עוגת גבינה באסקית הכי קלה בעולם

4 במאי 2021
עוגת גבינה באסקית

היידה לתנור. צילום: עז תלם

אם יש קינוח שאני לא יכול לסרב לו, כנראה מדובר בעוגת גבינה. כבר כמה שנים שמתכונים להכנת עוגת גבינה באסקית – כזו שיש בה כלום התעסקות והיא נראית מיליון דולר – שוטפים את הרשת, אז השנה החלטתי לנסות אותה גם ומה אני אגיד לכם? מדובר בלהיט.

קשה להאמין שיש מתכון כזה קל וכזה מהיר לעוגת גבינה אפויה, קרמית ומשמחת. בלי קיפולים, בלי כל מיני שכבות, בלי ציפוי, פשוט שילוב מנצח של גבינה טובה, ביצים וסוכר.

אגיד מראש שלא מדובר בעוגה גבוהה או אוורירית, כאן אנחנו מתעסקים בעוגה שאופים בחום גבוה, שמתנפחת ואז צונחת ובדיוק ככה אנחנו אוהבים אותה.

צפו: כל השלבים להכנת עוגת גבינה באסקית

הפעם הראשונה שראיתי את המתכון לעוגה היה אצל חברותי מוכשרות העל אפרת אנזל ורותם ליברזון.

בבלוג המעולה פלפלת למדתי שמדובר בעוגה שנאפתה לראשונה בבר La Viña בעיר הקולינרית סן סבסטיאן ומוגשת שם בשם pastel de queso מאז שנות ה-60 של המאה הקודמת.

עוגת גבינה באסקית

תראו כמה היא עסיסית מבפנים. צילום: עז תלם

המתכון המקורי לעוגה משתמש ב-1 ק"ג גבינת שמנת ועוד 7 ביצים, אני חתכתי את הכמויות בחצי וקיבלתי עוגה פחות גבוהה אבל עם אותו עושר.

היא נקראת עוגת גבינה באסקית אבל היא בעצם מתבססת על גבינת פילדלפיה, גבינת שמנת קרמית שמקורה בארצות הברית ופותחה בסוף המאה ה-19.

עוגת גבינה באסקית

כל המצרכים לבאסקית. צילום: עז תלם

טעים להכיר: גבינת פילדלפיה

עד אותה תקופה, גבינת שמנת יוצרה רק במשקים, בכמויות קטנות, וגבינת פידלפליה הייתה הראשונה שיוצרה ושווקה באופן המוני לקהל הרחב – המרקם הקרמי, הטעם העשיר והחמצמצות העדינה עזרו לה לצבור לאורך השנים מיליוני מעריצים בכל העולם.

השימוש הכי קלאסי עבורה הוא בבייגל עם סלמון, מנת דגל של העיר ניו יורק וסביבתה, והיא נהדרת גם בפשטידות וקישים, לזניות, להעשרת רטבי פסטה, תוספת ללביבות, פירה, פולנטה, עוגות גבינה ועוד.

עוגת גבינה באסקית

היידה לתנור. צילום: עז תלם

מתחילים להכין

כדי שיהיה קל לטרוף את גבינת השמנת עם שאר המרכיבים, חשוב להוציא אותה לטמפרטורת החדר כשעה לפני שמתחילים להכין. באותה הזדמנות, מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).

כשמוכנים להכין, פשוט מערבבים את גבינת השמנת יחד עם ביצים, סוכר, מלח, שמנת מתוקה להקצפה וקמח לבן או קורנפלור שיעזרו לייצב, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ושולחים לתנור להזהבה.

עוגת גבינה באסקית

יוצאת גבוהה ואז צונחת. צילום: עז תלם

העוגה נאפית בחום גבוה, ובמהלך האפייה אתם תראו איך העוגה מתרוממת ואז, אחרי שתוציאו אותה מהתנור, היא תצנח וזה בסדר גמור.
היא מוכנה כאשר השוליים והחלק העליון שלה מזהיבים היטב, אבל היא עדיין טיפה רוטטת במרכז.

לאחר ההוצאה חשוב לתת לה להצטנן היטב ורק אז אפשר לפרוס וליהנות.

>>>>ספר הכרובית שלי חזר למלאי! לעמוד הרכישה<<<<

עוגת גבינה באסקית

הכוכבת של החג. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • האם אפשר גבינות רזות יותר? לא. המתכון בנוי על גבינת שמנת ושמנת מתוקה. אם תנסו להשתמש בגבינות רזות יותר, הבלילה עלולה להתפרק לכם באפייה.
  • אין תבנית בקוטר 20? אפשר לחלק את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק (מתחילים לבדוק אחרי 25 דקות)
  • לתבנית 26: מכפילים כמויות, אופים לפחות 45 דקות.
  • ללא גלוטן: שמים קורנפלור במקום הקמח.
  • בהשוואה למתכון המקורי (שמתי קישור למעלה) הורדתי את כמויות הסוכר גם משמעותית, אם אתם אוהבים עוגות חזקות במתיקות שימו 1 כוס או 3/4 כוס סוכר ולא חצי כוס כמו שאני שמתי.
עוגת גבינה באסקית

קלה וטעימה. צילום: עז תלם

מתכון עוגת גבינה באסקית הכי קלה וטעימה שיש

6-8 מנות, חלבי, 15 דקות עבודה, שלוש שעות זמן כולל קירור 

מצרכים:

450 גרם גבינת שמנת 25% שומן או יותר (השתמשתי ב-3 חבילות גבינת פילדלפיה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן (מי שאוהב עוגות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר)
3 ביצים
1 מיכל קטן (250 מל) שמנת להקצפה (38%)
2 כפות גדושות (50 גרם) קמח לבן או קורנפלור – לגרסה ללא גלוטן
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:

  • כשעה לפני שמכינים, מוציאים את גבינה השמנת מהמקרר אל השיש, שתתרכך מעט. מחממים תנור ל200 מעלות (חום עליון תחתון, לא טורבו).
  • מרפדים תבנית בקוטר 20 או גודל דומה בנייר אפייה.
  • שמים בקערה את כל המצרכים (גבינת שמנת, ביצים, סוכר, שמנת להקצפה, קורנפלור/קמח, מלח) וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית ומנערים אותה מעט.
  • מניחים את התבנית עם הבלילה העוגה על תבנית תנור גדולה ומעבירים לתנור (200 מעלות) למשך 30-50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה והעוגה מעט רוטטת במרכז.
  • מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז מוציאים מהתבנית בזהירות ופורסים.
  • נשמרת במקרר 4-5 ימים. ניתן להקפיא.

הופק בשיתוף גבינת פילדלפיה

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני מתוקים :
עוגיות בעבע בתמר אסליות
קרמבל תפוחים טבעוני
מאפינס בננה ושבולת שועל
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

54 תגובות

  1. תודה רבה, נראה טעים ופשוט. שאלה האם הכוונה להקציף במזלג/מקצף יד או מקצף חשמלי ידני או קיטשן אייד?

    • היי =]
      מטרפה ידנית עד שמאוחד, אפשר גם עם מזלג/כף עץ
      לא הייתי מלכלך קיצ'ן אייד בשביל זה

      • יצא פצצה, אוורירי ונהדר.

        השתמשתי בגבינת נפוליאון 16%, בקורנפלור, תבנית מאפינס וחצי כוס סוכר. הוספתי עוד כפית סוכר והעוגה היתה כמעט יותר מדי מתוקה. בעתיד – חצי כוס בלבד.

        תודה רבה עז

  2. היי עוז תודה על המתכונים הנפלאים
    האם אפשר קמח שקדים במקום קמח תודה

    • היי ספיר
      בשמחה!
      יש מצב שיעבוד לך ללא קמח בכלל
      קמח שקדים בכל מקרה לא יעבוד כי אין בו עמילן

  3. תודה רבה עז.
    תיכף הולכת להכינה.

    שאלות:
    אני רוצה לאפות אותה בתבנית מאפינס. מה דעתך?
    בתבנית מאפינס לא ניתן לשים נייר אפיה. האם לשמן את השקעים?

    • היי דפנה
      בהחלט יעבוד! זמן אפייה קצר יותר
      ממליץ תבנית מאפינס מסיליקון ואז אין צורך לשמן

  4. אני קטוגנית. אמרת שאפשר ללא קמח. צריך משהו במקום? ולוותר על סוכר? גם אפשרי? כבר לא צריכה מתוק

  5. יאאא איזה כיף! אכן עוגה מדהימה 🙂

  6. היי, לא הבנתי אם מקציפים את השמנת במיקסר ואז מערבבים עם שאר החומרים, או מערבבים אותה איתם ככה כמו שהיא. תודה!

  7. בוקר טוב!
    אשמח להבין מה מאפיין ומיוחד בעוגה בסקית?
    פשוט אני לא רוצה להשתמש באחוזי שומן גבוהים.
    תודה !

  8. בוקר טוב. לא ברור לי, מדוע במקום לשמן את התבנית אתה ממליץ על ניר אפיה, בעידן שבו אנחנו מנסים להיות קצת "ירוקים".

    • לא ברור למה זה כל מה שבחרת לראות.
      לא מתאים לך, אל תשימי נייר אפיה.
      עז- תודה על עוד מתכון מעולה וגם מותאם לקוטר הנפוץ.

  9. הי, האם האפייה בתנור היא באמבט מים?

  10. ?Is the 200 degrees Faranheit or Centigrade?

  11. What size is 20 for the pan in inches?

  12. עוז יקר,העוגה יצאה נהדר וטעמה משובח,תודה ענקית,בהצלחה .

  13. תודה למתכון המעולה והקל יחסית.
    האם אפשר להחליף את גבינת פילדלפיה במסקרפונה?
    תודה לתשובתך.

  14. 1. אפשר להחליף את בפילדלפיה ב'שמנת חמוצה 27%'?
    2. אפשר קמח קוקוס במקום הקמח?

  15. עוז – תודה רבה על המתכון !
    האם יתאים להוסיף שמנת וסוכר לעשר דק האחרונות לאפייה?
    אוהבת עוגות גבינה עם ציפוי

  16. היי, האם גבינת שמנת רגילה תתאים לעוגה?
    תודה

    • בהחלט
      את העוגה הכינו במקור (בבאסקים) עם גבינת פילדלפיה אבל כל גבינת שמנת מתאימה

  17. תודה רבה על המתכון! מחכה לחג להכין את העוגה.
    יש לך רעיון לציפוי שיילך טוב עם העוגה? משהו פירותי למשל? תודה!

  18. העוגה יצאה מעולה, כל כך טעימה וקרמית;) יש גרסא עם ביסקוויטים בתחתית?
    תודה מראש!

  19. היי עוז, האם ניתן לאפות בסיר ג'חנון?

  20. אין לי תבנית עגולה קוטר 20. האם אפשר התבנית מלבנית?

  21. אתי אייזנברג

    מעולה תודה רבה לך מתכון פשוט

  22. עשיתי את העוגה בהבדל אחד- הנחתי בתחתית בצק פריך- יצא מדהים, תודה על המתכון הקל והמצויין.

  23. מעולה. (במיוחד מול האחרים עם האידוי ושינויי טמפרטורות ושאר סיבוכים…) תודה שאתה מקליל…

  24. שלום עז ואחרי חג שמח,

    שלוש שאלות טכניות שאשמח לשמוע את דעתך –

    א. מאחר שהעוגה הזאת, בהגדרה, יוצאת מהתנור "רוטטת" וצריכה לעבור תהליך התקררות איטי מחוץ לתנור, איך אתה מוודא שהיא אכן סיימה את תהליך האפיה בתוך טווח הזמנים המומלץ? (לי היה ספק וחשבתי שבמקרה כזה אין טעם לנסות בדיקה בקיסם, אז השתהתי קצת. אני חושבת שכתוצאה מכך היא נחרכה למעלה קצת יתר על המידה);

    ב. מיקום בתנור – משנה לדעתך? (אני מיקמתי אותה במדף התחתון ולא באמצע. בין היתר על רקע החריכה הצפויה של החלק העליון. בדיעבד זה כנראה יצא לטובה. ר' התקלה שלעיל);

    ג. לחלץ את נייר האפיה מסביב לעוגה, לא היתה בעיה, למרות שיש לכך מחיר אסתטי. לחלץ אותה מנייר האפיה בחלק התחתון כדי להעביר אותה למשטח הגשה, היה קשה יותר (עם מחיר אסתטי נוסף). אשמח לשמוע רעיונות.

  25. היי, תודה על מתכון מעולה..
    שאלונת – אפשר במקום קמח/קורנפלור להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
    תודה 🙏

    • היי גלי
      לא מומלץ כי לקמח תפוחי אדמה יש טעם לוואי של תפוחי אדמה. אם זה לא מפריע לך לאכול עוגת גבינה בטעם פירה – לכי על זה

השאר תגובה ל- נורית בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל











    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: