מתכון פסטה אדומה של פעם בקלי קלות

18 בינואר 2022
פסטה אדומה

פסטה אדומה. צילום: עז תלם

בשבוע האחרון, כמו אחוז מכובד מהמדינה, אני ואשתי בילינו עם הילדון בבידוד, אחרי שאחת הגננות בגן אובחנה כמאומתת לאומיקרון. אז היה לנו המוון זמן איכות יחד, של צחוקים, צפייה במרתונים של סמי הכבאי וגם כעסים, ריבים ומתחים שנוצרים כשילד חייב להישאר בבית. באחד מימי הבידוד שאלתי את הבחור מה ירצה לאכול, והוא ביקש פסטה אדומה כמו שיש בגן.

צפו: כל השלבים להכנת פסטה ברוטב אדום פשוט וקל:

אז בלי היסוס נרתמתי למשימה ותקתקתי תוך פחות מחצי שעה סיר פסטה משפחתי ממנו אכלנו גם ביום למחרת. הספקתי גם לצלם את השלבים וליצור סרטון כדי שכולכם תהנו, ומקווה שעם כל הבלגן שיש עכשיו עם ימי הבידוד והדיווחים לפחות הפסטה הזו תעשה לכם ולקטנים רגע משמח.

פסטה אדומה

הילד אישר! צילום: עז תלם

סודות הפסטה האדומה

אני זוכר שכשהייתי ילד, והיינו מגיעים לבקר את סבתא חנה, היא הייתה מכינה רוטב מאוד דומה, של רסק, שום ופפריקה. היא גם האוהבת להוסיף אליו עלי דפנה אז אם יש לכם – אל תהססו לזרוק  2 פנימה (יחד עם מי הבישול של הפסטה) הם מוסיפים אחלה טעם.

הרבה מחברי יוצאי טוניס וטריפולי – שהיו בעבר קולוניות איטלקיות – מספרים שבביתם גם מכינים מנה דומה (נקראת מקרוני בסלסה).

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד

פסטה אדומה

רגע לפני הערבוב. צילום: עז תלם

פסטה אדומה

רגע אחרי הערבוב. צילום: עז תלם

מוסיפים ירקות (אם מסתדר)

מי שרוצה להוסיף פנימה עוד ירקות, ממש מוזמן – אפשר למשל, כשמוסיפים לרוטב את מי הבישול של הפסטה (טריק ידוע וכבר כתבתי עליו בהרחבה), להוסיף גם חופן אפונה מוקפאת שתתבשל בצ'יק ותהיה נהדרת עם הרוטב.

יחד עם השום אפשר לטגן קוביות בצל או גזר, וגם להוסיף כרובית מגוררת או קצוצה דק, או שעועית ירוקה קצוצה דק לעיגולים קטנים.

בהגשה אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, עירית או בזיליקום.

אני לא עשיתי את הדברים האלו כי הילד היה רעב והייתי צריך לדאוג שיהיה אוכל על השולחן 😉 מקווה שלכם יהיה טיפה יותר זמן.

>> ספר הכרובית שלי חזר למלאי! 

פסטה אדומה

אפשר להוסיף עוד ירקות כמובן. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ניתן להחליף את הרסק ב4-5 עגבניות טריות מגוררות (כמו לג'חנון)
  • אפשר להוסיף לרוטב עוד תבלינים כמו כורכום, כמון, פלפל שחור ועוד. אישית הפעם לא שמתי.
  • ללא גלוטן: משתמשים בפסטה ללא גלוטן שאוהבים.
  • ניתן להשתמש בפסטה מלאה/פסטה מקמח כוסמין.
  • מוזמנים להוסיף מעל גבינות שאוהבים כמו פרמזן מגורר או בולגרית מפוררת.
פסטה אדומה

פשוט וטעים. צילום: עז תלם

מתכון פסטה אדומה מהירה ברוטב רסק עגבניות, שום ואורגנו

5-6 מנות, טבעוני, 15 דקות עבודה, 25 דקות זמן כולל

מצרכים:

1 חבילה פסטה שאוהבים (ספגטי, פרפלה, פוזילי ועוד)
3-4 כפות שמן זית לטיגון השום ועוד 2-3 כפות להוספה לפסטה לפני ההגשה
3-8 שיני שום, קלופות וקצוצות (אפשר גם מגוררות או כתושות)
2 חבילות קטנות או אחת בינונית (200 גרם סהכ) רסק עגבניות
1-2 כפיות פפריקה מתוקה
1-2 כפיות אורגנו מיובש
כפית גדושה מלח (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
1-2 כפיות שטוחה סוכר (לפי הטעם והצורך, לא תמיד צריך)

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה עד שהיא 3/4 מוכנה (או דקה פחות מהוראות היצרן). כשמסננים שומרים לפחות 1 כוס ממי הבישול.
  • במקביל, במחבת רחבה, שמים את השום והשמן הזית. מטגנים מעל להבה גבוהה 20-30 שניות, עד שהשום משנה צבע ומתרכך מעט.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה ו-1/4 כוס מים (אפשר מהברז או מי בישול של הפסטה, חשוב להוסיף את המים כדי שמה שבמחבת לא יישרף).
  • מטגנים את הרסק והפפריקה 30 שניות אגב ערבוב (עדיין מעל להבה גבוהה) ואז מוסיפים את האורגנו המיובש ובערך 2/3 כוס מי בישול של הפסטה.
  • מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ואז מוסיפים מלח לפי הטעם. אם מרגיש לכם חמצמץ מדי – ניתן להוסיף מעט סוכר.
  • מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב עד שהוא מצפה אותה והיא נצבעת באדום.
  • מבשלים את הפסטה ברוטב עד שהיא עושיה לטעמכם. אם היא עדיין טיפה קשה מדי בשבילכם או שהרוטב נהיה סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מי בישול של הפסטה בהדרגה ולפי הצורך.
  • מוסיפים עוד קצת שמן זית, מערבבים היטב ומגישים מתי שרוצים.
  • נשמר במקרר 4-5 ימים.

לעוד מתכוני פסטה מעולים:

פסטה שמנת פטריות כמו במסעדות

שמנת פטריות

לינגוויני ברוטב גבינה ופלפל שחור (קצ'ו אה פפה)

רוטב בולונז קלאסי

רוטב בולונז

 

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

16 תגובות

  1. כמה רסק עגבניות? כתבת 100 גרם 2 חבילות . אז סהכ 200 גרם?

  2. תודה עוז על המתכון ועל שאר המתכונים הנפלאים. רק לוודא – אתה מתכוון ל 200 גר' רסק? 2 קופסאות קטנות כן?

  3. WOW היה ממש טעים גם ברוטב כרובית וגם הפשוטה האדומה

  4. פסטה מעולה! הכי פשוט והכי טעיםםם

  5. פסטה ברוטב אדום המתכון פשוט מעולה יצא טעים מאד
    תודה

  6. סופסוף פסטה אדומה טעימה!!!
    ממש התחשק לי פסטה אדומה לצהריים ולא היה לי רסק עגבניות אז חיפשתי מתכון לרוטב שאפשר להכין אותו בלי רסק, ואז ראיתי שבהערות כתבת שאפשר להחליף את הרסק בעגבניות טריות מגורדות אבל גם את זה לא היה לי🤦‍♀️ השתמשתי בפחית עגבניות מרוסקות עם צ'אנקים של עגבניות של mutti ויצא מושלםםםםםם מי היה מאמין שפסטה אדומה בלי רסק עגבניות תצא ככ טעימה!
    תודההה

  7. האם אפשר לעשות בלי שום?

  8. נועה שנידרמן

    האם אפשר להכין את הרוטב גם לניוקי?

השאר תגובה ל- ליאת בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: