סיכום 2014: המתכונים והכתבות שהכי אהבתם

28 בדצמבר 2014

קבלו את העשיריה הפותחת: המתכונים והכתבות הכי פופולריים בשנת 2014. וגם: הכתבה הכי מרגשת והכתבה שהכי שמחתי לפרסם

לא הספקתי להגיד ג'ק רובינזון (כלומר, הספקתי 😀 באופן מטאפורי), ועוד שנה נגמרה. שנת 2014 הייתה עבורי שנה מיוחדת, בה האתר צבר תאוצה מרשימה. מחודש לחודש מספר הקוראים גדל, אני מקבל יותר ויותר הודעות עם שאלות מעניינות (למשל מהזמן האחרון: איך להכין סלט ביצים מעניין, איך הופכים עוגת שוקוצ'יפס חלבית לפרווה,  כמה זמן אפשר להתפיח בצק במקרר), אנשים מזהים אותי ברחוב ("היי אתה הזה עם המוקפץ! יצא מה זה טעים"). מאוד כיף לי לראות שכל עבודת הנמלים שנעשית מאחורי הקלעים של האתר, החל מבחירת המנות, בדיקת המתכונים והכנת המנות לצילומים, דרך כתיבת המתכונים, מחקר וחיפוש אחרי מידע רלוונטי, עריכה, העלאה למערכת ועריכה נוספת ולבסוף פרסום ושיווק התוכן, הכל נותן פירות טעימים מאוד! :]

איזו שנה זאת הייתה: אירחתי אצלי במטבח את איילת הירשמן, תום פרנץ וחן (שירלי נמש) שוקרון. נסעתי עד למתת שבגליל ליום כיף טעים עם ארז קומורובסקי, והפכתי את המטבח שלי למעבדת מחקר קלינרית (לשמחתם של יושבי הבית). עיון בעמוד הנתונים (ותודה לגוגל אנליטיקס) מספר שיותר מ-80 כתבות פורסמו, 600 אלף דפים הוצגו וקצת יותר מרבע מיליון (!!) מבקרים קוראים, מגיבים ומכינים את המתכונים שאני מעלה, והכי חשוב, מיישמים את הטכניקות ואת מה שמאחורי המתכון.

אז ש-2015 תהיה מוצלחת כמו ויותר מ-2014! יש עוד הרבה כתבות לכתוב, הרבה טכניקות ושיטות כיפיות ללמוד, סרטונים טעימים לצלם ועוד הרבה מה לאכול 😀 תמשיכו לשאול שאלות להגיב ולהתעניין 😉

לפני שנתחיל בספירה לאחור (הבנתם? =]), 2 כתבות שאמנם לא נכנסו לרשימה מבחינה נומינלית, אבל מבחינה רגשית היו חשובים לי לא פחות מהכניסות.

הכתבה הכי מרגשת: קובה סלק של סבתא חנה

קובה סולת ברוטב סלק אדום

לחצו על התמונה למתכון המלא. צילום: אסף אמברם

בערך מהרגע שבו התחלתי לבשל, אחת המנות שניסיתי להכין הייתה הקובה של סבתא חנה: מנה שזכורה לי עוד מהילדות, כשכל המשפחה הייתה מתכנסת סביב שולחן ארוחת שישי. ולפני חודשיים  (אחרי מסע שכנועים לא קטן) הצלחתי לשכנע אותה לפתוח את המטבח וביחד הכנו את הקובה המפורסמת שלה: חמוצה, מתוקה, עשירה, בדיוק במרקם הנכון ובעיקר משמחת ומחממת לבבות. אגב, זאת גם הכתבה שקיבלה הכי הרבה לייקים: יותר מ-1400 :]

הכתבה שהכי שמחתי לפרסם: המדריך המלא לאוממי

פטריות אוממי

לחצו על התמונה לכתבה המלאה. צילום: קרן ביטון כהן

אוממי הוא הנשק הסודי שלי לשדרוג כל מנה, ממנות מלוחות ועד לקינוחים. יותר משנה הכתבה הזו ישבה אצלי בבטן (את התמונות עבורה צילמתי בספטמבר 2013), ואספתי פרט אחרי פרט פרט, קראתי מאמר, ועוד מאמר, ועוד מחקר, עד שהגעתי למצב שהרגשתי שאני יודע עליו מספיק כדי לחלוק את הידע הזה עם העולם. כמו המטריקס, רק באוכל 🙂

ועכשיו לרשימה:

מקום 10: המדריך לבריק

בריק תוניסאי

לחצו על התמונה כדי לפתוח את המתכון. צילום: קרן ביטון כהן

אחד המעדנים הגדולים שהביאו הטוניסאים (כולל הטריפולטאים!) לעולם הוא הבריק: בצק דקיק מטוגן ופריך שטומן בחובו כל מיני מילויים. במדריך הזה נתתי קודם כל כבוד למילויים המסורתיים, של ביצה ותפוחי אדמה, ואז הרשיתי לעצמי להתפרע יותר, עם בריק יווני במילוי תרד וגבינת פטה, ובריק תאילנדי במילוי פאד קפאו.

מקום 9: עוגת גבינה פירורים

>> למתכון לעוגת גבינה פירורים של אמא

תשמעו, לעשות וידאו זה קשה. הרבה יותר קשה מלהעלות כתבה רגילה ויותר מורכב כמובן. אבל הוידאו מאפשר לי להציג את האוכל ברמה קצת יותר עמוקה, ובסרטון הזה, שצילמתי ביחד עם הקומיקאי יוסי גבני, פיצחנו את הדרך לעוגת גבינה פירורים שהיא מצד אחת פשוטה מאוד להכנה ומצד שני מרשימה ומענגת. זה התחיל כשיוסי שלח אלי את המתכון של אמא שלו. כשהוא ניסה להכין אותה בבית זה אף פעם לא יצא לו אותו דבר, אז קראתי את המתכון, עשיתי לו קצת קסמי קיצ'ן קואץ' והתוצאה הייתה בדיוק בטעם של הילדות (של יוסי, אמא שלי מכינה עוגת גבינה עם ביסקוויטים 😀 )

מקום 8: עוגת סולת ותפוזים

עוגת סולת ותפוזים איילת הירשמן

לחצו על התמונה כדי לפתוח את המתכון. צילום: קרן ביטון כהן

אין ספק, העם אוהב עוגות. במרחק 7 צפיות בלבד מעוגת הגבינה נמצאת עוגת הסולת הנהדרת של איילת הירשמן המקסימה. אירחתי אותה אצלי ליום בישולים מתוק וכיפי, והמתכון הזה, לעוגה בחושה ואוורירית שמקבלת מיץ תפוזים וגרידת תפוז, וגם נספגת אחרי האפייה בסירופ תפוזים נהדר, ממש תפס חזק 🙂

מקום 7: המדריך המלא להכנת טמפורה

facebook

לחצו על התמונה למתכון המלא. צילומים: קרן ביטון כהן

יש לי קטע חזק עם טיגונים. בחנוכה של השנה שעברה (הרשיתי לעצמי לכלול כאן גם מתכונים מסוף 2013 כי רק באוקטובר האתר נפתח :] ) פרסמתי את המדריך המלא להכנת טמפורה בבית, עם הטריק שגורם לבלילה לצאת אוורירית ופריכה ולא ספוגה ומעצבנת, עם עוד המון שימושים קולינריים טעימים עבורה (יחי האבוקדו והמלפפון החמוץ!). נסו ותיהנו!

מקום 6: איך לבשל חזה עוף ומתכון לפסטרמה ביתית

לחצו על התמונה למתכון המלא. צילום: קרן ביטון כהן

חזה עוף הוא אחד מהנתחים הקלים להכנה שיש, אבל יש לו נטייה מעצבנת להתייבש ולהיות סיבי וחסר טעם בבישול לא נכון. את הבעיה הזו רציתי לפתור כשכתבתי את המדריך הזה: הסוד טמון בהבנה של התהליך בו העוף מתבשל. הטמפטורה בה העוף מוכן היא 68 מעלות, וכדי להגיע אליה בבטחה הדרך הכי טובה עוברת בתנור בחום נמוך ולא בחום גבוה כמו 99% מהמתכונים האחרים שתמצאו ברשת. זאת גם הכתבה עם הכי הרבה תגובות  (55) עד כה 🙂

מקום 5: המדריך המלא לעוף בלימון מושלם

עוף בלימון

לחצו על התמונה למתכון המלא. צילום: קרן ביטון כהן

זה אולי אחד המתכונים הכי פופולריים שלי, ובצדק :] הוא רוכב על גבי הנוסטלגיה של המסעדות הסיניות של פעם (וגם של היום), יש בו עוף, הוא מטוגן ולכן טעים ופריך יותר, והוא מצופה ברוטב חמוץ מתוק מלוח וקצת פיקנטי. בכתבה הזאת גם לקחתי אתכם אל מאחורי הקלעים: איך אני מפתח את המתכון (ממוצע משוקלל של מתכונים אחרים) ואיך אפשר לעשות את זה בבית על כל מתכון לא מוכר שבא לכם לשחזר בבית.

מקום 4: זה לא סופלה, זה פונדנט!!!!!!! 

Molten Lava Cake בשמה האמריקאי. צילום: קרן ביטון כהן

לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים. צילום: קרן ביטון כהן

זה אחד מהתכנים הראשונים שפרסמתי בעליית האתר לפני שנה, והוא בא לתקן עוול קולינרי גדול: הבלבול בין סופלה שוקולד לפונדנט שוקולד. בגדול, כמעט על מה שנמכר לכם תחת הכותרת "סופלה שוקולד" (כולל מה שיש בפריזרים בסופר.. יופי שגב) הוא למעשה קינוח אחר שעונה לשם פונדנט. שניהם טעימים, שניהם שוקולדיים, אבל אחר הוא עוגה מושחתת שלא אפו עד הסוף (להלן פונדנט), והשני הוא אוורירי, קליל, ובעל טעם של ענן, (היוש סופלה).  ולא להתבלבל!!!!!

מקום שלישי: המדריך המלא לפירה מושלם

>> למתכון לפירה מושלם

יש אינסוף תאוריות לגבי מה צריך ומה לא צריך לעשות כדי להגיע לפירה מושלם. אחרי שהפכתי מאות ק"ג של תפודים לפירה צמצמתי את כל המידע, הדרכים והשיטות למתכון אחד, שגם מכיל את מלוא הטעם של תפוחי האדמה (כי לא זורקים את הקליפות), גם מסתכם ל-10 דקות על עבודה בתכל'ס (ואני מכין אותו כל הזמן!) והוא אפילו פרווה. המתכון, שעלה לפני קצת יותר משנה, קיבל שדרוג בדמות סרטון הוידאו שלמעלה לפני חצי שנה.

מקום שני: איך להכין קצפת

הקצפת באה מעל. צילום: קרן ביטון כהן

לחצו על התמונה כדי להגיע למדריך. צילום: קרן ביטון כהן

זאת אולי ההפתעה הכי גדולה ברשימה. הרי מה מסובך בלהכין קצפת? מסתבר שגם בהכנה של הקינוח הלבן הנהדר יש ניואנסים, ו-וואלה, לי היה מאוד כיף להסביר, לחקור, ולסכם אותם למאמר אחד שמנגיש את הסיפור לכולם, גם למי שלא החזיק מטרפה בחייו 🙂  וכמובן שיש תגליות מעניינות מההיסטוריה של הקצפת (ניסיתם פעם להקציף עם אלומת זרדים? 😀 )

מקום ראשון: המדריך המלא למוקפץ בבית

מוקפץ עוף נודלס וירקות

לחצו על התמונה למתכון המלא. צילום: קרן ביטון כהן

המנצח הגדול, המתכון שהכי אהבתם השנה, הוא המוקפץ, עם יותר מ-30 אלף (!!) כניסות. המדריך שכתבתי להכנתו התחיל עוד בימים שהייתי טבח – עם הלהבות החזקות של המטבח המקצועי הייתי מארגן מוקפצים בצ'יק, והירקות היו יוצאים זהובים, פריכים בדיוק במידה ומלאי טעם. כשרציתי להכין את אותן מנות בדיוק בבית, עוצמת האש שעמדה לרשותי לא הייתה חזקה מספיק, אז הייתי צריך לפענח את הדרך הנכונה להגיע לאותה תוצאה, בבית.

במתכון הזה חלקתי את כל הטריקים שיש, משימוש בסיר כדי שהירקות לא יגדשו את המחבת, דרך הקפצת כל ירק בנפרד ועד הפסקת הבישול כשרואים שיש נוזלים – כי ברגע שהם מתחילים לצאת החוצה זה כבר מורתח ולא מוקפץ. מהתגובות שלכם (אפילו עצרו אותי ברחוב כמה פעמים כי זיהו אותי בזכות המתכון הזה) גיליתי שהמנה הזאת הפכה לבת בית אצל הרבה מאוד משפחות ובשלנים, ואין דבר יותר משמח ומספק מלראות איך העבודה שלך עוזרת ומקבלת משמעות 🙂

 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

מתכוני מרקים לחורף:
מרק עגבניות ואורז בסמטי
מרק דלעת ווניל
מרק אורז ירוק
מרק קובה סלק
מרק עדשים וארטישוק ירושלמי

Print Friendly

7 תגובות

  1. אין לתאר את העונג שיש לי מהאתר…מאז היכרותנו אני מרגישה כפרופסור במעבדתו..

    פשוט כיף אדיר, לקרוא, לנסות להכין ובעיקר להבין!

    תודה בשמי, ובשם כל עשרות החברות ששיגעתי להן את המוח להיכנס..

    היה שווה את זה!

  2. אחחחח איזה בלוג איזה בלוג 🙂 תמשיך לעשות לנו שמח, בעין, בלב ובבטן!

  3. אתר מעולה וכתבות מצויינות.
    אני לא מפסיק להכין את הפירה על פי המתכון שלך וזה כל פעם מפתיע אותי בפשטותו וטעמו הנפלא.
    פשע שלא ידענו את זה קודם
    אז, תודה.

  4. איזה אושר לגלות את האתר הזה. סוף סוף הכל ברור, הכל מוסבר. הגעתי לאתר דרך המדריך למוקפץ הביתי וזה יצא כל כך טוב שלא האמנתי.
    גם העוף של גנרל טאו היה הצלחה גדולה.
    תודה על ההשקעה והפרטים הקטנים.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*