ארוחה 10: מאפינס פיצה שהילדים יאהבו

5 בספטמבר 2023
מאפינס פיצה

מאפינס פיצה. צילום: עז תלם

מפה לשם חזרנו לשגרה, ולכבודה יש לי בשבילכם היום מתכון להכנת מאפינס פיצה שהילדים יאהבו ממש!

מאפינס פיצה בעיני הוא אחד הפתרונות הטובים יותר לארוחת ה-10, והוא מסמן וי בהרבה מהתיבות הנדרשות: מהיר להכנה, נשמר במקרר כמה ימים טובים, טעמים ברורים שהילדים אוהבים, אפשרויות למשרד וגיוון בתוך המאפה.

שיתפתי את המתכון לפני שבוע בכתבה של ליאור אוחנה ב-24 שעות של ידיעות אחרונות לקראת החזרה לבית הספר, והרי זה מתבקש שהוא יקבל גם כאן את הכבוד. ובאותה הזדמנות תודה לצלם יאיר שגיא על התמונות.

צפו: שלבי הכנה למאפינס פיצה – שחר על הקריינות!

שיטת המאפינס

מאפינס הם למעשה מאפים מהירים מאוד (מהמשפחה של הסקונס הבריטיות), שמקבלים את האוויריות שלהם על ידי שילוב של אבקת אפייה ומשהו חומצי בתוך בלילה סמיכה על בסיס קמח. זה נשמע אולי מסובך כשאני אומר את זה ככה, אבל בפועל, הדבר הכי קשה במתכון הזה הוא למדוד את הרכיבים.

מהרגע שמתחילים אופן ההכנה מאוד אינטואיטיבי – מערבבים בקערה את הרכיבים היבשים (קמח, שיבולת שועל ואבקת אפייה) ואז זורקים את כל שאר המרעיבים ומערבבים עד שיש תערובת אחידה. משם לתבנית, לתנור וזהו, אתם מסודרים.

>> להזמנת ספר הכרובית שלי

מאפינס פיצה

תבניות סיליקון אין צורך לשמן. צילום: עז תלם

הפיצוח כאן הוא השימוש בעגבניות מיובשות (ממרח או קצוצות) בשביל להגיע לטעם שמזכיר פיצה בלי להסתבך עם רוטב עגבניות שירטיב את המאפה יותר מדי.

ההשראה למתכון כאן הגיעה מהמתכונאית אורלי פלאי ברונשטיין הנהדרת, ששיתפה מתכון דומה בספר הבישול שלה שערכתי "שמחות קטנות" (שכתבה יחד עם עינת אביטל) לפני מספר שנים.

מאפינס פיצה

אם יש לכם מדחום: מעל 90 מעלות בפנים וזה מוכן. צילום: יאיר שגיא

גיוונים ושינויים

אפשר לבסס את המאפינס לחלוטין על דגנים מלאים – שבולת שועל וקמח מלא, ואפשר גם לשלב קמח לבן למי שמעדיף (יעבור גם עם קמח כוסמין).

אפשר לשים תוספות שהילד/ים אוהב/ים, ולשחק עם זיתים – שחורים או ירוקים, תירס, טרי או משומר ואפילו בצל סגול (חתוך לקוביות קטנות) או פטריות (פרוסות דקדק) אם הם בקטע.

חשוב להשתמש בגבינות איכותיות (שילבתי מוצרלה וגאודה) ובעיני אי אפשר לוותר על האורגנו המיובש – זה הטעם של הפיצה שחייבים שיהיה בפנים.

מאפינס פיצה

אפשר גם לאפות בתבנית 6 מאפינס ואת השאר בכל תבנית קטנה שיש בבית. צילום: יאיר שגיא

לפני שאתם שואלים:

  • טבעוני: מיישמים את שני הטיפים הבאים:
  • ללא ביצה: במקום הביצה שמים כף קמח עדשים כתומות
  • ללא מוצרי חלב: מחליפים את היוגורט / רוויון בטופו משי טחון לממרח + כפיץ מיץ לימון, במקום הגבינה
  • שמים כפית גדושה מיסו או כף שמרי בירה
  • ללא שבולת שועל: שמים עוד 100 גרם קמח במקום
  • ללא גלוטן (בהנחה שלא צורכים שבולת שועל): מחליפים את הקמח ושבולת השועל ב240 גרם קמח ייעודי
  • לאפייה ללא גלוטן שאוהבים.
  • מתאים להקפאה? כן. מחזיק חצי שנה.
  • אפשר להחליף את העגבניות הקצוצות בכף ממרח עגבניות מיובשות. עגבניות טריות לא מתאימות – יעשו את המאפה רטוב מדי.
מאפינס פיצה

מחזיקים שבוע במקרר, מתאימים להקפאה. צילום: עז תלם

מתכון מאפינס פיצה

12 מאפינס, חלבי, 10 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים יבשים:
1 כוס (100 גרם) שבולת שועל דקה
1 כוס (140 גרם) קמח לבן או מלא
1.5 כפיות אבקת אפייה
כפית אורגנו מיובש (או עלי טימין טרי)
3/4 כפית מלח דק

מצרכים רטובים:
1 כוס (240 מ"ל) רוויון או יוגורט (כל יוגורט שבא לכם בטוב)
100-150 גרם גבינה מגוררת – למשל גאודה, מוצרלה (אפשר גם לשלב)
כפית רסק עגבניות (רשות – מוסיף אחלה צבע)
4-6 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
1/2 כוס זיתים שחורים או ירוקים, מגולענים, וקצוצים
1 ביצה גודל L
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב טורבו או עליון תחתון רגיל).
  • משמנים תבנית 12 שקעים למאפינס.
  • מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, שבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, אורגנו מיובש) ביחד בקערה ומערבבים.
  • מוסיפים פנימה את כל שאר המצרכים: הרוויון/היוגורט, הגבינה המגוררת, העגבניות המיובשות הקצוצות, רסק העגבניות, הזיתים, הביצה ושמן הזית ומערבבים לתערובת אחידה.
  • התערובת צריכה להיות סמיכה אבל אם היא מרגישה לכם סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות חלב.
  • מחלקים את התערובת האופן שווה בין השקעים של תבניות המאפינס ואופים 25-17 דקות, או עד שהם זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • נותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שמחלצים מהתבנית. נשמרים בקירור שבוע (אבל בטוח יחוסלו לפני).

למתכוני סלטים מזינים:

סלט כרובית, שומר ואבוקדו (מעולה בהכנה מראש)

2 מתכונים לסלטי חצילים קלויים נהדרים (כולל טיפים לכיריים נקיות)

חציל, טחינה ושום. לא צריך יותר. צילום: נמרוד סונדרס

סלט טאבולה כמו בגליל

סלט טאבולה עשבי תיבול בורגול צילום: אסף אמברם

סלט טאבולה עשבי תיבול בורגול צילום: אסף אמברם

2 מתכונים לסלט כרוב מעולה!

מדריך להכנת סלט כרוב צילום נמרוד סונדרס

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

6 תגובות

  1. יווןן זה מושלם! יצא טעים😍

  2. שלום רב,
    האם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח אחר- כוסמין, עדשים…
    תודה

  3. האם במקום קמח עדשים אפשר קמח חומוס?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: