פשטידת מצות עם תרד וגבינות

6 באפריל 2015
פשטידת מצות ותרד

פשוט וקל. צילום: אסף אמברם

ישירות מהבלקן: מתכון לפשטידת מצות עם תרד וגבינות, שקל (מאוד!) להכין אבל קשה להפסיק לאכול

כל שנה מחדש נדמה שעם ישראל מתמודד עם אותה דילמה: “אז מה אוכלים בפסח". בעיני, האיסור על אכילת חמץ לא כזה נורא, מכיוון שהוא פותח את הראש לאפשרויות הטעימות האחרות שיש לעולם להציע – ואחת מהן היא שימוש חכם במצות.. גם ככה קונים את הארגז הענק עם השניים וחצי קילו (למה הם אלו גדולים??).. ושוברים את הראש מה לעשות איתו :D.

אחרי שבשנה שעברה שיתפתי אתכם במתכון שלי למעקודה שהיא גם מצה בריי (ואם לא ניסיתם, עכשיו זה הזמן! 😉 ) את קטגורית "משהו שמכינים ממצות במהלך חול המועד" בחרתי למלא במתכון מהמטבח הטורקי-בלקני: פשטידת מצות עם תרד וגבינות, שהכנתי ביחד עם אסף הצלם, לפי מתכון של סבתו (בפעם הקודמת הכנו שני סלטים טורקיים וגם חרוסת).

ההכנה פשוטה ביותר: משרים את המצות במים, כדי שיהיו נוחות לעבודה ויתרככו היטב במהלך האפייה, מערבבים עם ביצים, תרד (אין צורך לבשל! הוא מתרכך באפייה) וגבינות (שמנו קשקבל ופטה), מעבירים לתבנית, מפזרים מעל קוביות חמאה, שנמסה ונספגת במהלך האפייה, ויאללה לתנור.

משפט קטן לגבי התרד: המתכון המקורי דיבר על 2 חבילות עלי תרד, אבל ממה שבדקנו חבילה אחת גדולה (במיוחד אם מצאתם צרור כבד של תרד טורקי) תספיק. בשורה התחתונה – זה עניין של טעם, אפשר לשים יותר תרד (וגם יותר גבינות 😉 )

המאפה הזה נהדר לארוחת צהריים קלילה של חול המועד, ביחד עם איזה סלט ירקות טרי.

כך תכינו:

מצות, גבינות, תרד וביצים. צילום: אסף אמברם

מצות, גבינות, תרד וביצים. צילום: אסף אמברם

מערבבים ומעבירים לתבנית מקומחת בקמח מצה (אנחנו הכנו חצי כמות). צילום: אסף אמברם

מערבבים ומעבירים לתבנית מקומחת בקמח מצה (אנחנו הכנו חצי כמות). צילום: אסף אמברם

מפזרים מעל קוביות חמאה (לא סופרים קלוווווריות! ) צילום: אסף אמברם

מפזרים מעל קוביות חמאה (לא סופרים קלוווווריות! ) צילום: אסף אמברם

מוכן! צילום: אסף אמברם

מוכן! צילום: אסף אמברם

מתכון לפשטידת מצות ותרד

חלבי, 15 דקות עבודה, שעה עד שאפשר לאכול, קל

מצרכים:

6-8 מצות (אפשר רגילות ואפשר מחיטה מלאה)
1 חבילה גדולה עלי תרד שטופים ומיובשים
200 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה, מפוררת לפיסות
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
4-5 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 כפות קמח מצה
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
חמאה או מעט שמן, לשימון התבנית

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • קוצצים גס את עלי התרד. אם מדובר בתרד טורקי משתמשים גם בגבעולים.
  • שוברים את המצות ומשרים בקערה עם מים, בערך 5 דקות או עד שהתרככו מעט. סוחטים ושמים בקערה.
  • מוסיפים את הגבינה הצהובה, הגבינה הבולגרית, הביצים והתרד. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל (בעדינות עם המלח, הגבינות כבר מלוחות). התערובת צריכה להיות מעט רטובה – אם היא מרגישה יבשה מדי, מוסיפים ביצה נוספת.
  • משמנים תבנית גדולה (מלבנית או עגולה, לא ממש משנה, אפשר גם תבנית חד פעמית) עם מעט חמאה או שמן ומפזרים שכבה אחידה של קמח מצה.
  • יוצקים פנימה את תערובת המצות והגבינות ומשטחים.
  • מפזרים את קוביות החמאה על התערובת.
  • אופים 30-40 דקות, עד שהמאפה התייצב והזהיב מלמעלה.
  • מוציאים ונותנים לפשטידה להתקרר מעט לפני שמגישים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכונים לפסח:
קוסקוס תירס ללא גלוטן
פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי
לביבות פראסה ומנגולד
סלט עדשים כתומות ותרד 
סלט וולדורף עם סלק וחזרת

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

37 תגובות

  1. לא מעריצה גדולה של מצות,
    אבל זה נראה טעיםםםםם!
    מתה מרעב וממש בא ליייי

  2. יופי של פשטידה. קל ומהיר להכין. בפעם הבאה אוסיף יותר גבינות, כי הטעם שלהם לא היה מספיק מודגש בשבילי.

  3. מעולה ויצירתי, כתמיד
    תמיד מעניין, תמיד משהו חדש
    לגיוון.
    יישר כוח לך, עוז.

  4. הכנתי (כן כן, חודש אחרי פסח). טעים! תודה על המתכון.

    בקרוב אצליח סוף סוף לגמור את המצות, מה כדאי לשים במקום כשארצה להכין שוב?

    • היי יובל 🙂 משמח מאוד לשמוע
      כשאין מצות שמים לחם, 6-8 פרוסות, תלוי בסוג הלחם
      משרים במים כמו עם המצות וסוחטים היטב.. המרקם של הפשטידה לפני האפייה צריך להרגיש בערך אותו דבר כמו עם המצות.
      אגב, פשטידת לחם שכזו נקראת strata, ווהרשת מלאה במתכונים לועזיים להכנה

      בהצלחה!

  5. לחם. מי היה חושב על זה. 🙂 שוב תודה!

  6. תודה רבה על מתכון פשוט ומשובח! משוגעת על תרד ויצא נפלא 🙂 חג שמח!!

  7. בתיה גלעדי

    נשמע מאד טעים. היתר – תלוי בכישורי הבישול המפוקפקים שלי….

  8. הכנו ויצא מעולה!!
    לא היה לנו תרד אז הכנו עם מנגולד שנקצץ והוקפץ קצת לפני האפיה. מעבר לזה, המשכנו לפי ההוראות.
    יצא טעים ובכלל לא מצתי… 🙂
    חג שמח!

  9. הלוווו – שאלה, אם אין לי כרגע ירוקים מלבד ברוקולי והרבה עשבי תיבול ובא לי להכין את זה היום, יש סיכוי שמשהו מהם יהווה תחליף נאה או שלא ממש?
    חג שמח ומלא ביאם! 🙂

    • היי הילה היקרה =]
      בהחלט אפשר להשתמש בברוקולי פרוס דק ושפע עשבי תיבול קצוצים למאפה הזה! חג שמח 😉

  10. יש אפשרות לוותר על החמאה מעל?
    לא מבחינה קלורית, אני פשוט לא סובלת חמאה!
    הכנתי את הפשטידה הזו כבר פעם אחת והבלגתי, אבל הטעם של החמאה יצא לי מורגש וגם הריח, זה הרס לי את כל החוויה!
    חייבת חוויה מתקנת, השאלה אם יש לחמאה תפקיד ממשי…

    • היי יעל =]
      הכנתי את המתכון שווב השבוע והחלפתי את החמאה בשמן זית (כי לא הייתה חמאה)
      הסיבה להוסיף אותה זה כי היא מעשירה את הטעם של מפשטידה, אפשר לוותר לחלוטין ואפשר להחליף בשמן טעים אחר – שמן זית כאמור עובד מצוין וגם שמן קוקוס יכול לעוד (1/3 כוס משני השמנים האלו)

  11. היי עז, המתכון נראה מעולה! האם לטעמך ניתן להוסיף גבינה צפתית לפשטידה?

  12. היי לאיזה גודל חותכים את המצות?

  13. האם אפשר לקבל מתכון לפשטידת תרד לא לפסח? תודה רבה

  14. עשיתי עם מנגולד וכרישה. יצא מוש

  15. היי עז, אנחנו בדיאטה קיטוגנית ואני ממש מתגעגעת לפשטידות תרד!!! חושב שאפשר להמיר את המצות בקמח שקדים? אם כן, כמה היית שם?

    • היי שירה

      קמח שקדים ממש לא מתאים להחליף קמח עמילני בכלל ומצות בפרט

      מציע שתכיני פריטטה עם תרד – פשוט תשמיטי את הבטטה והפלפלים ובמקום שימי שקית (200 גרם) עלי תרד שטיגנת קלות עד שהתרככו.
      https://bit.ly/33VQSUa
      בהצלחה

  16. היי נראה אחלה מתכון, האם זה מתאים גם עם מצות שמורות {העגולות הגדולות והמעט שרופות } ואם כן אז כמה מצות כאלו בערך צריך? {הן הרי יותר גדולות מהרגילות}

  17. הכנתי אתמול, יצא מעולה. שמתי גבינת פטה ולא היה צורך במלח מעבר.
    אגב, לא כתוב מתי להוסיף את הביצים – רק ״להוסיף ביצה נוספת״. הבנתי מההקשר אבל אולי תרצה לעדכן 🙂

    תודה על אחלה מתכון וחג שמח!

  18. מתכון מעולה! עשיתי פעמיים! קצר שבחים

  19. נראה מאד טעים. הולכת להכין משארית המצות.
    האם הפשטידה ניתנת להקפאה?

  20. מדלן ביאנקו

    שלום רב,
    האם אפשר להשתמש בתרד קפוא? אם כן מה הכמות הנדרשת?
    תודה על המענה

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: