המדריך: קצפת קרם קוקוס טבעונית שבאמת מצליחה

25 ביוני 2018
בלי חלב, בלי מייצבים. צילום: עז תלם

בלי חלב, בלי מייצבים. צילום: עז תלם

אחת הכתבות הראשונות שפרסמתי כאן בבלוג הייתה המדריך להכנת קצפת, ומיד בתגובות שאלתם אותי איך מכינים קצפת קרם קוקוס. אז הבטחתי מדריך מסודר והנה אני מקיים!

זו קצפת עם טעם עדין שמכינים באמת בכלום זמן, נהדרת לציפוי עוגות, מאפינס, יחד עם פירות וכל מיני קינוחים.

העובדה שאפשר להכין קצפת טבעונית לגמרי מקרם קוקוס מסתובבת ברשת כבר כמה שנים טובות, ועדיין, בשלנים רבים ומנוסים חושבים שבכלל מדובר במיתוס.

קרם קוקוס

קרם קוקוס שמתאים לצפת יכיל רק מוצקי קוקוס ומים צילום: עז תלם

קרם הקוקוס הנכון

מה שכל המתכונים לקצפת שכזו אומרים לכם הוא שצריך לשים את קרם הקוקוס במקרר למשך הלילה, ואז החלק השומני של הקוקוס נפרד מהחלק המימי, ואת החלק השומני הזה אפשר להקציף בדיוק כמו שמקציפים שמנת מתוקה. אבל זה לא תמיד קורה.

פיסת מידע שהולכת לאיבוד היא שלא כל מותגי ולא כל אריזות קרם הקוקוס מתאימים ליצירת ההפרדה הזו.

הרוב המוחלט של מותגי קרם הקוקוס המיובאים לארץ מכילים חומרים מייצבים, שמונעים מקרם הקוקוס להיפרד לשתי שכבות. את המייצבים מוסיפים כדי שהקרם ישאר חלק גם בבישול ולא יתפרק, אבל כשבאים להכין קצפת הם לא עוזרים לנו כלל וכלל.

קרם קוקוס

אחרי לילה במקרר קרם הקוקוס נפרד למוצקים ונוזל. צילום: עז תלם

דבר שני הוא האריזה: יש מותגי קרם קוקוס שבאים ארוזים בקרטון כמו חלב עמיד, ומבפנים האריזה חלקה לגמרי. כשהאריזה חלקה תאי השומן ש'רוצים' להתגבש בקירור לא יכולים להיאחז בשום דבר, ולכן הסיכוי שהקרם ייפרד לשתי שכבות פוחת.

הפתרון: למצוא קרם קוקוס שמכיל רק מוצקי קוקוס ומים, ואותו לשים במקרר עם הקופסה. קופסת השימורים בעלת תווי פנים מחוספסים (הסיבה לכך היא שהאריזה תוכל והתרחב ולהתכווץ במהלך תהליך השימור) שמאפשרים למולקולות השומן 'להיאחז' בהם וכך ליצור את ההפרדה לשכבות שחיונית להקצפה.

>> המדריך המלא למוצרי קוקוס

קצפת קרם קוקוס

הקרם של הקרם קוקוס. צילום: עז תלם

אני משתמש בקרם קוקוס אורגני של Jammoka, שמייבאים מוצרי קוקוס איכותיים במיוחד מסרי לנקה. אפשר למצוא אותו בחנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר החברה.

בקיצור, ברגע שהפרדתם את הקרם ההקצפה שלו קלה ומהירה מאוד, כמה שניות של טריפה מהירה ויש לכם יופי של קצפת.

שימו לב: קצפת מקרם קוקוס נהיית מוכנה הרבה יותר מהר מקצפת משמנת מתוקה (זה מכיוון שהקרם שהפרדנו עומד על 40% שומן+), לפעמים תוך פחות מחצי דקה הקצפה.. ברגע שהמרקם יציב וטוב חשוב שתפסיקו להקציף אותה.

קצפת קרם קוקוס

קרם של קרם קוקוס מ-2 קופסאות. צילום: עז תלם

בהקצפת יתר מולקולות השומן נצמדות זו לזו חזק (תהליך שבסופו מתקבל סוג של שמן קוקוס) וממרקם חלק ועדין תעברו למרקם גרגרי של גבינת קוטג'… ואנחנו לא מעוניינים בזה.

עוד עניין הוא שהנפח של קצפת הקוקוס לא גדול במיוחד, אז אם אתם צריכים כמות רצינית תצטרכו לקרר כמה קופסאות קרם. מלבד הסוגיה הזו, קצפת קוקוס היא פתרון נהדר לכל מי שרוצה ליהנות מקצפת אמיתית וטבעית בלי שום מוצרי חלב ובלי מייצבים מוספים.

קצפת קרם קוקוס. צילום: עז תלם

קצפת קרם קוקוס – תוספת מושלמת לכל קינוח טבעוני. צילום: עז תלם

מתכון לקצפת טבעונית מקרם קוקוס

כוס וחצי קצפת מוכנה, טבעוני, 5 דקות עבודה נטו, הקרם צריך לבלות במקרר לילה מראש

מצרכים:

2 קופסאות קרם קוקוס אורגני Jammoka
1-4 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)

אופן הכנה:

  • שמים את קופסאות קרם הקוקוס (איך שהן!) במקרר למשך הלילה. במהלך הלילה החלק השומני של הקוקוס יתייצב.
  • פותחים את קופסאות קרם הקוקוס, ומוציאים מהן בעזרת כף רק את החלק הלבן והיציב – רובו יצוף למעלה וחלק יהיה בין הנוזלים השקופים.
  • מעבירים את החלק הלבן והיציב מ-2 הקופסאות לקערה. את הנוזלים (החלק השקוף) שומרים ומכינים איתם אורז מבושם בקוקוס.
  • מוסיפים כף אבקת סוכר ובעזרת מטרפה טורפים את המרכיבים במשך 20-30 שניות לקבלת קצפת חלקה.
  • טועמים ואם רוצים קצפת מתוקה יותר ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר. אם רוצים מרקם טיפה פחות סמיך, אפשר להוסיף 1-2 כפיות מנוזלי קוקוס.
  • חשוב! קצפת הקוקוס נהיית מוכנה מאוד מהר, נא להקפיד לא לטרוף אותה יותר מדי, אחרת כדורי השומן יתחילו להתגבש והמרקם יהפוך מחלק לגרגרי (כמו קוטג' קוקוס וזה לא טוב לנו).
  • בקצפת משתמשים מיד כקישוט לכל קינוח שמכינים.

נ.ב. 

ביקשתי מהחברים בג'מוקה לארגן לכם הנחה והם הסכימו, אז מי שיזמין דרך האתר שלהם ויזין את קוד הקופון oztelem10 יקבל 10 אחוז הנחה על מגוון מוצרי הקוקוס שלהם. להזמנות הקליקו כאן (**אין כפל מבצעים)

קצפת קרם קוקוס מוכנה לפעולה. צילום: עז תלם

קצפת קרם קוקוס מוכנה לפעולה. צילום: עז תלם

המתכון הופק בשיתוף חברת Jammoka

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה (במחשב) ובתיבה למטה אם אתם גולשים מהסלולר

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכוני קינוחים מצוינים:
פנקייק קוקוס מפתיע
סופלה שוקולד אמיתי, וגם פונדנט
קינוח טפיוקה, קוקוס ופירות
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד רום

Print Friendly, PDF & Email

12 תגובות

  1. היי עוז,

    האם אפשר להוסיף לזה טעמים כמו שוקולד מומס?

    תודה 🙂

    • היי אדווה 🙂
      המממ מודה שלא ניסיתי, קצפת עדינה. אבקת קקאו נראה לי יותר כדאי להוסיף משוקולד – היא תיתן את הטעם והצבא בלי להוסיף חומרים שעושיים להפריע למבנה
      משהו כמו כפית אבקת קקאו למתכון כאן

  2. אני משתמשת בחלב/קרם קוקוס בבישול בין אם בגלל כשרות או בגל סוג האוכל (הודי).
    אני מאד לא אוהבת את טעם הלוואי של הקוקוס.
    איך אפשר לנטרל-בין אם בתבשיל או כקצפת?

    • היי ג'ודי, אם את לא אוהבת טעם לוואי של קוקוס אז אין ממש מה לעשות.
      כלומר אפשר להוסיף עוד מרכיבים שאולי יאפילו על הטעם אבל הנוכחות שלו תמיד מורגשת למדי

  3. היי עוז,
    עד כמה שאני יודעת,לשים קופסת שימורים במקרר,זה לא בריא.האם אין אפשרות לשים חלב קןקןס אחר שבא באריזת קרטון?
    תןדה!

    • היי נועה, זה פשוט לא נכון. קופסת שימורים לא מגיבה בכלל עם קור (אפילו ההיפך).

  4. היי עז,
    אפשרי לזלף את הקצפת על עוגה ולהשאיר כמה שעות במקרר עד הגשה?

  5. היי עוז, פוסט מאוד מעניין קודם כל, בכללי הקונספט של האתר שלך חזק ואמשיך לעיין בו!

    שאלה – האם ערבוב של שמן קוקוס (זה שמלבין ומתקשה בקירור) בתוך כל הנוזל שיש בפחית ולא רק הציפה יוכל להניב תוצאה דומה? קצת חבל לפתוח 4-5 פחיות בשביל קינוח של ארוחה אחת, אין דרך למקסם את הכמות?

    • היי איתמר
      תודה על המילים החמות =] בשמחה תמיד!
      לצערי לא יודע על שיטה יעילה יותר – קרם קוקוס במצבו הרגיל לא מקציף.
      הקרם מכיל חומרים מתחלבים שמסייעים לנוזלים שבקרם המקורר להתייצב יחד עם השומן, זה לא רק השומן שקשור לסיפור של ההקצפה

  6. וואו טיפים מעולים, איזה כייף שהעלית הסברים מפורטים ותמונות!
    כבר כמה שנים אני משתמשת בקרם קוקוס לצרכי הקצפה. חשבתי שידעתי לעבוד עם זה אבל מסתבר שרק חלקית 🙂
    הקצפת עם הטיפים שלך יוצאת ה ר ב ה יותר טובה. וזה בסיס מצויין לקינוחים שמבוססים על קצפות או על קרמים, אפילו דברים פשוטים כמו עוגת ביסקויטים (בפורמט טבעוני).
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email