אוזן המן בקלאווה • משולשי פילו במילוי פרג

14 במרץ 2019
אוזן המן בקלאווה

אוזן המן בקלאווה! צילום: עז תלם

פורים עוד רגע איתנו והשנה אני רוצה לשתף אתכם במתכון שנמצא במוחי זמן רב: אוזני המן בקלאווה! או במילים אחרות: בקלאווה משולשת מבצק פילו במילוי פרג.
אחד התחביבים שלי המטבח הוא לנסות לחבר מכנים משותפים ממטבחים עם קצוות שונים (ככה נולדה לה הכרובית ברוטב חמוסטה).

בשנה שעברה שיתפתי אתכם במתכון לאוזני המן קלאסיות במילוי פרג, וגם במתכון לבקלאווה מסורתית במילוי אגוזים.

אחרי שהכנתי את שתי המנות האלו, שאלתי את עצמי: מה יקרה אם אני אנסה למזג ביניהן? הרי בשני המקרים יש לנו בצק ומילוי. עשיתי כמה ניסויים עד שמצאתי את סגנון הבקלאווה המתאים ביותר – בקלאווה מגולגלת. בטכניקה בה מגלגלים את בצק הפילו מאפשר ליצור גם משולשים.

אוזן המן בקלאווה

קינוח חדש לפורים! צילום: עז תלם

ואם יש משולשים – אז אפשר ליצור אוזן המן.

בחרתי להשאיר את המלית פרווה/טבעונית – ככה שכווולם יוכלו הכין אותה. אם בא לכם בכל זאת חלבית, יש הסבר לפני המתכון.

המוצרים שאפשרו לי ליצור את המלית והמאפה הנהדרים האלו הם מוצרי הקוקוס המעולים של chaokoh, שמגיעים ארצה מתאילנד. הם טבעיים ואיכותיים בלי חומרים משמרים.

אוזן המן בקלאווה

כל מה שצריך לאוזני המן המיוחדות האלו. צילום: עז תלם

המלית מתחילה מפרג טחון
חשוב להשתמש בפרג שנטחן במיוחד עבורכם בחנות תבלינים שאתם אוהבים וסומכים עליה (או שתטחנו בעצמכם אם יש לכם את הכלים המתאימים). הפרג הטחון נוטה לספוח ריחות לווי במהירות, ולכן הכי חשוב זה להכין את המאפה באותו יום בו קונים את הפרג.

פשוט שמים את הפרג בסיר קטן עם קרם קוקוס, סולת, וטיפה סוכר (יש לנו הרבה סירופ סוכר שיצטרף בהמשך, אז לא צריך הרבה במילוי).

אוזן המן בקלאווה

שמים את הפרג הטחון, קרם הקוקוס הסולת והסוכר בסיר קטן צילום. עז: תלם

אוזן המן בקלאווה

כשהמלית הסמיכה מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים. צילום: עז תלם

את כל החבורה הזו מבשלים עד שהסולת מסמיכה לנו את הסיפור ומקבלים תערובת סמיכה ועשירה – אליה מוסיפים אגוזי מלך (או כל אגוז אחר שבא לכם) ושמן קוקוס, שיעזור לשמור על המלית עסיסית.

חשוב לתת למלית להתקרר חצי שעה לפחות לפני שמתחילים לגלגל, אנחנו מעצבים אותה עם הידיים אז אנחנו לא רוצים שתהיה חמה מדי.

אוזן המן בקלאווה

מברישים דף פילו בשמן קוקוס עד שהוא משומן כולו, צריך 3 דפים כאלו לכל רולדה. צילום עז תלם

מברישים בהנאה
יום לפני שמכינים – קונים חבילת דפי פילו ושמים אותה במקרר כדי שתפשיר. אל תנסו לזרז כאן עניינים, הפשרה איטית במקרר היא המפתח לקבלת דפים שנפרדים בקלות.
מכינים על משטח עבודה נייר אפייה ועליו מניחים דף פילו אחד – ואז אותו מברישים בשמן קוקוס נוזלי (אם הוא מוצק לכם, תמיסו אותו במיקרוגל מוסבר איך במתכון).

ככה מסדרים 3-4 דפים (אני שמתי 3 כי אני אוהב מלא מילוי) משומנים.

אוזן המן בקלאווה

מניחים שליש מהמילוי על הצד הרחב של העלים ומעצבים את המילוי לצורת משולש. צילום: עז תלם

יוצרים את המשולש
על דפי הפילו המוברשים מסדרים 1/3 מהמילוי ומעצבים אותם לצורת משולש. בעזרת נייר האפייה מגלגלים את דפי הפילו המשומנים מסביב ככה שתקבלו צורה משולשת – לא לדאוג יש לכם סרטון לצורך הבהרות.

אוזן המן בקלאווה

בעזרת נייר האפייה ששמנו מתחת מגלגלים את בצק הפילו סביב המילוי תוך כדי ששומרים על הצורה של המשולש. צילום: עז תלם

כשיש לכם 3 רולדות כאלו מעבירים אותן לתבנית עם נייר אפייה, ואז עושים מהלך פילו מפורסם: סימון חיתוכים. כשהבצק לא אפוי הרבה יותר קל לחתוך אותו. כשהבצק אפוי זה קשה עד בלתי אפשרי לפרוס אותו למשולשים נאי מראה.

אוזן המן בקלאווה

בעזרת סכין מסמנים חריצים כל 2 סמ (רק לי זה מזכיר טובלרון?). צילום עז תלם

ועכשיו לסוכר
הרולדות המשולשות הולכות לאפייה ואתם יכולים להכין את הסירופ – סוכר, מים וגם מיץ וגרידת לימון שיעזרו קצת לאזן את המתיקות.

כשהרולדות זהובות ויפות מוציאים אותן מהתנור ויוצקים עליהן ללא היסוס מהסירופ החם. מחכים טיפה ואז פורסים איפה שסימנתם, ויש לכם אוזן המן בקלאווה לתפארת חג הפורים!

אוזן המן בקלאווה

בסירופ יש כוס סוכר, כוס מים, 2 כפות מיץ לימן ו2 רצועות גרידת לימון. צילום: עז תלם

אוזן המן בקלאווה

חותכים את האוזניים במקומות בהן עשיתם סימונים. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • המילוי יכול להספיק גם ל-4 רולדות של 3 דפים כל אחת, אישית אני אוהב את הגרסה שמפוצצת במילוי, אבל יכולים לשים פחות.
  • חלבי: מחליפים את קרם הקוקוס בשמנת לבישול 15% ואת שמן הקוקוס בחמאה (שממיסים במיקרוגל כדי שתוכלו להבריש איתה)
אוזן המן בקלאווה

שילוב מעולה של מזרח ומערב. צילום: עז תלם

מתכון לאוזני המן בקלאווה מבצק פילו במילוי פרג

50-60 יחידות, פרווה/טבעוני, 30 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל

מצרכים:

לפילו:
חבילת דפי פילו, מופשרים (צריך למתכון זה 9-12 עלים)
150 גרם (3/4 כוס) שמן קוקוס chaokoh

למילוי הפרג:
200 גרם (2 כוסות) פרג טחון טרי (כזה שנטחן במקום הרכישה לבקשתכם)
1 כף סוכר חום או לבן
1/2 2 כפות סולת
1 מיכל קטן (250 מ"ל, כוס+כף) קרם קוקוס chaokoh
חופן גדול (בערך 70 גרם) אגוזי מלך, קצוצים דק או גרוסים (אפשר גם שקדים או פקאנים)
1 כף שמן קוקוס
קורט מלח דק (רשות)

לסירופ:
1 כוס סוכר חום או לבן
1 כוס מים
2-3 כפות מיץ לימון (מבערך 1/2 לימון טרי)
2 רצועות גרידת לימון (מגרדים עם קולפן)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב חום עליון רגיל בלי טורבו).

המלית:

  • בסיר קטן שמים את הפרג הטחון, הסוכר והסולת.
  • מוסיפים את קרם הקוקוס, מדליקים את האש מעל להבה בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מנמיכים את החום ללהבה בינונית וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות, עד שהתערובת הסמיכה – כשמעבירים כף עץ בתחתית הסיר נותר שביל יציב (שלא נסגר מהר).
  • מסירים מהאש ובוחשים פנימה את האגוזים הקצוצים ושמן קוקוס, וגם את המלח אם משתמשים.
  • נותנים לתערובת להתקרר חצי שעה.

מכינים את דפי הפילו:

  • אם שמן הקוקוס מוצק, מעבירים אות למיקרוגל ומפעילים בפולסים של 20 שניות עד שהוא נוזלי לחלוטין.
  • פורסים על משטח עבודה נקי מגבת מטבח גדולה, עליה מניחים נייר אפיה ומעליו דף פילו. מברישים אותו בשמן קוקוס. מניחים מעל הדף המשוח בשמן דף נוסף, שוב מברישים, ועליו דף שלישי ומברישים.
  • (בשבילי שלושה דפים היו אחלה כי אני אוהב הרבה מילוי, יכולים גם להוסיף דף נוסף, כלומר לגלגל 4 דפים מוברשים).

מגלגלים:

  • מניחים שליש מהמילוי לרוחב הדף, בשורה, בחלק התחתון . מגלגלים לרולדה הדוקה בצורת משולש ונעזרים בנייר האפיה לגלגול (כמו סושי).
  • מעבירים את הרולדה המשולשת אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ויוצרים שתי רולדות נוספות.

עושים בהם סימנים ואופים:

  • בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ, לא עד הסוף אלא רק עד החצי, תוך כדי שמקפידים לשמור על צורת המשולש.
  • מכניסים לתנור (180 מעלות) ואופים 18-22 דקות או עד שהרולדות מזהיבות יפה.
  • במהלך האפייה יכול להיות שיברח שמן קוקוס מהרולדות, אל תיבהלו אם זה קורה – הן סופגות אותו בחזרה בזמן שהן מתקררות מחוץ לתנור.

בינתיים מכינים את הסירופ:

  • שמים את הסוכר והמים יחד עם מיץ הלימון והגרידה בסיר קטן. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית גבוהה ומבשלים מעל להבה בינונית 2-3 דקות.
  • יוצקים על הרולדות האפויות את הסירופ החם. מקררים מעט ואז פורסים בזהירות.

אחסון והגשה:

  • אוזני המן-בקלאווה נשמרות בקירור 4-5 ימים, הכי טעימות ביום ההכנה.


*המתכון הופק בשיתוף מזרח ומערב

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכוני קינוחים מצוינים:
פנקייק קוקוס מפתיע
סופלה שוקולד אמיתי, וגם פונדנט
קינוח טפיוקה, קוקוס ופירות
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד רום

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

15 תגובות

  1. בוקר טוב, (אצלי בכל אופן ארה"ב).
    תודה על כל המתכונים הנפלאים שמגיעים אלי. מחכה בכל פעם לנסות מתכון חדש. המתכון הזה במיוחד ל"עצלנים" שכמוני, רולדה אחת ויש כמה אזני המן. בביקור הבא, מתכוונת לקנות את הספר הכרובית. ולנסות את כולם.
    פורים שמח!

    • תודה רבה חני היקרה! שמח שאהבת
      יכולה להזמין את הספר באנגלית דרך אמאזון 😉

  2. אלוף כל פעם מחדש מלאת התפעלות. תאמין לי צדיק אתה

  3. אלוף כל פעם מחדש מלאת התפעלות. תאמין לי צדיק אתה

  4. הולכת להכין את זה למשלוח מנות מיוחד שאני מתכננת.
    נראה אש!
    חג שמח 🙂

  5. אתה אלוף זה נראה כל כך טוב ומעורר תאבון. מאד אוהבת את המתכונים שלך. תודה רבה וחג שמח.

  6. עמליה שורצברד

    מתכון מיליון דולר. כמה זמן אפשר לשמור שישארו פריכים.ן

  7. האם אוזני המן אלו יהיו טעימות גם ביום שלמחרת? ( פילו מפרגן מטעמו גם ביום שלמחרת?

    )

  8. הי, תודה רבה, יא אלוף. האם יצא לך אולי לנסות להכין את את אזני המן האלה גם במילוי תמרים?
    יעבוד לדעתך?

    • היי מיקה =] קונספטואלית אין סיבה שלא יעבוד
      פשוט לשי במילוי תמרים בוואקום

      קחי בחשבון שיצא מאוד מתוק

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: