הכי פופולריים

16 תגובות

  1. היי,אני מאד אוהבת ארטישוקים,ושמחתי ללמוד איך לקלף אותם.אשמח גם למתכון של ארטישוקים ממולאים,צמחוניץ
    תודה
    נועה

    • היי נועה
      ארטישוק ממולא צמחוני עדיין לא יצא לי להכין, אבל אם לשלוף לך משהו מהראש הייתי הולך על מילוי של פטריות קצוצות:
      מרוקן 5 ארטישוקים גדולים
      חותך לקוביות גסות 2 חבילות פטריות ומטגן עם שמן זית עד ריכוך
      מערבב את הפטריות עם עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה למשל) ומשהו רך – עדשים שחורות מבושלות או בורגול מחוץ לפסח , וביצה ופירורי לחם – כדי ליצור תערובת של כמו קציצות
      אז הייתי ממלא את תחתיות הארטישוק, מצפה בקמח וביצה, מטגן בשמן משני הצדדים ואז מבשל ברוטב של לימון וכורכום עד שהתחתיות רכות

  2. שלום!
    אני אוהבת לאפות הרבה, וכבר נגמרו לי המתכונים….
    אשמח לקבל מתכונים נוספים ממך אישית, או שבבקשה תוסיף גם עמודה של מתוקים.
    תודה רבה!!!!!!!!!!
    הילה

  3. היי עז, (סורי, בלי ניקוד נראה משהו אחר)
    חיפשתי בגוגל איך להכין רוטב סצ'ואן וכך הגעתי לאתר שלך…איך שנכנסתי מיד ראיתי שפניך מוכרות ואחכ שקראתי הבנתי גם מהיכן.
    חייבת לפרגן שהאתר שלך עוצב בצורה ידידותית למשתמש, תמונות ברורות, הכל נגיש וקל לניווט
    שמחתי לראות כי יש כאן גמתכונים ם ללא גלוטן, ובתור צלייאקית בטוחה שאשתמש במידע..
    הכל נראה טעים וברור
    מבטיחה לשתף לכשאתנסה.
    שמחה שיש אנשים כמוך :))))
    שתצליח בהמשך דרכך
    רונית גפן

  4. הכנתי את המנה המלאזית ואוווו טעיםםם

  5. גיא טרטיאקוב

    היי עז, (סורי, בלי ניקוד נראה משהו אחר)
    חיפשתי בגוגל איך להכין רוטב סצ'ואן וכך הגעתי לאתר שלך…איך שנכנסתי מיד ראיתי שפניך מוכרות ואחכ שקראתי הבנתי גם מהיכן.
    חייבת לפרגן שהאתר שלך עוצב בצורה ידידותית למשתמש, תמונות ברורות, הכל נגיש וקל לניווט
    שמחתי לראות כי יש כאן גמתכונים ם ללא גלוטן, ובתור צלייאקית בטוחה שאשתמש במידע..
    הכל נראה טעים וברור
    מבטיחה לשתף לכשאתנסה.
    שמחה שיש אנשים כמוך :))))
    שתצליח בהמשך דרכך

    גיא טרטיאקוב

  6. שלום רב!הייתי רוצה לקבל מתכון למפרום תפוחי אדמה.

    בתודה אורה.

    • היי אורה
      מדריך מצולם ומפורט אין לי – אבל מוסיף לרשימת המנות לצילום!

      הנה מתכון שערכתי מתוך הספר 'טעמים של שוק', הוצאת דני ספרים.
      מקור המתכון: משפחת בוארון בנתניה, לה מספר דוכנים איטליזים ומסעדות בשוק.

      10 מפרומים, 6 מנות (תלוי בתוספות שהולכות איתו)

      המרכיבים

      לתפוחי האדמה ולציפוי
      5 תפוח אדמה גדולים, קלופים
      2 ביצים
      1 כפית רסק עגבניות
      1 כוס קמח לבן
      שמן, לטיגון עמוק

      למילוי
      750 גרם בשר טחון, עדיף מנתח מכסה הצלע
      250 גרם פרגית עוף טחונה
      2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וקצוצים דק
      1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
      1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק
      3 ביצים
      1 כוס (150 גרם) פירורי לחם, עדיף כאלו שפוררתם בעצמכם מלחם ישן
      4-3 שיני שום, כתושות
      חצי כף פלפל שחור גרוס
      1 כפית שטוחה קינמון טחון
      1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף
      1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
      מלח דק

      לרוטב
      1/4 כוס שמן
      1 בצל בגודל בינוני, פרוס דק
      3-2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
      2 קישואים, חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
      1 תפוח אדמה, פרוס דק
      4 שיני שום, פרוסות
      1 כף פפריקה מתוקה
      1 כף פלפל שחור גרוס
      1 כפית מרק עוף
      2 כפות גדושות רסק עגבניות
      3-2 כוסות מים

      אופן ההכנה
      • מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.

      למילוי
      • שמים את הבשר בקערה. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.

      לתפוחי האדמה
      • חותכים את תפוחי האדמה לאורך לפרוסות עבות (כס"מ וחצי, יוצאות 4-2 פרוסות מכל תפוח אדמה). במרכזה של כל פרוסה יוצרים חתך לאורך, כמעט עד הסוף, עד שניתן לפתוח את הפרוסה כך שנוצר חלל למילוי.
      • טורפים את הביצים עם רסק העגבניות. ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה במילוי ומהדקים. מניחים בקמח ומצפים מכל הכיוונים. טובלים בביצים הטרופות.
      • מטגנים בשמן החם בכמה סבבים, 3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.

      לרוטב
      • מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את כל הירקות (הבצל, תפוח האדמה, הסלרי, השום והקישואים) ומטגנים על להבה גבוהה במשך 5 דקות או עד ריכוך קל. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים (הפפריקה, הפלפל השחור, אבקת המרק) מערבבים היטב.
      • כשהירקות שוקעים מניחים מעליהם את המפרומים המטוגנים ומוסיפים עוד מים, כמעט עד כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כ-40-300 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים, המילוי מתבשל לחלוטין והרוטב מצטמצם.
      • מגישים עם קוסקוס, אורז

  7. אתר נפלא. ברכות

  8. שלום,
    רק רציתי להגיד שהשתמשתי באתר הזה ב-2 מתכונים והייתי מאד מרוצה.
    מאד אהבתי בעיקר את הדגשים הקטנים שאתם מוסיפים (כמו איזה סוג תפוח אדמה מתאים לפירה שמאד עוזרים לבישול ומשפרים את המנה.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*