100% ירק: פתיתים אדומים מכרובית (ללא גלוטן)

28 באוגוסט 2018
פתיתים אדומים

פתיתים אדומים מכרובית (ללא גלוטן בכלל). צילום: עז תלם

השבוע קיבלתי אתגר מאוד רציני: ליצור מתכון כרובית חדש ומקורי, וכך נולד המתכון של היום לפתיתים אדומים.

לכאורה לא משימה מורכבת, אבל כשלוקחים בחשבון שכבר יש מאחורי ספר שלם עם מתכוני כרובית (לעמוד של ספר הכרובית), והמון מתכונים שרצו ברשת כבר כתבתי בו (וחלק גם פורסמו בבלוג: פיצה, מעקודה ולביבות למשל), זאת הייתה חתיכת משימה.

את האתגר קיבלתי מסנפרוסט, שממש לאחרונה הוציאו לשוק מוצר חדש של פתיתי כרובית מוקפאים. מוצרים כאלו נחשבים להיט ענק בחו"ל (שמם הרשמי הוא cauliflower rice), ואני שמח שחברה ישראלית הרימה את הכפפה והתחילה למכור אותם גם בארץ.

הם חוסכים את המאמץ בהכנה, יש להם תעודת כשרות (שזה סיפור מאוד גדול כשזה מגיע לכרובית אבל לא ניכנס לזה עכשיו) וזו עוד דרך מצוינת ליהנות מהיתרונות התזונתיים של הירק הנפלא הזה.

פתיתים אדומים

כל החומרים לפתיתי כרובית. צילום: עז תלם

פתיתי כרובית = יותר ירק, פחות פחמימות

אחת מהמעלות הכי גדולות של מלכת הירקות (אני לא משוחד בכלל 😀 ) היא היכולת שלה להפוך לפירורים עם טעם עדין, שיכולים לתת מרקם שדומה מאוד לאורז וקוסקוס, לספוג טעמים וצבעים ולהיות תחליף מעולה ונטול גלוטן למגוון רחב של פחמימות.

הם פתרון מעולה לכל מי שרוצה לשלב יותר ירקות בתזונה שלו, וילדים גם מתחברים למרקם שלהם יותר בקלות. בספר שלי הקדשתי מספר עמודים ומתכונים למתכוני פתיתי כרובית, אז היום הייתי צריך לחשוב איזה מתכון מעניין אני יכול ליצור שאתם עדיין לא מכירים.

פתיתים אדומים

את הבצל מטגנים עד שהוא נראה קצת שקוף. צילום: עז תלם

פתיתים אדומים ללא פתיתים
אחרי הרבה מחשבה ושיטוטים ברשת, הבנתי שאני לא צריך לחפש רחוק מדי, והתשובה נמצאת ממש מתחת לאף.

קוראים ותיקים יודעים כמה אני אוהב פתיתים, ואחד ממתכוני הפתיתים הכי אהובים בארץ הוא של פתיתים אדומים – בהם מבשלים אותם עם דברים אדומים (עגבניות, רסק, פפריקה) כדי לשדרג להם את הטעם והצבע.

פתיתים אדומים

מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות וקוביות עגבניות. צילום: עז תלם

אחד המתכונים שאמא שלי מכינה ואני הכי אוהב זה כרוב ברוטב עגבניות, שהולך על אותו עיקרוו – אז את הפתיתים הרגילים החלפתי בפתיתי כרובית, ויצאה מנה שנראית בול כמו גרסת הפחמימה, עם טעם וניחוח נוסטלגיים אבל ממקום אחר.

ככה תכינו:
מתחילים בטיגון בצל עד שהוא שקוף ואז מוסיפים לו רסק עגבניות, עגבניות קצוצות (השתמשתי בעגבניות תמר יפות שנמצאות עכשיו בעונה) ופפריקה. מערבבים קצת ואז מוסיפים מים ומבשלים בישול קצר – הבישול הזה פותח את הטעמים של רסק העגבניות ככה שהוא יהיה פחות חומצי ויותר זורם.

פתיתים אדומים

מוסיפים כוס מים, מתבלים במלח ומבשלים 10 דקות. צילום: עז תלם

לרוטב הזה שמקבלים מוסיפים מלח, פלפל ורוטב סויה (מרכיב שאני מוסיף כמעט לכל דבר עם עגבניות, אתם לא חייבים) וטיפה סוכר את הטעם מרגיש חומצי מדי (זה תלוי ברסק ובעגבניות שתשימו, ככה שזה ישתנה בפעם לפעם).

לרוטב הזה מוסיפים את פתיתי הכרובית ואותם מבשלים עד שהם רכים.

בניגוד לפתיתים רגילים, להם חייבים להוסיף מים כדי שיתבשלו, פתיתי כרובית כבר מכילים כמות יפה (בערך 90%) מים, ולכן הפעם המשימה שלכם היא לוודא שלא יוצא נוזלי מדי – לכן מבשלים על להבה גבוהה ללא כיסוי – כדי שכמה שיותר נוזלים יתאדו.

פתיתים אדומים

פתיתי הכרובית מצטרפים למסיבה. צילום: עז תלם

ברגע שפתיתי הכרובית התרככו לפי הטעם שלכם טועמים ומתקנים את התיבול בעוד מלח ופלפל וזהו – יש לכם אחלה תוספת לקציצות שמלאה בירק בלי להתפשר על הטעם.

פתיתים אדומים

מנה שגם הילדים יאהבו. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ברור שאפשר להשתמש גם בכרובית טרייה: חותכים לתפרחות כרובית בגודל בינוני, ואז מעבדים לפירורים (למשל מגררים בפומפייה, קוצצים היטב עם סכין או מעבדים בפולסים במעבד מזון). אל תשכחו להשתמש גם בגזע של הכרובית (אחרי קילוף כמובן). המתכון אותו מתכון.
  • תרגישו חופשי להוסיף 2 גזרים מגוררים לסיפור (יחד עם הבצל).
  • מי שרוצה פיקנטי יכול לשים פפריקה חריפה.
פתיתים אדומים

מוכנים תוך חצי שעה. צילום: עז תלם

מתכון לפתיתים אדומים מכרובית (ללא גלוטן)

4-5 מנות, טבעוני, 15 דקות הכנה, 30 דקות עד שאפשר לאכול

מצרכים:

1 בצל בגודל בינוני (או 2 קטנים), קלוף
2-4 כפות שמן זית
3 עגבניות בגודל בינוני
כף רסק עגבניות
1 כוס מים
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
כף רוטב סויה (רשות)
1/2 כפית סוכר חום (רשות)
1 חבילה (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים סנפרוסט (אין צורך להפשיר)

אופן הכנה:

  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם 4-5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהבצל נראה שקוף.
  • במקביל חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
  • מוסיפים את הרסק, הפפריקה והעגבניות לסיר עם הבצל. מערבבים היטב. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • בשלב זה מתבלים במעט מלח – ניתן גם להוסיף רוטב סויה (אני משתמש בו במקום לשים אבקת מרק) ומעט סוכר אם הטעם מרגיש טיפה חמוץ מדי.
  • מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה 10 דקות.
  • מסירים את המכסה וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית 5 דקות, עד שמתקבל מעין רוטב.
  • אם מרגישים שפתיתי הכרובית בשקית נמצאים בגוש גדול, חובטים בשקית עם מערוך או פטיש שניצלים כדי להפריד אותם (לפני שפותחים אותה כמובן).
  • מוסיפים את פתיתי הכרובית לרוטב (אין צורך להפשיר). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מעל להבה גבוהה 5-10 דקות נוספות, עד שפתיתי הכרובית מתרככים לפי אהבתכם – אני אוהב אותם קצת לעיסים ואפשר לבשל עד שהכרובית רכה לגמרי.
  • אם רואים קצת מים בשולי הסיר – הכרובית סופגת אותם אחרי שהיא מתקררת.
  • טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
  • ניתן להגיש מיד – נשמר בקירור 3-4 ימים.

המתכון הופק בשיתוף סנפרוסט

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

>> לעוד מתכונים ללא גלוטן

Print Friendly, PDF & Email

18 תגובות

  1. נעמה יעקובי

    שאלה: אם רוצים להשתמש בכרובית שלמה האם אתה ממליץ לרכך אותם מעט במקרו

    • היי נעמה 🙂
      אין צורך לעשות בישול מוקדם לכרובית טרייה הזמן שהיא תקבל בסיר עם הרוטב מספיק

  2. הי
    בדיוק קניתי היום שתי כרוביות יפיפיות והמתכון תפור בדיוק לארוחת הערב. אם משתמשים בכרובית טריה גם לא צריך להוסיף מים?

    • היי מיכל =]
      אכן – גם כשמשתמשים בכרובית טרייה המטרה היא רק לרכך את הפירורים ובשביל זה בכלל לא צריך נוזלים (כי רוב הכרובית הוא מים)

  3. תודה עז על מתכונים מופלאים. אמי אוכלת ללא גלוטן וללא סוכר.
    תוהה מאחר שאינה אוכלת בצל מטוגן, איך לדעתך אפשר לשחזר הטעם?

    • היי רונית 🙂
      בשמחה רבה תמיד! תודה על המילים החמות
      הטעם של הבצל המטוגן לא חיוני פה
      אפשר להשמיט או לשים גזר מגורר במקום
      בהצלחה

  4. נשמע נהדר. אכין. נפלא לנכדים וגם לנו.
    בקשר לתבשיל כרוב עם עגבניות. אמי (מרומניה) היתה מכינה כרוב עם בצל מאודה, עגבניה, רסק עגבניות. מיץ לימון ועלה דפנה וכמובן מלח פלפל. תענוג נוסטלגי.

    • היי ורד 🙂
      תודה על המילים החמות ובכבוד רב!
      נשמע מצוין, טעמים נפלאים עם כרוב ובטח גם עם כרובית

  5. חדשה בבלוג שלך.
    אחרי הכרוב הכבוש שאנחנו מכורים אליו. הכרובית נשמע מבטיח, בעיקר לסוכרתיים שמבשלים דל פחמימה. זה חיוני ותודה.
    איך אתה מחמיץ מלפפונים? מתכון מנצח? חן חן מראש

  6. וואו! יצא ממש טעים! את המנה שלי אכלתי ישר מהסיר…

  7. תודה על הרעיון המעולה. יישמתי אותו על כוסמת ירוקה מבושלת שחיכתה אצלי במקרר והחליפה את הכרובית שבמתכון שלך. מבטיחה לנסות גם עם כרובית.

  8. טרם הכינותי את הפתיתים עם כרובית, אבל נראה מפתה ואין סיבה שלא יהיה טעים, גם כמעט אפס קלוריות.

  9. המתכונים באתר מעולים אחד אחד!
    אשמח לדעת אם אפשר להכין פתיתי כרובית גם מפרחי כרובית קפואה.
    תודה מראש

    • תודה רבה שיר !
      בהחלט אפשר – פשוט תפשירי ותקצצי טוב טוב את התפרחות שיגיעו בערך לגודל שבתמונות

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

הירשמו לעדכונים במייל






Print Friendly, PDF & Email