אודות

אני עֹז תלם, ואני חי ונושם אוכל. אני מקדיש את חיי ללמידה, חקירה והתעמקות בכל מה שקשור למה שטעים, ומאמין שעל ידי הבנה של התהליכים שקורים בבישול, כל אחד, ואני מתכוון כל אחד, יכול לבשל יותר טוב, יותר טעים, וליהנות יותר מכל האקשן של הבישול והאכילה שבאה בעקבותיו 😉

11059683_10152901216269335_7230827239247667812_n

הרגלי האכילה שלי נותרו פחות או יותר אותו דבר 🙂

אני אוהב לאכול מאז שאני זוכר את עצמי (ראו ראיות מעל), וכבר מהילדות אני מבשל. זה התחיל במנות פשוטות כמו פסטה ופתיתים והמשיך לארוחות שלמות שהייתי מאלתר בבית או מגיש לחברים. אבל בישול לא הפך להיות חלק משמעותי מחיי עד שהגעתי לנקודת מפנה בחיים שלי: השתתפתי בעונה הראשונה של היפה והחנון (בתור החנון כאילו דאא), והיה לי הכבוד הרב להיות מודח משם ראשון 🙂

הלחץ של הריאלטי דחף אותי למסע לחיפוש עצמי, שבסופו הגעתי למסקנה שאני לא עושה מספיק דברים שאני אוהב. בעקבות כך עשיתי את הצעדים הראשונים שלי בעולם האוכל: נרשמתי ללימודי בישול ובהמשך (במקביל ללימודי תואר ראשון במנהל של עסקים) הייתי טבח במשך שלוש שנים, שזה אומר לבלות שעות על שעות בחיתוך, בישול, אידוי, הקפצה, אפייה, צלייה, תיבול ערבוב וכל פועל אחד שאתם יכולים להעלות במוחכם וקשור לאוכל.

אחת התובנות המרכזיות שלקחתי משלוש שנים של עבודה מאחורי הקלעים של עולם המסעדות, היא ששום דבר שאנחנו עושים במטבח לא טריוויאלי. אפילו מאחורי המנה הכי פשוטה יש היסטוריה, תרבות, מורשת, כימיה, ביולוגיה ופיזיקה, או בקיצור מכרה זהב אינסופי של ידע.

שלוש שנים עבדתי כטבח. צילום: אמיתי איצקוביץ'

שלוש שנים עבדתי כטבח. צילום: אמיתי איצקוביץ'

מתכונים יש בכל מקום, בכמות אינסופית, אבל מעטים מאוד האתרים שנכנסים אתכם לעומק, ועוזרים לכם להבין מה קורה בכל פעם שאתם מבשלים: איך פסטה מתבשלת, למה מתפיחים בצק פעמיים, מה הקשר בין בשר לקרם ברולה ולמה משהו אחד טעים לנו בעוד שמשהו אחר לא.

בכתבות, המתכונים והמאמרים השונים שיתפרסמו כאן אתן מענה לכל השאלות האלו ועוד, כדי שאתם תוכלו לבשל יותר, וליהנות אפילו עוד יותר מהתהליך, מהעשייה ומהתוצאה.

>> ליצירת קשר

 איך התחלתי לכתוב? 

את כתבות האוכל הראשונות שלי כתבתי עבור מגזין הסטודנטים של המרכז הבינתחומי, פיוז'ן. באתי ואמרתי: שלום אני עֹז ואני רוצה לכתוב על אוכל. המגזין היה כולו בהתנדבות וזרמו איתי, וכך יצא שבסוף 2008 כבר כתבתי את הכתבה הראשונה שלי: 'פשיטת מקרר', בה הגעתי לדירה של סטודנט ביחד עם צלם, והכנו מנות מחומרי הגלם שהיו (או ליתר דיוק: לא היו) בדירה.

בהמשך לימודיי המשכתי לכתוב למגזין ובהמשך גם ערכתי אותו, ככה שלקראת סיום התואר חילקתי את הזמן בין קורסים אקדמיים, למשמרות במטבח ולהכנת כתבות על אוכל. כיף! 🙂

הכתבה הראשונה שהכנתי למגזין הבינתחומי, אי שם ב-2008

הכתבה הראשונה שהכנתי למגזין הבינתחומי, אי שם ב-2008

מתחביב לקריירה

בפברואר 2011 הכתיבה והבישול בהם עסקתי נפגשו והפכו למקצוע: התחלתי לעבוד באתר נענע10 כעורך תוכן שיווקי, שזה אומר לכתוב ולצלם מתכונים, להכין כתבות, לראיין, לכתוב בפייסבוק ולהכיר טוב טוב את עולם הקולינריה של הארץ.

מאז ועד היום אני יוצר תוכן שקשור לאוכל, ובשנים האחרונות כתבתי יותר מ-500 מתכונים לחברות מסחריות גדולות כמו קוואקר, בריטה, שמרית, מותג הפסטות ברילה ומגוון המותגים של חברת יוניליבר. במשך שנה וחצי, החל מינואר 2014, התפרסם בוואלה אוכל טור קבוע שלי שנקרא מאמן המטבח, בו אני עונה על שאלות על אוכל.

כיום יש לי מדור קבוע במגזין את גורמה שמוקדש להתעמקות והכרה של חומרי גלם, ואני עורך את המגזין של מסעדות בנדיקט.

תולעת (שעורכת) ספרים או: הרומן שלי עם גורדון
בספטמבר 2011 יצא לאור בארץ בהוצאת פן (הוצאת בת של ידיעות ספרים) ספר הבישול של השף גורדון רמזי, 'תיאבון בריא'. אחרי שעשיתי את הקישור הראשוני בין ההוצאה הבריטית להוצאה הישראלית תרגמתי את הספר מאנגלית, ואפילו כתבתי את ההקדמה למהדורה העברית.

התוכניות שלו הן אחת מהסיבות שבגללן נדלקתי על הבישול, וצפיתי בפחות או יותר כל תוכנית שהוא השתתף בה, מהתוכניות הראשונות בהן הוכתר כבוס הגרוע ביותר בבריטניה ועד לעונות החדשות של מטבחי הגיהינום ומסטרשף ארה"ב.

במהלך 2012 התחלתי לעבוד כעורך ומגיה קולינרי בהוצאת הספרים מודן. במסגרת התפקיד ערכתי את ספריו האחרונים של בני סיידא (מתכונים שחבל על הזמן, פטריות, על האש ועוד) וביצעתי הגהה לספרים של ג'יימי אוליבר, איילת הירשמן וצחי בוקששתר.

והיום

היום אני חי את החלום שלי: קם בבוקר ומקדיש את חיי לכל מה שיש לאוכל להציע. אני מבשל למשפחה, מאלתר מנות ומקפיד לקנות ולעבוד עם חומרי גלם שאני לא מכיר. כותב, לומד וחוקר, ומוציא את המקסימום מכל מה שיש לעולם הקולינריה להציע.

תודות

האתר שאתם נמצאים בו עכשיו לא היה נראה כמו שהוא נראה בלי כמה מהאנשים הכי מוכשרים שיש לי את הזכות להכיר ולעבוד איתם:

ג'רי וינוקור ודן קופמן מסטודיו דה פיקסל, שעיצבו את האתר ואת הלוגו, ועזרו לי להפוך רעיון למציאות.

דוד אריאלי מ-Dweb בניית אתרים, שעשה מעל ומעבר, ושם לב לכל הפרטים הקטנים כדי שהאתר יראה ברמה המקצועית הגבוהה ביותר.

קרן ביטון כהן ואסף אמברם, שאחראים לתמונות המהממות שאתם רואים בכתבות ובמתכונים השונים כאן.

רחלי קרוט, עורכת אתר פודפייג' ומישהי שאהבה לאוכל זורמת לה בדם, שנתנה הערות והארות בכל שלבי ההקמה, ושמה לב לפרטים שבחיים לא הייתי שם לב אליהם בלעדיה.

ואופיר וינשטוק, חבר יקר שעזר לי להגדיר בדיוק מה אני רוצה שהאתר הזה יהיה.