טנזיה • תבשיל מרוקאי של פירות יבשים ואגוזים

26 במרץ 2015

מלכת המטבח המרוקאי. צילום: עז תלם

בזמן שתפריטים של מסעדות הולכים ונהיים יותר ויותר דומים (היוש פטה כבד, קרפצ'יו, שניצל, פרגית במרינדה), אני מוצא את עצמי יותר ויותר חוזר לשורשים. גם שלי (והנה המתכונים של סבתא חנה האהובה), וגם לאלו של חברים שלי, מגלה עוד על נפלאות הבישול המרוקאי, הטוניסאי, הערבי, כל הצדדים הפחות מיוצגים בתודעה הקולינרית העולמית, לטובת הטעמים של איטליה וצרפת עם פיוז'ן אסיאתי.

אחד התבשילים שנכנסו לאחרונה אלי הבייתה היא הטנזיה. כשהכנתי אותה למשפחה ביחד עם כבדי עוף וקוסקוס, התגובות נעו מ: "אממממממממממממממ טעים" ל"למה לא הכנת לנו את זה קודם?". זו מנה עשירה ומשביעה, אך במקביל קלה מאוד להכנה, והיום נכיר אותה יותר :]

תבשיל מפואר ומלא בטעם. צילום: אסף אמברם

תבשיל מפואר ומלא בטעם. צילום: אסף אמברם

מנה של שפע
טנזיה היא אולי אחד המעדנים הכי טעימים שיצאו מהמטבח של מרוקו. עם שילוב של פירות יבשים, תבלינים ואגוזים שמתבשלים יחדיו מעל להבה נמוכה, נוצרת הרמוניה של מרקמים וטעמים. חלק מהאגוזים נשארים פריכים, חלק הופכים לנימוחים ונמסים בפה, וטעמי הפירות היבשים מתעצמים ומתמזגים.

אפשר ליהנות ממנה כמו שהיא, או להופכה לרוטב לבישול של קוביות בקר וטלה, או לחלופין כרעי עוף. כאמור גם כבדים הולכים איתה מצוין.

מטגנים את הבצל בשמן על להבה גבוהה עד שהוא זהוב. לי זה לקח 12 דקות בערך. צילום: אסף אמברם

מטגנים את הבצל בשמן על להבה גבוהה עד שהוא זהוב. לי זה לקח 12 דקות בערך. צילום: אסף אמברם

מוסיפים (בלי חשיבות לסדר): אגוזים (4 סוגים ומעלה זה נחמד) צילום: אסף אמברם

מוסיפים (בלי חשיבות לסדר): אגוזים (4 סוגים ומעלה זה נחמד) צילום: אסף אמברם

את המתכון הזה קיבלתי מהבשלנית המוכשרת אילנה ארוש סוריאן, שציינה כי המרקם הסופי הוא בין ריבה לבין תבשיל – לא צריך להיות מוצק אך גם לא נוזלי מדי. אילנה גם הוסיפה למתכון (שלמדה מאמה) סילאן, שנתן עוד מימד של עומק וצבע.

שלושה מכל דבר (לפחות)
טנזיה היא מנה של שפע, ובהתאם מומלץ להשתמש בלפחות שלושה סוגי אגוזים. כל אגוז שאתם אוהבים יכול להיכנס: פקאן, לוז, ברזיל (שנשארים פריכים בסוף הבישול), מלך, מקדמיה יוקרתי, שקדים, ואפילו שומשום.

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

מקלות קינמון ופירות יבשים (כנ"ל, 4 סוגים) צילום: אסף אמברם

מקלות קינמון ופירות יבשים (כנ"ל, 4 סוגים) צילום: אסף אמברם

אותו כנ"ל במשוואת הפירות היבשים, לפחות שלושה מכל סוג, כשחמוציות מיובשות (ללא תוספת סוכר בבקשה) שזיפים ומשמשים (עדיף משמשים אוזבקיים) הם לדעתי בגדר חובה, ואליהם יכולים לחבור צימוקים, תמרים, תאנים, ועוד. חשוב להשתמש בפירות מיובשים ללא תוספת סוכר (ביוש אננס) מכיוון שבמנה יש הרבה מתיקות ואנחנו רוצים לשמור עליה בריסון.

למסיבת האגוזים והפירות מצטרפים תבלינים: כורכום טחון, שנותן צבע עמוק, ומקלות קינמון, שלוקחים את כל החברים ומעלים אותם ליגה. הקינמון בו השתמשתי הוא קינמון אמיתי (שקניתי מאיביי) – רוב הקינמון שנמכר לכם אינו קינמון, אלא צמח שונה שנקרא קשיה (קציעה בעברית), החלפה שהוכיחה את עצמה במנה הסופית, אבל ברור שגם הקינמון שאינו קינמון עובד פה

רוצים הסבר יותר מעמיק? הנה כאן>> קינמון אמיתי 

כורכום, שייתן צבע יפה. צילום: אסף אמברם

הוספנו גם כורכום, שייתן צבע יפה. צילום: אסף אמברם

המנה מתחילה בטיגון יסודי של בצל בשמן (הרבה פחות שמן ממה שרגילים לקשר למטבח המרוקאי), עד שהוא מגיע לשלב ההזהבה, בו הוא מתקתק ונימוח במרקמו.

קסמי הבישול האיטי
ואז מצטרפים כל השאר החברים, בלי שום חשיבות לסדר ההוספה. מוסיפים להם קצת כוס מים, מנמיכים את האש ונותנים לקסמי הבישול האיטי לעשות את שלהם. אם יש לכם איזה יין לבן פתוח (מהסוג היבש עדיף) אפשר לשים 1/2 כוס ממנו ולהשלים עוד 1/4 כוס מים. את הבישול עושים בבעבוע איטי למשך שעה, וזמן זה מספיק כדי ליצור מנת קסמים אמיתית.

ומה לגבי התוספות?
הטנזיה משודכת כמעט תמיד לקוסקוס, שגרגריו העדינים סופחים ומדגישים את כל עומק הרוטב, ובימי חג הפסח אפשר להגישה לצד אורז, פירה תפוחי אדמה או אפילו פירה בטטה בתור השותפים לחגיגה. או… שתכינו קוסקוס מקמח תירס !!

שלא בפסח, אפשר לגלגל את הטנזיה בתור עלי סיגאר ולאפות למעדן פריך שמזכיר בקלאווה או לשים פשוט בנדיבות על לחם. במהלך הצילומים אני נשנשתי ממנה עם כף.. מה לעשות זאת העבודה 😉

ולבסוף סיבוב של סילאן (בלי תוספת סוכר כמובן), ואז לבשל. צילום: אסף אמברם

ולבסוף סיבוב של סילאן (בלי תוספת סוכר כמובן), ואז לבשל. צילום: אסף אמברם

מתכון טנזיה, תבשיל פירות יבשים ואגוזים

5 מנות (כתוספת), טבעוני, קל, 10 דקות עבודה, שעה וחצי עד שאפשר לאכול

מצרכים:

3 בצלים בגודל בינוני (או 2 גדולים), קלופים פרוסים הכי דק שאפשר
2 כפות שמן זית
כף סוכר חום
חופן חמוציות
חופן צימוקים
6-8 משמשים מיובשים
6-8 שזיפים מיובשים מגולענים (שטופים)
חופן שקדים שלמים, לא קלויים (אפשר לשלב)
חופן קטן אגוזי מלך חצויים
חופן קטן אגוז ברזיל
חופן קטן אגוזי קשיו
4 כפות סילאן (עדיף ללא סוכר)
2 מקלות קינמון
כף שטוחה כורכום (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם)
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

  • שמים את הבצלים, הסוכר והשמן בסיר רחב ושטוח מעל להבה בינונית. מטגנים אגב ערבוב בערך 12 דקות, עד שהבצלים נראים זהובים.
  • מוסיפים לבצל את כל האגוזים והפירות היבשים וגם את הכורכום והקינמון. מזלפים מעל את הסילאן, מוסיפים 3/4 כוס מים ובוחשים בעדינות (בשלב זה אפשר לשים גם 1/2 כוס יין לבן).
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. כל 5 דקות בוחשים בעדינות ואם נראה שהסיר מתייבש מוסיפים מעט מים.
  • המרקם הסופי הוא בין ריבה לבין תבשיל – לא צריך להיות מוצק אך גם לא נוזלי מדי.
  • מתבלים את הטנזיה בסוף הבישול במלח (בערך כפית שטוחה) ופלפל שחור בנדיבות.
  • טיפ: בתחילת הבישול אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכונים לפסח:
פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי
לביבות פראסה ומנגולד
סלט עדשים כתומות ותרד 
סלט וולדורף עם סלק וחזרת

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

94 תגובות

  1. אהלן עז,
    תודה רבה על המתכון המושקע, והאתר המצוין באופן כללי.

    שאלה לגבי המתכון – זו פעם ראשונה שאני רואה מתכון של טנזיה שכולל בישול של האגוזים/שקדים כבר מתחילת התהליך ולא הוספה לקראת הסוף.

    האגוזים לא מאבדים ממש מהמרקם שלהם כך?

    • היי אלון :]

      תודה על המחמאות

      שאלה טובה, סוגייה שאפשר להרחיב בה:
      המתכון שהבאתי כאן הוא גרסה אחת מיני רבות לטנזיה.
      לכל בשלנית יש משחק חופשי בפרמטרים של סוגי האגוזים והפירות היבשים, וכנ"ל בתבלינים ובזמן הבישול (גרסאות אחרות שראיתי הסתפג בבישול של 20 דקות למשל).
      במקרה הזה, הבישול של השעה מרכך מאוד חלק מהאגוזים (בעיקר הקשיו השומני) אבל חלקם (בעיקר אגוז הברזיל) נשארים פריכים.
      ההתנהגות הזאת, היא שהופכת את ההכנה הספציפית הזאת למעניינת: יש לך טווח של מרקמי אגוזים באותו סיר, ככה שמתקיים כלל מאוד חשוב בבישול: אין ביס אחד שזהה ב-100% למשנהו 😉

      שבת שלום 🙂

    • ראשית תודה על המתכון.
      שאלתי היא האם אפשר להכין יום לפני ההגשה ולחמם לקראת ההגשה?

  2. שלום רב
    ברצוני לשאול איך מגישים את הטנזייה.ליד התבשיל או עליו?ואם איזה תבשילים זה הולך?
    תודה רבה

    • היי בתיה 🙂
      הטזניה היא תבשיל עשיר ומורכב בפני עצמו. בדרך כלל היא מוגשת ביחד עם אורז, קוסקוס או פירה (לא משנה אם מעל או לצד)

  3. מכינה עכשיו נראה סוף הדרך, תודה

  4. נראה מעולה באיזה שלב אפשר להוסיף בשר? ועל מה אתה ממליץ?

    • היי דנה 🙂
      הייתי מוסיף נתחים יחסית רזים: פילה מרומה, כתף בקר , שוק טלה
      הטנזיה מאוד עשירה ולשים בה אסאדו יהיה מושחת מדי =]
      שמים יחד עם הפירות היבשים והאגוזים, מוסיפים מים (כמעט עד כיסוי) ומבשלים עד שהבשר רך, שעתיים-שלוש תלוי בנתח
      את הבשר לחתוך לגודל אחיד

  5. רוצה לעשות רוצה מתכון. אמיתי מאשה שידעת בדיוק את התהליך. זה נראה קל אבל לא

  6. המתכונים שלך מדהימים ואמח לקבל יותר מתכונים צימחונים

  7. יהודית אביב

    מהמם ומושקע כרגיל. מתה על ההסברים המפורטים שלך. טיפ לשדרוג: מוסיפים ציר בקר כל פעם קצת תוך כדי בישול. הטעם עולה כמה דרגות למעלה. יש לך שורשים מרוקאים??

    • תודה רבה יהודית 🙂
      יופי של טיפ!
      אין שורשים מרוקאיים – עיראקי ואשכנזי. אבל מקפיד לתעד ולבשל היטב 😉

  8. היי עז,
    נראה מעולה, ואני מחפשת מתכון כבר הרבה זמן…
    היות ובראש השנה נוהגים שלא לאכול אגוזים מכל סוג, אם אשמיט אותם מהמתכון- זה יהיה קטסטקופאלי?… אני מתכננת לעשות את הטנזיה עם כבש.

  9. היי..נראה מדהים. אני רוצה להכין לכבוד החג. פעם ראשונה…בסכך הכל כמה מים צריך להוסיף? הכל היה ברור לי חוץ מכמות המים. תודה רבה!

  10. הי הטנזיה נראית מעולה ובריאה (איך אומרים את זה ? tanazia? tanziye??), נראה לי מאוד שמיש גם אחרי טו בשבט.. הייתי רוצה להכין אבל אצלנו לא אוכלים בצל ובטח לא בכמויות כאלו.. האם אפשר להחליף את הבצל???

    • היי עלמה =]
      שמח שאהבת
      Tanzia
      אין בעייה להכין בלי בצל
      ואז גם לא צריך שמן פשוט: שמים הכל בסיר, מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים
      בהצלחה 🙂

  11. אהלן עוז
    איך מחממים אם מכינים מראש או שנשארת כמות לאחר האכילה?
    תודה מראש
    🙂

  12. הי עז,
    תודה על המתכון,
    איזה תבלינים כדאי לשים לקוסקוס עצמו או שמכינים אותו רק עם מים רותחים והטעמים האחרים פשוט נספגים בו כשמערבבים עם הפירות היבשים והאגוזים?

    • היי לירון 🙂
      את הקוסקוס עצמו מכינים רק עם מים ומלח, שיהיה נייטרלי ויספוג את הטעמים.
      עם זאת, אפשר להוסיף להכנה של הקוסקוס תבלינים כמו כורכום שיצבע אותו בצהוב או מיץ סלק שיצבע אותו בסגול

  13. שלום
    תודה על המתכון
    אנחנו לא אוהבים קינמון בבית
    האם יש לך הצעה במה להחליף אותו (שיהיה עם טעם ולא תפל)

    • היי חן:)
      יש המון טעם באגוזים ופהירות היבשים. אם לא אוהבים את קינמון אפשר להשמיט.
      תבלינים אחרים שיעבדו: זרעי כוסברה, כוכב אניס, פלפל אנגלי או זרעי שומר

  14. האם יש אפשרות להוסיף לתבשיל בשר ראש?

    • היי אתי 🙂
      בהחלט, בשר הראש עובר המלחה כחלק מתהליך ההכשרה אז יש להכין לפי ההסברים הבאים:
      את בשר הראש יש לחתוך לקוביות ולבשל במים חצי שעה. את המים מסננים
      ואז מוסיפים את הקוביות המבושלות של הבשר יחד עם הפירות היבשים לתבשיל.
      מכסים במים ומבשלים שעתיים, ואם צריך מוסיפים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהבשר נימוח.
      בהצלחה!

  15. מתכון מהמם! הכנתי כבר מספר פעמים וכה טעיםםם
    תוהה אם אפשרי להוסיף טופו או תחליף לבשר שיוסיף חלבון למנה?
    תודה מראש!

    • היי קארין 🙂
      שמח לשמוע!
      יש המון חלבון באגוזים, ואת יכולה להוסיף פנימה שעועית שחורה מבושלת שתשתלב טוב ותוסיף עוד חלבון לסיפור
      טופו נשמע לי יותר מדי מחלוץ לקופסה אבל ישמצב שיהיה טעים (בעיני זה חילול קודש לשים טופו סיני בטנזיה מרוקאית, אבל ישמצב שמבחינת טעם נטו זה יזרום)

  16. האם אפשר לוותר על הסילאן? או להחליף בדבש רגיל?
    תודה :]

    • היי גלי 🙂
      הסילאן נותן צבע כהה עמוק למנה. אפשר להחליף בדבש וגם יצא טעים מאוד, הצבע יהיה פחות כהה.

  17. הי עז, תודה רבה על המתכונים והתשובות המפורטות כ"כ.
    רוצה להכין היום (יום חמישי) ולהגיש ברה"ש ביום הראשון (שני בצהריים).
    זה יותר מידי זמן מראש לדעתך? או שזה זורם?
    וגם, האם אפשר להחליף את המקלות קינמון בקינמון טחון? אין לי כרגע..

    • היי נעמה 🙂
      בשמחה תמיד! תודה על המילים החמות
      אין בעייה להכין היום ולהגיש ביום שני
      אפשר לשים כפית שטוחה קינמון טחון במקום המקל
      בהצלחה!

      • תודה ושנה טובה ומבורכת!

      • באותה הזדמנות, יש לי מתכון לעוף עם תמרים וחבושים שרציתי להכין ותהיתי מה יקרה אם אקפיא אותו. יש לך מושג?
        ואם זה לא יזרום, אז אולי יש לך מתכון שמתאים לראש השנה ויעמוד בגבורה בהקפאה?

  18. קודם כל המנה נראית מעולה!
    יש אפשרות להחליף את הכורכום בזעפרן? ואם כן, בכמה חוטים?

    • היי סתיו
      שמח שאהבת!
      בעקרון אפשר (חופן קטן של חוטים)
      אבל יש המון צבעים דומיננטיים במנה אז בקושי יבחינו בזעפרן (שבדרך כלל צובע דברים עדינים כמו אורז)

  19. אני רוצה להכין עם כבד.צולה אותו קודם מטעמי כשרות.להכניס אותו לתבשיל?כמה זמן?
    תודה נראה מעולה!!

    • היי אסתר
      כבד מוכשר כדאי לשים בתבשיל הזה כמה שפחות
      הרי אם תבשלי אותו זמן ממושך ברוטב המרקם והטעם שלו יהיה ממש לא משהו

      אז ממליץ לצלות את הכבדים להכשרה כמו שאת רגילה, להכין את הטנזיה כרגיל ואז כשאת מכבה את האש לתבשיל לבחוש פנימה את הכבדים
      בהצלחה!

  20. יצא לי לאכול פעם וזה אלוהי, תודה רבה על המתכון המפורט!
    נשמע טוב באמת עם כבדים (עם לבבות עוף גם יילך לדעתך? ואם כן אז איך?) אם ההכשרה שלהם לא כה חשובה לי, כיצד ואיך להכניס אותם לתבשיל? מניח שבישול ארוך לא מיטיב עם כבד פשוט

    • היי חנוך 🙂
      בשמחה!
      הייתי מרחיק את הכבדים מהתבשיל. מכין את הטזניה לפי המתכון כרגיל
      ואז מקפיץ כבדים בשמן זית 3-5 דקות עד שעשויים אבל עדיין ורדרדים באמצע,ף ואז מוסיף מהטזניה שתהפוך למעין רוטב ומגיש

  21. שלום רב,שאלה לגבי התבשיל האם זה בסדר להוסיף גזר?נראלי זה דומה לצימס ))

  22. תודה על כל המתכונים.
    הם קלים, מוצלחים, ובעיקר: טעימיםםםםם

    • תודה רבה שרי היקרה!

      • היי עז,
        האם מתאים לשלב חלקי עוף במהלך בישול הטנזיה/ בסופו? הכוונה היא לא לאכול את הטנזיה ליד העוף, אלא לבשל אותו יחד.
        תודה רבה!

        • היי סיגלית
          בהחלט, פשוט מוסיפים עוף לתבשיל – ירכיים/שוקיים. ומוסיפים טיפה מים שיעזור לעוף להתבשל (משהו כמו 1-2 כוסות)

  23. היי,
    אפשר להחליף את הסילאן במייפל או בדבש? אני בחו"ל ואין פה בנמצא…
    ראש השנה שמח!
    תודה

  24. הכנתי את הטנזיה כתוספת לקוסקוס, הטנזיה יצאה נפלאה וטעימה במיוחד
    עשיתי בהתאם למתכון וקטפתי המון תשבחות מאורחי .
    תודה רבה

  25. היי, זרעי חמנייה גם יתאים?

  26. אלוף. מדוייק וטעים
    עוקבת באהבה ובאדיקות אחר המתכונים שלך
    המשך בדרכך

  27. ורד אופגנג

    היי אפשר להכניס גם ערמונים

  28. היי. אני רוצה להכין טנזיה עם אורז אבל מבושלים יחד ולא כתוספת שיושבת מעל. האם אפשרי? אם כן, איך?

    • אחרי שהטנזיה מוכנה תוסיפי אליה כוס אורז וכוס וחצי מים, תביאי לרתיחה, תכסי, תנמיכי את האש ותבשלי עד שהאורז מבושל 17 דקות ככה

  29. היי נראה מושלם לערב ראש השנה רוצה להוסיף פרגיות חשבתי לבקש מהקצב קילו וחצי פרגיות מחולק לחתיכות של 3 על 3 סמ בערך ולהוסיף בסוף הבישול.אודה לעצתך לדייק את זה?

    • נשמע מעולה
      לגמרי הכיוון
      להוסיף לטנזיה המבושלת עם עוד מים ולבשל עד שהעוף מבושל

  30. שלום עז, מאוד אוהבת את המתכונים שלך ואת כל ההסברים המפורטים שעושים חשק להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד. שאלה, אפשר להכין את הטנזיה בלי בצל?… אצלי רשום לי בכתובה שבצל לא נכנס הביתה..

  31. ציפורה נוראל

    טוב אין מילים בפי!!!! אתה פשוט גאון קולינרי, חבל שאני לא יכולה לצרף את התמונה
    הכנתי קוסקוס מקמח תירס עם הטנזיה שלך יצא מוששששששלם טעים בטירוף זו הולכת להיות מנת הדגל אצלינו מעכשיו ועד….
    ים של תודות
    מועדים לשמחה
    שנה טובה טובה ומתוקה
    ציפורה נוראל
    להבות הבשן

  32. נראה מעולה!!!
    אם אני רוצה להוסיף שוקיים של עוף – באיזה שלב בתהליך הבישול להוסיף אותם?
    או שאולי עם עוף כדאי להכין בתנור? אם כן, איך היית מכין בתנור?

    תודה רבה!

    • לפני תחילת הבישול אחרי שכל המרכיבים בפנים, העיקר שהשוקיים יתבשלו לפחות שעה
      אפשר בכיריים ואפשר בתנור

  33. שלום עוז,
    1. האם משנה אם סוכר חום או סוכר לבן?
    2. האם משנה שימוש בדבש אל מול הסילאן?

    תודה,

  34. האם בנוסף לבצל הרגיל ניתן להכניס בצלי שלוט? תודה

  35. היי עוז,
    האם אפשר להכין כמה ימים מראש, שיהיה מוכן במקרר?

  36. ליהיא שובל

    היי עוז,

    ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף אורז , ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף שוקיים… אני רוצה להכין גם וגם

    ארוחה מלאה בסיר ..אפשרי? מה נכנס קודם? כמה מים להוסיף? סדר פעולות וזמני בישול? …אשמח לעזרה.

    תודה ואתה ממש איש קסום ומוכשר!

    • היי ליהיא 🙂
      תודה על השבחים
      הייתי מבשל 6 שוקיים בטנזיה, כלומר מטגן אותן להזהבה מכל הצדדים בסיר מכינה בו את הטנזיה, מוציא
      ואז מחזיר אותן לבישול יחד עם הפירות היבשים
      מכין את הטמזניה ע ד הסוף לפי המתכון, ואז מערבב פנימה 2 כוסות אורז
      3 כוסות מים , מביא לרתיחה, מכסה ומבשל עד שהאורז מבושל 20 דקות ככה
      בהצלחה =]

  37. יצא מדהים כל המתכונים שלך מושלמים לא קרה אף פעם שהכנתי מתכון מהאתר והתאכזבתי רשום כל פרט קטן ותמיד יוצא טוב.

  38. שנה שנייה שאני מכינה את הטנזיה לראש השנה..
    זהו נכנסת למועדון המתכונים שלי רשמית! תבורך!
    תודה רבה
    ושנה טובה!

  39. זו הפעם המי יודע כמה שכשאני צריכה להכין מתכון אני מנסה קודם את שלך,
    ולא היתה אף פעם שלא יצא מושלם!
    מרק פטריות, בולונז, סלט עדשים שחורות, וזה רק מהשבועיים האחרונים!
    אנחנו לא אוהבים סילאן אז החלפתי במייפל טבעי ובסירופ רימונים לצבע.
    יצא מושלם!

  40. היי עוז.
    יש לי עומסססס השנה. מה דעתך שאבשל היום ואקפיא לראש השנה? זורם?
    ובאופן כללי, להקפיא זיתים מבושלים עם בשר, בורקס ממולא בשר טחון..
    ב"ה אף פעם לא הקפאתי בישול..אך השנה נראה לי שאצטרך.
    מה אומר?

    • היי שני
      הטנזיה מועמדת מצוינת להקפאה
      בכללי כל מה שעבר בישול והמרקם שלא לא ייהרס מתאים להקפיא -זה אומר שתבשילים, ממולאים, קציצות -הכל מועמד לפריזר ויכול לחסוך זמן בהכנות לחג

  41. תודה רבה, שימחת אותי..????
    עכשיו רצה לבשל… בע"ה שנה טובה ומבורכת!

  42. חגית בן ברק

    היי עוז
    תודה על המתכון. זו הפעם הראשונה שאני מכינה טנזיה. מתלבטת בגלל שילוב הטעמים של הפירות היבשים הבצלים הסוכר והיין.
    האם התוצר המוגמר הופך למתוק?-
    שאלה נוספת, ברשותך-
    כמה זמן הטנזיה יכולה להיות במקרר, לחלופין, האם ניתן להקפיא, ואם כן, מהו הזמן המירבי.
    תודה ושנה טובה

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial