יצירת הרוטב אני מצפה את הפרגיות בקורנפלור, שיעזור לרוטב להידבק אליהן וגם יעזור להסמיך אותו במהלך הצפייה בתנור.

היידה למתכון =]

פרגית בטריאקי

אפשר להשתמש גם בירקות אחרים כמו שעועית ירוקה וכרובית. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן וברוטב טריאקי ללא גלוטן
  • במקום הברוקולי אפשר לשים תפרחות כרובית חתוכות קטן או שעועית ירוקה טרייה
  • ניתן להשתמש בברוקולי מוקפא במקום הברוקולי הטרי, אין צורך להפשיר.
  • טבעוני: טעים גם עם טופו מ-2 חבילות (800 גרם), שפורסים דק, מייבשים היטב עם נייר מגבת ואז אופים עם הרוטב ממש כמו הפרגית.
  • אתם יכולים להשרות את הפרגית ברוטב אבל זה לא באמת ישנה את הטעם שלה. מרינדה כמו זו לא חודרת לתוך הבשר.
פרגית בטריאקי

עיקרית ומנת ירק באותו מגש. צילום: עז תלם

מתכון פרגית בטריאקי בתנור עם ברוקולי

4-6 מנות, בשרי, 20-30 דקות זמן כולל

מצרכים:

8-10 יחידות (800 גרם-1 ק"ג) פרגית – ירך עוף ללא עור ועצם
2 כפות קורנפלור (אפשר גם קמח לבן רגיל ואפשר גם להשמיט)
3-4 כפות רוטב טריאקי (השתמשתי ברוטב של יד מרדכי)
1-2 כפות חומץ בלסמי
1-2 כפות סילאן (מעדיף תמיד סילאן טבעי 100% תמרים)
1-3 כפות רוטב סויה איכותי
כף גדושה שומשום
3-4 כפות שמן זית
1 חבילה או ראש בגודל בינוני של ברוקולי, חתוך לתפרחות עם כמה שיותר מהגבעולים/גזע.
3/4 כפית מלח דק

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בקערה שמים את הפרגית ואת הקורנפלור ומצפים מכל הכיוונים.
  • מוסיפים את כל המצרכים לרוטב : טריאקי, בלסמי, סויה וסילאן ומערבבים היטב לציפוי הפרגית.
  • בתבנית עם נייר אפייה שמים את תפרחות הברוקולי. מוסיפים להן שמן זית ואת המלח ומערבבים בעדינות.
  • לצד הברוקולי מניחים את נתחי הפרגית בשכבה אחת.
  • מפזרים מעל הפרגית את השומשום.
  • מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהפרגית התבשלה לחלוטין, הרוטב הסמיך והברוקולי התרכך מעט.
    כדאי להגיש יחד עם אורז שיספוג את הטעמים. נשמר בקירור 4-5 ימים.

לעוד מנות עוף:

עוף שלם בתנור עם ירקות

עוף בדבש ולימון עם ירקות כתומים

עוף בדבש

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

20 תגובות

  1. נראה ממש מעולה וינוסה בקרוב, בבקשה תפרסם עוד מתכונים להורים שצריכים להכין אוכל מזין וטעים אבל זריז, תודה!!! 😉

  2. אין לי חומץ בלסמי, יש תחליף?

  3. עוז היקר,

    האם ניתן במקום הברוקולי לשים שעועית קפואה? ואם כן – יש צורך להפשיר מראש?

  4. מתכון קל פשוט, וטעים ..
    אחלה

  5. נראה מעולה. רצה להכין

  6. גאוני! הכנתי יצא מעולה, ללקק האצבעות חח!

  7. יצא מעולה כולם שיבחן. מתכון פשוט, משובח ואסתטי🙏🏻

  8. הי עז, תודה על מתכונים מושלמים! אני מתכוונת להכין עם טריאקי יאמסה צריך גם איתו לחזק טעמים? תודה רבה!

  9. היי עוז
    אם אשתמש בקישואים , כמה צריך לדעתך ?

  10. מתווך הכתבה:
    "רוטב מחוזק
    אני משתמש ברוטב טריאקי של יד מרדכי – אני אוהב את זה שהטעם שלא הוא מאוזן ולא מתוק מדי, ושאני יכול לזהות כל אחד מהרכיבים שמרכיבים אותו."
    במילים "שהטעם שלא" צריך להיות "שהטעם שלו"
    פסח כשר ושמח!

  11. היי עוז
    האם את הברוקולי לא חולטים לפני כן? הוא קפוא מהמקרר,איך אדע שהוא מוכן בתנור ? אפשר להשמיט את הטראיקי ולהשתמש עם שאר המרכיבים לפרגית. אחלה בלוג

    • היי ליאורה
      אם את משתמשת בברוקולי מוקפא הוא גם ככה חלוט אז אין סיבה לבשל אותו שוב והוא למעשה מוכן לאכילה מהשנייה שהוא מופשר
      אפשר
      תודה!

השאר תגובה ל- חוי בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: