פסטה כשרה לפסח ברוטב עגבנית שרי וכרובית

14 במרץ 2021
פסטה כשרה לפסח

פסטה כשרה לפסח עם כרובית ועגבניות שרי. צילום: עז תלם

ההכנות לפסח נמשכות במלוא הקיטור, ואחרי ששיתפתי אתכם בשתי עיקריות נפלאות, עכשיו הזמן לשתף במנה קלילה לחול המועד, כזו שאפשר להכין לפני החג עם פסטה רגילה, ועם פסטה כשרה לפסח בימים שבהם נמנעים מחמץ =]

>> מתכון לעוף שלם בתנור
>> מתכון לקציצות חגיגיות לפסח

פסטה כשרה לפסח

טעים וכיפי. צילום: עז תלם

בשבועות האחרונים הרשת נסחפה אחרי מתכון ויראלי לפסטה שהרוטב שלה הוא גבינת פטה אפויה עם עגבניות שרי במגש, ואפילו שאהבתי את הקונספט (למשל בגרסה של חן מזרחי היקרה והמקסימה), הרגשתי שחסר לי משהו.. כרובית!

אבל כן קיבלתי השראה מהמנה, אז היום אכין מנת פסטה קלילה, טעימה וכיפית על בסיס עגבניות שרי, גבינה מלוחה וכרובית אהובתי.

צפו: כל השלבים לפסטה כשרה לפסח הרוטב כרובית ועגבניות שרי

הקונספט פשוט

אופים מגש של תפרחות כרובית ועגבניות שרי, מעבירים לסיר ומועכים מעט עם כף עד שנוצר רוטב עדין ונפלא בטעמיו.

מוסיפים פנימה פסטה מבושלת, מערבבים והשמחה גדולה.

פסטה כשרה לפסח

כל המצרכים למנה. צילום: עז תלם

הבשורה שבזכותה יצרתי את המתכון היא שברילה יצאו עכשיו עם מהדורה כשרה לפסח, הכוללת פנה, פוזילי וספגטי.

מי שמכיר את המוצר ללא גלוטן שלהם משנים קודמות, יודע שמדובר באחד מהמוצלחים בשטח (על בסיס תירס ואורז מלא), והשנה הוא גם זכה לחותמת הכשרות לימי החג (ייצור מיוחד באישור הרבנות הראשית לישראל, לאוכלי קטניות), ככה שכל מי שמפחד "מה נאכל בפסח" – הנה פתרון מעולה שבאמת סוגר פינה (כמעט) לכולם.

פסטה כשרה לפסח

מגש מעולה. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • טבעוני: משמיטים את גבינת הפטה והחמאה מהמתכון, טעים מאוד גם בלעדיהן.
  • במקום עגבניות שרי ניתן לשים 4-5 עגבניות טריות.
  • מי שלא רוצה לאפות – אפשר גם להכין את הרוטב בסיר, הוראות בגוף המתכון.
  • המתכון עובד גם עם פסטה רגילה כמובן =]
פסטה כשרה לפסח

פסטה אלגנטית וכיפית. צילום: עז תלם

מתכון פסטה כשרה לפסח ברוטב עגבניות שרי וכרובית

2-3 מנות, חלבי (קל לטבען), נטול גלוטן,כשר לפסח לאכלי קטניות, 20 דקות עבודה, 45 דקות זמן כולל

מצרכים:

לפסטה:
1/2 חבילה פסטה כשרה לפסח, למשל פנה (השתמשתי בפנה ללא גלוטן של ברילה)
5-6 כפות שמן זית
1 כרובית קטנה (משקל 500 גרם בערך)
עלים מ-4-5 גבעולי טימין (או כפית אורגנו מיובש)
20-25 עגבניות שרי
מלח, לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)
20 גרם חמאה (רשות)
1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (אפשר גם פטרוזיליה/בזיליקום אם מעדיפים)

להגשה:
חופן שקדים פרוסים, קלויים (מוזמנים לשים אגוזים אחרים כמו אגוזי מלך/פקאן)
100 גרם גבינת פטה/בולגרית, מפוררת (מומלץ 16% שומן ומעלה)

אופן הכנה:

  • חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני. חוצים את עגבניות השרי.
  • מביאים סיר בגודל בינוני עם מים לרתיחה.
  • מוסיפים את הפסטה למים.
  • מעל הפסטה שמים את תפרחות הכרובית.
  • מבשלים את תפרחות הכרובית 5 דקות ואז מוציאים בעזרת כף מחוררת. ממשיכים לבשל את הפסטה עד שהיא עשויה כמעט עד הסוף ואז מסננים אותה.
  • שומרים כוס ממי הבישול ואת שאר הפסטה שוטפים במים קרים. אל תשטפו עדיין את הסיר בו בישלתם את הפסטה כי ממש מיד נכין בתוכו את הרוטב.

לכרובית ועגבניות השרי- בתנור:

  • שמים בתבנית תנור עם נייר אפייה את תפרחות הכרובית המבושלות קלות ואת עגבניות השרי. מוסיפים את עלי הטימין או האורגנו מיובש, 2-3 כפות שמן זית ואת המלח. מערבבים.
  • צולים ב-200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל) 12-20 דקות, עד שהכרוביות והעגבניות מזהיבות היטב.
    מעבירים את תכולת המגש לסיר בו בושלה הפסטה (כולל כל המיצים והשמן שבו).

לכרובית ועגבניות השרי – בסיר:

  • בסיר בו בישלתם את הפסטה שמים 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים את תפרחות הכרובית ועלי הטימין/אורגנו ומטגנים אגב ערבוב מעל להבה גבוהה, 5-6 דקות או עד שהכרוביות מזהיבות מעט.
  • מוסיפים את עגבניות השרי וממשיכים לטגן מעל להבה גבוהה אגב ערבוב עד שעגבניות השרי מתרככות מעט ומתקבל מעין רוטב (4-5 דקות).

לא משנה איך הכנתם את הכרובית ואת עגבניות השרי:

  • מוסיפים לכרובית ולעגבניות השרי שבסיר מעט בצל ירוק ובערך 1/2 כוס מי בישול של הפסטה. מביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה או עוד 2-3 כפות שמן זית.
  • מערבבים היטב (הכרובית תתפרק וזה ממש בסדר) ומתבלים במלח לפי הטעם.
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב. מערבבים היטב עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב.
  • טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
  • מחלקים לקערות הגשה ומעל כל מנה מפזרים שקדים קלויים וגבינת פטה מפוררת. ניתן לפזר מעל גם עוד עשבי תיבול קצוצים.
  • מגישים מיד.
  • נשמר במקרר 4-5 ימים.

המתכון הופק בשיתוף ברילה

בהצלחה! ואל תשכחו לספר איך יצא באינסטגרם, בפייסבוק או כאן בתגובות =]

>> לאוסף המתכונים הגדול שלי לפסח

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

4 תגובות

  1. חג שמח..ותודה על מתכונים נהדרים

  2. עז, מה עם כרובית קפואה? אפשרי? אם כן, יש התאמות?

    • היי יובל, אין בעייה, כרובית מוקפאת צריך להפשיר וישר לאפות, אין צורך לבשל במים לפני התנור

השאר תגובה ל- חגית בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל











    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: