פסטייה מרוקאית אישית במילוי עוף ואגוזים

20 בינואר 2021
פסטיה עוף

פסטייה אישית במילוי עוף. צילום: עז תלם

את טו בשבט, ראש השנה לאילנות, אנחנו חוגגים עם פירות יבשים ואגוזים, ואחד המאכלים שנותנים להם המון כבוד הוא הפסטייה המרוקאית, מאפה של דפי בצק דקיקים הטומן בחובו מילוי עשיר של בשר (עוף ולפעמים טלה) עם המון הפתעות טעימות.

>> הידעתם? במקור טו בשבט נועד לחגוג פירות טריים ולא יבשים

יש משהו מאוד מיוחד וחגיגי במנה הזו, שרבים מכינים לקראת ראש השנה, ואפשר להגיש אותה בגרסה משפחתית גדולה, כמו מעין פאי בשר, ויש גם גרסאות אישיות קטנות יותר.

צפו: כל שלבי ההכנה לפסטייה אישית במילוי עוף ואגוזים

המנה מאוד מזכירה את הטנזיה, רק שבעוד שזו מוגשת בפני עצמה (כמעין תבשיל עתיר טעמים), הפסטייה תמיד תכלול בצק כלשהו – באופן מסורתי דפי וורקה, הגרסה המרוקאית לדפי הפילו של יוון ולבצק היופקה הטורקי.

להכנת המתכון השתמשתי במוצרי המותג הפרטי של רמי לוי. בשנה האחרונה יצא לי לעבוד הרבה מאחורי הקלעים עם אנשי המותג ולמדתי להכיר את המגוון הרחב והאיכות שהוא מציע, ואני שמח לשתף איתם פעולה במתכון הזה ובעוד שיבואו =]

פסטיה עוף

כל המרכיבים לפסטיה אישית. צילום: עז תלם

באחד מימי הצילום שעשינו יצא לי לעבוד עם דפי הבצק שלהם והם ממש הצטיינו (מתאימים לבריק, סיגרים מטוגנים, אגרול ועוד), וחשבתי לעצמי, מה יקרה אם אני אמלא אותם בתערובת פסטייה? והתוצאה עבדה בצורה יוצאת דופן! זה פשוט טעים ברמות אחרות, גם באפייה וגם בטיגון.

נתחיל לבשל!
את המילוי מכינים על ידי טיגון קוביות בצל יחד עם תבלינים (אני שמתי קינמון, כורכום ופלפל שחור) ובתוספת של סוכר ומלח. בעצם המנה הזו נעה על המשחק שבין מתוק למלוח, וכשמקפידים על האיזון הנכון בין שניהם מקבלים משהו מיוחד ואפילו חגיגי.

חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

פסטיה עוף

כבר טעים! צילום עז תלם

כשהבצל התרכך קצת מוסיפים עוף – אני שמתי פרגית אבל אפשר גם חזה. ביקשתי מהקצב שיחתוך אותה לקוביות קטנות, אני מעדיף את המרקם של הקוביות על פני המרקם של בשר טחון במנה הזו.

כשהקוביות מבושלות מוסיפים פנימה אגוזים ופירות יבשים – אני הלכתי על אגוזי מלך ושקדים בגזרה הראשונה וצימוקים בגזר השנייה, ולמעשה אפשר לגוון ולשים גם קשיו, צנוברים, אגוזי לוז, פקאנים וכן תמרים, משמשים מיובשים, תאנים מיובשות ועוד ועוד.

ברגע שתערובת המילוי מוכנה חשוב לתת לה להתקרר, שתהיה נוחה לעבודה, ואז כל מה שנשאר זה לגלגל את הפסטיות ולהחליט איך הופכים אותן לפריכות.

פסטיה עוף

שלבי הגלגול (יש גם סרטון). צילום: עז תלם

לגבי הגלגול – תראו הכנה מסודרת בסרטון שמעל. יצאו לי מכל התערובת 14 פסטיות במדויק, אבל יכולות לצאת יותר אם שמים פחות מילוי בכל רול.

איפה מכינים?
מכיוון שהשתמשתי בבצק שמתאים לסיגרים ובריק, בחרתי ללכת על אופציית הטיגון. בעוונותי טיגנתי בשמן זית, וזה באמת הרבה יותר טעים מאשר בטיגון בשמן רגיל (כמובן יכולים לטגן עם איזה שמן שבא לכם).

למי שבוחר לאפות בתנור, מה שחשוב זה להבריש את הפסטיות שלכם טוב טוב שמן זית מכל הכיוונים, כדי שיקבלו הזהבה יפה ופריכות בתנור.

פסטיה עוף

מטגנים עד הזהבה משני הצדדים. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר לשים חזה עוף במקום הפרגית, חזה עוף מתייבש יותר מהר ופרגית הרבה יותר עסיסית ולכן בחרתי בה.
  • ללא גלוטן: משתמשים בדפי אורז. טובלים אותם 10 שניות במים קרים ואז הם מתרככים ואפשר לגלגל אותם ואז לטגן או לאפות.
  • טבעוני: מחליפים את העוף ב: 1 כוס עדשים שחורות/ירוקות מבושלות, או בכרובית אחת קטנה (500 גרם), חתוכה לתפרחות קטנות, או ב400 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל בינוני.
  • תרגישו חופשי לשחק עם האגוזים והצימוקים השונים כפי שמוסבר למעלה.
  • מי שאוהב יותר מתובל, יכול להוסיף כפית בהרט למתכון.
  • לא אוהבים קינמון? אל תשימו קינמון.
  • אפשר לגלגל את הפסטיות ואז להעביר למקפיא לפני הטיגון/אפייה. נשמר במקפיא עד חצי שנה. מפשירים לילה במקרר וממשיכים לפי המתכון.
פסטיה עוף

מעדן אמיתי! צילום: עז תלם

מתכון פסטייה עוף אישית עם אגוזים וצימוקים

13-15 פסטיות אישיות (מגישים 2-3 למנה), בשרי, 30-40 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים:

חבילת עלי בצק למילוי (עלי סיגר)
שמן, לטיגון חצי עמוק (בערך 2 כוסות) או 3-5 כפות שמן זית באפייה
אבקת סוכר, להגשה (רשות)

למילוי:
3-4 כפות שמן זית
2 בצלים בגודל בינוני (אפשר לבן או סגול או שניהם)
2-3 כפות סוכר חום
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
500 גרם פרגית עוף, חתוכה לקוביות קטנות (מבקשים מהקצב)
חופן שקדים (טבעיים, גפרורים או פרוסים) (בערך 80 גרם)
חופן אגוזי מלך קלופים (בערך 80 גרם)
חופן צימוקים שחורים (80-120 גרם לפי אהבתכם צימוקים)

אופן הכנה:

הכנות מקדימות:

  • קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות.
  • קוצצים למרקם גס את אגוזי המלך ואת השקדים.

לתערובת המילוי:

  • שמים את הבצלים המחבת יחד עם השמן. מוסיפים את הסוכר והמלח. מטגנים מעל להבה גבוהה 5-6 דקות עד שהבצלים מתרככים מעט ונהיים שקופים.
  • מוסיפים את התבלינים (קינמון, כורכום, פלפל שחור) ומטגנים יחד עם הבצלים דקה, עד שהם מפיצים ניחוח.
  • מוסיפים את הפרגית וממשיכים לטגן 3-6 דקות נוספות (מעל להבה גבוהה) אגב ערבוב, עד שהיא משנה צבעה והתבשלה לחלוטין. אם תכולת הסיר נראית יבשה, מוסיפים מעט מים.
  • מוסיפים את השקדים, האגוזים והצימוקים, בוחשים היטב ומבשלים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.
  • טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך.
  • נותנים לתערובת להתקרר מעט, 15 דקות לפחות (אפשר גם לשים בקערה ומשם למקפיא לרבע שעה ואז התערובת תהיה מאוד נוחה לעבודה).

ליצירת הפסטייה:

  • שימו לב: את דפי הבצק לא צריך להפשיר מראש, הם מפשירים ממש מהר לאחר שמוציאים אותם מהמקפיא. אם הם קפואים כאשר אתם באים לגלגל, פשוט מניחים עליהם את כף היד והם יתרככו מחום הגוף.
  • מניחים דף בצק על משטח עבודה נקי.
  • בצד הקרוב אליכם מסדרים שורה מהמילוי, כאשר משאירים שוליים של 2 ס"מ מהצדדים (ראו תמונות וסרטון למעלה).
  • מקפלים את הצדדים על המילוי. מגלגלים מעל המילוי את החלק הקרוב אליכם של הדף, ואז מגלגלים וסוגרים את הסיגר (ראו תמונות וסרטון למעלה).
  • אם דפי הבצק באו עם ניילון שמפריד ביניהם, ניתן להיעזר בניילון לגלגול מהודק ואחיד (שוב – ראו סרטון).

להכנה בטיגון:

  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת (קוטר 28).
  • מטגנים 3-4 סיגרים בכל פעם, 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
  • מוציאים לצלחת עם נייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הרולים.

להכנה בתנור:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל או טורבו).
  • מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותו.
  • מסדרים את הרולים על נייר האפייה.
  • מברישים כל רול בשמן זית מכל הכיוונים (ניתן גם לזלף שמן זית ולמרוח בעדינות עם הידיים, העיקר שיהיה ציפוי נדיב בשמן).
  • מכניסים לתנור ואופים 9-16 דקות או עד הזהבה יפה.
  • מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר מעט.

לא משנה איך הכנתם:

  • מסדרים את הפסטיות יפה על צלחת הגשה, מגישים מיד. ניתן בהגשה לעטר באבקת סוכר/לזלף מעל דבש.
  • הפסטיות המוכנות נשמרות בקירור 4-5 ימים.

חימום מחדש:

  • בתנור: ב200 מעלות 5-8 דקות להשבת הפריכות.
  • במחבת: מחממים את הפסטיות במחבת יבשה 1-2 דקות מכל צד (4 צדדים) מעל להבה בינונית, עד שחוזרת הפריכות.

המתכון הופק בשיתוף המותג הפרטי של רמי לוי שיווק השקמה

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכונים למנות עיקריות:
קציצות כרישה מושלמות
משמשיה – תבשיל בקר במשמשים ודלעת
חריימה טריפולטאי מושלם
מפרום חצילים חגיגי

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

15 תגובות

  1. בס"ד

    נראה ממש נהדר! תודה על מתכונים מעניינים ומפורטים! עושה חשק להכין ממש עכשיו!

  2. נשמע נהדר, תכף אנסה
    מאחר ולא אוכלים גלוטן אשתמש בדפי אורז:
    1. האם ניתן להקפיא?
    2. איך מונעים שיצאו "קרש" כשאופים בתנור?
    תודה

    • היי דורון =]
      1. ניתן להקפיא, רק שים לב שלא יהיו צמודים אחרת הם יידבקו
      2. לפרגן בשמן ולהשאיר בתנור עד שמזהיב, יכול להיות שייקח יותר זמן ממה שרשום במתכון

  3. זה מה שאכין מחר.
    תודה על מתכונים מפורטים וטעימים.
    ה-בלוג.
    תודה לך

  4. נראה מעולה! אפשר להשמיט את העוף ולהכין פסטייה צמחונית?

    • היי מרים =] עדיף לשים משהו במקומו כדי שילך עם כל הטעמים – פטריות, טופו עדשים, טחון מהצומח, מה שבא לך

  5. יצא נפלא. תודה רבה רבה על המתכון. המתכונים שלך נהדרים.

  6. גם אני אשמח לשמוע יותר על הדפי אורז שיצאו כמו שצריך…
    פעם ניסיתי לאפות ויצא ממש לא לא טוב נשאר שקוף ולא טעים.
    תודה רבה!! נראה מעולה ננסה…

    • היי רותי, דפי אורז צריך לאפות הרבה זמן עד שהם באמת מזהבים ונהים פריכים. לפעמים זה לוקח 20 דקות בכיף.

  7. איזה כיף למצוא כזה מתכון הורס בערב טו בשבט!

  8. שלום עז
    מתכון מעולה נותן חשק לטגן לכל המשפחה הענקית שלי
    אשמח מאד מאד להרשם ולקבל עדכונים
    ישירות למייל
    תודה רבה רבה

  9. שלום עז
    האם ניתן להכין את הסיגרים מראש, בלי לטגן. ולשמור במקרר עד הטיגון, בהנחה שאני ממלאה אותם בבוקר ומתכוונת לטגן באותו ערב?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל











    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: