החברים טועמים: שמפניות ויינות מבעבעים

27 בדצמבר 2013
המבעבעים שנמזגו. צילום: עז תלם

מימין: ברוט טפרברג, 562 תבור, פרוסקו קארפנה מלבולטי, פרוסקו טומסי, שמפניה דראפייה ושפמניה אדמה קוסטה . צילום: עז תלם

לא חייבים להבין ביין כדי ליהנות ממנו, ולקראת סוף שנת 2013 ביקשתי מהחברים לטעום ולהחליט: איזה יין מבעבע הכי שווה לקנות לקראת הספירה לאחור לשנה החדשה. התוצאות הצליחו להפתיע

 

נחשו מה! עוד מעט יהיה 2014! אז מסתבר שהעולם כולו חוגג את מעברם של 365 ימים בלוח השנה הגרגוריאני, ואין יין שמסמל יותר את הספירה המרגשת לאחור מהסאונד של בקבוק שמפניה שנפתח. אבל חכו רגע, לא כל יין עם בועות הוא שמפניה. יש גם מבעבעים שמייצרים בארץ, וכאלו שמגיעים מחוץ צרפת, חלק עולים 50 ש"ח, וחלק עולים 230 ש"ח.. מה לעשות? איך נדע מה לבחור? אההה הפניקה.

כדי לעזור לכם להחליט איפה להשקיע את ממונכם, הזמנתי אלי חברים מן השורה, שיטעמו ויחוו דעה על ששה יינות מבעבעים, שאתם יכולים להשיג ברשתות השיווק או בחנויות יין. היה קשה לחגוג שנה חדשה בלי ששנה חדשה הגיעה, וכל המשתתפים השקיעו ועשו מעל ומעבר כדי לעמוד באתגר הקשה! התוצאות, כמו תמיד, מעניינות :]

איך התנהלה הטעימה?
כל טועם העניק ליין ציון מספרי שנע בין 1 (כלומר – לא אהבתי) ל-7 (כלומר, ממש אהבתי).

בניגוד לפעם שעברה, בה כיסינו את הבקבוקים כך שגם אני לא ידעתי מה אני מוזג, הפעם ויתרנו על המיסתורין וכולם ידעו מה נמזג – במקרה של היינות המבעבעים, זה אפילו קריטי כי יש אפקט רושם ראשוני הנגזר מהבקבוק.

הטעימה חולקה לשלושה מקצים, לפי שלוש קטגוריות של יינות מבעבעים (יש הרבה יותר, אגב, אבל כמה עריכה אני יכול לעשות? :]). הקטגוריות היו: מבעבעים ישראלים, יינות מבעבעים איטלקיים שנקראים פרוסקו, ושמפניות אמתיות מצרפת. מה שמאחד את ששת היינות הם שכולם לבנים, וכולם יבשים, ככה שלא היה פתאום איזה יין מתוק או יין ורוד שהקסים למישהו את החיך.

אם אתם בנים, רוב הסיכויים שהבחירה שלכם ליין מבעבע ליום שלישי הקרוב תהיה לפי מה שהחברה/האישה/בת הזוג שלכם תעדיף. לכן הפרדתי הפעם בין הבנים לבנות, כך שאתם יכולים לראות מה היו החביבים במיוחד על המין היפה.

שימו לב שאת דברי הטועמים סידרתי מהטועם/טועמת שנתנו את הציון הגבוה ביותר לזה/זו שנתנו את הציון הנמוך ביותר. טבלת התוצאות המלאה בסוף הכתבה. סדר היינות לפי סדר המזיגה באירוע.

>> פעם קודמת החברים טעמו יינות קברנה סוביניון

מימין: אור, אליס, מאיה ורן מתכוננים למלאכה

מימין: אור, אליס, מאיה ורן מתכוננים למלאכה

אסף וטל נערכים. צילום: עז תלם

אסף וטל נערכים. צילום: עז תלם

מי היו הטועמים:
אור שגיא, מהנדס חשמל ומחשבים ובוגר הטעימה הקודמת
אליס כץ, מנהלת משרד וסטודנטית ליחסי ציבור (חובבת מושבעת של יינות שאבלי)
מאיה גור אריה, עוזרת אישית בחברת אנרגיה (צרפתיה חובבת יין שאפילו טיילה בשמפאן)
אסף שפיגל, בוגר מדעי המוח ומפרסם אפליקציות מובייל
טל משען, דוקטורנטית לפסיכולוגיה ארגונית
ענבר ליבוביץ, מעצבת גרפית
רן ליבוביץ, איש IT באמדוקס
ויקה מיטלין, סטודנטית לתקשורת ומנהלת ביחד עם ענבר את הבלוג Fashionet-il
קוסטה יליסייב, אנליסט וסטודנט לתואר שני

ריח פירותי וקיצי, קצת מתקתק. טפרברג ברוט. צילום: עז תלם

ריח פירותי וקיצי, קצת מתקתק. טפרברג ברוט. צילום: עז תלם

מקצה ראשון: מבעבעים ישראלים

ישנם כמה וכמה יקבים בארץ שמייצרים יינות מבעבעים. כדי לשמור על אחידות בטעימה הזו, בחרתי שניים שנמצאים פחות או יות באותה קבוצת מחיר ומיוצרים באותה שיטה:שיטת שארמאט, בה אחרי שמיץ הענבים הופך ליין הוא מקבל את הבעבוע שלו דרך תסיסה שנייה במיכל לחץ.

Brut 2012, יקב טפרברג

ציון ממוצע: 3.6 סטיית תקן: 1.29

מה מספר עליו היקב:
יין לבן מבעבע יבש, המורכב מ: 90% ענבי שרדונה ו-10% פרנץ קולומבר מכרם מבוא חורון. תירוש הפרי צונן וסונן ולאחר מכן הותסס בטמפרטורה מבוקרת לקבל יין לבן יבש. את הבעבוע שבו קיבל בזכות טיפול בשיטת שארמה, בה הותסס שנית במיכל לחץ ולאחר מכן התבגר על השמרים כשלושה חודשים. מחיר: 69 ש"ח.

מה אמרו הטועמות: (ציון ממוצע 3.5)
מאיה: ריח פירותי וקיצי, קצת מתקתק. מחליק ומחמם את הגרון, מתאים לאחר צהריים עם חברות. ניחוח של גויאבה. טעם מפתיע, ולא יבש, למרות היין הוא ברוט. לא מתאים לארוחת ערב, פחות אהבתי את העיצוב של הבקבוק

ענבר: וואו! איזה ריח נהדר ומתקתק, בטעם גם מרגישים קצת מתיקות. טעים, אבל לא משאיר את הטעם שהייתי רוצה שישאר. אחרי שטעמתי הריח כבר פחות נהדר ומעט כימי, עם זאת, לא מייבש את הפה.

ויקה: בהרחה הראשונה יש ליין ניחוח פירותי ומתוק, אחרי קצת זמן הוא מריח פחות טוב ומעט כימי. הטעם היה נעים ומתגלגל על הלשון. עם כל שלוק אהבתי את היין פחות ופחות.

טל: ריח מתוק ומטעה, טעם שמכיר טחב, קשה להגדיר אבל לא טעים לי. הבקבוק יפה.

אליס: מעודן, לא מייבש את הפה, מתקתק, הריח אלכוהולי מזכיר קצת אצטון מעורבב עם אשכולית. הבקבוק מעוצב באופן מינימליסטי בלי לעורר הרבה רגש.

מה אמרו הטועמים: (ציון ממוצע 3.7)
אסף: חמצמץ ומתקתק, קליל, טעים, בכיף שותה עוד. הבקבוק לא הכי מעניין.

אור: הטעם והריח חזקים, טעים אבל מרגיש מתוק מדי כדי לשתות לאורך זמן.

קוסטה: הניחוח חזק וחריף, מצד שני הטעם מרגיש מתוק. הייתי שותה את היין עם פסטה, לא עם קינוח. הבקבוק נראה פשוט למדי.

רן: ריח מאוד חזק של יין לבן, יותר חזק מהטעם שלו. הבעבוע חזק מדי לטעמי, מזכיר משהו כימי. מאוד מעקצץ על הלשון, קצת חמוץ. הבקבוק מזכיר יותר מדי את הבושם שנושא אותו שם.

והנה אני מוזג! צילום: אור שגיא

והנה אני מוזג! צילום: אור שגיא

562 לבן, יקב תבור

ציון ממוצע: 4 סטיית תקן: 1.4

מה מספר עליו היקב:
יין מבעבע לבן ויבש הנקרא 562 לפי גובהו במטרים של הר תבור. מופק מענבי שרדונה (80%) וקברנה סוביניון (20%) – הרכב קלאסי של מבעבע המכיל ענבים אדומים. הענבים מהם הופק היין גדלו בכפר תבור ונבצרו ברמת הבשלה נמוכה בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות והאשכולות נסחטו שלמים. יוצר בכמויות קטנות מאוד. מחיר: 53 ש"ח.

מה אמרו הטועמות: (ציון ממוצע 4)
ענבר: מריחים עץ או משהו דומה, טחוב. הטעם מזכיר משהו ירוק, דשא ושוב, רגבים (הפלצנות מבעבעת בי בדומה לכמות הגזים ביין הזה). השם של היין מגניב, הבקבוק סטנדרטי.

ויקה: הריח מזכיר מאוד קאווה – יין מבעבע שאני מזמינה בבר. הטעם חזק ומרגישים מאוד את הבועות. היין טעים לי ואהבתי אותו מאוד. מרגיש מאוד חגיגי ומתאים לאירועים משמחים.

מאיה: ריח חזק שמעיד שהיה יבש. מריח פחות פירותי וקיצי מהקודם אך עדיין ריח גויאבה חזק. בפה הוא מרגיש יבש אבל לא יותר מדי. בסוף נשאר טעם מתקתק. מתאים לסילבסטר יחד עם קינוח מתוק. לא אוהבת את העיצוב של הבקבוק.

טל: ריח לא נעים, לא עושה חשק לשתות, הבעבוע חזק מאוד, חמצמץ.

אליס: ריחות פירותיים וקיציים, בעיקר של פירות לבנים כמו גויאבה ודשא רטוב. מרגיש שהוא עולה לראש מהר ונהיה פחות מעניין ככל שהוא מתחמם.

מה אמרו הטועמים: (ציון ממוצע 4)
רן: ריח חזק שנעלם אחרי כמה דקות. טעם מתוק מאוד של הדרים, כמעט ולא מרגישים את הבעבוע שלו. עובר ממש נעים בגרון. העיצוב של הבקבוק נראה זול משהו.

אור: מרירות טעימה מאוד, קלילות של קאווה, אפשר לשתות במשך ערב שלם.

קוסטה: הריח חלש, מזכיר מאוד שמפניה אמיתית, הטעם חמוץ ואיכשהו דומה לסמירנוף אייס. הבעבוע שלו חזק. לא הייתי שותה את היין הזה עם משהו מתוק, אלא עם מנות ראשונות ואוכל קל.

אסף: לא טעים, מזכיר סודה בטעמים עם אלכוהול.

"נעים, טעים, עדין, הכי מוצלח מבחינתי" פרוסקו יקב טומאסי. צילום: עז תלם

"נעים, טעים, עדין, הכי מוצלח מבחינתי" פרוסקו יקב טומאסי. צילום: עז תלם

מקצה שני: פרוסקו

ביחד עם הלמברוסקו, פרוסקו הוא יין מבעבע שמגיע אלינו מאיטליה. לא כמו הלמברוסקו, שיכול להיות יין שהוסיפו לו גזים סטייל סודה סטרים, פרוסקו מגיע מאזור ספציפי בצפון מזרח איטליה, לא רחוק מונציה, וכמו יינות שמפניה שתראו מיד, מוגן אזורית על ידי חוקי הייצור המקומיים (בתווית מחיר הרבה יותר קלה). את הבעבוע הוא מקבל על ידי התססה במיכל לחץ, ולא על ידי הגזה. היינות המבעבעים שמגיעים מהאזור חינניים, קלילים, וכמו שתראו מיד, קלעו טוב לחיך של הטועמים שלנו.

Tommasi Tenuta Filodora Prosecco DOC

ציון ממוצע: 4.2 סטיית תקן: 1.72

מה מספר עליו היבואן (חברת שקד):
פרוסקו של יקב טומאסי, מגבעות וונטו שבצפון-מזרח איטליה. היין עם השם המתגלגל Tommasi Tenuta Filodora Prosecco DOC מופק במלואו מענבי הזן הלבן המקומי גלרה, והוא יבש ובעל בעבוע עדין. מחיר: 75 ש"ח.

מה אמרו הטועמות: (ציון ממוצע 3.6)
ויקה: בלי צל של ספק, הריח והטעם של היין הזה הרבה יותר קליל מהיין הקודם. אפשר לשתות ממנו בכיף כמה כוסות. הטעם הוא מאוד עדין ומתגלגל על הלשון, היין המעודן והנעים ביותר שטעמתי עד עכשיו.

טל: נעים, טעים, עדין, הכי מוצלח מבחינתי.

מאיה: ריח פירותי, קיצי ומתקתק. אין לו טעם חזק אבל בסוף נשאר טעם מריר ולא כל כך נעים. מבעבע יותר מדי, קצת כמו סודה. הבקבוק מעוצב יפה אבל לא מספיק לטעמי.

ענבר: ריח מאוד קלוש, נעים מאוד, אבל חלש, מה שלדעתי אומר שהיין הזה ילך מעולה עם מאכלים עשירים בטעמים או שיש בהם תבלין דומיננטי מאוד. הצבע שלו נהדר, הטעם מאכזב – לא מתוק מספיק לטעמי. האלכוהול מורגש ויש חמיצות לא נעימה מלווה ביובש.

אליס: ריח קליל של פירות ואדמה. היין מאוד צלול, לפני שטועמים הוא נראה ממש טעים ומלא בציפיות טובות, אבל אחרי לגימה אחת מבינים שאין לו הרבה טעם ומרגיש יותר כמו סודה עם סירופ מתוק.

מה אמרו הטועמים (ציון ממוצע 4.9):
אסף: חמצמץ, עדין, טעים, שתיתי שלוק שני. הבקבוק הכי טוב בינתיים.

אור: קליל מאוד אבל מרגיש איכותי ומעולה בכל טעימה. מתאים מאוד לצהריים לדעתי

קוסטה: הריח נעים וארומטי מאוד. ריח של פירות שבונה ציפייה לטעם מתוק ונעים. בטעימה היין מרגיש חזק ואלכוהולי, מעט מאכזב. מראה הבקבוק יפה מאוד, נותן רצון לטעום עוד לפני פתיחתו.

רן: ריח קלוש לימוני, הטעם מגיע כמה רגעים אחרי הלגימה, הבעבוע חזק. מזכיר בגדול סודה בטעמים שנמזגה לכוס שהיה בה אלכוהול, שהוא מורגש, בניגוד לטעם ולריח שנעלמו בדרך. עיצוב הבקבוק מאוד יפה ומושך.

ענבר, ויקה וקוסטה מבעבעים. צילום: עז תלם

ענבר, ויקה וקוסטה מבעבעים. צילום: עז תלם

פרוסקו אקסטרא דריי, יקב קארפנה מאלבולטי #מצטיין הטעימה#

ציון ממוצע: 5.6 סטיית תקן: 0.79

מה מספר היבואן (חברת הכרם):
בית קארפנה מלבולטי שנוסד בשנת 1868, הוא מהוותיקים, היוקרתיים והחשובים בתולדות ענף היין האיטלקי בעת החדשה. הענבים לפרוסקו הזה מגיעים מאיזור הגידול ההיסטורי של פרוסקו, מהכפרים קונליאנו וואלדוביאדנה, הנמצאים בגובה של 300 מטר מעל פני הים עם חשיפה מצויינת לשמש. מחיר: 79 ש”ח.

מה אמרו הטועמות: (ציון ממוצע 5.5)
ויקה: הטעם חמצמץ, הריח מתוק, מתאים לפי דעתי לקינוח. הייתי שמחה לקנות אותו בעצמי, הוא מאוד קליל ונעים לחיך.

ענבר: התוויות שעל הבקבוק נפלאות ומרשימות! אם הייתי רואה את הבקבוק הזה בסופר, הייתי מהמרת שהוא יהיה נהדר. הריח סולידי, נעים – לא חזק מדי ולא חלש מדי. הטעם מתקתק-חמצמץ בנגיעה ראשונה, ולאחר מאית שניה נעלם ונשאר טעם של יין לבן עדין. הייתי מזמינה אותו בכיף עם פסטה טובה על בסיס שמן זית.

מאיה: מתה על הבקבוק! הייתי קונה בגלל העיצוב העתיק והניחוח האירופאי. אין לו ריח חזק. הבעבוע חזק, הטעם נייטרלי ונעים. לקראת הסוף הטעם נהיה קצת מריר. מרגיש כמו שמפניה (אפילו שזה לא 🙂 ). הייתי קונה ונהנית מהשתייה. מתאים יחד עם קינוח מתקתק או פשוט בערב רומנטי עם חופן תותים – כמו שריצ'ארד גיר לימד אותנו ב"אישה יפה".

אליס: בקבוק יוקרתי שנראה צנוע ולא בומבסטי. הטעם שלו קצר מאוד, מתקתק ממש במקצת, אין לו שום סיומת, הטעם שלו נעלם מהר מאוד. נחמד לצהרי יום חמים עם פירות וגבינות.

טל: טעם קצת חזק מדי, חמוץ.

הוסיפו תות ליין לגיוון ומתיקות! צילום: עז תלם

הוסיפו תות ליין לגיוון ומתיקות! צילום: עז תלם

מה אמרו הטועמים (ציון ממוצע 5.7)
רן: ריח שמבטא את התכלית של היינות המבעבעים. תענוג להסניף אותו עוד ועוד. טעם מאוד חזק עם חיסרון גדול שהוא מתפוגג מהר. הטעם הוא חצי טופי וחצי יערי שכזה. הבקבוק לקח את ההצגה! עיצוב מושלם.

אסף: טעים, טעם חזק, בקבוק מרשים, עיצוב עתיק.

קוסטה: הריח מאוד חזק. הטעם טוב! יותר מוצלח מהריח הראשוני. לא חזק אלכוהולית. הייתי שותה אותו עם קינוח וביום הולדת. הבקבוק מהמם וייחודי.

אור: בקבוק יפה למראה, ביין מרגישים חמיצות מעולה וכיפית.

"כמו טיסה לפריז". שמפניה דראפייה. צילום: עז תלם

"כמו טיסה לפריז". שמפניה דראפייה. צילום: עז תלם

מקצה שלישי: שמפניות ( בליווי מוזיקת שנסונים)

שמפניה היא אולי סיפור המיתוג המוצלח בעולם. מאזור קר, שמפיק יינות לבנים בינוניים, הצליחו להוציא משקה ששובר שיאים במחירים ובהמולה סביבו. הסיפור בייצור של המבעבע האגדי הוא שהבועות שנמצאות בבקבוק הגיעו אליו דרך תהליך תסיסה שקורה בבקבוק עצמו, בשיטה מורכבת שמגדילה את עלויות הייצור משמעותית (ראו כאן להעשרה ). רק יינות מבעבעים שמיוצרים לפי השיטה הזו בחבל שמפאן בצרפת יכולים להיקרא שמפניות.

שמפניות מאופיינות בריחות חזקים של שמרים ולחם, שמתעדנים עם המזיגה לכוס. אז במקצה הזה הטועמים הונחו לטעום פעמיים.

>> לפני שאתם קוראים, שימו את השיר הזה ברקע :]

שמפניה דרפייה קארט ד'אור, ברוט (Drappier Carte d'Or Brut)

ציון ממוצע: 4 סטיית תקן: 1.9

מה מספר עליה היבואן (חברת שקד):
עוד מ-1808 משפחת דרפייה מעבדת כרמים בחבל שמפאן. ב1930, המשפחה הייתה מבין הראשונות לנטוע ענבי פינו נואר באזור. שמפניה זו, אשר מאופיינת בתוית צהובה ובולטת, יוצרה לראשונה ב-1952, כשהצבע הצהוב מסמל את ריבת החבושים שנהגו בני המשפחה לאכול וטעמי המשקה מזכירים אותה. פינו נואר, המהווה 80% מהבלנד מעניק ל Carte D'or Brut את המבנה, את הטעמים ואת הניחוחות שהופכים אותה למיוחדת. מחיר: 230 ש”ח.

מה אמרו הטועמות: (ציון ממוצע 3.9)
מאיה: צבע כהה, גוון זהבהב. ריח חזק, יבש, פירותי ונעים. ריח רענן ואביבי, טעם יבש וחזק. מתקתק ומריר בו זמנית. מעולה עם קינוח שוקולדי או פירות. בגלל עיצוב הבקבוק הייתי קונה אותו ושמחה לקבל במתנה. מתאים מאוד לארוחות ערב ובעיקר לסילבסטר: נראה יקר ואקסקלוסיבי, פלצני וכיפי, מרגיש כמו טיסה לפריז. אחרי המתנה קלה השמפניה איבדה מבועות שלה והייתה פחות טעימה.

אליס: ריח של גזע עץ רטוב או מדרכה אחרי הגשם, מזכיר קצת סירופ דובדבנים.

ויקה: הריח מדהים! מאוד הזכיר לי ריח של דבש. יש לו טעם מר והוא נשאר על הלשון, לא בקטע רע. עד עכשיו זה היין הכי מעניין, קשה לי להאמין שהייתי יכולה לשתות יותר מכוס אחת ממנו. הטעם מאוד מעושן, קשה אפילו. למבינים בלבד.

טל: ריח חזק, מרגיש איכשהו מתוק, הטעם חזק, צורב אפילו, לא טעים.

ענבר: מבט ראשון – צהבהב, לא צבע שהייתי רוצה לשתות. בהתחלה הריח כמו חציר ושרף של עץ (שמישהו יעצור אותי =) ). לאחר כמה דקות, מריח הרבה יותר טוב, הריח של החציר מתנדף נשאר ריח מתקתק. הטעם לא מדבר אלי בכלל, חזק מדי, אפילו 'גברי'. לא הייתי יכולה לשתות יותר מכוס ממנו.

הידעתם: יש מיליוני בועות בבקבוק שמפניה. צילום: עז תלם

הידעתם: יש מיליוני בועות בבקבוק שמפניה. צילום: עז תלם

מה אמרו הטועמים: (ציון ממוצע 4)
רן: ריח מעושן חזק בצורה שלא תיאמן, עם נגיעה של תפוח בדבש. התחושה בגרון היא מאוד כבדה (מזכירה אפילו בירה), אבל הטעם נהדר ומרגיש כמו גן עדן. הבועות נעלמות מהר והבקבוק מאוד פשוט – עד כמה שהיין טוב, לא מאמין שאני יכול לשתות יותר מ-2 כוסות.

אור: צבע כהה, טעם עשיר ומעניין אבל מעט מתוק מדי כדי לשתות כמויות. מרגיש איכותי

אסף: צבע עז, לא בהיר כמו האחרים. ריח חזק. בטעימה ראשונה ממש לא טעים. אחרי כמה דקות הוא מתעדן ונהיה הרבה יותר מוצלח. אחלה בקבוק, יפה ומרשים, ממותג יפה.

קוסטה: הריח מתוק אך הטעם מאוד גס לטעמי ומעושן (עושה חשק לעשן סיגר עם הכוס). לא נראה לי שהייתי קונה אותו, למרות שהבקבוק נראה מפתה.

אליס ומאיה לקחו את הטעימה ברצינות :] צילום: עז תלם

אליס ומאיה לקחו את הטעימה ברצינות :] צילום: עז תלם

Champagne Edme Coste שמפניה אדמה קוסטה

ציון ממוצע: 4.2 סטיית תקן: 1.56

מה מספר עליה היבואן:
שמפניה בייצור מיוחד לשוק השומר כשרות מהדרין. השמפניה מיוצרת עבור היבואנים, צור סוכנויות, על ידי LE SUCHOT. דרגת יובש ברוט, צבע קש זהוב, מלא ומבריק. מחיר: 230 ש"ח.

מה אמרו הטועמות: (ציון ממוצע 3.7)
אליס: ריח של תבלין די עדין, מן ערבוב של מעט קינמון ואגוז מוסקט, טעם חזק וגוף בינוני אבל מתנדף מהר מאוד. היין שהכי אהבתי הערב.

ענבר: ההוא שאפשר לקרוא לו שמפניה כי הוא בא מחבל שמפיין (#סאונד_של_פלוץ). מריח מאוד כמו תבלין, עלה לי לראש כורכום בהתחלה, אבל רן זרק אגוז מוסקט ואני ממש מסכימה. אין לו מתיקות בכלל, לטעמי מאוד ממוצע – לא לפה ולא לשם.

מאיה: מריח כמו ים, טעם חזק מאוד, גוף מלא, אני לא מצליחה לזהות ריחות או טעמים. לטעמי יין בינוני, מאבד את הטעם שלו לקראת הסוף, לא הייתי שמחה לקבל אותו לערב השנה החדשה.

טל: טעם חזק שנשאר, לא מאוד טעים.

ויקה: ממש לא אהבתי את הריח שלו, הזכיר לי טעם של תרופה, אכזבה.

מה אמרו הטועמים: (ציון ממוצע 4.9)
קוסטה: לא כמו שאר היינות יש לו ריח נעים למדי של יין יבש מוצלח. הטעם טוב, הבעבוע לא חזק מדי, רמת האלכוהול טובה, לא מר ולא מתוק. הטעם הכי טוב לדעתי עד עכשיו. הבקבוק נראה רגיל למדי.

אור: טעים. (הערת עורך: כנראה שבשלב זה הוא כבר התעייף 🙂 )

רן: ריח מעושן של אגוז מוסקט, מבעבע ברמה שעושה כיף בלשון אבל בלי עודף חמיצות. הטעם מאוד ידידותי למשתמש, אין בו משהו יוצא דופן, ממוצע ויעיל.

אסף: יותר טוב מהקודם לדעתי, גם הוא השתפר מאוד בין הטעימה הראשונה לשנייה.

"בוא'נה, טעמת את החציר עם האגוז מוסקט עם הרמיזות המעושנות?" צילום: עֹז תלם

"בוא'נה, טעמת את החציר עם האגוז מוסקט עם הרמיזות המעושנות?" צילום: עֹז תלם

תוצאות הטעימה המלאות (לחצו כדי להגדיל):

results654X115

עוד מסקנות תובנות והגיגים:

  • אסף גילה שהוא לא צריך לקנות לחברה שלו שמפניה כי היא לא תאהב אותה.
  • יינות הפרוסקו ככלל היו הקטגוריה עם הציון הממוצע הגבוה ביותר – מניח שהקלילות שלהם הפכה ואתם לנגישים ואהודים במיוחד. במחיר שפוי יחסית בהשוואה לעמיתיהם הצרפתיים, הם נותנים אחלה תמורה לכסף ותמורה לעונג המתקבל מהם.
  • כמו בטעימה הקודמת, גם הפעם ליין עם הציון הגבוה ביותר, מאלבולטי פרוסקו, הייתה גם את סטיית התקן הנמוכה ביותר, כלומר לא הייתה תנודתיות משמעותית בתוצאות. מעניין אם מגמה זו תימשך בטעימות הבאות.
  • ציוני הבנים באופן כללי היו גבוהים יותר מציוני הבנות.

מה משפיע על הדירוג של הטועמים?? קראו כאן!

ושתהיה שנה אזרחית שמחה ומבעבעת, לא משנה מה תשתו :]

Print Friendly

תגובה אחת

  1. היה נהדר, משכר ומהנה! תודה על ההזמנה ומקווים לבוא לעוד טעימות בהמשך…
    אגב, כשתעשה כתבה על חתיכות בשר ענקיות מבושלות/צלויות… אתה יכול להזמין
    רק אותי לבד 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*