עוגיות שיבולת שועל שמכינים בקערה אחת

29 באפריל 2021
עוגיות שיבולת שועל

תרגישו חופשי לשחק עם התוספות. צילום: עז תלם

מחר, 30.4, הוא יום עוגיות שיבולת השועל הבינלאומי, אני יודע שזה מפתיע שיש כזה יום, אבל יש! ולכבודו אשתף אתכם במתכון קל וטעים במיוחד לעוגיות נהדרות עם אחד הדגנים האהובים עלי ביותר, כזה שמכינים בקערה אחת.

אני לא אופה הרבה בבית, אבל היום, כשיש ילד קטן שאוהב לטעום ולשאול שאלות, זה בהחלט משמח לראות אותו נהנה ממאפה ביתי.

כשאני מכין בבית אני בשליטה מלאה על כמות הסוכר ועל איכות המצרכים שיש בפנים, ככה שאפילו שמדובר במשהו מתוק, אני יודע שזה הגיע ממקור שאני סומך עליו.

צפו: כל השלבים להכנת עוגיות שיבולת שועל

אלו עוגיות נהדרות ומלאות בטעם, כאלו שאפשר לטבול בקפה או לאכול כמו שהן, והבונוס הוא שמכינים אותן בקערה אחת, ככה שחוסכים בכלים 😉

אני משתמש כאן בקוואקר, שיבולת שועל מהירת הכנה נקייה ואיכותית שאפשר למצוא בכל סופר. כבר סיפרתי לכם שאני מאוד אוהב שיבולת שועל, משתמש בה לא רק לדייסות וגרנולה, אלא גם למאפים, קציצות, פשטידות ועוד.

היא רב גונית, טעימה ומזינה – מדובר בדגן מלא עשיר, לטעמי מצרך חובה בכל בית.

עוגיות שיבולת שועל

כל המצרכים לעוגיות שיבולת שועל. צילום: עז תלם

מתחילים לאפות =]

המתכון שאשתף היום הוא גרסה מעודכנת לעוגיות שיבולת שועל שכבר שיתפתי אתכם בעבר (פעם קודמת הן היו ללא גלוטן), קיבלתי חלק מההערות שלכם והפחתתי את כמות הסוכר, ופישטתי את אופן ההכנה ככה שאת כל העבודה עושים על ידי ערבוב המצרכים בקערה אחת.

אני משתמש בבננה בשלה מעוכה, שמוסיפה ניחוח נהדר ומעשירה את הבצק בלחות, ובזכותה גם צריך פחות סוכר במתכון (חצי כוס סוכר על כל הבלילה).

עוגיות שיבולת שועל

חשוב לשמור על מרווחים בין העוגיות. צילום: עז תלם

אחרי שכל המצרכים הרטובים שלי מעורבבים, אני מוסיף את היבשים (הקוואקר עוזר לאחד את התערובת) ויש אחלה בצק. אליו אני מוסיף את התוספות שלי – הלכתי על שוקולד ואגוזי מלך, יכולים לשים חמוציות, צימוקים, שקדים, שוקולד לבן ועוד!

חשוב לרווח את העוגיות בתנור, אני הפעם הלכתי על עוגיות די גדולות, אפשר בהחלט להכין עוגיות קטנות יותר מהבצק.

שימו לב, העוגיות יוצאות מהתנור טיפה רכות ומתייצבות ומתקשות מעט אחרי שמוציאים אותן. אז אל תיבהלו אם הן לא קשות ומוצקות בסוף זמן האפייה.

עוגיות שיבולת שועל

דוגמניות טעימות. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • רוצים חלבי/לא אוהבים קוקוס? שימו חמאה במקום שמן הקוקוס.
  • טבעוני: שמים 2 בננות במקום בננה וביצה
  • ללא גלוטן: משתמשים בקמח ללא גלוטן ובקוואקר ללא גלוטן. שיבולת השועל עצמה אינה מכילה גלוטן, אבל לעתים נארזת בסביבת חיטה ודגנים גלוטניים אחרים. לקוואקר יש עכשיו מוצר מעולה שנארז בנפרד ולכן גם קיבל אישור ללא גלוטן מהמחמירים שיש.
עוגיות שיבולת שועל

איזה ביססס. צילום: עז תלם

מתכון עוגיות שיבולת שועל שמכינים בקערה אחת

18-21 עוגיות, טבעוני/פרווה, 15-20 דקות עבודה, שעה עד שאפשר לאכול

מצרכים:

חומרים רטובים:
120 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס רך (הסבר מיד)
1 בננה בשלה, קלופה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן או חום (דמררה או דביק)
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל

חומרים יבשים:
140 גרם (1 כוס) קמח כלשהו – אני השתמשתי בקמח מלא, אפשר קמח כוסמין, קמח לבן רגיל או קמח ללא גלוטן
100 גרם (1 כוס) קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית קינמון טחון (אם אוהבים)
כפית שטוחה אבקת אפייה

תוספות:
75-100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס עם סכין (או שוקולד צ'יפס)
75-100 גרם אגוזי מלך, קלופים וקצוצים

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב חום עליון-תחתון, לא טורבו) ומכינים 2 תבניות גדולות עם נייר אפייה.

הכנת הבצק:

  • אם שמן הקוקוס מוצק לגמרי, שמים אותו 20-40 שניות במיקרוגל – אנחנו רוצים אותו יציב ולבן אבל לא קשה. אם הוא נוזלי לגמרי, שמים אותו במקרר 30-60 דקות עד שהוא יציב אך רך.
  • שמים את הבננה הקלופה בקערה ומועכים עם מזלג למרקם די חלק.
  • מוסיפים את שמן הקוקוס והסוכר ומערבבים היטב עם כף עץ לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל. שוב מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערובת את כל החומרים היבשים (קמח, קוואקר, מלח, קינמון, אבקת אפייה) ומערבבים עד שמתקבל בצק רך.
  • נותנים לתערובת לעמוד 10 דקות כדי שהחומרים יתאחדו, בזמן זה ניתן לקצוץ את השוקולד ואת אגוזי המלך.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ/שוקולד צ'יפס ואת אגוזי המלך הקצוצים (או תוספות האחרת שבחרתם) ומערבבים להטמעה. חשוב לא לערבב יותר מדי.

יצירת העוגיות ואפייה:

  • ממלאים קערה עם מים. לוקחים כף גדושה מהתערובת, מגלגלים אותה לכדור עם ידיים רטובות ומניחים בפינת אחת מהתבניות.
    באותו אופן מניחים בכל תבנית 9-10 עוגיות עם מרווחים גדולים ביניהן.
  • פוחסים מעט את הכדורים עם כרית כף היד.
  • אופים 15-20 דקות (180 מעלות, חום עליון תחתון), עד שהעוגיות מזהיבות ונהיות שטוחות.
  • אחרי 7 דקות בערך מחליפים את סדר התבניות – מעבירים את התבנית התחתונה למעלה ואת העליונה למטה. ומסובבים כל תבנית 180 מעלות, כדי שכל העוגיות תאפינה בצורה אחידה.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין – הן יוצאות מהתנור רכות ומתקשות מעט כשהן מתקררות.
    שומרים בקופסה אטומה (אפשר במקרר למשך חודש, אפשר בחוץ למשך שבוע).

המתכון הופק בשיתוף קוואקר

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני מתוקים :
עוגיות בעבע בתמר אסליות
קרמבל תפוחים טבעוני
מאפינס בננה ושבולת שועל
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד

Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

62 תגובות

  1. מחליפה את הסוכר במייפל סירופ ומתשמשת בפקאנים. שווה ביותר

  2. לאותה יצרנית קוואקר יש גם גרסה מוכנה עם תוספות שונות והכל טחון דק מאוד ומתוק. אפשר להשתמש?

  3. תודה על המתכון. כמה זה 100 גרם קוואקר בכוסות?

  4. נראה מעולה. מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?

  5. היי עוז!

    האם ניתן להחליף את הבננה במשהו?

  6. אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן רגיל?

  7. היי האם אפשר לוותר על הביצה?
    או מה לשים במקום ?

  8. היי במה אפשר להחליף את הביצה ??

  9. הי,

    לעניות דעתי קוואקר, שיבולת שועל הוא דגן ולכן מכיל גלוטן ועוד איך.

  10. ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל? במקום קמחים אחרים..

    • בטח
      לעוגיות מקמח שיבולת שועל צריך לתת לעמוד שעה לפני שיוצרים עוגיות אחרת זה פחות תופס טוב

  11. האם ניתן להשתמש בחמאת שקדים במקום בשמן קוקוס? ואם כן – מה הכמות?

    • שמן קוקוס הוא 100 אחוז שמן ומחאת שקדים היא פחות ומכילה גם מוצקיי אגוזים, אז בטוח זה יהיה מרקם שונה
      שווה לנסות אבל אני לא יודע להגיד לך כמויות כי לא ניסיתי

  12. כמה זה בכוס 100 גרם שבולת שועל להכנה מהירה?

  13. שאלה מעצבנת, אבל בכל זאת…
    בסרטון אתה אומר שחום התנור צריך להיות 170 מעלות ובמתכון כתוב 180.
    מה החום הנכון?

  14. הייתי שמחה שבמתכונים יהיו מצוינות גם מידות לפי כוסות. לא רק לפי גרמים (לא תמיד יש חשק להוציא את המשקל מהמגירה, במיוחד עכשיו כשאין לו סוללה 😭).

  15. ויקטוריה

    1. הכוונה היא שזמן אפייה כולל הוא 15-20 דק'? ו 7 דק לאחר תחילת האפייה יש להחליף בין המגשים?

    2. האם צריך לשים מגש אחד בחלק העליון ביותר של התנור, והשני בחלק התחתון ביותר ואז להחליף?

  16. בעצם.למה לא בטורבו? זה לא יחסוך את ההחלפה והסבוב במגשים?

  17. טובה אפרת

    המתכון נראה מעולה . יש אופציה להחלפת סוכר שיתאים גם למי שאסור לו סוכר ומתוקים ? .תודה

    • אפשר להכין את המתכון בלי סוכר בכלל ובלי שוקולד
      אבל אז זה יוצא מלוח

  18. למה בעצם אי אפשר לאפות בטורבו?

  19. אם משתמשים בחמאה, אז מומסת או רכה?

  20. נראה מהמם ואני מתה על המתכונים שלך!!
    האם יש הבדל אם אשים שיבולת שועל עבה או דקה (כמו הקוואקר)?

    • תודה רבה! שיבולת שועל עבה צריכה יותר זמן כדי לספוג נוזךיפ, אז הייתי נותן לתערובת לעמוד שעה לפחות ואפילו למשל הלילה לפני האפייה
      השבולת הדדקה (קוואקר) סופחת נוזלים יותר מהר ולכם הבצק מוכן לעבוה עם המתנה קצרה יחסית

  21. מכינה את המתכון כבר פעם רביעית בוריאציות שונות, יאמי!!

  22. היי. העוגיות יצאו מצוינות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים אבל למחרת הן אבדו את הקריספיות. האם יכולה להיות סיבה לכך מלבד תנאי אחסון?

השאר תגובה ל- קרן בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

הירשמו לעדכונים במייל











    Print Friendly, PDF & Email
    שתפו: