מדריך להכנת כתף טלה בתנור עם ירקות

27 במרץ 2019
כתף טלה

כתף טלה בתנור. צילום: עז תלם

כבר כמה שנים שאני אחראי על הבישולים בארוחת פסח המשפחתית, וכל שנה אני תמיד מכין למנה עיקרית כתף טלה בתנור עם ירקות שורש. זרוע הרי היא אחת מברכות החג (יד חזקה וזרוע נטויה) וכשמכינים כתף סוגרים גם מנה עיקרית, גם ברכה וגם תוספת באותו מגש =]

עם חג הפסח שהולך ומתקרב החלטתי להקדיש כתבה שתסביר לכם איך להכין את המנה הזו בבית כמו שצריך – שהטלה יצא נימוח ונמס בפה עם טעם עשיר ומיוחד.

אם אתם מפחדים להכין כתף טלה, היום אראה לכם שזה ממש לא מסובך. זו אחת המנות שבה משקיעים במנה מעט מאוד זמן ומקבלים המון מחמאות, כאילו עבדתם עליה שעתיים (ובת'כלס 20 דקות גגגג וזה מאחוריכם).

המתכון עודכן בתאריך 16.10.2022

פרסום בשיתוף מרינדו

צפו: כל השלבים להכנת כתף טלה בתנור

קודם כל, הטלה!

כתף טלה מגיעה מהחצי הקדמי של הטלה, ומכילה שלוש עצמות ומעליהן מספר קבוצות שרירים. בזמן שבעגל ובקר השרירים האלו מספיק גדולים כדי להתחלק לארבעה נתחים שונים (4,5,6 ו-8) כאן הכל בא באותה חבילה. אלו שרירים שדורשים בישול ממושך על מנת להתפרק ולהיפרד מהעצם בקלות (על אותו עקרון של בשר מפורק).

איפה קונים כתף טלה? את כתף הטלה שלי הזמנתי ממרינדו, שמגדלים ומטפחים עדרים משלהם בגולן. זה בשר מקומי הכי משובח שיש, וניתן לרכוש אותו בהזמנה ישירה עם משלוח עד הבית או באחת הקצביות שלהם >> עוד פרטים באתר מרינדו.

אציין שלבשר של מרינדו אין תעודת כשרות, וניתן כמובן למצוא את הנתח אצל כל קצב כשר שמכבד את עצמו, בעיקר לקראת החגים, וגם בקצביות ברשתות הסופר הגדולות ניתן למצוא כתף טלה או רבע טלה.

כתף טלה

מנה עיקרית מרשימה. צילום: עז תלם

השיטה!

בעבר הייתי אופה את כתף הטלה עם הירקות יחד בתנור, אבל בשנתיים-שלוש האחרונות שיניתי את השיטה – אני מכין את הטלה בנפרד, עם תערובת תיבול טובה (מיד נגיע אליה) ואז אופה את הירקות בשומן ובנוזלים שניגרו מהטלה, ככה שיספגו את כל הטעמים שלו.

אחרי האפייה אני מחבר ביניהם – מחמם אם צריך ואם הכנתי ממש לפני שהאורחים מגיעים אני פשוט מניח את הטלה מעל הירקות והיידה להגיש.

כתף טלה

כל המצרכים מלבד הטלה. צילום: עז תלם

למה אני לא זורק הכל יחד לתבנית וצולה יחד?

טוב ששאלתם. כשאפיתי הכל יחד שמתי לב שהירקות סוג של מורתחים ומתבשלים יותר מדי זמן ממה שהם צריכים יחד עם הטלה.

בשיטת ההפרדה כל מרכיב מקבל את הזמן שמגיע לו וביחד יוצא יוצא וואו. אפשר גם לאפות הכל יחד, עדיין יצא טעים כמובן.

תערובת התיבול

שלי מבוססת על עשבי תיבול טריים: כל עשב תיבול מיובש שבא לכם בטוב יכול להצטרף למנה, ואני הלכתי על רוזמרין, טימין, אורגנו מיובש, נענע מיובשת ומיורן. אפשר למצוא אותם בחנויות תבלינים וקטניות, ואם לא מצאתם את כל הסוגים גם שילוב של מינימום שניים יעשה אחלה עבודה.

מלבד עשבי התיבול הוספתי מלח ופלפל ורבע כוס של שמן זית שיעזור להוליך את כל הטעמים.

אני נותן לטלה עיסוי נחמד עם תערובת התבלינים, מכל הכיוונים, ואז הוא יכול להיכנס לתנור.

כתף טלה

מרינדת עשבי תיבול – מה שמוצאים זורם. צילום עז תלם

עומדים בזמנים

השלב הראשון של האפייה נועד לרכך אל הטלה, ויש כמה מסלולים להגיע למטרה הזו. כשיש לי זמן אני בוחר בחום הנמוך ביותר, ואז הטלה מאוד נימוח וגם מתכווץ פחות.

יש 3 אפשרויות שאני אוהב כאן:

  • 160 מעלות, 3-4 שעות
  • 140 מעלות, 4-5 שעות
  • 120 מעלות, 6-7 שעות (בהחלט אפשר גם למשך לילה)

>מה קורה בתנור? הסברתי כאן

חשיבות האיטום

לא משנה באיזה חום אתם בוחרים לאפות, חשוב ליצור לטלה איטום טוב ויסודי, כזה שישאיר את האדים שנוצרים במהלך הבישול בפנים. אפשר להשתמש בתבנית גדולה עם מכסה מתאים, אפשר לשים תבנית תנור רגילה ולאטום אותה עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.

אני אטמתי עם שתי תבניות תנור ששמתי אחת מעל השנייה (ראו סרטון) ומעל שמתי סיר גדול שיוסיף משקל.

איך יודעים שהטלה מוכן?

כשהוא זהוב/שחום, והוא מתפרק בקלות מהעצם. אפשר פשוט לבדוק בחלק התחתון של הטלה כדי לא לפגוע בתצוגה – אם הבשר נפרד בקלות מהעצם הוא מוכן. אם הוא עדיין קשה, פשוט תאטמו מחדש ותחזירו לתנור לעוד סיבוב של אפייה.

כתף טלה

הטלה לפני העיסוי. צילום: עז תלם

כתף טלה

חשוב לעסות מכל הכיוונים. צילום: עז תלם

כתף טלה

איטום בנייר אפייה + רדיד אלומניום (בסרטון הדגנתי איטום עם שתי תבניות) צילום: עז תלם

הירקות

הלכתי כאן על ירקות שורש שאפשר למצוא לאורך כל השנה שהולכים ממש טוב עם הטלה: בצל, תפוחי אדמה, גזר ודלעת.

אתם יכולים לאפות את הטלה שלכם על כל ירק שאוהב בישול שאתם אוהבים. מעבר לאלו שציינתי לעיל, אפשר לאפות קולרבי, שומר, בצל (סגול או רגיל), סלק (כן כן), בטטות, ראשי שום, שורשי סלרי/פטרוזיליה ובעצם כל מה שמוגדר בתור 'ירקות שורש'. אפשר גם להשתמש רק ב2-3 סוגי ירקות שאתם אוהבים.

כתף טלה

מוזמנים להתשמש במגוון ירקות שורש. צילום: עז תלם

מכיוון שכתף הטלה גדולה יחסית, אני מתאים אליה את החיתוך של הירקות, וחותך אותם ממש גס, לחצאים, רבעים או שישיות. השומנים שניגרים מהטלה מספיקים גם לירקות, ככה שלא צריך לתת להם תיבול נוסף.

הירקות נצלים ב200 מעלות כדי שיזהיבו יפה.

במתכון נערכתי לאפשרות שתרצו להכין מראש – שימו לב לקרא את כל ההנחיות מההתחלה עד הסוף.

חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

כתף טלה

הירקות אחרי הצליה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • המתכון גם מתאים לרבע טלה (כתף+צלעות), פשוט חייבים תבנית הרבה יותר גדולה ועמוקה.
  • השיטה הזו עובדת מצוין גם עם פרוסות אוסובוקו עגל, פרוסות צוואר טלה ורצועות אסאדו באותו משקל.
  • הכנה מראש – אפשר לאפות את התבנית עם הטלה ואז את הירקות 4 ימים מראש ולשמור בקירור עד שמוכנים להשחים ולהגיש.
  • אפשר לעבוד עם כתף טלה טרייה או קפואה ומופשרת – מפשירים למשך הלילה במקרר ומייבשים היטב עם מגבות נייר לפני שמניחים על הירקות.
  • אפשר להכין את הטלה לבדו ולהגיש עם כל תוספת אחרת שבאה לכם בטוב.
כתף טלה

מושלם להכנה מראש. צילום: עז תלם

מתכון לכתף טלה בתנור עם ירקות שורש

6-8 מנות, בשרי + ללא גלוטן, 20 דקות עבודה, 3-8 שעות בתנור (תלוי בטמפרטורה)

מצרכים:

לטלה:
1 כתף טלה (משקל 2-2.5 ק"ג בערך)
3 כפות שמן זית
כפית גדושה מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
5 כפיות עשבי תיבול ו/או תבלינים שאוהבים (למשל: רוזמרין, טימין, נענע מיובשת, אורגנו, מיורן, ובגזרת התבלינים בהרט או ראס אל חנות – מוזמנים לערבב כמה סוגים)

לירקות (אפשר להשמיט, לגוון ולשנות לפי העדפתכם, ראו הקדמה):

חתיכה קטנה (500-600 גרם) דלעת, קלופה וחתוכה גס
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים גס
4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס (עם הקליפה)
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס

אופן הכנה:

.

לטלה:

  • מחממים תנור ל-140 מעלות, חום עליון תחתון רגיל.
  • בקערה מערבים את שמן הזית, המלח, הפלפל ותערובת התבלינים לטלה.
  • יוצקים את התערובת מעל לטלה ומעסים היטב לציפוי.
  • מניחים את כתף הטלה על תבנית תנור עמוקה עם נייר אפייה. עוטפים את הטלה בנייר אפייה נוסף ומעל עוטפים בשכבה של נייר כסף (חשוב לעטוף היטב שהטלה יהיה סגור בפנים כמו בחבילה). אפשר גם לשים מעל נייר האפייה השני תבנית בגודל זהה ולשים אותן אחת מעל השנייה בתנור (כדי שוב – ליצור אטימה).
  • אופים 4-5 שעות (140 מעלות), או עד שהטלה נימוח לחלוטין ומתפרק מהעצם.
  • פותחים את החבילה בזהירות.
  • בזהירות רבה שלא יתפרק (אם התפרק לא נורא, עדיין טעים מאוד), מעבירים את כתף הטלה לצלחת גדולה/תבנית תנור אחרת ושומרים בצד (מכוסה בנייר אלומיניום בטמפרטורת החדר  לעד שעתיים או בקירור אם לא מגישים באותו יום).

לירקות:

  • לתוך התבנית עם הנוזלים של הטלה מוסיפים את הירקות החתוכים ועוד מלח אם צריך. מערבבים בעדינות.
  • מעלים את חום התנור ל-200 מעלות (.
  • מכניסים את תבנית הירקות לתנור וצולים 40-60 דקות, עד שהירקות רכים ומעט מזהיבים.

להגשה:

  • אם הטלה עדיין חם, מניחים את הטלה מעל הירקות ומגישים. ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה דק.
  • אם מכינים מראש והטלה כבר התקרר, מניחים את הטלה מעל הירקות ושולחים לתנור בחום של 170 מעלות ל-20-30 דקות או עד שהתחמם לגמרי.
  • ניתן להכין 4-5 ימים מראש.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכונים לפסח:
פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי
לביבות פראסה ומנגולד
סלט עדשים כתומות ותרד 
סלט וולדורף עם סלק וחזרת

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

88 תגובות

  1. היי
    ואם ארצה להכין שוק טלה ( עם או בלי עצם – מה עדיף)
    אוכל להשתמש במתכון זה?

  2. איפה אתה ממליץ לרכוש כתף טלה באזור ת"א ?

  3. היי עז מה שלומך?
    אשמח לדעת (נשמע טפשי…)כיצד פורסים את הכתף טלה
    תודה מראש
    שמעון

    • היי שמעון
      ממש לא טפשי =]
      אפשרות אחת – לבקש מהקצב לפרוס את הכתף באטליז, ופשוט לאפות את הפרוסות כמו שמוסבר במתכון (אותו עקרון)
      אפשרות שנייה – כשהטלה מוכן הוא נימוח ממש, אז אפשר ממש עם כף הגשה להוריד את הבשר מהעצמות ולחלט למנות

  4. שלום !
    ציינת שאפשר להכין אסאדו לפי אותו המתכון-
    1- האם גם לו עושים את שלב ההשחמה?
    ואם כן -האסאדו מגיר הרבה שומן- גם כאן להשאיר את כל הנוזלים?

    2-איזה תיבול להשתמש בנתח אסאדו ?

    תודה רבה !!

    • היי רותם =]
      1. כן, להשחים, את הנושלים לשיקולך אישית אני אוהב את המיצים של האסאדו שמים מעל פירה או תוספת שסופגת אותם וזה ממש טעים =]
      2. איזה שבא לך אפשר מה שכתבתי למעלה ואפשר להשאיר פשוט מלח פלפל וזהו

  5. שלום!
    ציינת שאפשר להכין אסאדו לפי אותו המתכון- האם גם אותו להכניס להשחמה? ואם כן האם לשפוך קצת מהשומנים שהאסאדו מפריש?
    איזה תיבול לשים לאסטדו?

    תודה

  6. אתה תמיד! עושה לי חשק לרוץ למטבח ולבשל מה שהצעת הפעם.תודה,,

  7. מרטינה בובר

    הטלה היה הרבה יותר שמח אם הכתף היתה נשארת מחוברת לגוף שלו והיה יכול להתרוצץ עם כל רגליו באחו.

    • פעם כ"הדוסים" היו מתלוננים על אכילת מזון לא כשר, תקפו אותם בטענה:"מה אתם דוחפים את האף לצלחת שלנו"… אתה ידידי, תפסיק לשחות לי באוכל. לך תאכל מה שטוב לך ועזוב אותנו לנפשנו. אני לתומי חשבתי שכפייה זה עניין לדתיים… מסתבר שהתחלפו היוצרות.

    • הטלה ימות בכו"א במהלך החיים שלו אז למה שלא אהנה ממנו

  8. יכול להיות,
    אבל אני גם אשמח לאכול אותו,
    השאלה במי את יותר מתחשבת באדם או בטלה.
    ואגב,
    בדיוק בגלל זה אנחנו שוחטים את הבהמה ולא אוכלים אבר מן החי.

  9. אם אשתמש בשוק טלה, האם אופן ההכנה יהיה זהה? ובכלל מה ההבדל בינהם מבחינת טעם/מרקם/איכות וכד'?

    • היי סיגל =]
      שוק הטלה וכתף הטלה הם נתחים די דומים, להערכתי השוק יותר שרירית ובבישול ארוך כמו כאן אין ההבדל דרמטי ביניהן.
      המתכון מתאים לשני הנתחים

  10. הי עז, קניתי כתף טלה פרוסה כבר, האם יש הבדל בזמן הבישול? כמו כן, האם ניתן להקפיא את המנה? באיזה שלב? כיצד להפשיר? תודה!

    • היי מרב 🙂
      אין הבדל בזמן הבישול, מניחים את הנתחים על הירקות, מבלים בשמן ומשם לאפייה כמו במתכון.
      אפשר להקפיא, פחות ממליץ כאן כי זה עלול לייבש את הכתף ולשנות לרעה את מרקם הירקות

  11. הי
    דחוף לפני פסח….
    המלצת על תערובת התבלינים המוכנה.
    לא ציינת אילו תבלינים לשים אם אין לי את התערובת.

    • היי ענת =]
      כתבתי בהקדמה שהתבלינים פה על תקן שדרוג, אפשר לתבל את הטלה בשמן זית מלח ופלפל וזה לבד מספיק
      כאמור, אפשר לשים כל תערובת תבלינים שאוהבים (בהרט, ראס אל חנות, גאראם מסאלה ועוד). יכולה גם לשים עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו וטימין

  12. יצא פשוט מעולה! הכנתי בשישי, כדי "לבדוק" את המתכון לקראת פסח ויצא מושלם. שמתי טאג'ין כמו שהמלצת ואפיתי על 120 מעלות. יצא מעולה!

  13. הי עז,
    הייתי בסופר ונראה לי שקניתי כתף של כבש…
    אותו דבר?
    אותה הכנה?

    תודה רבה!!

  14. אצילה בנטון

    הכנתי את השוק .יצא מעולה. מהי הדרך הטובה ביותר לחמם אותו בערב החג?

  15. אצילה בנטון

    שלום. הכנתי את השוק. יצא נפלא תודה על המתכון.
    מהי הדרך הטובה לחימום השוק לערב החג?
    תודה
    אצילה

  16. עז שלום, רוצה להכין שוב את המתכון, הפעם עם שוק ולא כתף, מכיוון שהשוק גדולה הרבה יותר, יש לי סביב ה-4 ק"ג, האם צריך לשנות בהתאמה גם את כמויות התבלינים/ירקות?

    • היי סיגל =]
      את התיבול הייתי מכפיל, זמני אפייה יישארו פחות או יותר אותו דבר, אולי תצטרכי שעה-שעתיים יותר תלוי בטמפרטורה בה בחרת.
      כמות הירקות היא כגודל המגש, אפשר לשים עוד תבנית ירוקת בנוסף אבל זה לא איזה סוגיה מתמטית
      .

  17. תודה רבה

  18. הי עוז
    יש לי כתף קטנה…קילו-קילו וחצי,מה עושים כדי לא לייבש אותה?

    • היי אבי =]
      בזמן הבישול הראשוני תתחיל לבדוק אחרי שעתיים, אם היא רכה תפסיק לבשל. להערכתי לא יהיה הבדל משמעותי

  19. נראה ממש טוב! האם אוכל להוסיף לצד הירקות גם אורז שיתבשל מתחת לטלה?

    • היי אוזה תודה רבה =]
      הייתי שם 2 כוסות אורז שהושרו במים קרים למשך שעה
      מסננן ואז מערבב עם 2 כוסות מים ומתבל טוב במלח.
      שם בתחתית התבנית ומעל שם את הירקות והטלה ומכין את המתכון.
      זה פחות מים ממש ששמים לאורז בדרך כלל אבל הירקות והטלה ישרחחו לא מעט נוזלים משלהם אז יהיה בסדר.

  20. שלום עוז
    לא הכנתי בעבר זרוע של כבש
    בהתייעצותי עם משפחה המליצו לי קוכם להרתיח את הזרוע ור אחכ לשחם בתנור. מה דעתך בנושא.

    • היי שלומית
      אין שום סיבה והגיון להרתיח את כתף הטלה לפני האפייה (איפה תמצאי סיר מתאים? )
      נשמע לי מיותר בעליל מספיר להעביר לתנור ומשם לאפות

      • הי האם אין צורך לצרוב) לסגור( את הנתח לפני הבישול?

        • היי ידידיה,
          מכיוון שמדובר בנתח גדול מאוד מאד לא נוח לצרוב אותו, לכן אני עושה את זה הלכה למעשה בסוף המתכון בשלב ההשחמה
          כשהנתח כבר מבושל ללחלוטין הוא מזהיב גם הרבה יותר מהר

  21. היי, המתכון נשמע נהדר!
    שלחתי את בעלי לקנות כתף טלה והוא חזר עם פילה מדומה. האם ניתן להשתמש במתכון הזה?
    במידה וכן, האם יש צורך לצרוב את הבשר על מחבת על מנת לסגור אותו?

  22. הי האם אין צורך לאטום קודם את הנתח ? האם אין צורך להוסיף נוזלים כדי שלא יתייבש והאם ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה? אפשר לעשות במקום בתבנית בסיר טפלון מלבני גדול עם מכסה זכוכית? תודה

    • היי טל
      1. הכוונה לצרוב? אין בזה צורך כי משחימים את הנתח בסוף הצלייה
      2. לא צריך, הירקות עצמם משחררים אדים שמסיירים להרך את הטלה ואת עצמם
      3. בהחלט אפשר להוסיף תפוחי אדמה
      4. אם הטלה נכנס לשם, למה לא

  23. עז,
    המתכונים שלך כל כך מוצלחים. אני צמודה לאתר שלך.
    מאוד רוצה לנסות המתכון הזה אך תנור האפייה שלי התקלקל. האם ניתן להכין על כיריים גז???
    תודה מראש על תשובתך.

    • היי ענת
      תודה רבה!
      אפשר, רק צריך לבקש מהקצב שיפרוס את הכתף לחתיכות שתוכלי להכין בסיר ואז זה כמו כל תבשיל קדירה אחר

  24. היי עז
    אתה חושב שזה אפשרי להכין את המתכון עם נתח כתף טלה של חצי קילו?
    בכמה היית מקצר את זמן האפייה?

    תודה על מתכונים נפלאים?

    • היי שרון =]
      בהחלט מתאים, תתחילי לבדוק אחרי שעתיים כשהטלה נימוח הוא מוכן
      בשמחה רבה!

  25. הי עוז.
    שוק טלה גם ילך עם המתכון?
    ובהזדמנות אגיד לך תודה רבה על מתכונים ואתר אליפות !

  26. הי עוז
    מחפשת מתכון לשוק טלה לחג (עדיף בתנור)
    תוכל לכוון אותי?
    תודה שרי

  27. שלום,
    במידה ולא מכינים מצע ירקות,
    האם יש צורך להוסיף נוזלים ? אם כן, ? מים ? יין ? סודה ? ואיזו כמות?

    תודה מראש,
    הולכת להכין לחג 🙂

  28. טוב אז ככה ערב חג ביום מחוייבת על מנה מושקעת בשולחן החג😊
    קניתי שוק טלה
    לקחתי מתכון מחברה (רק עכשיו פותחת רואה את המתכון שאתה פירסמת…)
    חייבת את עזרתך
    שמתי ירקות שורש בתחתית השוק עליהם תיבול שונה על השוק
    והכנסתי עפ"י המתכון של חברתי לתנור
    ב200 מעלות חצי שעה… אחר כך הורדתי טמפ' ונתתי לשוק להיות עוד שלוש שעות על בערך 180
    לא יודעת מה המצב של הטלה בפנים
    מה הסיכוי שהוא לא לעיס בגלל גובה הטמפרטורה?

  29. הי עז! פעם ראשונה שאני מגיבה פה… רציתי להודות לך על המתכונים המשגעים שלך! הכנתי כבר לא מעט ואני פשוט נהנית! הכנתי הלילה את כתף הטלה וכשפתחתי בבוקר זה נראה מעלף אבל אין הרבה נוזל כמו שציפיתי. יש ממש שכבה נמוכה של נוזל ושומן. האם להכין עוד איזשהו רוטב למנה? ואם כן, מה כדאי? תודה רבה ושבת שלום!

    • היי ענת, לטעמי לא. הנוזלים האלה אמורים להספיק גם אם לא נראים הרבה
      העיקר שהטלה מתפרק

  30. שני שניצל

    היי:)
    כמה זמן ניתן לשמור שאריות בקירור?
    תודה

  31. שאלה. האם צריך לנקות שומן מראש או שהוא נמס בבישול.
    תודה רבה
    משה

  32. היי עז, לאיזה טמפרטורה פנימית הכתף צריכה להגיע?

  33. שני שניצל

    הכנתי את המתכון לחג, יצא מושלם.
    פשוט מתה על הבלוג הזה, מתכונים נהדרים:)

  34. שלום, אני רוצה להכין את הכתף טלה ויש לי גם את הצלעות שלו .חשבתי להגיש את הצלעות מחוברות לשולחן ולפרוס תוך כדי. האם אפשר לבשל אותם באותו אופן כמו הכתף או לצלות אותם בתנור בנפרד?

  35. היי עז:)
    בגלל אי הבנה קנינו את הכתף מחולקת לכמה חלקים.. זה יהיה בסדר או שצריך זמן אפייה אחר?

  36. ניתן להשתמש עם שוק טלה במקום?

  37. שלום רב. אכין מחר ואשחים במוצ"ש לפני האירוח. מה תמליץ לי להכין כמנה ראשונה שתתאים לפני הגשת הטלה ?

  38. הי, האם אפשר לצלות בטמפרטורה של 200 כדי לקצר תהליך? אין לי 4 שעות, רק שעתיים

  39. היי
    הכנתי את המתכון הזה המון פעמים תמיד יצא מאד מוצלח!ורך מאד מתפרק עם מזלג
    מה יכולה להיות הסיבה שהפעם עשיתי את הכל אותו דבר כתף טרי והכל ואחרי 4 שעות ב160 מעלות זה ממש לא היה רך והיה נראה כאילו חסר עוד איזה שעתיים של אפייה אם לא יותר.מה הסיבה שקורה דבר כזה? לא שינתי שום דבר!! אשמח מאד להבין לפעם הבאה.

    • היי בתאל
      שמח לשמוע !
      בדרך כלל אם הטלה נשאר קשה זה מעיד על איטום לא מספיק. אם הוא לא מתפרק אז הבנת נכון, פשוט מחזירים לתנור ומוודאים שהוא עטוף ממש טוב

  40. שלום, האם גם צוואר טלה מתאים פה?

  41. אחלה מתכון! אם מכינים בנינג'ה האם עדיף מצב צלייה או אפייה?

  42. הי הזמנתי שוק טלה מהקצב והוא פרס לי אותו לחתיכות רציתי לדעת איך לדעתך אפשר לשמור על הבשר בלי שהתייבש אשמח שתענה לי

  43. הי עוז! קודם כל, נראה מדהים, מתכננת להכין לנובי גוד השנה 🙂
    בחלק מהתגובות אני רואה התייחסות להשחמה של הבשר אחרי האפיה אבל לפי המתכון נראה שהוא מתבשל סגור לגמרי במשך כל הזמן, לא צריך לפתוח אותו להשחים קצת לקראת הסוף?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: