מלביבות לסופגניות: כל המתכונים לחנוכה

21 בדצמבר 2016

יש לי חולשה למטוגנים 🙂 המתכון לסמבוסק של סבתא בהמשך הכתבה!

בתחילת השבוע נחגוג את חג החנוכה, חג האורות, חג המכבים, אבל בעיקר: חג הטיגונים. לקראת שמונת הימים בהם לכולם יש רישיון לשלוף את השמן, ריכזתי למקום אחד את כל מתכני החג שכתבתי לאורך השנים. מוזמנים להכין, לשאול וכמובן לדווח איך יצא 🙂 חג שמח! עֹז

לפני שאעבור למתכונים, קבלו שתי כתבות שיעשו לכם סדר בחג (אפילו שעדיין לא פסח):

המדריך: איך לטגן הכל

טיפים לבחירת השמן, טיגון מוצלח ועוד. לחצו על התמונה להגיע לכתבה. צילום: קרן ביטון כהן

איך לחמם לביבות וסופגניות

מה הדרך הטובה ביותר להחזיר את המטוגן שהתקרר למצב חמים ונהדר? כל ההסברים בכתבה. לחיצה ואתם שם

לביבות

לביבות הם ביסים קסומים של ירק, פחמימה לוהטת ושמן. המפגש בין לביבה חמה לשפתיים רעבות מבטיח רגעים מאושרים.

לביבות תפוחי אדמה ממרכיב אחד

בלי ביצים, בלי קמח, רק תפוחי אדמה ויש לכם לביבה מושלמת! לחצו כדי להגיע לכתבה

לביבות כרישה ומנגולד

שילוב מנצח של שני ירקות אהובים. לחיצה על התמונה ואתם שם

לביבות כרובית וגבינה

כרובית? טווווב. גבינה? טווווב. לביבות כרובית וגבינה? וואו! לחיצה ואתם שם

לביבות קישואים ועשבי תיבול

פריכות מבחוץ, נימוחות מבפנים, ועם המון ירק. לחיצה ואתם שם

ערוק: לביבות ירק עיראקיות של סבתא

לביבות נימוחות מהמטבח העיראקי עם פירה והמון ירק. לחיצה ואתם שם

לביבות בטטה וצ'ילי

לביבות בטטה בשני מרקמים עם טוויסט חריף של צ'ילי אדום. קליק ואתם במתכון

לביבות תירס ממכרות

לביבות תירס מתקתקות שמתפצפצות בפה. לחיצה על התמונה ואתם שם

לביבות מנגולד בקלי קלות

5 מרכיבים, 15 דקות והן על השולחן שלכם! קליק על התמונה ואתם במתכון

לביבות בצל הודיות

פריכות במיוחד ואפילו טבעוניות, מתכון מנצח ללביבות בצל מתובלנות של רינה פושקרנה

הפסקה להודעה חשובה D:

שמח מאוד לספר לכם שהתחלתי לעבוד על ספר בישול משלי. הוא יוקדש לירק האהוב עלי בעולם: כרובית 🙂 הספר יצא לאור בעזרת מימון המונים ועם התמיכה שלכם החלום יהפוך למציאות! =]

בספר אשתף במתכונים נהדרים שיהפכו למנות מעולות אצלכם בבית, ובהמון טיפים וטכניקות שמוציאים את המקסימום מהכרובית הצנועה. הקליקו כאן לעמוד הפרויקט והזמינו את הספר עכשיו במחיר מיוחד לכם ולאנשים האהובים עליכם, וכמובן שתפו הבשורה! הספר יצא לאור אם המימון יושג לפני ה-24/1/2017

סופגניות

מה יכול להיות רע בבצק מתוק מטוגן? D:

קריוש: סופגניית פרח אלג'יראית

סופגניה מיוחדת עם צורה בלתי נשכחת, לפי מתכון נהדר של נוף עתאמנה אסמאיל

צ'ורוס טבעוני

זהובים, פריכים ומפנקים. קליק על התמונה כדי להגיע למתכון

עוד מטוגנים

לא בדיוק סופגניות, לא נכנסים להגדרה של לביבות, אבל היי, השמן כבר חם!

טמפורה מושלמת

בלילה פריכה שיכולה להתאים לירקות ופירות. קליק דה פיקצ'ר!

סמבוסק חומוס עיראקי

הסמבוסקים הכי טעימים ישר ממגבת הנייר שעל השיש. צילום: אסף אמברם

בריק טוניסאי פריך כמו מהדוכנים

משהו חם וטוב. צילום: קרן ביטון כהן

בלינצ'ס גבינה לפי הספר

טוב, זה לא בשמן עמוק, אבל זה בהחלט מטוגן בחמאה. מתכון מעוווולה של סבינה ולדמן

עגבניות ירוקות מטוגנות

עגבניות ירוקות מטוגנות

מאכל מיוחד הישר מהסרטים. צילום: קרן ביטון כהן

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

בשביל האיזון.. תכינו סלטים!
סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט טאבולה כמו בגליל
סלט עדשים כתומות ותרד
 
סלט וולדורף עם סלק וחזרת

Print Friendly

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*