מתכון שיפודי פרגית ברוטב סאטה

3 במאי 2022

אתמול שיתפתי אתכם במדריך להכנת רוטב סאטה, והבטחתי מתכון המשך – אז עכשיו יש לי בשבילכם את אחד המתכונים הכי טעימים שיש עם הרוטב הזה ובכלל – שיפודי פרגית.

>> המדריך: כך תכינו רוטב סאטה מושלם 

יש בעייה בדרך שבה מכינים בארץ שיפודים בדרך כלל והיא שמסדרים על השיפוד קוביות פרגית אחת על השנייה, וצריך להיות משפד מיומן כדי להבין לאיזה גודל בדיוק לחתוך את הפרגיות ביחס לשיפוד, כמה נתחים להניח ובאיזו צפיפות ועוד.

צפו: השיטה הכי טובה להכנת שיפודי פרגית:

י

אז היום יש לי בשבילכם את ה-טכניקה להכנת שיפוד מוצלח, איתה אפשר להכין גם שיפודים מחזה עוף או מנתחי בקר. העקרון מגיע מהמזרח הרחוק – שם אוהבים שיפודים קטנים שצולים על מנגלים בתור אוכל רחוב מהיר.

פרסום בשיתוף JIF

רוטב סאטה

רוטב מוכן! צילום: עז תלם

את כל הטכניקה ניתן לראות בסרטון, ואני מבטיח לכם שמהרגע שתנסו אותה יהיה לכם קשה לחזור אחורה.

מבחינת שימוש ברוטב סאטה, אפשר להבריש אותו לפני הצלייה, אישית אני אוהב להבריש אותו אחרי, וזאת מכיוון שהוא נשרף בקלות.

 

כלומר את השיפודים אני משמן, צולה מצד אחד, הופך, מבריש, ונותן עוד הברשה קטנה מהצד השני לפני ההגשה.

רוטב הסאטה מעולה גם כמטבל, אז אתם בהחלט מוזמנים גם להגיש אותם לצד השיפודים. הכי טוב לקנות שיפודים קצרים, ואם לא מצאתם (כמוני) אפשר לקצר שיפודים ארוכים סטנדרטיים – מורידים להם 10 ס"מ מהתחתית בעזרת מספריי מטבח חזקים.

אציין שאפשר במקום רוטב הסאטה לשים רטבים אחרים שאוהבים, כמו רוטב טריאקי או רוטב ברביקיו, בעיני הסאטה ממש מיוחד ומעניין.

מתכון שיפודי פרגית ברוטב סאטה

3-4 מנות, בשרי, 30 דקות זמן כולל

מצרכים:

600 גרם (6 נתחים ארוכים) פרגית עוף (ירכיים ללא עצם) טרי או מופשר
12-15 שיפודים
2-3 כפות שמן (זית, סויה, מה שבא לכם)
3/4 כוס רוטב סאטה מוכן (מתכון כאן)

אופן הכנה:

  • מניחים 2 נתחי פרגית באופן צמוד על קרש חיתוך נקי ככה שהצד הרחב פונה אליכם (ראו סרטון).
  • מחדירים לנתחים 4-5 שיפודים עם רווחים מצד אחד לצד שני (אמרתי לכם שיש סרטון למעלה?).
  • בעזרת סכין חותכים במרכז הרווחים כדי לקבל שיפודים משופדים יפה בפרגית (בסרטון כבר צפיתם?).
  • לפני הצלייה משמנים מעט את השיפודים (לא צריך לתבל כי גם ככה נתחי העוף בארץ מומלחים כחלק מההכשרה, וגם הם הולכים לקבל טעמים מהרוטב).
  • צולים במנגל, מחבת פסים או פלנצ'ה (משטח צלייה) 2-4 דקות מכל צד (תלוי בעובי הפרגיות). לאחר שהופכים מברישים את הצד הצלוי ברוטב הסאטה.
  • כשהצד השני מוכן מברישים גם אותו ברוטב ומגישים.
  • אפשר גם לצלות אחרי ההברשה (30 שניות) על המנגל כדי שיקבל עוד הזהבה – לשיקולכם.
  • מגישים חם, עם עוד רוטב סאטה בצד לטבילה.
  • מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם כשאתם מכינים! @oztelem

לעוד מתכונים מצוינים ליום העצמאות:

צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי שמקפיץ כל מה שיורד מהמנגל

חומוס ביתי מושלם

חומוס מתכון

חומוס ביתי מושלם. צילום: עז תלם

חומוס עדשים מהיר

 

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל











    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: