ספר הכרובית – עמוד המכירה!

4 בינואר 2019

את ספר הכרובית ניתן לרכוש בכל רשתות הספרים (סטימצקי+צומת ספרים) וחנויות הספרים, וכן ברשימת החנויות המפורטת בהמשך הפוסט

צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נעה קנריק, עיצוב: דן קופמן

למה לכתוב ספר על כרובית?

קודם כל, אני ממש אוהב כרובית! זה ירק יפהפה, נוח לתפעול, זמין, בריא ובעיקר טעים. תחשבו על זה רגע: המון אנשים אוהבים כרובית, אבל ממש, ומצד שני ממש לא יודעים כמה היא רב גונית. כששואלים מישהו כמה מנות כרובית הוא מכיר, הוא אולי ידע לחשוב על 3-4 מנות, ובספר אני מציג את עולם המתכונים הגדול והענק שטמון בה.

מה יש בספר? 
ספר הכרובית מכיל מעל ל-70 מתכונים מסודרים, מפורטים ומצולמים (כולל תמונות של שלבי הכנה) שמוכיחים שכרובית היא מלכת הירקות. אפשר להשתמש בה בסלטים, קציצות, מנות עיקריות, פסטות, מאפים ובכולן היא תככב. הספר מדגים איך כרובית יכולה להפוך לתחליף דל קלוריות לפחמימות כמו אורז וקוסקוס, להחליף נתחי עוף, שמנת מתוקה, תפוחי אדמה ועוד.

מאיפה הרעיונות הגיעו? 
מכל מקום בערך: משפחה, חברים וקוראים של הבלוג, טיולים בעולם או מטכניקות שעד כה היו שמורות לחומרי גלם אחרים. חלק מהמנות, כמו כרובית אפויה בשלמותה, טאבולה כרובית או כרובית מטוגנת בטחינה, הן קלאסיות ישראליות.

מנות אחרות, כמו קוסקוס כרובית, אורז כרובית מוקפץ או פיצה כרובית הם רעיונות נהדרים שרצים ברשת. מתכונים אחרים מוצגים בספר לראשונה, כמו קיצ'רי כרובית, מג'דרה כרובית וגראטן תפוחי אדמה ובטה עם קרם כרובית.

חברי הצוות =] צילום: לירון ברקן

למי הספר מתאים? 

הספר מתאים לבשלנים בכל הרמות: בשלנים מתחילים ימצאו בו מתכונים מסודרים עם חומרי גלם שקל למצוא בכל סופר, ובשלנים מנוסים ימצאו בו טכניקות מרתקות וחדשות, שמוצגות לראשונה בספר. זה ספר שנוצר כדי לעבוד, כדי להיום החבר שלכם בזמן הבישולים. הוא גם נהדר כמתנה לחובבי המלכה הלבנה.

ואם אני צמחוני/טבעוני/לא אוכל גלוטן?

רוב הספר טבעוני לחלוטין וכמעט כולו צמחוני. כל המתכונים שמכילים מוצרים מן החי ניתן להפוך לטבעוניים בעזרת הסברים שנמצאים בספר או בנספח הטבעוני. בנוסף, יש הסברים איך להתאים את המנות לאנשים שנמנעים מצריכת גלוטן.

הכרובית של גנרל טאו – המנה המטריפה הזו טבעונית לחלוטין!

מעקודה כרובית צילום: אסף אמברם, סטיילינג נועה קנריק

סטייק כרובית על סלסה ירוקה. צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק

ניתן למצוא את ספר הכרובית בחנויות הבאות:

חיפה
פורמנ'ס בית קפה וחנות שוקולד, יהודה איתין 6 חיפה 052-4564223

דרום רמת הגולן
בית הבד של ארץ גשור, קיבוץ גשור 04-6764097תל אביב
פלורנטין – סיפור פשוט, שבזי 36 ת"א 03-510-7040
רמת החי"ל – המעדנייה בשוק צפון, רחוב ראול ולנברג 20 ת"א
יפו – קרן אגם, בתיאום מראש מולה 054-4655108

גבעתיים/רמת גן
מעדניית דודי'ס, כצנלסון 50 גבעתיים 076-8613867

רחובות
שף עמנואל, דרך יבנה 48 רחובות 08-632-5418

עוד המלצות על הספר:




Print Friendly, PDF & Email
שתפו:

57 תגובות

  1. הי. מברוק. הספר מדהיםםם . כריכה סוף
    .עברתי על המתכוניםם שעושים חשק להכין..מאחלת לךתעוד ספרים כאלו.

  2. האם אפשר לרכוש בשבוע הספר ?

  3. היי אני מירושלים ואשמח אם תהיה כאן נקודת מכירה

  4. מברוק! על זה בדיוק אומרים "יגעת ומצאת – תאמין" 🙂
    מאחלת שלתינוק הזה יהיו הרבה אחים, אבל גם שהתינוק הזה ישגשג ויפרח וימשיך להיות נוכח ומבוקש גם בשנים הבאות.

  5. הספר נראה מבטיח, והתמונות מעוררות תיאבון ….
    האם אשר להשיג הספר במיידית באזור השרון – רעננה, הרצליה כפ"ס?

    • היי חנה 🙂
      תודה רבה! ניתן להשיג בחנות מיטב הפרי והירק ברחוב הס 48 הרצליה וכן בדלי האסיאתי רחוב הראשונים 16 הוד השרון

  6. היי עז
    הספר נראה מצוין!!
    יש אפשרות להשיג אותו באיזור ירושלים/גוש עציון?
    תודה

    • היי מוטי
      תודה רבה =] עובד על זה, אעדכן בקרוב. בינתיים הוספתי בפוסט נקודות מכירה אחרות ברחבי הארץ, כרגע באזור המרכז.

  7. איך שולחים לארה׳ב?

  8. אני עוקב אחרי האתר שלך כבר מספר שנים בהנאה רבה. אוהב מאד את ההסברים המלומדים לא פחות מאשר את המתכונים המדויקים. הספר נראה מדהים, ואם הוא נכתב ברוח האתר הזה אז אני בטוח שהמתכונים בו יהיו הצלחה גדולה.
    אצלנו בבית אוהבים מאד כרובית אבל תמיד עושים את אותו מתכון של כרובית צלויה בתנור. בהחלט הגיע הזמן לגוון…
    אני כבר מצטער שלא קניתי עותק במסגרת גיוס ההמונים, טעות שלא אחזור עליה שנית בסיפרך הבא…
    למרות מחירו הלא זול בכוונתי לרכוש את הספר המאד טעים הזה…
    בהצלחה!!!

  9. הזמנתי את הספר, ההזמנה קלה פשוטה .
    אחרי 10 דקות קיבלתי טלפון מעז עצמו !!!!!
    איך התרגשתי , כמו ילדה קטנה.
    מחכה כל כך לספר שיגיע.
    איזה כיף לבצע הזמנה טובה ונעימה כזו

  10. עז. מה הסיכוי לרכוש את הספר ולקבל הקדשה קטנה ממך לאשתי?
    תודה 🙂

  11. שלום.

    האם אפשר להשיג את הספר במודיעין ?

    • היי בני =]
      ממש היום שמתי ספרים בחנות משק עפאים במרכז רננים במכבים.
      אנא צור איתם קשר מראש לוודא שניתן להגיע לרכוש
      08-6842887

  12. ניתן לרכוש את הספר באיסוף עצמי?
    תודה

  13. האם ניתן להזמין את הספר לחו"ל (קליפורניה, ארצות הברית)?

  14. יהודית גורביץ

    שלום עוז
    האם יש נקודת איסוף בחיפה

    • היי יהודית 🙂
      בהחלט, יש ספרים בפורמנס, רחוב יהודה איתין 5 בחיפה (ליד שדה התעופה).
      ובכללי אם מזמינה ישירות דרך האתר ניתן לאסוף מסניפי סופר פארם בעיר

  15. היי,
    מעוניינת לרכוש את הספר. האם יש נקודת מכירה בראשון לציון?

    • היי תמר =]
      אין נקודת מכירה בראשון לציון אבל אני שם פעם בשבוע
      מוזמנת ליצור איתי קשר ונשוחח

  16. הי עוז גם אני מראשון אשמח לתאם עמך קשר

  17. הי עוז, הספר נראה מקסים!!!!! אני רוצה גם -:) היכן ניתן לרכוש באיזור עמק יזרעאל?
    תודה ושבת שלום!
    לימור

    • היי לימור 🙂
      תודה רבה
      כרגע אין נקודות מכירה בעמק יזרעאל, יש בחיפה ובזכרון יעקב
      את יכולה להזמין ממני עותק חתום ואוכל לשלוח לרמת ישי/טבעון/עפולה וכולי יש שם נקודות איסוף בוקסיט

  18. רונית גולדפייז

    היי עוז ,
    הסלט קינואה שלך – מעולה !!!! הצלחה מסחררת פה בבית .

    מעונינת לרכוש את הספר לכלתי המקסימה . הדמי משלוח גבוהים ביותר (למה ?) יש נקודת מכירה בחולון ?
    תודה ,
    רונית

    • היי רונית 🙂
      כיף לשמוע! תודה ששיתפת
      דמי המשלוח בבוקסיט הם 15 ש"ח בלבד כולל מע"מ. אני משלם לחברת המשלוחים יותר מזה.
      אין נקודת מכירה בחולון, יש ביפו ואני יכול גם להשאיר עותק לאיסוף בראשון לציון (ללא תוספת דמי משלוח)
      מוזמנת לשלוח לי הודעה דרך טופס הצור קשר ואחזור אלייך

  19. היי עז עם חולם חסר 🙂
    נשמע מעניין, הייתי מבקשת אם אפשר לראות פה עמודים נבחרים מהספר….לעורר תיאבון כזה, לעזור בהחלטה לקנות.
    הספר בהחלט אינו לכל כיס ולבד מכך, מעניין אותי ספציפית לדעת אם כלכולו עוסק במתכונים עם מרכיבים מבושלים או שיש גם מתכונים raw.
    תודה
    ואני 'היא'…ולא 'הוא'

    • היי אורי 🙂
      יש צילומי עמודים בפוסטים מהפייסבוק שמוצגים בעמוד
      ישנם מתכונים שהם RAW – בעיקר בסלטים, מרבית הספר עוסק במרכיבים מבושלים
      מאיפה את בארץ? אולי אוכל להמליץ לך על חנות בה תוכלי לעיין בספר ואז להליט אם לקנות

  20. שלום עֹז,
    את הספר ראיתי על המדף ב"סטימצקי" – וכבר הצילום על הכריכה (בצורת ההדפסה המיוחדת) תפס את עיניי. דפדפתי בו, והוא היה יפה בעיניי גם בפנימיותו. מיד רכשתי ספר אחד, כמתנה לאישתי. שזו סתם פיקציה, כי בעצם רכשתי אותו כמתנה לעצמי – כדי שהיא תכין לי מאכלים מתוכו (אני לא מבשל)…
    התרשמתי מהספר, התרשמתי מכך שהצלחת להוציא אותו לאור בכוחות עצמך, ללא הוצאת ספרים מאחוריך. התרשמתי ממידת ההשקעה ומהמחויבות. בקיצור, נחמד לראות שיש עדיין אנשים, שהתשוקה בוערת בעצמותיהם. במקרה הזה – התשוקה לאוכל… 🙂
    ועכשיו התרשמתי גם מהאתר ומהבלוג שלך.
    עלה והצלח!

    • היי ישראל
      נעים להכיר וברוך הבא =]
      תודה רבה רבה על המילים החמות! שמח לשמוע שאהבת והתרשמת, מקווה שהמתכונים שאשתך ואתה תמצאו בו יהפכו להרבה רגעים שמחים וטעימים !

  21. הי עז, מעניין אותי לדעת מי תירגם\ה את הספר שלך לאנגלית והאם אתה מרוצה מהתוצאה?
    אני מחפש מתרגם\ת איכותי מעברית לאנגלית שמבין וחי אוכל ואשמח להמלצה אם יש.

    תודה רבה

  22. היי עז!
    יש לי סוכרת נעורים,האם בספר אוכל למצוא מתכונים שיכולים להתאים עבורי?
    תודה!

    • היי רותם =]
      בהחלט כן, מרבית המתכונים בספר מבוססים על ירקות, ואני כמובן אשמח לענות באופן אישי עם כל התאמה בה יהיה צורך

  23. הי עז,

    יש גירסה אונליין של הספר?

    טנקס יו

  24. תשמע, זו פשוט שערוריה שלא הכרתי את הבלוג שלך עד לפני שבועיים, כשחיפשתי כמה מלח לשים לכרוב כבוש!
    מרבית הבלוגים שאיתם בישלתי נכנסו לתרדמה ומשמשים אותי כארכיון מתכונים.
    כיף להתחדש. מזל שכבשתי כרוב 😉
    בינתיים הזמנתי את הספר ואני חורשת לאיטי את הבלוג ונהנית.
    המון תודה על ההשקעה. היא ניכרת!
    עלה והצלח!

  25. מאיה קוניצר

    ספר מדהים וכל מתכון שאני מנסה יוצא מוצלח, כרגע מאוהבת בסלט 'קולורבי' בלי קולרבי עם גפרורי 'עץ' הכרובית!

    רציתי לשאול אם יש המלצה על מתכון יסוד להפוך את העראייס לבשרי?

  26. ספר מדהים!
    מתי תהיה גירסא לחצילים?

    • היי אסף
      תודה רבה!
      כרגע אין ספר נוסף בתכנון אבל בהחלט מתכונן להקדיש תשומת לב לחציל בפורמט כזה או אחר

  1. Pingback: ספר הכרובית | ספר מתכונים ייחודי המוקדש למלכת הירקות

השאר תגובה ל- שולי בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*