5 מתכונים מעולים לפסח (בלי בשר)

6 באפריל 2014

חמישה מתכונים לארוחת סדר צבעונית, בריאה וטעימה, בלי בשר או דגים: סלט עדשים ותרד, סלט וולדורף סלק, לביבות פראסה ומנגולד ופילאף אורז עם פול וארטישוקים טריים. וגם: איך להכין את הירקות של האביב

אחת הסיבות בגללן אני כל אוהב את התקופה הזו של השנה (מעבר לעובדה שלא חם רותח) היא שעכשיו יש כל כך הרבה שפע בטבע. כל הירקות בשיאם, רעננים, מלאים בצבע וחיים, והם רק רוצים שתעשו מהם מטעמים. לקראת החג אני שמח להציג חמישה מתכונים שיהפכו את החגיגה שלכם למושלמת. בסוף הכתבה תמצאו גם מדריכים מפורטים שיעזרו לכם להכין ארטישוקים, פול ירוק ואפונה טרייה בבית ביעילות ובקלות.

1. סלט וולדורף סלק

סלט וולדורף סלט

לחצו על התמונה למתכון המלא

איך לא חשבו על זה קודם? סלט וולדורף מתפוחים, אגוזים וסלרי פוגש את ממרח החזרת של פסח והופך למנה שכולם ידברו עליה

2. סלט שעועית ירוקה ואפונים טריים ברוטב שום צלוי

סלט שעועיות, אפונה ושקדים קלויים בויניגרט סילאן ושום צלוי

לחצו על התמונה למתכון המלא

כל האביב בצלחת אחת: סלט ירקרק וחגיגי שמשלב שעועית רחבה, פניני אפונה טרייה ואפונה סינית רעננה עם שקדים קלויים ורוטב רב תכליתי של שום צלוי, חרדל וסילאן

3.  סלט עדשים כתומות ותרד

סלט עדשים כתומות ותרד

לחצו על התמונה למתכון המלא

אנחנו רגילים לראות את העדשים הכתומות במרקים ותבשילים, אבל כשמבשלים אותן קצת הן מתאימות גם לסלטים. ביחד עם תרד תורכי בשרני וגרעיני חמניה פריכים, מקבלים סלט צבעוני וטעים במיוחד

4. לביבות פראסה ומנגולד

לביבות פראסה ומנגולד. צילום: קרן ביטון כהן

לחצו על התמונה למתכון המלא

לביבות כרישה (פראסה) כולם מכירים. לביבות ירק עם מנגולד גם. בימי הפסח, כששני הירקות האלו נמצאים בשיא, זו הזדמנות מצוינת לאחד אותם ללביבה אחת מנצחת

5. פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי

פילאף אורז עם פול וארטישוק

לחצו על התמונה למתכון המלא

יותר פסח מזה אי אפשר לקבל: ארטישוקים טריים, פולים ירוקים, אורז בסמטי, זעפרן, שקדים, צימוקים והמון עשבי תיבול טריים, במנה אחת, טעימה וחגיגית, שיכולה בהחלט להיות עיקרית משביעה אבל גם תוספת מושקעת במיוחד

כך תכינו: מדריכים להכנת הירקות של פסח

1. פול ירוק: איך לבחור, לקלף ולהכין

פול ירוק

לחצו על התמונה למדריך המלא

פול ירוק הוא אחד הירוקים הכי שווים של האביב. נכון, הוא דורש קצת תשומת לב, אבל הוא מחזיר בהרבה אהבה וחום. איך לבחור ולהכין אותו, באיזה מדינה הוא המאכל הלאומי ומה כתבו עליו בתנ"ך?

2. צאו מהשוק: המדריך המלא לארטישוק

ארטישוק

לחצו על התמונה למדריך המלא

הוא מוזר, ירוק, דומה לקיפוד ודורש הרבה השקעה ומאמץ, ולמרות זאת, הארטישוק הוא אחד הירקות הכי טעימים ומעניינים שיש. איך לקלף אותו, למה הוא משחיר ואיך קשורה מרילין מונרו לכל הסיפור?

3. יוצאת מגדר התרמיל : המדריך לאפונה

אפונה

לחצו על התמונה למדריך המלא

אחד מחומרי הגלם האהובים עלי הוא אפונה. יש משהו בפנינים הירוקות האלו שעושה שמח בלב. בפסח ותקופת האביב היא שוקקת בשווקים, הזדמנות מצוינת לקבל אותה אל ביתכם באהבה

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*