שילוב גאוני • סלט וולדורף סלק

3 באפריל 2014
מרענן וטעים. צילום: קרן ביטון כהן

מרענן וטעים. צילום: קרן ביטון כהן

איך לא חשבו על זה קודם? סלט וולדורף מתפוחים, אגוזים וסלרי פוגש את ממרח החזרת של פסח והופך למנה שכולם ידברו עליה

בשולחן החג שדודתי פותחת תמיד מוצאים על השולחן שפע של סלטים צבעוניים ויפים. אחד מהן הוא סלט הוולדורף: אחד מהסלטים הקלאסיים שיש, שנוצר לפני יותר מ-100 שנים במלון וולדורף אסטוריה בניו יורק. היא מערבבת תפוחים, אגוזי מלך וסלרי עם קצפת (צמחית), והוא תמיד אחד מהראשונים להתחסל. לצידו יושבת החזרת שמלווה את מנות הדגים, שמורכבת מסלק מבושל אליו מוסיפים חזרת טרייה מגוררת, לפי הטעם כמובן (אנחנו אוהבים הרבה).

לקראת החג החלטתי לשלב בין השניים לדואט הרמוני שהצליח להפתיע . בתור הרוטב שמתווך בין השניים, ויתרתי על המיונז (שהוא הרוטב של הסלט הקלאסי), ובמקומו ערבבתי סילאן עם קצת חומץ, מיץ לימון ושמן, וזה כל מה שהיה צריך לסלט מלא צבע, מרקמים וטעמים כיפיים. הוא ילך מצוין על שולחן החג שלכם, בעיקר כי הוא ירענן את המנות והתבשילים הכבדים יותר. בדרך כלל אני מציע בשלב זה גיוונים וכולי, כאן אין מה לגעת :] שיהיה בתיאבון!

מעשה טוב לקראת החג
על לקט ישראל שמעתם? זהו ארגון התנדבותי הפועל להצלת וחלוקת עודפי מזון לאלו שהכי צריכים אותו. לקראת פסח העומס על הארגון כפול: גם מבחינת אלו הזקוקים לעזרתו וגם מהבחינה שיש פחות תוצרת לחלק. איך אתם יכולים לעזור? אפשר לבוא להתנדב בימי הקטיף או לשלוח תרומה כספית דרך האינטרנט. כל הפרטים באתר לקט ישראל

את הסלק כדאי לחתוך על מכסה פלסטיק שלא ללכלך את הקרש. צילום: קרן ביטון כהן

את הסלק כדאי לחתוך על מכסה פלסטיק שלא ללכלך את הקרש. צילום: קרן ביטון כהן

את החזרת מגררים ברגע האחרון כי טעמה מתנדף. צילום: קרן ביטון כהן

את החזרת מגררים ברגע האחרון כי טעמה מתנדף. צילום: קרן ביטון כהן

מערבבים בעדינות לפני שמגישים. צילום: קרן ביטון כהן

מערבבים בעדינות לפני שמגישים. צילום: קרן ביטון כהן

מתכון לסלט וולדורף עם סלק וחזרת

3-4 מנות, 15 דקות עבודה, 60 דקות בישול (של הסלק), טבעוני

מצרכים:

לסלט:
2 סלקים קטנים
2 תפוחים ירוקים (גרני סמית')
2 גבעולי סלרי, עם העלים
חופן קטן אגוזי מלך, קצוצים גס
מעט חזרת טרייה, לפי הטעם

לרוטב:
3 כפות סילאן
2 כפות חומץ יין אדום או לבן
2 כפות מיץ לימון
8-12 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  • מבשלים את הסלקים (שלמים ולא קלופים) בסיר עם מים בערך שעה או עד שהתרככו לחלוטין. נותנים להם להתקרר ואז חותכים לקוביות (עדיף על מכסה פלסטיק שלא ילכלכו את הקרש).
  • קוצצים את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות ו-1/2 מהעלים קוצצים גס (אז שאר העלים שומרים לצלחת הסדר או זורקים למרק).
  • קולפים את שני התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות.
  • שמים את כל המצרכים לרוטב בקופסה קטנה ומנערים היטב עד שנוצר רוטב אחיד בצבע חום בהיר.
  • שמים את כל הירקות והפירות בקערה. מגררים פנימה חזרת טרייה לפי הטעם. יוצקים מעל מעט מהרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים עוד מהרוטב.
  • את הסלט אפשר להגיש מיד או לשמור בקירור על להגשה (ככל שהוא יחכה יותר הוא יהיה יותר סגול). הרוטב שנשאר משתלב מצוין גם בסלטים אחרים (נגיד סלט חסה).

לעוד מתכונים לפסח:
פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי
לביבות פראסה ומנגולד
סלט ירוקים של אביב
סלט עדשים כתומות ותרד
סלט סויה, סלק ושמיר

Print Friendly

15 תגובות

  1. הי עוז,
    רק היום נרשמתי לאתר המקסים והמושקע שלך, בזכות הכתבה על גלעד שער.
    רציתי לציין שסבתא שלי ז"ל,יוצאת גרמניה, היתה עושה את הסלט תפ"א עם מיונז – גם עם קוביות סלק וגם עם קוביות תפוחי עץ וזה היה שידרוג מעולה, שלא לדבר שכילדים,שלא אוהבים דברים לא מוכרים, היינו כך אוכלים גם פירות וירקות ש"הוחבאו" בסלט הטעים,שהיה מקושט למעלה בפלחי ביצים קשות, שעליהם היינו רבים…..בתמונות כמובן שכולנו היינו עם חיוך עם שיניים אדומות מסלק…..

  2. היי עז. תודה על אתר מופלא! ושאלה: את האגוזים לא כדאי להוסיף לקראת ההגשה?

    • היי רוני :]
      זה לא באמת משנה מתי האגוזים יצטרפו למסיבה. אפשר לפני ההגשה ואפשר בעת ההכנה.
      חג שמח 🙂

  3. תודה! יצא מדהים. הרוטב הזה מוצלח במיוחד. גם סלט השעועית הלבנה מעולה וגם העדשים והתרד.. בקיצור אתה מככב אצלנו. תודה וחגשמח

  4. שלום רב, עוקבת אחרי האתר ונהנית מהגשה ומהמרשמים .
    תודה על כל הרעיונות שמאירות את המטבח
    *אני תמיד אופה את הסלקים בקליפתם בנייר אלומיניום כ 45 דקות .מעבירה למי קרח ואז מקלפת בקלות .כך המיצים והטעם יותר חזק.
    השבוע שמרתי בפרייזר סלק שלם . מקווה שאוכל להשתמש לסלט הבא כדי לחסוך לסלט הבא .

    • היי עדינה
      כיף לשמוע ותודה על השיתוף. צליית סלקים היא בהחלט דרך מצוינת לרכך אותם.
      ספרי איך יצא הסלק הקפוא, מעולם לא ניסיתי להקפיא סלק.. =]

  5. היי
    ניתן להמיר את החומץ בן יין בכמות גדולה יותר של לימון?
    ואם כן כמה?

  6. היי.
    שאלה נוספת.
    חזרת טרייה=שורש שממנו מכינים את החזרת האדומה?

  7. שלום רב, כבר כתבתי לך לפני כמה שבועות. לא מבינה למה, לא מצליחה להתחבר לאתר שלך ולהיות חברה. היום, לא יודעת איך, עלית, ונהניתי ברמות. איך ומה לעשות כדי להיות חברה באתר שלך? האם הספר שלך כבר ממצא בחנויות? מאד מאד מעונינת לרכוש כמה כמתנות לבנותי. אצל אמא שלי ז'ל היו מכינים סלט תפו'א עם מלפפון חמוץ וסלק מבושל ותפוחי עץ ואפונה (לא להאמין). היום לא פעם אני מתפנקת וקונה סלקים אפויים בואקום ועושה סלט סלק נטו. המיוחד בסלט הוא התיבול. פשוט אבל טעים. מוכנה לשתף אותך ואת כל הקשורים. תודה ושבוע טוב

    • היי אסתר 🙂 את רשומה למנויים ואמורה לקבל עדכון על כתבות חדשות
      תודה רבה על המילים החמות!! 🙂
      כרגע בספר נמצא בשלבי עבודה אעדכן כשניתן להזמין אותו במכירה מוקדמת דרך האתר
      אשמח לשמוע עוד על המתכון המשפחתי שלך =]

  8. מבקשת לקבל מתכונים למייל

    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*