הפיליפינית החריפה • נודלס עם עוף ברוטב קארי

12 בפברואר 2020
הפיליפינית החריפה

הפיליפינית החריפה. צילום: עז תלם

הפיליפינית החריפה היא אחת ממנות הדגל של מסעדת ג'ירף. מנת נודלס לוהטת ברוטב של קארי אדום וקוקוס עם עוף, בוטנים וכוסברה, שקנתה לעצמה עדת מעריצים לא קטנה לאורך השנים.

לפני מספר חודשים העליתי לבלוג את הגרסה שלי למנה המלזית של המסעדות, ומיד לאחר מכן ביקשתם בהמוניכם שאפרסם גם את הפיליפינית.

הפיליפינית החריפה

אפשר טופו/בקר במקום עוף. צילום: עז תלם

כדי לרענן את הזיכרון שלי הלכתי השבוע לאחת ממסעדות ג'ירף והזמנתי את המנה, שהייתה טעימה מאוד, רק הרגשתי שהייתי רוצה למצוא בה יותר ירקות. אז קבלו את הגרסה שלי למנה הפיקנטית, שקיבלה חיזוק בגזרת הירק.

הכנת המנה הזו הולכת לפי כל הכללים להכנת מוקפץ מושלם: יצירת המנה לוקחת דקות ספורות, את עיקר הזמן משקיעים בהכנת המרכיבים השונים.

הפיליפינית החריפה

כל המצרכים לפיליפינית. צילום: עז תלם

מתחילים ברוטב

רוטב הקארי הוא הלב של המנה, זה שהופך אותה ממוקפץ רגיל לפיליפינית החריפה. אופן ההכנה מאוד יזכיר לכם את תבשיל הקארי התאילנדי שלי, רק שכאן לא השתמשתי ברוטב כנוזל בישול אלא.. כרוטב =]

>> תבשיל קארי אדום וקוקוס עם טופו וירקות

מתחילים בטיגון קצר של ממרח קארי אדום, אפשר לשמחתי הרבה למצוא היום ממרח קארי בכל סופר, אני משתמש בזה של חברת מיי פלוי (זמין בשופרסל ובעוד רשתות שיווק), שמכיל את כל המרכיבים המסורתיים לממרח (בגרסתו הכשרה).



כשממרח הקארי מפיץ ניחוח מוסיפים סוכר חום, רוטב סויה וקרם קוקוס. מביאים הכל לרתיחה וטועמים – צריך להיות חריף, מתוק מעט ומלוח.

תוספת קטנה שלי: כדי לחזק את הצבע של הרוטב אני מוסיף כפית פפריקה אדומה. לא מסורתי ולא אסייתי, אבל היי, זה עובד =]

הרוטב יכול לעמוד בצד בזמן שמרתיחים את המים לנודלס (אפשר גם להרתיח אותם במקביל להכנת הרוטב, לא כזה משנה) ומכינים את הירקות.

התוספות שלי

מעבר לבצל הירוק והכוסברה שנמצאים במנה במקור, בחרתי להוסיף ירקות שאוהבים שמקפיצים אותם ואוהבים את הטעמים של הקארי והקוקוס: כרישה, פלפל אדום, בצל סגול וג'ינג'ר. אפשר גם להוסיף שום קצוץ אם בא לכם.

הפיליפינית החריפה

הירקות מוכנים להקפצה =] צילום: עז תלם

כאשר כל הירקות חתוכים ומוכנים עוברים ל…

בישול הנודלס

השתמשתי באטריות ביצים קלאסיות של מזרח ומערב – נגיסות, כיפיות ומחזיקות מצוין את הרוטב.

אם אתם רוצים לגוון יש להם גם אטריות בתוספת דלעת, תרד או עגבניות, ואפילו יש להם אטריות להקפצה מחיטה מלאה.


מכיוון שאטריות אלו ארוכות, אני אוהב לקצץ אותן בעזרת מספריים שמיועדות לאוכל במהלך הבישול. כשהן קצרות הן מסתבכות פחות ו'סוחבות' טוב יותר את שאר מרכיבי המנה.

אם האטריות מוכנות לפני הירקות המוקפצים, פשוט מסננים את האטריות במסננת פסטה ושוטפים במים קרים.

עוד שנייה מתחילים להקפיץ, נשאר רק

לצרוב את העוף

מכיוון שאנחנו עובדים עם חזה עוף, אנחנו מטגנים אותו בנפרד מכל שאר המצרכים, ומחזירים אותו למנה רק בסוף ההכנה. כך הוא לא מתייבש.

במסעדות ג'ירף משרים את העוף במרינדה לילה מראש, אבל בבית אני מודה שאין לי סבלנות לכך, ועם טכניקה נכונה הוא גם ככה נשאר עסיסי.

הפיליפינית החריפה

צרוב וממתין לפעולה. צילום: עז תלם

ועכשיו אקשן!

את ההקפצה אני עושה בסיר רחב ושטוח, כזה שיהיה לי נוח לבחוש בתוכו את כל המרכיבים.

שמתי את כל הירקות, כמעט, ואחרי הקפצה קטנה הוספתי את הבאים, המטרה היא לרכך אותם קלות ולא יותר, שישארו פריכים וכיפיים.




כשהירקות מוכנים מוסיפים פנימה את שאר הדברים שהכנתם: נודלס, עוף, ורוטב, ואז מערבבים טוב טוב. ברגע האחרון מוסיפים גם בצל ירוק חתוך גס לבישול קצר, וזהו, המנה מוכנה!

מגישים אותה עם עלי כוסברה ובוטנים קצוצים, ושיהיה בתיאבון =]

  • לפני שאתם שואלים:
  • אפשר לשים פרגית במקום חזה העוף ובצל לבן במקום הסגול.
  • ללא גלוטן: שמים רוטב סויה ללא גלוטן במקום הרוטב הרגיל. במקום אטריות חיטה משתמשים בכמות זהה של אטריות אורז רחבות (זה 3/4 חבילה בערך). שמים אותן בקערה, מכסים במים קרים ומשרים 30-40 דקות. בזמן הזה עושים את כל ההכנות. אטריות האורז יצטרכו חצי דקה של בישול יחד עם הרוטב ושאר המרכיבים כדי להגיע לרמת רכות מושלמת. ממרח הקארי עליו אני ממליץ עשוי להכין גלוטן, יכולים להכין בעצמכם משהו דומה.
  • טבעוני: שמים טופו במקום העוף. הוראות הכנה כאן
  • מוקפץ בקר: משתמשים ב300 גרם בשר למוקפץ חתוך לרצועות. אני אוהב להשתמש בשייטל או פילה מדומה, בעיני אין סיבה להשתמש באנטריקוט או סינטה למוקפצים. 2-3 דקות הקפצה עד שעשוי כמעט לגמרי.
  • לא אוהבים אחד מהירקות פה? אפשר לשים במקומו או בנוסף (רשימה חלקית): עירית חתוכה גס, רצועות קישוא, ברוקולי פרוס דק, ברוקומיני, שעועית ירוקה טרייה חתוכה גס ואפונה מוקפאת (ללא צורך להפשיר).
  • לא אוהבים כוסברה? אל תשימו
  • לא רוצים בוטנים? אין בעייה. אפשר להשמיט או לשים קשיו קלוי קצוץ במקום.
  • מוזמנים להגיש עם פלח לימון בצד
  • לא אוהבים חריף? יכולים לשים פחות קארי, אבל בסוף המנה הזו אמורה להיות חריפה.
הפיליפינית החריפה

טעים גם יום אחרי =] צילום: עז תלם

מתכון למוקפץ נודלס עם עוף וירקות ברוטב קארי וקוקוס (בהשראת הפיליפינית החריפה של ג'ירף)

3 מנות, בשרי, 30-40 דקות זמן כולל

מצרכים:

לרוטב:
כף שמן קוקוס או שמן זית
1 כף גדושה ממרח קארי אדום (השתמשתי בקארי של חברת מיי פלוי)
1 כוס (קרטון קטן) קרם קוקוס (השתמשתי בקרם קוקוס של חברת chaokoh)
2-3 כפות רוטב סויה (השתמשתי ברוטב סויה ימאסה) + מלח, לפי הטעם
2 כפות סוכר חום
כפית שטוחה פפריקה אדומה (רשות, זה מוסיף צבע לרוטב)

ירקות:
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר (אפשר לקלף, לא חובה)
1 בצל סגול/לבן קטן
1 פלפל אדום
1 כרישה קטנה או 1/2 כרישה בינונית (רשות)
1 גזר בגודל בינוני, קלוף
2-3 גבעולי בצל ירוק
חצי צרור כוסברה (רשות)

למוקפץ:
1/2 חבילה אטריות ביצים להקפצה (השתמשתי באטריות ביצים של מזרח ומערב)
250-300 גרם (נתח אחד) חזה עוף טרי, חתוך לרצועות עבות (עדיף עוף טבעי/אורגני)
2-3 כפות שמן לעוף + 1-2 כפות שמן למוקפץ (אני שמתי שמן קוקוס, שמן זית גם נהדר פה)

להגשה:
מעט בוטנים קלויים, קצוצים גס

אופן הכנה:

מכינים את הרוטב:

  • שמים את השמן וממרח הקארי בסיר קטן מעל להבה בינונית.
  • מטגנים אגב ערבוב 30-60 שניות, עד שממרח הקארי מפיץ ריח נעים.
  • מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר החום ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את קרם הקוקוס (ואת הפפריקה, אם משתמשים) ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • בוחשים היטב, מבשלים 1-2 דקות ואז טועמים. הרוטב צריך להיות חריף, מלוח ומתוק.
  • אם צריך מוסיפים עוד סוכר/ממרח קארי/רוטב סויה לפי הטעם.
  • שומרים את הרוטב בצד.
  • מביאים סיר עם מים לרתיחה עבור האטריות.

מכינים את הירקות:

  • קוצצים את הג'ינג'ר דק.
  • פורסים דק את הבצל הסגול והכרישה.
  • חותכים לרצועות דקות את הגזר והפלפל.
  • קוצצים דק את גבעולי הכוסברה. את העלים בחלק העליון של הגבעול שומרים להגשה.
  • חותכים גס את הבצל הירוק.

מכינים את הנודלס:

  • מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות אבל לא לגמרי. אם האטריות ארוכות מומלץ לקצר אותן בעזרת מספריים.
  • מסננים, שוטפים היטב במים קרים ושומרים בצד.

מכינים את העוף:

  • מחממים מחבת רחבה (או סיר גדול) מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את השמן ורצועות העוף, מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  • מטגנים עד שהעוף שינה צבעו והתבשל לחלוטין. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.

וכעת אפשר להכין את המוקפץ:

  • נותנים למחבת/סיר להתחמם שוב מעל להבה גבוהה.
  • מוסיפים למחבת את שאר השמן, הג'ינג'ר, הגזר, הבצל והכרישה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד 40-60 שניות, עד שהירקות מתחילים להתרכך אך עדיין פריכים.
  • מוסיפים את הפלפל וגבעולי הכוסברה ומקפיצים 20-30 שניות נוספות.
  • מוסיפים את העוף והנודלס, ואז יוצקים פנימה את הרוטב.
  • מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ.
  • מערבבים עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות בצבע אדום מגניב.
  • טועמים ומוסיפים עוד מלח ו/או רוטב סויה לפי הטעם.
  • מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים וכוסברה.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

המתכון הופק בשיתוף מזרח ומערב

לעוד מתכונים מהמזרח הרחוק:
פאד תאי מושלם
עוף מוקפץ בקשיו
עוף בלימון כמו של המסעדות
קינוח טפיוקה בחלב קוקוס

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

99 תגובות

  1. הבן שלי יאהב את זה. אבל ראשית:
    1. אשמח להגדרה מעט מדויקת יותר לביטוי 'לפי הטעם'. כמה מלח זו כמות סבירה, נגיד ברמה שאי אפשר לומר "חסר מלח", ואז כל אחד יכול להוסיף? חצי כפית? כפית? קורט בשתי אצבעות?
    2. כמה זמן טיגון בערך לוקח לממרח הקארי להפיץ ריחות? זה מעולם לא נכנס למטבח, וצריך להתחיל לגוון.

    • היי נדב =]
      כיף לשמוע
      1. לגבי ה'לפי הטעם': זה פשוט משתנה ממקרה למקרה, תלוי בגודל הסיר, במרכיבים האחרים שיש, בשלב הבישול וכולי. מעדיף שתוסיף כל פעם קצת מאשר שתוסיף יותר מדי, אז אגיד קורט בשתי אצבעות במנה הזו.
      2. 30-60 שניות בערך

  2. שאלה נוספת: אם רוצים מספר מנות כפול, בהכרח יש להכפיל את כמויות התבלינים?

    • לא בהכרח, אם לא אוהבים חריף מאוד אז אפשר לשמור את כמות ממרח הקארי ללא שינוי. סויה וסוכר הייתי מכפיל, קרם קוקוס מגדיל בחצי (כלומר פחית של 400 מל)

  3. היי עז,
    אם יש לי תבלין קארי אדום במקום מחית הקארי? האם זה משנה?

  4. האם אפשרי להחליף את העוף בטופו? ואם כן, האם לטגן את הטופו בנפרד לפני?

  5. היי עז, אתה יודע מה המשרה לעוף שעושים בג'ירף?
    אם כן, אשמח לקבל את המתכון.

    • היי זיוה, אין לי מידות מדויקות אבל קבלי כיוון כללי:
      1 כפית סוכר
      1 כפית מלח
      3 כפות שמן
      1/2 כפית ממרח קארי אדום
      3 כפות קרם קוקוס

      מערבבים הכל בקערה וזה מרינדה לעד 1 ק"ג רצועות חזה עוף (שומרים בקופסה אטומה למשך הלילה)

  6. הי עז,
    שאלה: כמי שעבדה בג'ירף שנים רבות וגם משתמשת בו בבית בעצמי אני זוכרת שהקארי האדום חריף ממש. לאחרונה קניתי את זה שאתה השתמשת והוא ממש לא חריף, רק מעט פיקנטי. קניתי שוב כי חשבתי שאולי הוא התקלקל ושוב לא היה חריף. אתה חושב שזה מקרי והיתה בעיה נקודתית או שהורידו את מידת החריפות?
    תודה
    דנה

    • היי דנה =]
      אני לא יודע בדיוק באיזה משחת קארי השתמשו בג'ירף, ואת המתכון בניתי על בסיס מה שאפשר למצוא בקלות בארץ

      חריפות היא עניין יחסי – יכול להיות שמה שלך בקושי פיקנטי לוהט לאדם אחר.
      ובינינו, אני לא קונה ממרח קארי בגלל שהוא נותן לי חריפות – אותה אני יכול להשיג מפלפלים טריים ורטבים אחרים.
      אני משתמש בממרח קארי בגלל הניחוחות הנוספים של הגלנגל, עלי קפיר ליים, שאותם מאתגר יותר (אמנם אפשרי) להשיג ולטחון בבית.
      כל ההקדמה הזו באה לומר: רוצה יותר חריף? פשוט תוסיפי עוד צ'ילי קצוצים, רוטב סרירצ'ה או כל מה שמלהיט לך את הפה, ותשתמשי בממרח קארי כבסיס

  7. היי עוז
    כמו תמיד נהנית מהמתכונים הנפלאים שלך.
    לגבי העוף באיזה שיטה אתה נוקט כדי שלא יתייבש? לא פירטת המתכון.
    אשמח גם להצעה למרינדה/השריה לעוף לפני ההכנה שישמור על רכותו

    • היי איריס =]
      השיטה של הטיגון הקצר, הוצאת העוף והחזרתו נועדה לשמור על העסיסיות שלו
      בבישול יתר גם המרינדה הכי טובה לא תעזור

  8. האם ניתן להחליף את הקארי האדום בקארי ירוק?

    • בהחלט
      זה לא יהיה כמו במנה של ג'ירף אבל עדיין טעים.
      יכולה להוסיף כפית פפריקה בשביל לחזק את הצבע האדום

  9. תודה על המתכון, יש לך המלצה למרינדה אם רוצים להשרות את העוף ללילה לפני?

  10. היי! במתכון המקורי אם אני לא טועה משתמשים רק בבצל ירוק.
    אנחנו לא אוהבים ירקות והייתי רוצה להיות כמו שיותר קרובה למקור.. יהיה בסדר אם נשים רק בצל ירוק?

    • היי שירי =] במתכון המקורי יש כוסברה בוודאות, אכלתי בג'ירף השבוע לפני שהכנתי בעצמי.
      בכל מקרה פשוט אין בעייה להוריד את הירקות ואז זה אותו מתכון בדיוק רק בלי השלבים שקשורים לירקות:
      מכינים רוטב, עוף, נודלס, שמים אותם באותו סיר, מערביםפ ומוסיפים בצל ירוק ובוטנים
      בהצלחה

  11. הי עז,
    כמו תמיד, אוהבת את הבלוג שלך ומכינה ממנו המון מטעמים.
    שאלה לגבי הממרח קארי – יש לי בבית ירוק. ההבדל בין הירוק לאדום הוא רק בחריפות? כי אם כן, אז אני מעדיפה פחות חריף.
    ועוד שאלה, לגבי המרינדה לחזה עוף, האם היא שומרת עליו שלא יתייבש?

    • היי איילה =]
      תודה רבה על המילים החמות!
      הירוק טיפה פחות חריף, בסוף משניהם עיקר השאלה הוא כמה מהממרח את מוסיפה.
      המרינדה עוזרת לשמור על עוף עסיסי, אבל חשוב לציין שבבישול יתר גם מרינדה לא תעזור. לכן שמתי יותר דגש על הטכניקה של הקפצה ופחות על המרינדה.

      • אז רציתי לספר לך שעשיתי את המתכון כמו שהסברת. אני השתמשתי בממרח קארי ירוק, גם בגלל שהוא פחות חריף , וגם בגלל שהיה לי בבית. כמו כן, השריתי את החזה עוף בערך 24 שעות במקרר, והכנתי אותו ממש כשישבנו לאכול. כמובן שהגדלתי את הכמות , והוספתי עוד ירקות. מה אגיד ומה אספר, עפו על זה. כולם.
        תודה רבה על בלוג מהמם וטעים.
        איילה

  12. הי עז, תודה על המתכון.
    עשיתי עם קארי ירוק וכפית פפריקה, ויצא מעדן. תודה על ההסבר המפורט, קצת שיניתי את הירקות.. אבל הרוטב יאמי!

  13. עכשיו סיימתי להכין , תקשיב שיחקת אותה עם המכון! פשוט מעולה. הכנתי בדיוק לפי ההוראות , קצת הגדלתי כמויות , וזה יצא ככ טעים. גם נורא כיף שאתה מתאר בדיוק באיזה מוצרים השתמשת ומצלם אותם. מאוד עוזר בהערכות. תודה רבה על השיתוף!

  14. שלומית אבידן

    אז עשיתי טבעוני ויצא מוש.
    בגלל שיש פה אחד ללא גלוטן – אז יש קארי סגול ללא גלוטן והשתמשתי בו. ובסויה ללא גלוטן.
    תודה על מתכון נפלא!!

  15. היי עז! הכנו עם קארי ירוק ויצא מעולה, גם למאותגרי החריף! לטעמנו כמות האטריות הייתה קטנה והוספנו עוד ״צרור״ מהחבילה של מזרח-מערב. זה היה היחס שיותר מצא חן בעינינו 🙂 שוב תודה על עוד מתכון מוצלח!

    • מעולה
      שמח שאהבת ירדן! בהחלט ניתן להוסיף עוד אטריות למי שרוצה יותר

    • היי עז
      כרגיל כל מתכון שלך ואני מכינה המון קסום תענוג לקרוא והסברים כל כך מפורטים תודה!!!!!!!

      ואין נרגשת ממני שהעלת מתכון למנה האהובה עליי בעולם!!!
      והוספת הירקות היא גאונות.

      אבל בכל זאת יש לי שאלה ?

      אפשר במקום קרם קוקוס להשתמש במי/נוזל קוקוס?

      אני יודעת שזה לא אותו הדבר פשוט בגלל אחוזי השומן…?

      • היי יפים =]
        תודה רבה על המילים החמות! שמח לשמוע!
        מי קוקוס לא (זה רק מים)
        נוזל קוקוס בהחלט (זה כמו הקרם רק עם פחות שומן)

  16. היזכרת שאתה נוהג להשתמש בשייטל או בפילה מדומה למוקפצים רציתי לדעת אם פילה מדומה (מספר 6) הוא לא נתח לבישול ארוך שלא כמו הפילה ?

    • היי נתנאל =]
      שאלה מצוינת
      פילה מדומה הוא אכן נתח שמיועד לבישול ארוך
      עם זאת, כאשר פורסים אותו דק ומקפיצים אותו זמן קצר הוא מתאים למוקפצים- ואת זה אני אומר אחרי כמה וכמה ניסיונות מאוד מוצלחים (מה גם שהוא הרבה יותר זול מסינטה או אנטריקוט)

  17. יצא מושלם!

  18. וואוו וואו כבר שנים שאני מנסה להכין משהו שיצא דומה לפיליפנית החריפה אבל זה הכי מוצלח בפער! אכן חסר במנה של המסעדה עוד ירקות וזה היתרון של בישול ביתי 🙂 תודה רבה רבה

  19. וואוו פשוט פצצה הכנתי כמות כפולה ולא נשאר אפילו זכר בסיר מתכון מצויין שבמציונים,
    שאפו ענק על המתכון.

  20. למה אתה משתמש בקרם קוקוס עם חומרים משמרים וכזה שחלק גדול ממנו זה מים. יש מוצר של AROY-D שמכיל 100% קוקוס ללא חומרים משמרים. לפחות ברמי לוי אפשר למצוא אותו רוב הזמן . ראיתי את אותו המוצר שאתה משתמש בכתבת טלוויזיה. ראיינו שף מוכר למדי בתחום האסייאתי, לא זוכר מי זה. הצילום היה במטבח המסעדה תוך כדי הדגמת מתכון כלשהוא. גם אצלו ברקע עמדו הרבה כאלה. תמיד ייתכן שזה פרסום סמוי, אבל נראה שזה המוצר שהוא משתמש בו.

    • היי אורן =]
      קודם כל, כפי שמצוין בגלוי בכתבה, המתכון נעשה בשיתוף מזרח ומערב, שמייבאים את קרם הקוקוס בו אני משתמש לארץ.
      שנית, אני באמת משתמש בו באופן קבוע בלי קשר לכתבה הספציפית הזו, וההרכב שלו הוא קודם כל 64% מיצוי קוקוס ורק אז מים.
      הוא ממש לא מכיל חומרים משמרים, אלא רק חומר מייצב וחומר מתחלב שעוזרים לו לא להתפרק בבישול (בתאילנד אין בעייה עם זה שקרם הקוקוס מתפרק אבל במערב מצפים מקרם הקוקוס להתנהג כמו שמנת מתוקה ולכן התוספות).
      יש עוד מתוגים איכותיים של קרם קוקוס שניתן להשיג בארץ ויש מותגים שמכילים חומר משמר ובהם אני באמת לא משתמש.

      • אמרתי חומר משמר, התכוונתי למתחלב, ומייצב, משתלם, מעבה ומדלל…ובקיצור כל חומר שהוא לא כימיה. חומר שאני יודע מהו ולא מכיל כל מיני מילים תעשיתיות כמו מייצב ומתחלבן
        השגיאות במקור 🙂

        הבנתי לעניין הכתבה, ובכל זאת אתה אומר שאתה משתמש קבוע בו. לדעתי על המותג ארוי-ד שמעתי אצלך בבלוג אם אני לא טועה ומטעה. למה בכל זאת אתה משתמש בו ולא במוצר שלכאורה טוב יותר. אם לא תרצה לענות על השאלה מסיבות מובנות, אבין.

        נוסף, ההסבר שלך אולי עונה על השאלה הבאה שלי..אני קונה קרטון ליטר וברגע שאני פותח אותו, אני מחלק את היתרה לקופסאות ומקפיא. לאחר הפשרה תמיד הבחנתי שמתקבלת למעשה סוג של תערובת לא הומוגנית של שני חומרים. נוזל מאוד דליל ( מניח שזה המים שיש בקוקוס??) וחומר הרבה יותר סמיך אולי אפילו בכלל לא נוזלי (השערה: שומן?). כאילו הקרם התפרק. האם זה "מסתדר" בחום של הבישול? האם זה מטרתם של המייצבים והמתחלבים? והאם זה בכלל צריך להפריע לי כשאני משתמש בנוזל המופשר?

        • היי =]
          אני משתמש במוצר הזה כי אני אוהב את הטעם שלו ואת ההתנהגות שלו בבישול. מנות שאני מכין איתו יוצאות טעימות ואין בו חומר משמר =]
          הגיוני ששמעת המלצה על ארוי די בבלוג, כאמור זה גם מותג טוב
          מה שאתה מתאר הוא בגדול מדויק, אחרי הקפאה והפשרה קרם הקוקוס נוטה להיפרד, בבישול זה מסתדר ברוב המקרים וזה לא צריך להפריע לך מבחינת טעם (אם אתה מבשל -אם מנסה להכיןן גלידה/מלבה אז זה כבר בעייתי)

  21. דפנה אלון

    החלפתי לטופו ולאיטריות אורז.
    יצא מעולה ונזלל במקום.

    תודה רבה

  22. איזה כייף שיש הסגר ובידוד ואפשר להכין לארוחת שישי מה שמתחשק בלי כללים ובלי מנהגים:-) אחלה של מנה – סיר אחד ענק שאפשר רק להוריד את המסכה ולאכול כמה שרוצים. יצא ממש טעים והכי מסעדתי שאפשר! תודה רבה על עוד הצלחה מסחררת במטבח – עם מצרכים שיש בכל סופר מרקט אפילו בשישי בצהריים בימי קורונה המלחיצים.

  23. נראה מעולה!!!

    אולי תוכל בבקשה לכתוב מתכון לפורטובלו של ג׳ירף? אני גרה בארהב ומתגעגעת לזה ממש!

  24. היי, יצא ממש ממש טעים! תודה רבה על המתכון.
    האם הסויה שהשתמשת בה היא מתוקה? יצא לי טיפה מתיק ואני חוששת שזו הסיבה..

    תודה!

    • היי ליז
      אני לא השתמשתי בסויה מתוקה במתכון (ראי את המותג בצילום למעלה) אלא בסויה יפנית קלאסית

    • הי עז,
      יצא פשוט מעוללללה
      אחלה מתכון. ברור וטעים.
      הפחתתי קצת בכמות הקארי כדי שגם בן השש יוכל לאכול.
      הכל חוסל
      תענוג
      תודה רבה?

  25. שלום עז
    קרם קוקוס הכוונה coconut milk?
    (מכינה את המנה מהולנד ולא ממש יודעת מה הכוונה ״קרם״)

    תודה!

  26. מתכון מ-ע-ו-ל-ה. הכנתי כבר פעמיים תוך שבוע – פשוט פצצה. פעם ראשונה לפי הכמויות פה פעם שניה הגדלתי כי בפעם הראשונה הכל נגמר מהר מדיי ורציתי כמות גדולה יותר. 🙂 שיחקת אותה!

  27. אפשר בלי קרם קוקוס? ובלי כל רכיב קוקוס אחר? ממש לא סובלים את זה אצלנו..

    • היי חיים
      קרם הקוקוס הוא כל הקטע במנה, אחרת זה סתם אטריות בשמנת
      אם לא אוהבים מציע שתכינו מוקפץ אחד

  28. מתכון מעולה. ובכלל אוהבת מאוד את המתכונים שלך.

  29. היה מעולה, שוב.

    במקום כוסבה השתמשתי בפטרוזיליה ונענע, במקום עוף שמתי בקוביות סלמון, במקום איטריות ביצים בישלתי איטריות אורז והוספתי פק צ׳וי וקישוא.
    פגז, אי אפשר להפסיק לאכול

  30. הכנתי היום לראשונה את המנה. יצא וואוו!
    הבת הקטנה ליקקה (!) את הצלחת.
    הגדולה הרעיפה עלי מחמאות שיספיקו לשנה שלמה.
    מתכוונת להכין גם את המנה המלזית והפאד תאי שנראים סוףף.

    כמה חיפשתי מתכונים אסייתים שיצאו כמו במסעדה… מצדיעה לך!

  31. הי , האם ניתן להחליף את האיטריות באורז?

    • היי אושרת
      תכיני את הרוטב עם הירקות והעוף (בלי להוסיף אטריות ) ופשוט תגישי עם אורז מאודה
      אחלה מנה עיקרית

  32. אחרי מנת העוף והאננס שפרסמת, שיצאה תחת ידיי (הבדרך כלל ל א מוכשרות) כל-כך מוצלחת, העזתי גם את זו הג'ירפית. קסם של קלות/טעמים שעורר תגובות השתאות של ממש. לא משהו שאני נתקלת בו לעיתים קרובות.
    תבורך.

  33. יצא מעולה! תודה רבה על המתכון 🙂

  34. טוב עוז, אי אפשר ליפול עם המתכונים שלך. המנה יצאה פצצות, איך לא? אתה מפרט בכתב, מצלם, מסריט , הכל בנדיבות שלך האינסופית. תודה רבה רבה. מחר יושה את המלזית. אדווח😊

  35. הי עוז, ראיתי שכתבת שהממרח קארי עם גלוטן. אז מיידעת שלחברת ארוי די יש ממרח קארי ירוק וכתוב עליו ללא גלוטן.וגם קרם קוקוס מעולה.

  36. היי עוז,

    מסתובב ברשת מתכון שלטענת האתרים שמפרסמים אותו (מאקו, הארץ וכו) הוא המתכון המקורי של מסעדת הג'ירף.
    הכנתי אותו והיו חסרים לי ארומות של קארי, מתיקות ואומאמי – כולן נוכחות מאוד במנה של המסעדה.
    בדרך כלל במנות הקארי שלי אני מתחיל ב"פתיחת" הקארי בשמן ותמיד הסויה נוכחת – במתכון ה"מקורי" של ג'ירף לא היה לא את זה ולא זה. אצלך יש גם את זה וגם את זה.
    תוהה אם המתכון של הג'ירף ברשת הוא אותנטי.

  37. הי עז, קודם כל תודה רבה על המתכונים אני עוקבת אדוקה ונהנית מאוד!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר רגיל?

    • בשמחה תמיד דנה =]
      בכל מתכוני הבישולים תמיד אפשר להמיר את סוגי הסוכר זה בזה

  38. היי עז, המנה הזאת נכנסה לפנתיאון אצלנו, כולם מתים עליה. אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולשאול אותך על רוטב קארי צהוב. אכלתי בכמה מסעדות מנות של דג או עוף או כרובית בקארי צהוב, שעשוי ממחית קארי צהוב וקרם קוקוס. הן היו מופלאות, בבית לא הצלחתי לשחזר, לא יצא מוצלח מספיק. האם יש לך טיפים לרוטב קארי צהוב? אשמח מאוד לקבל.

  39. וואו יצא טעים ברמות! בשבילי יצא פיקנטי בדיוק במידה מושלמת (לא אוהבת חריף ששורף), בן השנה וחצי שלי ליקק את האצבעות, ובעלי אמנם הוסיף סרירצ'ה אבל עדיין אמר שהיה מאוד טעים 🙂
    כיף שהגעתי למתכון הזה, חיפשתי דווקא מתכון לקארי שהוא כמו מרק ושמחה שהלכתי על המוקפץ הזה!

  40. איזה בלוג נהדר.

  41. אתה יכול בבקשה לכתוב כמויות לשלוש מנות? תודה.

  42. היי עוז. עכשיו ראיתי שהכמויות הן לשלוש מנות… תודה. בלוג מדהים!

  43. שלום עוז,
    תודה על המתכון!
    אנחנו מקפידים על כשרות למהדרין, וגם מאד אוהבים אוכל אסיאתי
    ובדרך כלל קשה למצוא מוצרים אסייתיים בכשרות מהדרין, לבשלן הביתי (המסעדות כנראה מסתדרות)
    המנה הזו גם הייתה מענגת ומדהימה, וגם את כל המוצרים השגתי בסופר ליד הבית, בכשרות טובה!
    נהנינו מאד.
    תודה רבה לך!

  44. יצא מעולה! המון המון תודה.
    נשמח למתכונים נוספים שמשחזרים מנות של ג'ירף. יצא לך מדויק, תענוג.

  45. לימור אסייג

    מ-ע-ו-ל-ה כל-כך טעים, הכנו כבר מספר פעמים, נוהגים להכפיל כמויות (חוץ מכמות הקארי) ולהשתמש בנתחי חזה הודו, תודה רבה על מתכון מוצלח ממש!!!

  46. הי,

    מה גורם לחריפות ? לא ראיתי שום מרכיב חריף.

    תודה,

  47. תודה עוז על המתכון! הכנתי ופשוט יצא מדהיםםםם 🙂

  48. היי עוז
    מתכון מעולה, הכנתי מספר פעמים ותמיד גרף מחמאות.
    שאלה, נתקעתי ללא קרם קוקוס האם אפשר להתשתמש בקונפלור?

  49. לימור אסייג

    וואו וואו וואו תענוג לחיך, מתכון ברמה של מסעדה, פשוט להכנה ומדוייק. תודה רבה לך עוז על השיתוף וברכות חמות (גם אם באיחור) לתוספת המתוקה למשפחה.

השאר תגובה ל- Oz Telem בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: