עוגת תפוזים פרווה לפסח (ללא גלוטן)

25 במרץ 2018
עוגת תפוזים

לא יאמינו לכם כשתגידו שהיא בלי גלוטן! צילום: עז תלם

עוגת תפוזים היא פתרון מצוין לאירוח, בפסח בפרט אבל גם בשאר השנה. זו אחת העוגות הכי אהובות בארץ (לפירות ההדר הישראלים יש שם עולמי), מכינים אותה בקלי קלות ויש לה איזון מוצלח בין חמצמצות ומתיקות.

כשמכינים עוגת תפוזים לארוחת ליל הסדר, היא חייבת לעמוד בכמה כללים נוקשים: היא צריכה להיות פרווה, שתתאים אחרי ארוחה בשרית, ואסור לה להכיל קמח לבן גולמי. אז בעקבות בקשות שקיבלתי מכם החלטתי לפתח מתכון משלי לעוגה האהובה, ועל הדרך (מזמן לא אפיתי כאן) לתת כמה כללים מנחים לעבודה עם עוגות.

התגובות לעוגה בקרב הפאנל המשפחתי היו מצוינות, ואני גם מתכנן להכין אותה לא רק בחג ; )

>> עוגת שכבות קצפת כשרה לפסח
>> בראוניז כשרים לפסח

בהכנת המתכון נעזרתי במתכונים של קרן אגם ושל ניקי ב. עם המוון התאמות ושינויים שלי.

מצרכים עוגת תפוזים

כל מה שצריך לעוגת תפוזים נהדרת לחג =] צילום: עז תלם

מתחילים להקציף!

שלב ראשון ביצירת העוגה הוא יצירת קצף של ביצים וסוכר. הקצף הזה אחראי למבנה של העוגה, בלי ההקצפה הזו היא תצא הרבה פחות אוורירית. אני נעזרתי במקציף חשמלי (אין לי מיקסר), ואפשר גם במטרפה ידנית, זה פשוט לוקח המון זמן. המטרה שלכם היא להביא את הביצים והסוכר למרקם סמיך, בהיר ועדין. ראו תמונה.

קצף ביצים

תחילתו של קצף. צילום: עז תלם

קצף ביצים

כדאי להקציף בקערה עמוקה כדי שלא יתיז לכם על כל השיש 😀 צילום: עז תלם

>> כל מה שרציתם לדעת על קצף חלבונים

קצף ביצים

כשהקצף חיוור, אוורירי וסמיך מספיק כדי לצפות את האצבע אפשר להמשיך הלאה. צילום: עז תלם

עוגת תפוזים

מוסיפים את המיץ, השמן והסויה, כולם בהדרגה תוך כדי בחישה. צילום: עז תלם

הרטובים נכנסים

אחרי שהביצים והסוכר הוקצפו, מוסיפים את החומרים הרטובים.

במקום להשתמש בחלב רגיל, השתמשתי כאן במשקה סויה מועשר של תנובה, שתמיד תמצאו אצלנו במקרר (אשתי אוהבת אותו בקפה). מעבר לפרווה ולכשרות, החלטתי שאם כבר אז כבר, ולהכין עוגה שגם תהיה ללא גלוטן.

עוגת תפוזים

ניסיתי לצלם הוספה תוך כדי בחישה. לא היו לי מספיק ידיים 😀 צילום: עז תלם

מיד אחריו נכנסו מיץ תפוזים (אתם יכולים להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי אבל גם מיץ איכותי מבקבוק עובד כאן) ושמן.

עובדה מפתיעה: אני אוהב להוסיף שמן זית לעוגות, לדעתי נותן אחלה של טעם. אפשר גם לשים שמן קוקוס מומס או שמן זרעי ענבים במקום.

את החומרים הרטובים מוסיפים תוך כדי טריפה, המטרה היא להטמיע אותם פנימה וגם לשמור על האווריריות של הקצף.

עוגת תפוזים

אחרי שכל הרטובים נכנסו, מוסיפים את היבשים: אבקת אפייה, קמח שקדים, קורנפלור וכורכום בשביל המזל והצבע. צילום: עז תלם

הבאים בתור הם החומרים היבשים:

קורנפלור וקמח שקדים מספקים מבנה לעוגה (הם סופגים את הנוזלים ומייצבים את הסיפור), אבקת אפייה מוסיפה אווריריות וכורכום, שהוספתי כדי לחזק את הצבע התפוזי. בשלב זה הוספתי גם את גרידת התפוז.

תפוזים

נעזרים במגררת דקה במיוחד כדי להוציא רק את החלק הכתום של הקליפה – זה נקרא גרידה. צילום: עז תלם

בושם תפוזים
כשאתם רואים שכתוב במתכונים גרידת תפוז הכוונה היא לחלק הכתום בלבד של הקליפה. בחלק זה מרוכזות כל תרכובות הארומה והניחוח, ולמעשה בקליפה יש יותר טעם תפוזי מאשר במיץ (ליקרים של תפוזים, כמו קוונטרו וגראנד מארנייה, מכינים מהקליפה בלבד).

כדאי לארגן מגררת דקה במיוחד (כמו למשל מיקרופליין), כזו שממנה אפשר לגרר רק את החלק הכתום של הקליפה. מתחת לחלק הכתום נמצא החלק הלבן, שנקרא ציפה ,שהוא מריר ואינו רצוי כאן.

ברגע שכל החומרים הוטמעו בתערובת, מעבירים אותה בזריזות לתבנית ומשם לתנור!

>> כל המתכונים שלי לפסח במקום אחד

עוגת תפוזים

והנה גרידת התפוז! צילום: עז תלם

עוגת תפוזים

את התבנית שימנתי מראש. צילום: עז תלם

לוקיישן לוקיישן

את המתכון הכנתי בתבנית קפיצית בקוטר 22, קנינו אותה לכבוד המתכון המעולה של נטלי לוין לעוגת גבינה יפנית. אם אין לכם כזו תבנית, אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק (חד"פ לגמרי זורם), וניחוש שלי שהיא תזרום גם בתבנית 24 (תהיה פחות גבוהה) ובתבנית בבקה.

טיפ של אלופים: בכל פעם שמכינים עוגה בחושה, מומלץ בחום רב לחמם את התנור שעה מראש. הסיבה לכך היא שהתנור פועל במחזורים, הוא מתחמן, נכבה וחוזר חלילה, ולוקח לו זמן להתייצב על הטמפרטורה שמבקשים ממנו.

עוגת תפוזים

ככה היא נראית ביציאה מהתנור. צילום: עז תלם

טיפ של אלופים 2: בתחתית התבנית כדאי למקם תבנית עמוקה עם מים רותחים, כשהתנור מלא אדים האפייה מדויקת יותר.

את העוגות ממקמים במרכז התנור, ולא מפעילים על טורבו! במצב טורבו מאוורר שממוקם במרכז התנור מתחיל לפעול. השימוש במאוורר משמעו, הלכה למעשה, היא העלאת החום ב-10-15 מעלות, כלומר הוא יגרום לעוגה להתנפח ואז להתמוטט מהר מאוד.

עוגת תפוזים

וזה הסירופ – יש בו מיץ וגרידת תפוזים, וקצת סוכר. צילום: עז תלם

עוגת תפוזים

והנה הסירופ מפנק אותה במתיקות! צילום: עז תלם

עוגת תפוזים

נותנים לעוגה לספוג את כל הנוזלים (אפשר להעביר סכין מסביב כדי לשחרר את העוגה מהתבנית ואז הסירופ יחלחל פנימה) צילום: עז תלם

עוגת תפוזים

העוגה נשמרת במקרר שבוע ואפשר גם להקפיא! צילום: עז תלם

התוספת שלי: סירופ תפוזים
אני לא יודע למה, אבל במתכוני עוגות התפוזים שסרקתי לא הומלץ להוסיף סירופ מתוק לעוגות תפוזים לפסח. אז לא שאלתי אף אחד ופשוט הוספתי !
בעיני הוא מוסיף המון טעם, לא רק לבקלאווה ועוגת סולת. מעבר לזה שהוא מוסיף ניחוח תפוזי נהדר, צבע ולחות לעוגה, הוא פועל כמו מתקן סדקים אוטומטי, ככה שהוא יתן לעוגה שלכם מראה יותר מלוטש 😉

נ.ב. אשמח לטיפים לטבעון אם יש לכם!

עוגת תפוזים

קינוח מעולה אחרי ארוחה בשרית ליד הקפה של הבוקר ובכלל 😉 . צילום: עז תלם

מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן + פרווה + כשרה לפסח

תבנית בקוטר 22 או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות, 20 דקות עבודה, שעתיים זמן כולל אפייה וקירור 

מצרכים:

לקצף:
4 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

חומרים רטובים:
1/2 כוס (120 מ"ל) משקה סויה מועשר תנובה
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן (אני השתמשתי בזית, אפשר גם קוקוס/שמן רגיל)

חומרים יבשים:
2 כוסות (280 גרם) קורנפלור או קמח אורז
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
1 שקיק (2 כפיות) אבקת אפייה
כף גדושה גרידת תפוז דקה
1/4 כפית כורכום (כן! בשביל הצבע. רגישים לגלוטן: שימו לב להשתמש בכורכום ממקור אמין שנטחן לנגד עיניכם)

לסירופ (רשות אבל ממש ממש מומלץ):
1/2 ליטר (2 כוסות+2 כפות) מיץ תפוזים
כפית גרידת תפוז
1/4 כוס (50 גרם) סוכר (אפשר לבן או חום)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו), משמנים היטב תבנית בקוטר 22 או 2 תבניות אינגליש קייק.

יוצרים את העוגה:

  • שמים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם מקציף, או בקערה רגילה ואז מקציפים עם מקציף חשמלי (אפשר גם עם מקציף ישני, זמן ההקצפה כפול).
  • מקציפים במהירות בינונית גבוהה 3-4 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר, אוורירי וסמיך מספיך כדי לצפות את האצבע.
  • ממשיכים להקציף במהירות איטית ומוסיפים פנימה בהדרגה את החומרים הרטובים (משקה סויה, מיץ תפוזים, שמן) עד שכולם נטמעים בתערובת.
  • מוציאים את הקערה מהמיקסר ובעזרת מטרפה ידנית טורפים פנימה את החומרים היבשים (שקדים טחונים, קורנפלור, גרידת לימון, כורכום, אבקת אפייה). עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית (או לתבניות).
  • לפני שמכניסים את העוגה לתנור, שמים בתחתית קערה או תבנית עם מים רותחים (שיהיו אדים תוך כדי האפייה)
  • מכניסים לתנור ואופים: תבנית בקוטר 22 משהו כמו 60-75 דקות או עד שקיסם שמחדירים למרכז התבנית יוצא נקי. אם מכינים בתבנית אינגליש קייק, מתחילים לבדוק אחרי 45 דקות. שימו לב שזמני האפייה מאוד משתנים בין תנור אחד למשנהו, וגם ישתנו לפי סוג התבנית בה בחרתם לאפות, אז הכי חשוב לבדוק שזה אפוי מספיק במרכז ורק אז להוציא.

בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ:

  • שמים את המצרכים לסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית ומבשלים עוד 6-10 דקות עד שחצי מהנוזלים התאדו.
  • מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים על צלחת ומיד יוצקים עליה מהסירופ החם (אם הוא התקרר מביאים אותו לרתיחה).
  • נותנים לסירופ להיספג (אם רואים שהוא לא יורד, מעבירים סכין סביב שולי התבנית) ולעוגה להצטנן לחלוטין. כשהעוגה כבר לא חמה בכלל (חשוב לתת לה להתקרר!) מחלצים מהתבנית וחותכים לפרוסות.
  • העוגה נשמרת בקירור חמישה ימים, ניתן בהחלט להקפיא.

**המתכון הופק בשיתוף סויה תנובה

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה (או בסוף הכתבה אם אתם בסלולר)

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק!

לעוד מתכונים לפסח:
פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי
לביבות פראסה ומנגולד
סלט עדשים כתומות ותרד 
סלט וולדורף עם סלק וחזרת

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

82 תגובות

  1. היי עוז
    במקום ביצים, אפשר לטרוף חלב סויה טבעי עם מיץ לימון או חומץ עד שנהיה לקצף אוורירי ואז להוסיף את הסוכר וכו׳ (השאלה איך זה יעבוד פה ללא הקמח הרגיל)
    אנסה בהקדם ואעדכן, תודה 🙂

  2. נשמע מעולה המתכון! הייתי מציינת, שבזכות הסירופ תפוזים שהוספת – לתיאום ציפיות – העוגה לא תהיה כזו נימוחה בפה, כי היא יותר "כבדה" בגלל הסירופ שהרטיב אותה.
    העוגת תפוזים שאני מכינה בחורף בעיקר, תמיד היתה ללא סירופ, וזה אכן מעניין אותי איך הטעם משתפר בזכות הסירופ. נשמע מצוין!
    אנסה בהחלט!
    אגב, אני ובעלי מאוד אוהבים את האתר שלך,
    באופן קבוע מתעדכנים מה חדש,
    אז תודה משנינו.
    שני .

    • היי שני =]
      תודה רבה על המילים החמות! מאוד שמח לשמוע =]=] ובשמחה רבה תמיד!
      דווקא הסירופ מוסיף עסיסיות ולא פוגע בנימוחות לדעתי, אבל זה כמובן עניין של תחושה אישית

  3. נהדר! בדיוק המתכון לו הייתי זקוקה!!

  4. אורית אפטר

    עוגות תפוזים הם מעולות האם במקום משקה סויה ניתן להשתמש במיץ תפוזים ואם כן האם זו אותה הכמות
    לתשובתך אודה.
    חג שמח
    תודה
    אפטר אורית

    • היי אורית =]
      הסויה מוסיפה טעם עדין וכיפי למתכון, ניסיתי גם בלעדיה ופחות מוצלח בעיני
      ניתן להחליף ב-1/4 כוס מיץ תפוזים

  5. דינה וינברג

    היי הייתי רוצה להתאים את מרכיבי העוגה לתבנית קפיץ בקוטר 26 ואני חוששת שלא יצא לי. מלבד 6 ביצים במקום 4 אתה יכול לומר בכמה להגדיל את כמות הקמח/מיץ/חלב וכו" תןדה. חוץ מזה העוגה נראית נפלא

    • היי דינה
      תודה על המילים החמות!
      הנה המצרכים מותאמים לתבנית 26, אוםן ההכנה זהה שימי לב שזמני האפייה עשויים להתארך. בהצלחה =]
      לקצף:
      6 ביצים גודל L
      1/4 1 כוסות (225 גרם) סוכר לבן
      חומרים רטובים:
      3/4 כוס (180 מ"ל) משקה סויה מועשר תנובה
      3/4 כוס 180 מ"ל) מיץ תפוזים
      1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (אני השתמשתי בזית, אפשר גם קוקוס/שמן רגיל)
      חומרים יבשים:
      1/4 2 כוסות 310 גרם) קורנפלור או קמח אורז
      1/4 2 כוסות 225 גרם) שקדים טחונים
      1 שקיק אבקת אפייה
      1-2 כפות גרידת תפוז דקה
      1/2 כפית כורכום (כן! בשביל הצבע)
      לסירופ (רשות):
      3 כוסות מיץ תפוזים
      כפית גרידת תפוז
      1/3 כוס סוכר

  6. עוז יקר , העוגה חוסלה בדקות , היה מושלם !!
    הצילומים כאן , בכתבה מעולים .
    להת ותודה

  7. אוולין צביאלי

    ערב טוב וחג אביב שמח
    האתר והמתכונים מעולים
    שאלה במה ניתן להמיר את חלב הסויה??

  8. היי עוז!
    הלפפפ בלוטות הרוק יבשו לי!!!! הכרובית על כל צורותיה כבר חוגגת אצלנו על השולחן בציפיה גדולה להכין את העוגה אשמח לעדכן…
    שיגעת לי את החיך 🙂
    בהמון חיוך תודה וחג שמח

  9. מהמם! כמה כייף שאפשר להכין עוגות בחושות עם שקדים שאני ככ אוהבת. והצילומים סוף!

  10. היי עוז!
    נראה מעולה.
    יש מצב להחליף קורנפלור בקמח תפוא? (מטעמי פסח. )
    ואת הסויה בחלב רגיל? או חלב שקדים? או קוקוס?

    • היי הדר
      לדעתי חלב שקדים הכי מתאים (מתאים גם לשקדים הטחונים שיש במתכון)
      אפשר לשים קמח תפוחי אדמה גם – לטעמי יש לו טעם לוואי אז חפשי כזה שהוא רק עמילן בלי טעם של תפוחי אדמה

  11. אפשר לטבען עם קצף ממי בישול של חומוס (או מהמים שנמצאים בקופסת שימורים של גרגירי חומוס). זה עובד בדיוק כמו חלבון ביצה.

  12. שלום עוז! עושה לי חשק לנסות עכשיו ומיד וזאת כי אני תמיד מצליחה עם מתכונים שלך. אבל אין לי קמח שקדים וזה גם נורא יקר. יש תחליף לזה אולי?

    • היי יוכי 🙂
      תודה רבה על המילים החמות ושמח לשמוע!
      שקדים טחונים את יכולה לבקש מכל חנות תבלינים רצינית שיטחנו לך לאבקה במקום , הכוונה היא לא לקמח שקדים טחון דק.
      להערכתי אפשר להחליף ב-1 כוס קמח מצה.

  13. הי,
    העוגה נראת מצוין. הבעחה היחידה היא שבמשפחה יש אלרגים לשקדים…
    עם מה ניתן להמיר את השקדים הטחונים לדעתך?

    • היי נטי 🙂
      ראי תשובתי ליוכי, ואם אין אלרגייה לאגוזים אחרים אפשר להשתמש באגוזי מלך, אגוזי לוז או אפילו אגוזי קשיו טחונים

  14. נראה טעים- תודה –
    היכן ניתן להשיג קמח אורז ?

    • היי אפרת =] תודה רבה!
      ניתן להשיג קמח אורז בחנויות קטניות, חנויות טבע, ובחנויות המתמחות במטבח אסיאתי

  15. חייבים חלב סויה? אפשר חלב עיזים ? או רגיל?

  16. היי! ללא אוכלי קטניות, כתחליף לקורנפלור… מה דעתך לגבי קמח טפיוקה או קמח קוקוס?

    • היי שלומית
      קמח טפיוקה כנראה יעבוד
      קמח קוקוס ממש לא! צריך למתכון הזה עמין וגקמח הקוקוס עשיר בסיבים, כלומר הוא לא ידביק את הסיפור וישקע לתחתית. אפשר כן להוסיף 2 כפות קמח קוקוס לתערובת במקום 2 כפות קורנפלור או 2 כפות שקדים, אבל ממש לא לבסס את המתכון עליו
      כתבתי עליו בהרחבה כאן:
      https://goo.gl/21FjYb

  17. שלום עוז, תודה על כל המתכונים וההסברים הנפלאים, האם אפשר להכין את העוגה בטוסט אובן ? והאם רמת החום תשאר אותו דבר 170? תודה וחג שמח

  18. אנסה את הגירסה עם מי החומוס זה נראה טוב מאוד

  19. אפשר להחליף את הסויה בחלב רגיל?/עיזים?

  20. זה המקום לכתוב ולברך אותך על ספר מושקע, מרתק ומעורר תאווה.
    אני מעלעלת בשקיקה בספר הכרובית ביומיים האחרונים, מאז רכשתי אותו. הכל נראה כל כך מגרה, נשבעתי להכין את הכל! מי היה מאמין שכרובית כה צנועה מסוגלת לכל כך הרבה??
    כתוב ומצולם לעילא ולעילא.
    כל הכבוד לך
    ותודה!

    • היי אילאיל!
      תודה רבה רבה על המילים החמות.
      ממש בשמחה ועדכני בהתפתחויות 😀
      חג שמח 🙂

  21. עוז שלום, מה אפשר לשים במקום חלב סויה ועדיין יהיה פרווה? העוגה נראית מושלמת ואני מכינה אותה לחג!! אכתוב לך תגובות על העוגה בהמשך, תודה לך על השיתוף ועל ההסבר המדוייק שכולל תמונות, נראה קל ומביא חשק להכין

    • היי איריס
      חלב שקדים מתאים כאן מצוין
      בשמחה רבה ותודה על המילים החמות!

  22. שלום עז!
    קודם כל אציין כי המתכונים שלך טעימים להפליא! לארוחת החג החלטתי להכין את המטבוחה שלך (שכבר הפכה לבת בית אצלנו) וכשראיתי את המתכון לעוגה הזו מיד החלטתי לאמץ אותה, אמנם המשפחה שלנו יותר בעינייני שוקולד אבל החלטתי שאם זה מתכון שלך אני אקח את הסיכון! מאוד מקווה שנהנה 🙂 חג שמח!!

  23. היי עוז
    חג שמח לך
    מדוע את החומרים היבשים אתה ממליץ לערבב במטרפה ידנית ולא חשמלית
    תודה על תשובתך

    • היי עליזה 🙂
      בהחלט אפשר להוסיף את היבשים תוך במטרפה חשמלית במהירות איטית (במהירות גבוהה מדי המטרפה החשמלית יכולה להעיף את הרכיבים היבשים)

  24. היי עז,
    העוגה היתה אליפות!! ממש שידרגה לנו את החג! תודה (:
    יש לי שאלה – עכשיו כשאנחנו אחרי החג, האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח רגיל? או בקמח אחר? או שעדיף להשאיר כמו שזה?
    המון תודה!

    • היי יפה =]
      שמח מאוד לשמוע!!! איזה כיף
      אפשר לשים קמח רגיל במקום הקורנפלור , משרתים את אותה מטרה כאן

  25. היי! האם אפשר להשתמש בנוזל קוקוס במקום חלב הסויה?

  26. הי,
    תודה על המתכון!
    בעיקר אהבתי את השימוש בקמח שקדים.
    שאלתי היא: האם לדעתך ניתן להכין מאפינס מהבלילה?

    • היי מירב =]
      תודה רבה
      אין סיבה שלא יעבוד בתור מאפינס. לא יודע בדיוק כמה תבניות מאפינס הבלילה תמלא אבל את העודפים אפשר לשים בתבנית קטנה ולאפות.

  27. לצערי, אחרי השקעה בחומרים טובים ולא זולים יצאו עוגות שחלקן התחתון הוא עיסה…

    • היי B
      מצטער לשמוע.
      כתבתי במתכון מפורשות שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור, ככה שאם החלק התחתון יצא לא אפוי מספיק פשוט אפשר להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות…

  28. הי,
    ממש שמחה מהמתכונים:)
    אפשר במקום חלב סויה חלב שקדים?
    תודה וחג שמח

  29. היי עז!
    האם ניתן להכין את הבלילה לעוגה, להשאיר במקרר ולאפות יום אחרי?
    תודה וחג שמח 🙂

    • היי דניאל
      מכיוון שמתחילים את העוגה ביצירת קצף מאוד עדין, אם תשאירי את הבלילה במקרר הוא יאבד מהאווריריות שלו.
      אין כאן אבקת אפיה או סודה לשתיה לפצות על זה, אז לדעתי פחות כדאי להכין את הבלילה לילה מראש.
      חג שמח!

  30. שלום עז,
    זה המתכון הראשון שלך שלא יצא לי טוב. עשיתי בדיוק לפי ההוראות, התנור שלי חזק אז כיביתי כבר אחרי 45 דק', בכל זאת יצא טעים, אבל יציקה, דחוס מאוד ולא אוורירי.
    יש לך רעיון האם זה נובע מאפיית יתר או משהו אחר?

  31. היי. האם אפשר להוסיף יותר קמח שקדים ופחות קמח אורז (שאותו כתבת שאפשר להמיר בקורנפלור)?
    משהו כמו כוס וחצי מכל אחד במקום יחס של 1:2? בנוסף, האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בטרוביה?
    תודה

    • היי יעל =]
      קמח שקדים מכביד על העוגה אז סיכוי גבו שהיא תצא יותר דחוסה אם תעשי את השינוי הזה, לשיקולך
      לא יודע מה זה טרוביה

  32. הי עוז
    הלכתי לפי המתכון ומשום מה העוגה לא התרוממה באפיה וכשהוצאתי וחתכתי אותה גיליתי שיש לה שכבה תחתונה קשה מוצקה ועליונה אוורירית וטובה. יש לך השערה למה זה קרה? יש לי תמונה אם תרצה לחקור…

    • היי ליאור
      הניחוש שלי שזה בגלל קמח השקדים – לפעמים הוא נמכר כשהוא גרגרי וגס ואז זה מכביד על העוגה
      שווה לחפש קמח שקדים טחון דק

  33. עוז שלום רב,

    תודה לך. העוגה יצאה מושלמת! פשוט כך!

    בנוסף, יש לי שאלה: ניסיתי מספר פעמים להכין מקצפת תפוזים על פי מתכון של אמא שלי ז"ל (בישול מיץ תפוזים, מעט קורנפלור, סוכר, אח"כ חלמונים, ולבסוף קצף החלבונים). הבעיה היא שהמקצפת יוצאת לי עם טעם מריר!! האם אתה יודע למה?? אצל אימי זה תמיד יצא נפלא!!

    • היי אנה שמח ממש לשמוע!
      איזה כיף שאהבת
      האמת שלא יודע, לא נשמע כאילו אמורה לצאת מרירות מהמרכיבים שציינת.. אולי ממיץ התפוזים?

  34. היי עז יקר, תודה לך על כל המתכונים המופלאים.
    אין לי אבקת אפייה כשלפ, אתה חושב שניתן להשתמש בסודה לשתיה כפית אחת במקום?
    תודה

  35. העוגה יצאה לי ממש דחוסה :/
    לא שמתי חלב סויה ובמקום שמתי 3/4 כוס תפוזים לפי מה שראיתי באחת התגובות
    יש רעיון למה?

    • היי הודיה
      מצטער לשמוע
      יכולה לפרוס את הוגה לפרוסות דקות, וקלות אותן מעט בתנור ואז זה גם יצא טעים

      אולי זה קשור לקמח שקדים שלא היה טחון דק מספיק

  36. אני מקציף את החלבון בנפרד מהחלמון ואם כן אז מה עושים אם החלמון או שאני מקציף את הביצים שלמות חלמון וחלבון יחדיו????

  37. הי עוז,
    אפשר להשתמש בתבנית מרובעת??
    תודה רבה

  38. הי עוז,
    יצא ממש טעים,
    כל המתכונים שהכנתי מהאתר שלך מוצלחים ביותר וממש כיף להכין. מוסבר בצורה ברורה ולא סתם עוד מתכון, ובעלי נהנה מאוכל מושלם….
    תודה רבה לך

  39. אפשר להכין בסיר פלא?

  40. הכנתי לליל הסדר… יצא מושלם!
    הכנתי סירופ מתותים טריים ומי ורדים.
    תודה!

  41. יצא מהמממם!! בהחלט עוגה ששווה להכין.
    יצא לי קצת פירורית. חושב שיש אפשרות שתהיה קצת פחות פירורית?

  42. העוגה יצאה קשה למטה ורכה -אווירירית למעלה.
    כאילו 2 חלקים שונים.
    אתה יודע להגיד למה?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: