פתיתים עם אפונה וברוקולי שכולם יאהבו

14 בדצמבר 2021
פתיתים עם ירקות

פתיתים עם ברוקולי ואפונה. צילום: עז תלם

יש משהו מאוד נוסטלגי בפתיתים, ואני מאוד אוהב לנסות אותם עם כל מיני שילובי ירקות ומרכיבים אחרים.

שחר, הבן שלי, כל הזמן אוכל פתיתים בגן, אז התחשק לי להכין גרסה משלי, ופרגנתי עם המון ירקות שהוא אוהב – וחמסה חמסה הבחור אוהב אפונה וברוקולי (חינוך לאהבת ירק מגיל צעיר מאוד 😎).

לשמחתי נרשמה התלהבות רבה, ומזמן לא שיתפתי אתכם במתכון עם הפחמימה האהובה – אז קבלו =]

פרסום בשיתוף רמי לוי

צפו – הכנת המתכון בהילוך מהיר (כולל קריינות)

אני נשאר נאמן כאן לכללים ששיתפתי במדריך הפתיתים הגדול שפרסמתי כאן לפני כמה שנים – רבים מכם סיפרו לי שבעזרתו הכינו בפעם הראשונה פתיתים שלא נדבקים וזה ממלא אותי בגאווה. עם כמה תוספות של ירק המנה הופכת ליותר עשירה ומעניינת.

>> מדריך הפתיתים הגדול

משתמש כאן בפתיתים ואפונה מוקפאת מהמותג הפרטי של רמי לוי – תחת המותג הפרטי של הרשת יש המון חומרי גלם ומוצרים נהדרים שסוגרים פינות במטבח ומחוצה לו.

פתיתים עם ירקות

מוזמנים לשים איזה עשבי תיבול שאוהבים. צילום: עז תלם

קודם כל, קוצצים ברוקולי

ברוקולי, אח של הכרובית, נמצא עכשיו בשיא העונה, ואני מאוד אוהב לשלב אותו במגוון מנות. הילדון שלנו אוהב אותו מבושל יחסית רך ובהתאם חתכתי אותו למעין קוביות קטנות (כולל הגבעול! משתמשים בהכל!).

אם אתם אוהבים אותו ירוק יותר, יכולים להוסיף אותו יחד עם האפונה ולקצוץ קצת גס יותר – ככה הוא יתבשל פחות בבישול ויישאר ירוק בוהק.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!

קולים את הפתיתים עד שמזהיבים מעט. צילום: שרית גופן

עכשיו קולים

הסוד האמיתי לפתיתים מושלמים הוא קלייה מקדימה של הפתיתים בסיר – ממש בלי כלום, ככה שיזהיבו קלות. הקלייה משנה את מבנה העמילנים שמרכיבים את הפתיתים ככה שהם יוצאים פחות דביקים ולא הופכים ליציקה. הקלייה יכולה לקחת מספר דקות אז התאזרו בסבלנות.

אחרי שהפתיתים מעט זהובים אני מוסיף בצל לטיגון קצר (לא צריך שהוא יזהיב כי במקביל הפתיתים ממשיכים להילות ועלולים להישרף).

אחריו נכנסים עוד ירקות: הברוקולי הקצוץ, מעט עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה בעיקר ויכולים לשים עוד ירוקים שבאים לכם בטוב כמו כוסברה, שמיר ובצל ירוק) וגם האפונה.

פתיתים עם ירקות

מוכן! צילום: עז תלם

מוזמנים להוסיף גם מעט אורגנו מיובש או עלי טימין טרי אם בא לכם.

ברגע שהמים רותחים מוסיפים מלח, בוחשים ואז טועמים – המים צריכים להיות מעט מלוחים. אז אל תהססו להוסיף עוד אם מרגיש לכם שחסר. אחרי בישול מעל להבה בינונית נמוכה של 13-15 דקות.

הפתיתים יספגו את כל הנוזלים ואתם תוכלו לערבב ולהגיש. בניגוד לאורז, שצריך זמן כדי לנוח ולהתייצב, ברגע שהפתיתים רכים מספיק אפשר להגיש אותם.

פתיתים עם ירקות

קל וכיפי. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • את המים ממש לא חובה להרתיח לפני ההוספה.
  • אפשר להחליף את הברוקולי בכרובית קצוצה. את הכרובית הייתי מוסיף יחד עם הבצל כדי שתקבל זמן בישול ממושך יותר.
  • אפשר הוסיף עוד המון ירקות אחרים קצוצים לקוביות קטנות או מגוררים למשל: גזר, שורש סלרי, בטטה, דלעת. מוסיפים אותם אחרי קליית הפתיתים יחד עם הבצל.
  • אפשר להשתמש בברוקולי מוקפא – אבל אין צורך לקצוץ אותו כי הוא כבר חצי מבושל. רק להפשיר ולהוסיף כפי שכתוב במתכון.
  • המתכון עובד עם כל סוגי הפתיתים (חיטה מלאה, כוסמין) ועם כל הצורות.
  • ללא גלוטן: משתמשים בקינואה.
  • חלבי: אפשר לפזר מעל גבינת פטה/בולגרית מפוררת.
פתיתים עם ירקות

פתיתים מושלמים עם המון ירק. צילום: עז תלם

מתכון פתיתים עם אפונה וברוקולי

5 מנות, טבעוני/פרווה, 12 דקות עבודה, 25 דקות עד שאפשר לאכול

מצרכים:

1 מארז או 1 ראש ברוקולי קטן (בערך 400 גרם, כולל הגבעולים)
1 חבילה (500 גרם) פתיתים רגילים או מחיטה מלאה/כוסמין
2 כפות שמן זית
1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל בינוני
קורט מלח
כפית אורגנו מיובש (רשות)
חופן אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר, צריך באזור ה-150 גרם)
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק (אפשר להוסיף גם מעט שמיר, כוסברה או בצל ירוק למי שאוהב)
1/2 3 כוסות מים

אופן הכנה:

  • קוצצים את הברוקולי לקוביות בגודל בינוני (כולל הגבעולים).
  • שמים את הפתיתים בסי בגודל בינוני וקולים אותם (ללא הוספת שמן) מעל להבה גבוהה 3-4 דקות או עד שמזהיבים מעט.
    מוסיפים את הבצל הקצוץ, המלח והשמן.
  • שמים את הסיר מעל להבה בינונית-גבוהה ומטגנים אגב ערבוב 3-4 דקות – עד שהבצל נראה שקוף.
  • מוסיפים את הברוקולי הקצוץ, את רוב עשבי התיבול הקצוצים ואז מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את האפונה, בוחשים וטועמים את המים – הם צריכים להיות מלוחים. אם לא מרגישים את המלח – מוסיפים עוד ממנו.
    כשהמים רתחו מכסים ומנמיכים את האש.
  • מבשלים על להבה נמוכה 13 דקות, עד שכל המים נספגו.
  • מסירים את המכסה, מוסיפים את שאר עשבי התיבול, מערבבים ומגישים.
  • הפתיתים המוכנים נשמרים בקופסה סגורה במקרר ארבעה ימים.

 

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

24 תגובות

  1. היי עוז,

    המרשם נראה מדליק ביותר, איך להתאים אותו לקינואה עבור המנועים מגלוטן?

    תודה,
    רותי

  2. היי.
    יש לי הסתייגות עקרונית מירקות קפואים מהסופר. איך פותרים את זה לגבי האפונה? יש לי אפשרות למצוא אפונה לא קפואה באריזה שמיועדת למרק אפונה. זה אפשרי? יש רעיון אחר?

    • היי נדב =]
      מה גורם להסתייגות? דווקא באפונה ההקפאה מאפשרת ליהנות מהירק לאורך כל השנה. עונת האפונה הטרייה קצרה – פברואר-אפריל בקושי ולכן אתה לא רואה אותה.
      אם חשוב לך להשתמש רק בטריים – יכול להחליף את האפונה בשעועית ירוקה קצוצה לאורך ס"מ

      • אפשרות אחרת היא להשתמש באפונת שלג רק שהיא מאוד עדינה ותתבשל כאן מהר מדיי

      • הרעיון של שעועית ירוקה קצוצה נשמע לי מעולה. האפונה שאני מדבר עליה היא אפונה מונבטת, בצבע שבין ירקרק לבז'. מעולה למרק.

        ולשאלתך: שיגעון פרטי שלי שקשור לזה שאני מתעב סופרמרקטים בכלל, מכל בחינה, ולא נכנס אליהם אם יש חלופה. פשוט לא רואה הצדקה לזה. ירקות/פירות/ביצים אני קונה במכירות ישירות אצל חקלאים. בשרים ודגים – אצל קצב.

        • מעולה שמח שאהבת =]
          לאפונה מונבטת זמן בישול קצר אז להערכתי תתאים מאוד כאן 🙂

          מבין אותך וגם אני ניסיתי להסתדר ככה תקופה, זה היה קל יותר כשהיינו רק אני ואשתי אבל עם ההורות והחיים אנחנו קופצים לסופר כשצריך לסגור פינות (ואיכשהו, תמיד יש פינות)

          וספציפית אם אתה נכנס לסופר, אפונה מוקפאת זה לגמרי אחת המוצרים שכדאי להצטייד בהם במיוחד אם לא תחזור לרשת גדולה בקרוב – המון שימושים, מחזיק הרבה זמן ושומר על הערך התזונתי.
          יש גם מותגים תוצרת הארץ (פרי גליל למשל – שגם מייצרים עבור המותג הפרטי של רמי לוי – האריזות הצהובות-ירוקות) ככה שאתה עדיין תומך ביצרן מקומי וחקלאים מקומיים אפילו שנכנסת לרשת גדולה

          • כאן אנחנו נכנסים לדיון שאני לא בטוח שזה מקומו. אם אין ברירה, אני מעדיף מינימרקט משפחתי קטן, ולא חנות רשת. בשולי הדברים, אעדיף לשלם ישירות לחקלאי, ולא פערי תיווך ליצרן ולרשת ענקית, שלא לדבר על איכות השירות. וזה לגמרי מניסיון.

            אני מסכים איתך לגבי לסגור פינות, כמו למשל אם נגמר החלב בתשע בערב, אבל כשהכי קטנה שלי בת 22, גם מזה אפשר להימנע.

            בכל מקרה, אם אתה בעד אפונה מונבטת, אז סבבה לגמרי. וזה ממילא נמצא ליד הברוקולי…

  3. יופי של מתכון, עם הסברים מדויקים – כרגיל. תודה!!

  4. תוכל בבקשה להמיר את כמות המים למשקל, כדי שיהיה אפשר לדייק, שהרי אין דין נפחה של כוס לאחרת. תודב

  5. טעים מאד, מחמם ומנחם
    תודה לך עז על נוכחותך במטבחנו 😊

  6. היי!
    אני עובדת עם המתכונים שלך כבר זמן-מה וכשהייתי צריכה מתכון לשקשוקה (וכמובן חיפשתי בבלוג) הופתעתי לראות שעדיין לא עשית.
    אז מה דעתך? תעשה לנו בקרוב?

  7. הכנתי עכשיו! הוספתי כול אפונה וצרור שלם של כוסברה. יצא פשוט פגז! תודה!

  8. היי עז
    הכנתי את המתכון
    שילבתי כרובית וברוקולי – הילד שלי מאוד אוהב כרובית ופחות ברוקולי – וכמובן גם אפונה.
    הוספתי גם קצת כורכום וכמון – תמיד מוסיף לפתיתים לטעמי.
    החלפתי פטרוזיליה בכוסברה
    יצא מעולה!
    ממש שמח לגלות מתכון שמשלב פחמימה עם מגוון ירקות, במקום הצורך לבשל שני דברים בנפרד.
    אתה אלוף!!
    תודה!

  9. היי.. תודה על המתכון.
    מה היחס של הפתיתים והמים? אם אני לא רוצה להכין חבילת פתיתים. כמה מים לשים על כל כוס פתיתים?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
שינוי גודל גופנים
ניגודיות